ciasto krówka - 831 przepisów (strona:15/56)

Ciasto Krówka 84

latach dałam Krówce szansę… niestety ciągle pyszna i niestety nadal z posmakiem zdrady. Ale i tak jestem z siebie dumna, za Krówkę oczywiście. Składniki: Biszkopt • 4 jajka • 3/4 szklanki mąki • 3/4 szklanki cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa • 250 g masła(...)wolnym ogniu przez 2,5 godziny. • Wystudzić, otworzyć i przemieszać. Polewa czekoladowa • Rozpuścić na parze pokruszoną czekoladę ze śmietanką cały czas mieszając. Składanie ciasta • Na biszkopt wyłożyć masę budyniową. • Masę budyniową posypać posiekanymi orzechami. • Orzechy polać masą kajmakową. • Wierzch polać polewą czekoladową. • Kroić po schłodzeniu, najlepiej

To co kocham
Ciasto Lion – szybkie, bez pieczenia 372

Uwielbiam słodyczy, a tym bardziej ciasta bez pieczenia :) Tym razem pokażę Wam przepis Madzi na szybkie i bardzo proste ciasto lion. Chyba każdy z nas zna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto kakaowe z bezą 132

połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę kruszymy w rękach. Posypujemy ciasto. Roztopioną i wystudzoną czekolada i krówką polewamy ciasto. Ciasto chłodzimy

Garnkowe fanaberie
Sernik "Krówka" 146

idealny deser dla fanów cukierków o tej samej nazwie. Delikatny, kremowy ser z masą kajmakową na kruchym spodzie, z wierzchem pokrytym masą krówkową posypany orzechami włoskimi. Sernik "Krówka" - Składniki:   ciasto: 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki mąki zwykłej pszennej małe jajko 60 g masła łyżka miodu 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa(...)sernikowego 1/4 szklanki cukru ekstrakt waniliowy 2 małe jajka 1/4 szklanki kremówki łyżeczka mąki ziemniaczanej 400 g masy kajmakowej ok. 100 g orzechów włoskich Sernik "Krówka" - Sposób przygotowania : Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie formę (ok. 18 cm) wyścielamy pergaminem i smarujemy boki masłem. Wykładamy ciasto, wyrównujemy, nakłuwamy widelcem

Słodka Strona
Śliwkowiec z...krówką 80

składnikach, w myślach są one dodawane i miksowane i już w głowie powstaje obraz ciasta.... Pasuje czy nie pasuje, a może tak dodać budyń do starej wersji ciasta, a może tu jednak krówkę, a co powstanie, gdy zmiksujemy budyń z krówką i dodamy po szczypcie imbiru, cynamonu, kardamonu...Takie typowe-nietypowe połączenia. A jeszcze lepsze jest, kiedy z błyskiem(...)wyłożyć papierem do pieczenia. 2/3 ciasta rozłożyć na blasze. Ciasto tu i ówdzie pociachać nożem. Posypać delikatnie bułką tartą. Nadzienie krówkowe 1 opakowanie serka krówki 1 żółtko cukier waniliowy Wszystko zmiksować. Masę krówkową wyłożyć na ciasto. Na masę krówkową rozkładamy wydrążone i przepołowione śliwki. Posypujemy je cynamonem i bułką tartą. (Bułka tarta wchłonie sok, który wydzielą śliwki w czasie pieczenia

Kuchnia smaków
Krówkowe ciasto marchewkowe 608

Wasz wypiek wyglądał wyjątkowo, możecie udekorować wierzch ulubionym frostingiem lub masą krówkową i posypać posiekanymi drobno orzechami. Ciasto upiekłam w szerokiej keksówce o wymiarach 28x15cm . Krówkowe ciasto marchewkowe Składniki: 120g mąki pszennej 100g krówek 80g (nieco więcej niż 1/2 szklanki) startej drobno marchewki 60g kwaśnej śmietany 18% 50ml oleju 50g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka(...)nadmiaru soku - formę wyłożyć papierem do pieczenia - krówki i mleko umieścić w misce, rozpuścić w kąpieli wodnej (można zrobić to też w rondelku na małej mocy palnika), ostudzić - jeśli krówki nie chcą się całkiem rozpuścić, można je rozdrobnić blenderem lub przetrzeć przez sitko - do przestudzonej, ale ciągle płynnej masy krówkowej dodać śmietanę, wymieszać - w misce roztrzepać jajko z cukrem, dodać

Smakołyki Bereniki
Ciasto Puszek Toffi z Krówką 214

Ciasto Puszek Toffi z Krówką – Zapraszam na pyszne, proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem masy krówkowej i biszkoptów nasączonych w kawie. Ciasto jest bardzo smaczne, świetnie smakuje kawa z kajmakową bitą śmietaną i kakaowym biszkoptem. Całość nie za słodka i apetyczna. Ciasto dosyć szybko się robi, nie ma z nim dużo zachodu, ładnie się prezentuje, polecam! W ponczu zamiast kawy(...)możemy użyć herbaty. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Puszek Toffi z Krówką Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 1/2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 450g masy

