ciasto, dosłownie modyfikowałam na miejscu. Trzecią warstwą, zamiast biszkopta, stały się herbatniki. Zapomniałam też nasączyć spód, czyli dolnego biszkopta. Ale to okazało się całkiem trafionym błędem. Krem wystarczająco go nasączył. Gdybym jeszcze dodatkowo to zrobiła, to obawiam się, że ten spód totalnie by się rozmiękł. Koniec końców, okazało się trochę pracy przy tym cieście, w sensie kombinowania. Ponieważ składnikowo ciasto(...)Polewa: podgrzewamy śmietankę i do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia składników. Przelewamy na ciasto i chłodzimy go w lodówce. Biszkopt z kremem kajmakowym Krem kajmakowy z dżemem malinowym i czekoladą Ciasto przekładane kremem kajmakowym Krówka, kajmak, krem karmelowy Biszkopt z kremem kajmakowym Smacznego!!! Justyna Artykuł Biszkopt z kremem kajmakowym pochodzi z serwisu Relaxtime czas
RelaxtimeCiasto wielbłąd to pyszny deser, który nie wymaga pieczenia. To pyszne ciasto, które sprawdzi się nie tylko w święta, czy nadarzającą się okazję, ale także do popołudniowej kawy, na osłodę dnia. Ciasto wielbłąd składa się z bardzo prostych i podstawowych składników, które można zakupić w każdym sklepie. W skład ciasta wchodzą dwie warstwy herbatników, przełożone masą kajmakową, puszysta masa(...)Brzmi bardzo ciekawie prawda? Smakuje jeszcze lepiej. Ciasto wielbłąd to ciasto, które robi się bardzo szybko. Jego przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Bardzo lubię takie szybkie i łatwe ciasta bez pieczenia, jestem pewna, że wy także. Poniżej przedstawię Wam przepis, na pyszne ciasto wielbłąd bez pieczenia, które z pewnością zachwyci Wasze
Przepiski.plMiodownik to jedno z moich ulubionych ciast w takim świąteczno-zimowym okresie. Przepyszne blaty miodowego ciasta przełożone kremową masą budyniową i obłędnie słodkim kajmakiem tworzą mega
Ostra na Słodkoinnymi słodkimi wypiekami. Też tak kiedyś sądziłam, dlatego postanowiłam je "odchudzić" by ich zjedzenie nie miało ogromnego wpływu na zachowanie szczupłej sylwetki. Moja dzisiejsza propozycja to ciasto o przekornej nazwie "Krówka" bo smakiem trochę przypomina cukierki o tej nazwie. Deser jest bezglutenowy, bez białego cukru (wybór słodzika zostawiam Tobie). Wartości odżywcze w 100 g: 125,8 kcal
Health-Fit-LifeSzybki sposób na coś słodkiego. Jako że zalegała mi masa krówkowa, postanowiłam zrobić szybkie zawijasy z ciasta francuskiego. Wystarczyło wysmarować ciasto, zwinąć i upiec. Prościej
magiczna kuchnia KasiTe wafelki to smak mojego dzieciństwa. Moja mama przygotowywała je na każde święta. Postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem i przy okazji spytać, jak Wy
WiszniówkaCiasto absolutnie doskonałe :) W internecie można je znaleźć również pod nazwą Marlenka. Składa się z kilku miodowych blatów, przełożonych kremem na bazie masy krówkowej. To jedno
DefinicjaSmakuChciałam Wam dzisiaj zaproponować coś na słodko. Jest to ciasto autorstwa mojej mamy, jest ona zdecydowanie moim autorytetem w tej dziedzinie:) Jej ciasta są przepyszne, rozpływają
Kuchnia Pełna PasjiJak łatwo można zauważyć, ostatnio prym na moim blogu wiodą słodycze. Pomysł na dzisiejszy deser wzięłam z "Claudii", jedynie lekko zmodyfikowałam zgodnie z moimi potrzebami
W poszukiwaniu inspiracjiwyjątkowego smaku, pamiętam go jeszcze z dzieciństwa, a mimo tego nadaje się niemal od razu do jedzenia. Oto mój tajny przepis na: Ciasto miodowe, podwójnie kremowe, czyli... miodowa krówka :) Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować: 2 jajka 0,5 szklanki cukru pudru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki mleka ok. 150 g miodu 4 szklanki mąki
