Łatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa
CookYourselfBaton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam
Słodki sentymentBaton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam
Słodki sentymentPierwszy raz krówki z mlekiem w proszku jadłam w Ustce – to regionalny przysmak, który postanowiłam zrobić również w domu. Myślę, że najsmaczniejsza jest wersja kakaowa, dlatego
Słodki sentymentkropki to ciasto upieczone na postawie przepisu, a właściwie fragmentu przepisu, na Biedronkę z forum Smaczny.pl. Upiekłam to ciasto w formie babki. Dla urozmaicenia dodałam pokrojone krówki i rodzynki. Ciasto białe: 3 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru Z podanych składników zagnieść ciasto. Dobrze schłodzić. Ciasto ciemne: 1 szklanka gęstej śmietany 3 jajka 3 łyżki kakao(...)łyżce ciepłej wody. Jasne ciasto zetrzeć na grubej tarce, delikatnie połączyć z ciemnym. Ja tarłam porcjami wprost do naczynia z ciemnym ciastem mieszając delikatnie po każdej porcji. Na końcu dodałam rodzynki i 4 krówki pokrojone w drobną kostkę. Upiec w temp. 180 stopni, ok. 50 minut
Praktyczna plZostało mi po rurkach trochę kremy piernikowego, więc postanowiłam zrobić taki torcik. Wyszedł pyszniutki. Blaty delikatnie piernikowe, odrobina galaretki jagodowej od cioci, krem, a wszystko zakończone starta krówką. Niebo w gębie :) Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g maki ziemniaczanej 4 łyżki gorącej wody 4 jajka 4 łyżki cukru łyżka przyprawy do piernika 2 łyżeczki płaskie sody łyżeczka płaściutka(...)tortownicy i piec ok. 30-35 minut. Do suchego patyczka. Nasze ciasto wyjąć i ostudzić na kratce. Następnie przekroić na pół. Nasączyć likierem migdałowym. Dolny blat nasmarować galaretką i dać połowę kremu, który posiadamy. Następnie nakryć drugim blatem. Dać drugą cześć kremu. Na grubej tarce zetrzeć krówkę po wierzchu i schłodzić. Smacznego
Moje pyszne gotowaniePierwszy raz krówki z mlekiem w proszku jadłam w Ustce – to regionalny przysmak, który postanowiłam zrobić również w domu. Myślę, że najsmaczniejsza jest wersja kakaowa, dlatego
Słodki sentymentsezonowymi owocami , tak jak ostatnio, a na ciacho z pysznym kremem krówkowym i delicjami. Dawno nie było tu takiego przepisu na blogu, a gwarantuję Wam, że zrobi furorę! Krówka z Delicjami to połączenie pysznego kremu krówkowego ze słodkimi delicjami, które na bank zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości. Ciacho jest bardzo łatwe w przygotowaniu – zajmie to tylko kilkanaście minut. Będzie idealny(...)Wlewamy resztę masy śmietanowej, wyrównujemy, wkładamy do lodówki. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Chłodzimy przez noc. Smacznego! Zobaczcie też inne wypieki mojej Mamy na blogu! The post Krówka z Delicjami – popisowe ciasto mojej Mamy bez pieczenia first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na Słodkoblogu już jest krówka kokosowa , którą wymyśliłam jakiś czas temu i wszystkim bardzo posmakowała. Teraz przyszedł czas na krówkę truskawkowo jagodową, którą stworzyłam niedawno. Ciasto na zimno, bez pieczenia, na herbatnikach. Błyskawiczne i bardzo proste w wykonaniu. Doskonała propozycja na lato i wakacje. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x36 ) Masa - 500ml śmietanki 36% - 4 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny
