moje "smaczki" tu na Pieprzyć z Fantazją. Przepis dostałam od koleżanki z mojej pierwszej pracy wiele lat temu. Wtedy to ciasto było popularne w moim gronie. Nie wiem w jak szerokim, bo dostępu do internetu jeszcze nie było :) Łaciatą Krówkę można upiec na każdą okazję. Sprawdzi się podczas dłuższych spotkań przy stole z rodziną czy przyjaciółmi. To jest ciasto proste
Pieprzyć z FantazjąKokosowa krówka bez pieczenia Kokosowa krówka, to jedno z najczęściej odwiedzanych ciast na blogu w ostatnim czasie. I wcale się nie dziwię, bo jest pyszne i bardzo efektowne. Postanowiłam spróbować wykonać to ciasto w wersji bez pieczenia, z przełamaniem słodkiego smaku krakersami. Wyszło super, nawet chyba jeszcze lepsze niż w oryginale. Polecam wypróbować! Składniki: ok 400g kakaowych herbatników(...)pudrem oraz śmietan fixem *** *** Krem rozsmarowujemy równomiernie na wierzchu ciasta. Dodatkowo szpatułką lub widelcem możemy możemy zrobić wzór na cieście *** *** Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY
Blog z Apetytemostatnio uszło. Był to weekend pod znakiem gotowania z Whiteplate. Oprócz bułeczek, chleba, kotlecików i placków upiekłam to ciasto będące kwintesencją jesiennej pory roku. Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia po 1 łyżeczce mielonego kardamonu, imbiru i cynamonu szczypta soli 130 g miodu 50 g golden syrup(...)średnich obrotach, aż wyraźnie zwiększy objętość. Dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Na końcu, partiami wsypujemy mąkę. Jako ostatnie dorzucamy krówki i kawałki jabłka. Mieszamy i masę przekładamy do foremki. Ciasto pieczemy ok. 50 minut. Studzimy w foremce
Dzieje kuchennej Wiewiórytyle kalorii, że hoho...No, ale skoro trzeba ukojenia, to kto by się przejmował kaloriami. Więc jest przepis na ciasto, czekoladowe, czekoladowe...jeszcze trochę czekoladowe, i do tego kawałki fudge. Co to jest? To taki cukierek, trochę podobny do polskiej krówki, tyle że się nie ciągnie, i jest mniej kruchy. Do irysa też jest podobny, ale jest bardziej miękki. Pewnie(...)masło dobrej jakości, a nie masłowe podróbki) 250g ciemnej czekolady albo 200g czekolady + kopiasta łyżka kakao 250g cukru 120g mąki pszennej 2 całe jajka 20 cukierków typu krówka albo iryski Przygotowanie: Ciasto jest super proste. Masło i czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka i rozpuszczamy. Potrzebujemy czekoladowej, aksamitnej lawy. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie włącz piekarnik
Ale Pyszka!cukru 250 ml letniego mleka 1 jajko 1 białko 60 g masła 25 g świeżych drożdży nadzienie: 200 g serka kremowego 1 żółtko 50 g cukru 90 g krówek 190 g jeżyn dodatkowo: 3 łyżki mleka 15 g płatków migdałowych 2 łyżki cukru perłowego Mąki przesiać do dużej miski (dodać to, co zostało na sicie z pełnoziarnistej). Po środku zrobić(...)końcu powoli wlać masło. Wyrobić gładkie, lekko lepkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie serek wymieszać z żółtkiem i cukrem, a krówki pokroić na nieduże kawałki. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować serkiem, równomiernie posypać krówkami i jeżynami. Zwinąć w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku, pokroić ostrym
Pożeraczka, czyli raz adobrzekuchni klasztornej wiele wieków temu. To pyszne ciasto bez pieczenia jest popularnym przysmakiem wśród mnichów i istnieje od V wieku. Jego oryginalność sięga starożytnych Chin, gdzie po raz pierwszy był wytwarzany jako specjalny przysmak dla bogów i cesarzy. To niezwykle smaczne ciasto, to to połączenie słodkiego karmelu i chrupkości biszkoptów. Ciasto to nie wymaga pieczenia, co czyni go idealnym deserem(...)każdą imprezę ze znajomymi. Ciasto rozpustny mnich z pewnością będzie strzałem w dziesiątkę. Polecam Wam przeczytać przepis do końca zanim zaczniecie jego przygotowanie, bowiem podam Wam kilka ciekawych wskazówek i porad. A jeśli tak jak ja lubicie ciasta bez pieczenia, to myślę, że posmakuje Wam ciasto Lion, czy bardzo słodziutkie ciasto bez pieczenia – śmietankowa krówka. Koniecznie spróbujcie tych