ciasto krówka - 942 przepisów (strona:20/63)

Kostka a la tiramisu 165

zaglądania do zakładki Ciasta na moim blogu kulinarnym. Przygotowałam dla Was wiele pysznych inspiracji. Znajdziecie tu przepisy na tradycyjny sernik, makowiec, ciasto czekoladowe, ucierane ciasto z makiem, ciasto z krówką i wiele więcej. Krem do kostki a la tiramisu wykonany jest na bazie mascarpone, śmietanki, cappuccino i miodu. Najlepiej sprawdzi się tu miód płynny. Ja użyłam miód nektarowy lipowy Huzar

Słodkie okruszki
Konkurs z Domową Cukierenką SERNIK Z KRÓWKĄ 325

organizowanym przez Domową Cukierenkę. Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu . Ja przygotowałam sernik z krówką a zainspirowałam się przepisem który znajdziecie tutaj sernik krówkowy . Zapraszam ! Sernik   z   krówką Ciasto kruche : * 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej  * 3/4 szklanki cukru pudru  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  * 150g masła roślinnego * jajko Masa serowo - krówkowa  * kg twarogu(...)krówkową. Wymieszać na gładką masę , dodać proszek budyniowy oraz przyprawę do sernika. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować i ułożyć ciasto. Wylać masę serową. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach aż do złotego koloru. Sernik można posmarować krówką i obsypać płatkami migdałów

Magiczne Życie Marty
Ciasto Słonecznikowe Serduszko 198

jogurtu naturalnego 2 jajka masło (do wysmarowania formy i  2 łyżki do uprażenia słonecznika) dżem z zielonych fig 100 g łuskanego słonecznika 100 g polewy do ciasta o smaku krówki Przygotowanie. Mąkę przesiewamy. Łączymy ją z cukrem, sodą oczyszczoną, kakao, przyprawą korzenną oraz solą. W drugiej misce rozbełtujemy jajka i łączymy je  z jogurtem, olejem i olejkiem maślano(...)innym smaku - takim jaki nam pasuje :) ), a następnie dokładamy górną warstwę ciasta.  Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i prażymy na nim słonecznik. Wierzch ciasta polewamy gotową polewą o smaku krówka, a następnie posypujemy ją uprażonym słonecznikiem. Smacznego

Taste Therapy
Jabłecznik z budyniem i śliwkami 221

 Ciekawa wersja jabłecznika .....  ..... kruchy spód wypełniony masą budyniową, przełamany kwaskowatym smakiem jabłek ....  odrobina cynamonu i smak wędzonych śliwek rewelacyjnie uzupełnia całość

Wypieki Rene
Tarta ze śliwkami z pianką 184

soli 3 jajka tłuszcz do formy Składniki na nadzienie: ½ kg śliwek węgierek 10 dag cukru 1 budyń o smaku krówki 1/3 szklanki oleju 2 łyżki masy o smaku krówki Wykonanie ciasta: Masło posiekać z mąką, żółtkami, cukrem i solą. Następnie zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie placka: Śliwki umyć, pokroić na połówki i usunąć pestki. Ciasto rozwałkować

Tradycyjna Kuchnia
Tradycyjne polskie ciasta 79

trakcie pobytu tam. Nie inaczej ma się rzecz w naszej ojczyźnie, w której wyjątkowo ważną rolę pełnią tradycyjne polskie ciasta. Jak przedstawia się historia tych słodkich wypieków? Jak wyglądały desery staropolskie? Zastanowić się można, jak wyglądają korzenie polskich ciast. W dawnych czasach desery zupełnie nie przypominały tych, z jakimi obecnie spotykamy się na stołach czy w cukierniach. Ich funkcję(...)Ewolucja polskich ciast Sporą zmianę w deserach zafundował też Polakom okres PRL-u, kiedy to brakowało składników do wypieków. W tym czasie posiłki przygotowywano z tego, co akurat udało się zdobyć. Popularne polskie ciasta tych lat to między innymi domowa karpatka, drożdżowiec czy torcik wedlowski. Znane wówczas były także takie polskie cukierki jak krówki, które

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
3 BIT 173

Troszkę inna wersja 3 bita jakiego znamy. Przepis wynalazłam w magazynie kropka i parę razy go piekłam, domownikom bardzo smakował. Placek składa się z miodowych ciast przełożony krówką oraz budyniową masą z dodatkiem cytrynowych galaretek, oblany polewą czekoladową. Więc jak tu się na niego nie skusić?   Smacznego :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki 4 żółt ka kostka margaryny 4 łyżki(...)galaretki cytrynowe masło DODATKOWO : puszka masy kajmakowej (krówkowej) POLEWA : 0,5 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 5 łyżek kwaśnej śmietany lub mleka łyżka żelatyny WYKONANIE CIASTA : Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i siekamy z margaryną. Robimy w środku dołeczek i dodajemy żółtka, miód, sodę. Szybko zarabiamy ciasto i dzielimy na 3 części. Pieczemy z nich