Kuchnia z widokiem na ogróduwielbiamy go). Troszkę pogłówkowałyśmy i wyszło całkiem dobrze. Ciasto wyszło obłędne: czekolada, orzeszki i oczywiście mnóstwo masła orzechowego. Dla jego wielbicieli, cisto godne polecenia :). Składniki: 2 paczki krakersów 300 ml śmietanki 36% (z lodówki) 100 g cukru pudru 500 g serka mascarpone (z lodówki) 300 g masła orzechowego 200 g krówek 200 g czekolady mlecznej 3 łyżki mleka(...)rozpuścić w rondelki i 3 łyżkami śmietanki. Czekoladę rozpuścić z 3 łyżkami śmietanki, ja dodatkowo dodałam trochę mleka, żebym miała bardziej płynną czekoladę. Lepiej rozlała się po cieście. Na krakersy dać roztopione krówki polać po całości. Następnie posypać po całości orzechami (lepsze są drobniejsze), potem zalać to polewą czekoladową. Wstawiamy do lodki, najlepiej na całą noc, żeby masa dobrze
Moje pyszne gotowanieCiasto z masą budyniową, krówką, bananami, masą "ptasie mleczko" i kakao. Bez pieczenia na herbatnikach - szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki: ok 250 ghebratników, 1/2 szklanki cukru 750ml mleka, 2 żółtka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki skrobi ziemniaczanej, 250 g masła, 4 banany, 510 g masy krówkowej, 500 ml śmietany 30%, 2 łyżki cukru pudru, 3 galaretki cytrynowe krystaliczne(...)masy budyniowej. Wkładamy do lodówki. W tym czasie rozrabiamy galateki w 450ml gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubiamy wraz z cukrem pudrem, wolnym strumieniem dodajemy zimną galaretkę. Wykładamy na ciasto, polewamy pozostałąkrówką.Wstawiamy do lodówki nakilka godzin. Przed podaniem posypujemy kakao
Lena GotujeCIAST NA WIELKANOC 1. Czarna babka Przepis na: Przepiski 2. Kubanka Przepis na: Kulineo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Malinowe Raffaello Przepis na: Prosta Kuchnia 4. Orzechowiec Przepis na: Kulinarne Cuda 5. Szpinakowe ciasto wielkanocne Przepis na: RITA Creative 6. Ciasto wiolonczela Przepis na: Prosty Przepis Na 7. Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia Przepis na: Via Gusto 8. Krówka miodowa Przepis
BabskiePorady.pl - Przepisyadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to jedno z najlepszych ciast, które chyba każdy uwielbia. Delikatna masa serowa z dodatkiem cukru i innych składników smakuje naprawdę świetnie. Nawet jeśli nie zawsze nasz sernik wyjdzie idealny, taki jak planowaliśmy to i tak zawsze smakuje wyśmienicie. Przepisów na domowy sernik jest naprawdę mnóstwo. Każdy z nich smakuje świetnie. W tym wpisie zaprezentuję Wam szybki(...)powiem Wam, że żałuję, ponieważ było to zdecydowanie za mało! Sernik zniknął w niecałą godzinę, tak każdemu smakował. Szybki sernik krówka to idealny pomysł na smaczny i szybki deser, który z pewnością posmakuje każdemu. Wierzch ciasta udekorowany jest masą kajmakową oraz orzechami. Dodatki te nadają mu cudownego smaku a orzeszki chrupkości. Całość smakuje naprawdę świetnie! Zapraszam wszystkich miłośników domowych wypieków
Przepiski.plBaton a la ciasto na płatkach kukurydzianych Lubicie chrupiące, słodkie batoniki? Szukacie pomysłu na fajny deser na weekend? A może tak jak ja kochacie krówki? Mam dla was rozwiązanie. Przepis na baton a la ciasto na płatkach kukurydzianych. Słodki, pyszny, prosty w przygotowaniu. Niewielka ilość składników i pyszny smak. Nic tylko robić, a potem zajadać ze smakiem. Uwaga! To naprawdę(...)gustu pamiętając, że baton jest słodki Przygotowanie: Do garnuszka wkładamy masło. Podgrzewamy na małym ogniu stopniowo dodając pokrojone na mniejsze kawałki krówki. Pilnujemy masy, co jakiś czas mieszając. Trzeba uważać, by masa się nie przypaliła. Gdy krówki się rozpuszczą i połączą z masłem zdejmujemy garnek z ognia. Do miski wsypujemy płatki kukurydziane. Dodajemy do nich całą krówkową masę i wszystko
