Chleb pszenno-żytni na zakwasie pszennym (chleb z Vermont)

Chleb pszenno-żytni na zakwasie pszennym (chleb z Vermont)

Chleb pszenno-żytni na zakwasie pszennym (chleb z Vermont)

Kolejny przepis z chlebowej biblii, czyli z książki "Chleb" Jeffreya Hamelmana. Podaje on w niej dwa przepisy na chleb z Vermont. Jeden jest całkowicie pszenny, drugi z dodatkiem mąki żytniej. Mimo niezbyt dużemu dodatkowi mąki żytniej smak tego chleba jest zupełnie inny niż z samej pszennej ( który robiliśmy niedawno ). Zresztą Hamelman też o tym mówi i rozdziela te przepisy na dwa osobne. My posunęliśmy się dalej i rozdzielimy dwa osobne przepisy nawet na cztery! :) Ale już tłumaczymy w czym rzecz. Otóż ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.