Mała Cukierenka
Krówkowy sernik 144

Uwielbiam serniki i cukierki krówki. Połączone w jedno tworzą rewelacyjne ciasto, które szybko znika ze stołu. Tortownica 18 cm Spód: 3/4 szklanki maki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 75 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 3 jajka 100 g cukru 20 g masła 1,5 łyżki mąki pszennej 600 g twarogu z wiaderka(...)minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 30 minut. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Na serniku układamy pokrojone cukierki krówki. Polewamy fantazyjnie ciasto czekoladą

VioletoweKucharzenie
Krówka 215

powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych? Brzmi smacznie? To zachęcam do wypróbowania przepisu na Krówkę. Mniaaaaam! Krówka Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 100 g masła, 4 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki drobnego cukru, masa śmietankowo- cytrynowa: 660 ml śmietany(...)galaretki cytrynowe, 2 łyżki drobnego cukru, dodatkowo: puszka masy kajmakowej o smaku krówki, 100 g orzechów włoskich. Wykonanie: Z mąki, jajek, masła, miodu, cukrów i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozwałkowujemy i nakładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Blaszkę 36x25 wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut

paapilotkaa
Krówka 755

powiecie na połączenie kruchego, miodowego ciasta, masy kajmakowej, śmietankowo- cytrynowej masy i prażonych orzechów laskowych? Brzmi smacznie? To zachęcam do wypróbowania przepisu na Krówkę. Mniaaaaam! Krówka Składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 100 g masła, 4 łyżki miodu, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki drobnego cukru, masa śmietankowo- cytrynowa: 660 ml śmietany(...)galaretki cytrynowe, 2 łyżki drobnego cukru, dodatkowo: puszka masy kajmakowej o smaku krówki, 100 g orzechów włoskich. Wykonanie: Z mąki, jajek, masła, miodu, cukrów i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozwałkowujemy i nakładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Blaszkę 36x25 wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut

paapilotkaa
Ciasto orzechowe z bezą. 117

Dzisiaj przepis na ciasto, które już Wam pokazałam wczoraj na Instagramie. Ciacho z bardzo dużą ilością orzechów, bezą o smaku krówki i ciastem kruchym. Ci co nie na redukcji to zapraszam! ;-) SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 200 g masła - 200 g mąki owsianej - 200 g mąki pszennej - 3 żółtka - płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 180 g cukru pudru szybko zagnieć ciasto(...)porzeczkowego - czubata łyżka proszku budyniowego o smaku Krówki BEZA: - 3 białka - 3 łyżki płaskie cukru - łyżka proszku budyniowego o smaku Krówki Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i proszek budyniowy. Dużą tortownicę wysmaruj masłem. Wyłóż dno i boki ciastem (3/4 części). Wylej masę orzechową. Na nią wyłóż delikatnie dżem porzeczkowy, bezę i resztę ciasta. Pieczemy 60 minut w temp

SMYKWKUCHNI
Tofurnik z polewą krówkową 53

wody Masa tofurnikowa 540g (3 kostki) tofu naturalnego 80g erytrytolu 400ml mleczka kokosowego 30g mąki ziemniaczanej sok z jednej cytryny 50g czekolady z orzechami + 5g mąki ziemniaczanej Polewa 150g krówek   25g płatków czekoladowych Sposób przygotowania: Spód W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, erytrytolem, olejek kokosowym i zimną wodą. Całość dokładnie zagnieść i włożyć do lodówki(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu na spód wlać masę tofurnikową. Całość piec przez 1 godzinę w 180 stopniach. Po ostudzeniu ciasto wyjąć. Krówki podgrzać w mikrofalówce i bardzo szybko polać powierzchnię ciasta. Udekorować płatkami czekoladowymi. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Ciasto Maxi King. Wersja druga 117

Jakiś czas temu zrobiłam już jedno ciasto tego typu. Teraz powstała prostsza wersja najsłodszego ciasta na świecie Jest bardzo smaczne ale dopiero po dwóch dniach od

Ania i Marcin gotują
Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami 95

ciasto przekrawamy na dwa równe blaty. Przygotowujemy masę kajmakową. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Do miski przekładamy mascarpone, kakao i kajmak z puszki. Składniki miksujemy przez chwilę do ich połączenia się, następnie (nadal miksując) wlewamy zimną, ale jeszcze nie stężałą żelatynę. Spód ciasto wkładamy z powrotem do blaszki i wykładamy na niego krem kajmakowy. Ciasto wkładamy(...)wykładamy na wierzch ciasta i wyrównujemy. Posypujemy proszkiem cappuccino lub kakao. Ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny, aby masy zastygły.   Ciasto Niezły Bajerant – z masą kajmakową i malinami   Zobacz inne przepisy na ciasta z kajmakiem: Ciasto Rozpustny Mnich – wyjątkowo pyszny smakołyk bez pieczenia Ciasto Włoski Narzeczony – rewelacyjny biszkopt z kremem cappuccino Bananowa krówka – błyskawiczne ciasto

e-PrzepisyKulinarne