Pani na deser
Kakaowiec z polewą krówkową i solonymi orzeszkami 170

owocowych. Niektórzy cały rok cenią sobie konkretne ciasta. Dla koneserów tradycyjnych smaków polecam proste ciasto - mocno kakaowe z żurawiną, polewą krówkową i solonymi orzeszkami. I nie wspomniałam o najważniejszym - ciasto robi się bez miksera, wystarczy widelec w roli mieszadła. Proporcja na keksówkę 35 x 12 cm - 3 szklanki* mąki pszennej - 3 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mleka - 1 szklanka(...)rozbijać małych grudek).Dodać bakalie i wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec 55-60 minut w temperaturze 180'C ( do suchego patyczka). Polewa: - 7 cukierków krówek - 7 dag masła - po garści orzeszków ziemnych i włoskich Orzechy przesiekać na grubo nożem. Uprażyć na suchej patelni do delikatnego zezłocenia. Pod koniec prażenia dodać szczyptę soli. Cukierki posiekać i wraz

kawawszklance
Karmelowa chmurka bez pieczenia 82

się, że to jest właśnie idealne połączenie. Nazwa ciasta idealnie odzwierciedla jego smak i konsystencję. Karmelowe krówki, warstwa śmietankowa z galaretką i polewa czekoladowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Ciasto Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 4 godz.  Kalorie 340 kcal Przepyszne(...)ciasto bez pieczenia. Karmelowa chmurka z krówkami ciągutkami, puszystą jak chmurka śmietanką z galaretką i polewą kakaową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 g karmelowych ciągnących krówek 1/4 szklanki mleka 400 g maślanych herbatników 1 kostka margaryny Kasia 650 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie truskawkowej galaretki 1 szklanka gorącej wody 1/2 szklanki cukru pudru 300 g jogurtu typu greckiego

ProstePesto.pl
Ciasto Puchowa Krówka -leciutkie i pyszne +FILM 90

Cześć , zapraszam Was dziś na pyszne, leciutkie i łatwe ciasto-puchowa krówka. Składa się z delikatnego, puszystego krówkowego  biszkoptu, piankowej bitej śmietanki, masy kajmakowej i orzechów. Bardzo łatwe, ładnie wygląda i super smakuje. Zapraszam gorąco :)  Zapraszam też na film z jego przygotowaniem SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm* Używam szklanki 250ml BISZKOPT KRÓWKOWY -6 jajek  -3/4 szkl mąki pszennej(...)białek, białka ubijamy.  Gdy piana jest sztywna dodajemy stopniowo cukier-miksujemy, zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy do połączenia. Dodajemy mąkę, proszek o pieczenia, budyń duży o smaku krówki lub toffi (mój miał 64g) i kakao-delikatnie wszystko mieszamy do połączenia.  Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (25x35cm) wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, grzanie góra

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mleczne cukierki z prosem 200

Na początku września dotarła do nas przesyłka z produktami do testowania marki Lestello, od razu w oko wpadły mi paczki ekspandowanych ziaren. Pamiętacie z dzieciństwa dmuchany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort miodowy 398

nią, ale nie zauważył jednego szczegółu: była to masa o smaku kakao, a więc nieco inna w smaku i nie nadawała się w tamtym momencie do zaplanowanego przeze mnie ciasta krówka . Puszka z masą czekała więc na inną okazję, która nadarzyła się właśnie teraz, gdyż do tortu miodowego postanowiłam przygotować masę kajmakową, a dodatek kakao sprawił, że jest ona nieco(...)BLATY MIODOWE - masło, miód i cukier podgrzać do rozpuszczenia i połączenia się składników, ostudzić - mąkę przesiać, dodać żółtka, ostudzoną masę miodową, sodę rozpuszczoną w śmietanie, wszystko wymieszać i wyrobić ciasto - ciasto podzielić na 6 równych części (można pomóc sobie wagą kuchenną), pierwszą z nich cienko rozwałkować i położyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć gęsto widelcem i piec

Smakołyki Bereniki
Kokosowa krówka 71

Dzień dobry :-)  Kokosowa krówka to lekkie ciasto na biszkopcie kakaowym z kremem kokosowym, warstwą słonych krakersów i słodkim kajmakiem. Ciasto ma fajny smak, krakersy przełamują słodycz kajmaku i reszty ciasta. Całość mięciutka i naprawdę pyszna :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt kakaowy: 6 jajek M w temp. pokojowej 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżeczka proszku

kruche babeczki
Sernik z polewą krówkową na spodzie migdałowym 167

Pyszny sernik, gdzie spód migdałowy idealnie komponuje się z masą serową i polewą kajmakową. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo musi dobrze się schłodzić w lodówce

Passions hobbies life