Ratunku obiadmasła - najlepiej w temperaturze pokojowej 1 garść płatków owsianych ( bez gotowania) Masa snickersowa: 800 g krówki - kajmakowej (polecam z biedronki) 200 g orzeszków ziemnych 1 garść płatków owsianych ( nie gotowanych) Potrzebujemy: Blaszkę 25x25 Pergamin Przygotowanie: Składniki do masy na spód ciasta mieszamy ( może być w mikserze, ale już lepiej wymierzać to rękoma lub łopatką). Ciastem wykładamy blaszkę. Wstawiamy(...)minut. Masę kajmakową snickersową robimy tak: puszki z masą zanurzamy we wrzątku i tak gotujemy jakieś 30-50 minut, aby konsystencja krówki stała się lejąca. Gdy spód ciasta będzie już upieczony wyjmujemy go na chwilkę z piekarnika. Obsypujemy go orzechami, mogą być w całości. Zalewamy masą kajmakową i posypujemy płatkami. Umieszczamy ponownie w piekarniku i pieczemy
ClauditteMissCookingPrzynajmniej raz dziennie! To rozkaz! ". I co o tym myślicie? Od razu pojawia się uśmiech na twarzy, nieprawdaż? ;) Taką małą przyjemnością może być np. kawałek ciasta. Może skusicie się na popularną krówkę? Moim gościom bardzo smakowała :) Przepis znalazłam tutaj ( klik ), lecz wprowadziłam kilka zmian :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Ciasto : 6 szklanek mąki 300 g masła 4 jajka
My simple kitchenbardzo,bardzo kaloryczne. Ale co zrobić jak nie można im się oprzeć. Idealne do podania na podwieczorek, dla wielbicieli nutelli, bananów i słodkich cukierków krówek. Jak macie ochotę to przygotujcie. Polecam i zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 cukier waniliowy na czubek łyżeczki proszku do pieczenia półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 50 ml gazowanej wody(...)Nadzienie: 8 łyżek nutelli 4 banany Sos krówkowy: 20 dag cukierków krówek 2 łyżki mleka Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy bez grudek o odpowiedniej konsystencji ciasto. Następnie odstawiamy na 30 minut żeby odpoczęło. 2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu
IzabelawkuchniMazurek to kruche ciasto ze słodkim nadzieniem w środku. Najczęściej udekorowane polewami lub bakaliami. Zachęcam do wypróbowania przepisu na mazurek z rozpuszczonymi krówkami - niebo w gębie! Składniki na kruche spody (z tej porcji wyjdą 2 mniejsze spody) 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki masła, tj. 125 g masła (niektóre opakowania masła mają wagę 200 g, więc będziemy potrzebować(...)polecam zrobić cieńsze spody). Z reszty ciasta wycięłam mini mazurki i ozdobiłam brzegi (np. formując warkocz). Piec około 25 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić. Do rondelka dodać masło i rozpuścić. Następnie wrzucić posiekane krówki, które muszą się rozpuścić. Gdy masa będzie rzadka, to wysmarować nią spody ciasta. Uwaga! Należy od razu udekorować ozdobami, ponieważ masa krówkowa bardzo szybko
UgotowaćWyjątkowa i bardzo smaczna babka czekoladowa z krówkami. Cudownie pachnie, jest bardzo mięciutka, puszysta a dodatek polewy krówkowej a kolejno czekoladowej nadaje jej wyjątkowego smaku. Do
Alle Dobre!pysznych i efektownych ciast bez pieczenia Trochę się ostatnio nazbierało na blogu ciekawych ciast, do których wykonania nie potrzeba używać piekarnika. Zauważyłam, że często odwiedzacie przepisy na desery bez pieczenia, więc dzisiaj przedstawiam małe podsumowanie, dzięki któremu wszystkie przepisy znajdziecie w jednym miejscu. Wystarczy kliknąć w napis(...)przepis tutaj” aby przejść do wybranej strony. Zapraszam! Malinowa księżniczka z kremem budyniowym Przepis tutaj (KLIK) Niebiańsko smaczne i mega efektowne ciasta bez pieczenia. Warto wypróbować ten przepis! Krówka z bananami Przepis tutaj (KLIK) Proste, szybkie i niebiańsko pyszne ciasto, do przygotowania którego wcale nie potrzebujemy piekarnika. Kruche herbatniki i krakersy połączone z pyszną masą budyniową