Słodkie okruszkiciasto, dosłownie modyfikowałam na miejscu. Trzecią warstwą, zamiast biszkopta, stały się herbatniki. Zapomniałam też nasączyć spód, czyli dolnego biszkopta. Ale to okazało się całkiem trafionym błędem. Krem wystarczająco go nasączył. Gdybym jeszcze dodatkowo to zrobiła, to obawiam się, że ten spód totalnie by się rozmiękł. Koniec końców, okazało się trochę pracy przy tym cieście, w sensie kombinowania. Ponieważ składnikowo ciasto(...)Polewa: podgrzewamy śmietankę i do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia składników. Przelewamy na ciasto i chłodzimy go w lodówce. Biszkopt z kremem kajmakowym Krem kajmakowy z dżemem malinowym i czekoladą Ciasto przekładane kremem kajmakowym Krówka, kajmak, krem karmelowy Biszkopt z kremem kajmakowym Smacznego!!! Justyna Artykuł Biszkopt z kremem kajmakowym pochodzi z serwisu Relaxtime czas
RelaxtimeCiasto wielbłąd to pyszny deser, który nie wymaga pieczenia. To pyszne ciasto, które sprawdzi się nie tylko w święta, czy nadarzającą się okazję, ale także do popołudniowej kawy, na osłodę dnia. Ciasto wielbłąd składa się z bardzo prostych i podstawowych składników, które można zakupić w każdym sklepie. W skład ciasta wchodzą dwie warstwy herbatników, przełożone masą kajmakową, puszysta masa(...)Brzmi bardzo ciekawie prawda? Smakuje jeszcze lepiej. Ciasto wielbłąd to ciasto, które robi się bardzo szybko. Jego przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu, dlatego tym bardziej zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Bardzo lubię takie szybkie i łatwe ciasta bez pieczenia, jestem pewna, że wy także. Poniżej przedstawię Wam przepis, na pyszne ciasto wielbłąd bez pieczenia, które z pewnością zachwyci Wasze
Przepiski.plMiodownik to jedno z moich ulubionych ciast w takim świąteczno-zimowym okresie. Przepyszne blaty miodowego ciasta przełożone kremową masą budyniową i obłędnie słodkim kajmakiem tworzą mega
Ostra na Słodkoinnymi słodkimi wypiekami. Też tak kiedyś sądziłam, dlatego postanowiłam je "odchudzić" by ich zjedzenie nie miało ogromnego wpływu na zachowanie szczupłej sylwetki. Moja dzisiejsza propozycja to ciasto o przekornej nazwie "Krówka" bo smakiem trochę przypomina cukierki o tej nazwie. Deser jest bezglutenowy, bez białego cukru (wybór słodzika zostawiam Tobie). Wartości odżywcze w 100 g: 125,8 kcal
Health-Fit-LifeSzybki sposób na coś słodkiego. Jako że zalegała mi masa krówkowa, postanowiłam zrobić szybkie zawijasy z ciasta francuskiego. Wystarczyło wysmarować ciasto, zwinąć i upiec. Prościej
magiczna kuchnia KasiTe wafelki to smak mojego dzieciństwa. Moja mama przygotowywała je na każde święta. Postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem i przy okazji spytać, jak Wy
WiszniówkaCiasto absolutnie doskonałe :) W internecie można je znaleźć również pod nazwą Marlenka. Składa się z kilku miodowych blatów, przełożonych kremem na bazie masy krówkowej. To jedno
DefinicjaSmakuChciałam Wam dzisiaj zaproponować coś na słodko. Jest to ciasto autorstwa mojej mamy, jest ona zdecydowanie moim autorytetem w tej dziedzinie:) Jej ciasta są przepyszne, rozpływają
Kuchnia Pełna PasjiJak łatwo można zauważyć, ostatnio prym na moim blogu wiodą słodycze. Pomysł na dzisiejszy deser wzięłam z "Claudii", jedynie lekko zmodyfikowałam zgodnie z moimi potrzebami
W poszukiwaniu inspiracji