słodkich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ciasto należy schładzać w lodówce Podczas wyrabiania ciasta nie przekraczaj temperatury 26oC! Przygotuj pojemnik (jeśli to możliwe z podziałką, o prostych ścianach) nasmarowany masłem i odpowiednio duży, aby pomieścić ciasto, które zwiększy objętość czterokrotnie (1+3). Wyłóż ciasto na powierzchnię roboczą, pamiętaj o odłożeniu małego kawałka, który posłuży jako „wskaźnik wyrastania ciasta”. Kawałek ciasta, który wykorzystamy jako „wskaźnik wyrastania ciasta(...)siebie, ponieważ muszą fermentować w tych samych warunkach, temperaturze. Fermentacja pierwszego ciasta w temp. 25/26°C przez 10-14 godzin, do czterokrotnego zwiększenia objętości . Bardzo ważne: Nie przekraczać 26°C!!! Ciasto końcowe (np. o godz. 8.00): Dodawaj w uporządkowanej kolejności i tylko w celu idealnego połączenia: - wieczorne ciasto wstępne, po wzroście x 4 100 g mąki pszennej o sile
Przepisy na domowy ser i chlebkawałkami białej czekolady Kruche ciasteczka z maszynki Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Mini serniczki z mascarpone Orzechowe ciasteczka nadziane jabłkami (na maśle orzechowym) Szybkie ciasteczka z budyniem (na bazie ciasta francuskiego) Babeczki nadziane krówką Cytrynowe babeczki Kruche ciasteczka do wycinania foremkami Najlepsze kokosanki na białkach Więcej propozycji na małe wypieki znajdziecie tutaj (klik) Większe wypieki: Ciasto orzechowe (szybkie i proste) Delikatnie cytrynowa
Słodkie okruszkizasięgu dłoni mieć książkę, herbatkę, psa do głaskania i ciasto. Jakie? Dzisiaj proponuję Wam kolejny chlebek bananowy, tym razem znaleziony u Mateusza . Fantastyczne połączenie gęstego ciasta bananowego z odrobiną kakao, chrupiącymi orzeszkami ziemnymi, ciągnącymi krówkami i aromatyczną czekoladą. Czy ktoś mógłby się temu oprzeć...? Wątpię, szczególnie, że wykonanie nie nastręcza najmniejszych problemów, wystarczy wszystko zamieszać łyżką. Potem już tylko pozostaje(...)krówki, orzechy i czekoladę, połączyć. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Piec w 180 st. C. przez 45 minut, do suchego patyczka. Wystudzić w formie. Smacznego! Niecierpliwie czekam na wiosnę. Dłuższe dni dodają mi skrzydeł, a że pogoda jeszcze niezbyt sprzyja dłuższym spacerom, planuję wielkanocne menu. Jest tyle różnych ciast, tyle
Pożeraczka, czyli raz adobrzePiekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Masło roztop w małym garnku . W jednej misce wymieszaj suche, a w drugiej mokre składniki. Jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste można dodać więcej maślanki. Krówki pokrój w drobną kostkę. Zawartość obu misek wymieszaj, dodaj krówki i ponownie wymieszaj. Masę przelej do żaroodpornych naczyń (mogą być również papilotki do muffinów). Pieczemy około 30 minut
Kredowe MenuSzybkie i proste ciasta bez pieczenia! Aż 20 świetnych przepisów na pyszne i efektowne ciasta nie wymagające pieczenia. Jeśli nie macie piekarnika, nie lubicie piec lub chcecie wykonać w prosty oraz szybki sposób smaczne i piękne ciacho, to ten wpis jest właśnie dla Was. Zapraszam! Czarodziejski ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze! Chrupiący czekoladowy spód(...)potrzeba piec ciasta, a całe przygotowanie zajmuje około 15 minut! Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie Przepis tutaj (KLIK) Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu. Lion Przepis tutaj (KLIK) Wyjątkowe, przepyszne i efektowne ciasto, które z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich łasuchów
Blog z ApetytemŁatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa
CookYourselfBaton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam
Słodki sentymentBaton z krówką bez cukru powstał w mojej kuchni, kiedy miałam ogromną ochotę na coś słodkiego, ale nałożyłam sama na siebie ograniczenie jedzenia białego cukru Pokombinowałam
Słodki sentymentPierwszy raz krówki z mlekiem w proszku jadłam w Ustce – to regionalny przysmak, który postanowiłam zrobić również w domu. Myślę, że najsmaczniejsza jest wersja kakaowa, dlatego
Słodki sentyment