Blog z ApetytemPyszne i bardzo proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Nazwałam je Krówką jabłkową, ponieważ składa się z warstwy kremu kajmakowego i masy z jabłek i galaretki. Całość wieńczy warstwa bitej śmietany. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą łączą i równoważą. Dzięki kwaskowej masie jabłkowej ciasto nie jest mdłe, ale i zadowoli amatorów kajmakowej słodyczy ;). Naprawdę warte przygotowania; moi domownicy pałaszowali
Opowieści z piekarnikaciasto: 300 g mąki 1 płaska łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki zmielonego cynamonu 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 150 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko 300 ml jogurtu greckiego (możemy zastąpić zwykłym jogurtem lub śmietaną) 1/3 szklanki oleju 1 nieduże jabłko, obrane i drobno pokrojone 80 g rodzynek 100 g drobno pokrojonych krówek(...)średnich obrotach. Dodać olej, wymieszać. Do suchych składników dodać mokre, wsypać rodzynki (ja dodatkowo je uprzednio namoczyłam we wrzątku, a później dokładnie odcedziłam), jabłko, krówki i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników (fot.1) . Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami (fot.2) . Przygotować kruszonkę. Wymieszać mąkę, cukier. Dodać posiekane masło, aromat i rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka
Świat Ciastapieczenia wymieszać. Masło z cukrem utrzeć, dodać jajko i wymieszać na gładką masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Banana rozgnieść widelcem i dodać do masy. Krówki pokruszyć i wrzucić do ciasta, wymieszać łyżką. Po dodaniu banana i cukierków nie mieszać już mocno, ciasto musi mieć wyczuwalne grudki z cukierków i banana. Foremki sylikonowe do babeczek czy muffinek wypełniamy(...)cukier, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund za pomocą kopystki zdjąć ciasto z boków naczynia, dodać jajko, zmiksować obroty 6, czas 30 sekund dodać mąkę, proszek do pieczenia, zmiksować, obroty 6, czas 30 sekund dodać połamanego banana, zmiksować, obroty 5, czas 15 sekund dodać pokruszone krówki, wymieszać za pomocą kopystki reszta jak wyżej. Smacznego, muffinki są pycha
Kuchnia PokoleńDawno nie było u mnie ciasta bez pieczenia, więc postanowiłam takie zrobić. Długo się zastanawiałam jak nazwać to ciasto, czy szarlotka, czy kajmakowiec, czy krówka jabłkowa, czy jeszcze inaczej. W końcu nadałam mu bardzo dyplomatyczną i ogólnikową nazwę, a mianowicie ciasto kajmakowo - jabłkowe. A jest to ciasto składające się z kilku warstw, przekładanych solonymi krakersami. Warstwy te tworzy masa kajmakowa
Waniliowe ImprowizacjeGwiazdkowa Chatka Puchatka Pyszne, szybkie i proste w wykonaniu ciasto, które nie wymaga pieczenia. Domek składa się z herbatników, masy kajmakowej, bananów i kremu mascarpone. Jak
Blog z ApetytemKrówki to pyszny smakołyk z czasów dzieciństwa. Wiele osób je wciąż uwielbia. Jedni wolą krówki ciągutki a inni kruche. A Ty do których masz słabość? Ich
Krokusowy DomPolecam Wam szybki deserek kokosowa krówka, który przygotujecie w 30 minut. Dla przełamania słodyczy dodałam dżem z czarnej porzeczki i taka kompozycja świetnie trafia w słodkie
Słodki sentymentKrem śmietanowy: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy wiórkami
słodki bratek