ciasto krówka - 929 przepisów (strona:19/62)

Sernik krówkowy 169

dodatkiem pokruszonych słodkich cukierków krówek, całość spowita smakowitą krówkową polewą i posypana przyrumienionymi migdałami... Sernik krówkowy to gratka dla każdego kto tak jak ja lubi krówki :) i choć mogłoby się wydawać, że pewnie ciasto jest bardzo słodkie, zapewniam, że wcale takie nie jest. Słodycz krówek doskonale miesza się z masą serową dając doprawdy pyszny efekt smakowy. Polecam nie tylko wielbicielom(...)mniejsze kawałki. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę i cukier. Stopniowo dodawać ser miksując na wolnych obrotach miksera. Wsypać mąkę, wymieszać. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Część masy serowej wlać do tortownicy, posypać równomiernie pokrojonymi krówkami, zalać resztą masy, posypać resztą cukierków. Delikatnie powciskać krówki tak by nie wystawały ponad masę serową. Wygładzić wierzch łyżką. Piekarnik rozgrzać

maniapieczenia
Ciasto z budyniem i polewą krówkową 217

krówek 3-4 łyżki mleka 3 łyżki orzeszków ziemnych solonych lub niesolonych Przygotowanie: Biszkopt :  Obie mąki przesiać. Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i żółtka ubijając (już do końca) na wolnych obrotach. Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo mąkę. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto(...)piec do 35 min w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i rzucić je na podłogę ( można podłożyć poduszkę;) dzięki temu biszkopt nie opadnie. Nadzienie:   Budynie ugotować w 650 ml mleka, posłodzić. Polewa: Do rondelka nalać 3-4 łyżki mleka, dodać krówki i rozpuścić je w kąpieli wodnej. Ostudzony biszkopt przeciąć na dwa blaty. Jeden

Ze smakiem i z pasją
Ciasto Marcinek bez pieczenia w 15 minut – prosty i efektowny 655

drugi dzień można już cieszyć się pysznym deserem. Marcinek w wersji bez pieczenia smakuje jak oryginał, ale nie trzeba się męczyć z pieczeniem osobno kilku czy kilkunastu blatów ciasta. Składniki na ciasto Marcinek bez pieczenia: 750 g herbatników 800 ml śmietany 30% 400 ml śmietany 18% 150 g cukru łyżeczka ekstraktu migdałowego garść płatków migdałów   Przygotowanie Zimną śmietanę 30 % prosto(...)suchej patelni płatkami migdałów. Ciasto odstaw do lodówki na kilka godzin. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy herbatniki zmiękną. Ciasto Marcinek bez pieczenia w 15 minut – prosty i efektowny Zobacz przepisy na inne szybkie ciasta bez pieczenia: Ciasto Malowana Lala – jogurtowiec z truskawkami bez pieczenia Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia Ciasto Leniwej Synowej – przysmak bez pieczenia

e-PrzepisyKulinarne
Babka krówkowa z adwokatem 161

sposób, który najbardziej lubię - z ręki - gdyż cała dłoń była oblepiona w kajmaku. Jednak to tylko moja subiektywna opinia, jeśli ktoś ma ochotę śmiało może ją zrobić. Składniki: Ciasto: 100 g krówek (najlepiej kruche) 100 ml adwokatu 260 g mąki + 1 łyżka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 200 g masła 150 g cukru 4 jajka Polewa(...)puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i wlać adwokat. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wszystko wymieszać. Na końcu dodać posiekane krówki. Ponownie całość dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy. Babkę piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut (sprawdzić patyczkiem). Ciasto wystudzić i wyjąć z formy. W międzyczasie

My simple kitchen
Babka krówkowa 370

babkę krówkową, gdyż ostatnio mam "fazę" na wszystko, co ma w sobie krówki lub masę z nich powstałą. Jest to babka szybka w przygotowaniu, jak większość ciast ucieranych. Wystarczy trochę wcześniej rozpuścić krówki, potrzebują bowiem czasu na wystygnięcie. Później proces przygotowania ciasta(...)pomocą miksera trwa kilka minut. Do dekoracji i wzmocnienia smaku babki polecam sos powstały jak z krówek i śmietanki, najlepiej gorącym sosem polewać gotowy do skonsumowania kawałek ciasta. Babka krówkowa Składniki: 150g krówek 100ml śmietanki 30% 150g margaryny 3 żółtka 200g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 100g krówek 60ml śmietanki 30% Wykonanie: - krówki przełożyć do miseczki

Smakołyki Bereniki
Ciasto MALINOWA KRÓWKA-biszkopt karmelowy z kremem kajmakowym z galaretką i malinami-pyszne i łatwe ciasto +FILM 19

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na jedno z najpyszniejszych ciast. Jako, ze sezon na maliny w pełni chce Wam przedstawić przepis na ciasto Malinowa Krówka :) Jest wspaniałe, kremowe, delikatne . Składa się z biszkoptu karmelowego, kremu kajmakowego, galaretki z malinami. Słodycz kremu idealnie komponuje się z kwaskowymi malinami tworząc rewelacyjny deser. Ciasto znika ekspresowo, wszystkim bardzo smakuje. Zapraszam po przepis

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK 192

Sernik w starym stylu takim babcinym, ciężki na kruchym spodzie, wilgotny z sera prosto od krówki  🐄 ☺️ 😍 🥮 SKŁADNIKI Ciasto: 40 dag mąki 20 dag masła szklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% 2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe 2 jajka

RAROSSA
Ciasto porzeczkowe z polewą krówkową 182

samemu z krzaczka w parny, leni dzień świetnie sprawdzają się nie tylko w kompotach - wypieki z ich wykorzystaniem są cudownie pyszne. Szczególnie jeśli przełamiecie naturalną kwaskowatość owoców ekstremalną słodkością krówek :) Ciasto: 3/4 kostki masła 3/4 szklanki cukru szklanka mąki 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki ziaren wanilii 250 g porzeczek Polewa: 200 ml śmietanki 36% 12 krówek(...)Śmietankę i krówki pokrojone na mniejsze kawałki podgrzewamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Delikatnie doprowadzamy do połączenia się polewy, studzimy. Walczymy ze sobą, żeby nie zjeść wszystkiego, a po przegranej walce idziemy do sklepu uzupełnić kuchenne zapasy. Zaczynamy od początku - podgrzać, wymieszać, przestudzić. Następnie obłędnie pyszną masę przekładamy na wierzch ciasta i całość wrzucamy do lodówki do schłodzenia

sama złodycz
Maślana babka z krówkami 97

Rozpuszczone krówki w maślanej babce - lepiej być nie może:). Krówki do ciasta powinny być twarde, nie ciągnące. 200 g masła 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki gęstej śmietany 150g krówek  1. Miękkie masło ucieramy z cukrem do momentu aż masa stanie się puszysta i jaśniejsza (około

Szefowa kuchni
Ciasta na Święta 863

Ciasto King Ciasto "marzenie" Ciasto z jabłkami Kostka czekoladowa z bananami Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami Ciasto Salceson Ciasto Ambasador Ciasto cappucino bez pieczenia Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Kubanka Ciasto Kilimandżaro

Lena Gotuje
Kostka a la tiramisu 144

zaglądania do zakładki Ciasta na moim blogu kulinarnym. Przygotowałam dla Was wiele pysznych inspiracji. Znajdziecie tu przepisy na tradycyjny sernik, makowiec, ciasto czekoladowe, ucierane ciasto z makiem, ciasto z krówką i wiele więcej. Krem do kostki a la tiramisu wykonany jest na bazie mascarpone, śmietanki, cappuccino i miodu. Najlepiej sprawdzi się tu miód płynny. Ja użyłam miód nektarowy lipowy Huzar

Słodkie okruszki
Konkurs z Domową Cukierenką SERNIK Z KRÓWKĄ 308

organizowanym przez Domową Cukierenkę. Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu . Ja przygotowałam sernik z krówką a zainspirowałam się przepisem który znajdziecie tutaj sernik krówkowy . Zapraszam ! Sernik   z   krówką Ciasto kruche : * 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej  * 3/4 szklanki cukru pudru  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  * 150g masła roślinnego * jajko Masa serowo - krówkowa  * kg twarogu(...)krówkową. Wymieszać na gładką masę , dodać proszek budyniowy oraz przyprawę do sernika. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować i ułożyć ciasto. Wylać masę serową. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach aż do złotego koloru. Sernik można posmarować krówką i obsypać płatkami migdałów

Magiczne Życie Marty
Ciasto Słonecznikowe Serduszko 182

jogurtu naturalnego 2 jajka masło (do wysmarowania formy i  2 łyżki do uprażenia słonecznika) dżem z zielonych fig 100 g łuskanego słonecznika 100 g polewy do ciasta o smaku krówki Przygotowanie. Mąkę przesiewamy. Łączymy ją z cukrem, sodą oczyszczoną, kakao, przyprawą korzenną oraz solą. W drugiej misce rozbełtujemy jajka i łączymy je  z jogurtem, olejem i olejkiem maślano(...)innym smaku - takim jaki nam pasuje :) ), a następnie dokładamy górną warstwę ciasta.  Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i prażymy na nim słonecznik. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą o smaku krówka, a następnie posypujemy ją uprażonym słonecznikiem. Smacznego

Taste Therapy
Jabłecznik z budyniem i śliwkami 208

 Ciekawa wersja jabłecznika .....  ..... kruchy spód wypełniony masą budyniową, przełamany kwaskowatym smakiem jabłek ....  odrobina cynamonu i smak wędzonych śliwek rewelacyjnie uzupełnia całość

Wypieki Rene
Tarta ze śliwkami z pianką 164

soli 3 jajka tłuszcz do formy Składniki na nadzienie: ½ kg śliwek węgierek 10 dag cukru 1 budyń o smaku krówki 1/3 szklanki oleju 2 łyżki masy o smaku krówki Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką, żółtkami, cukrem i solą. Następnie zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie placka: Śliwki umyć, pokroić na połówki i usunąć pestki. Ciasto rozwałkować

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania