ciasto krówka - 831 przepisów (strona:21/56)

Tort czekoladowy z kremem z czekoladową krówką – ciasto czekoladowe 40

Pyszne ciasto szczególnie dla tych co kochają czekoladę. Jest ono po prostu czekoladowe. Ciasto czekoladowe z krówką czekoladową z migdałami. Można je również podawać jako tort. Biszkopt czekoladowy : 120 g miękkiego masła, 6 jajek (jajka przed rozbiciem sparzyć), 200 g cukru, 120 g czekolady deserowej, 1 łyżka ciemnego kakao (ja dodałam czarne kakao), 120 g mąki pszennej (u mnie tortowa(...)dodać rozpuszczoną czekoladę i kakao. Białka ubić ze 160 gramami cukru na pianę. Mąkę wsypać do masy maślanej i delikatnie wymieszać. Następnie dodać do niej białka i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy (u mnie kwadratowa forma o boku 22 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 - 50 minut

królestwo garów
Pierwszy śnieg i bezglutenowe ciastka czekoladowe. Z cynamonem 112

wymieszać z proszkiem, cukrem, cynamonem i solą. Krówki pokroić w kostkę. Masło rozpuścić i przestudzić. Jajka roztrzepać, wymieszać z masłem. Połączyć mokre składniki z suchymi, na końcu dodać krówki, wymieszać. Z ciasta formować kulki nieco większe od orzecha włoskiego, mocno spłaszczać. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie rozłożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując duże

Pożeraczka, czyli raz adobrze
muffiny z jabłkami i krówkami 139

dwie miski, do jednej wrzucić suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sodę, cukier, krówki i jabłko. Wymieszać widelcem. W drugiej wymieszać mleko, olej i jajko. Mokre składniki przelać do suchych i szybko wymieszać widelcem. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, górę każdej babeczki posypać startą kruszonką. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. PORCJE

zabawa smakiem
CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 476

okazało się ciasto marchewkowe. W wzbogaconej wersji. Orzechy, daktyle, suszone brzoskwinie. Dużo cynamonu, a do tego nadzienie z mascarpone i wierzch pokryty słodką, lepką masą krówkową. Uwielbiam! CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ (źródło przepisu:  http://niebonatalerzu.blogspot.com/2015/01/atwe-ciasto-marchewkowe.html , ze zmianami) ciasto: 4 duże jajka  1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczka proszku

W kuchni Karmel-itki
Bułeczki krówkowe z orzechami 268

Składniki: CIASTO 165g mąki pszennej 5g drożdży świeżych 100ml wody lub mleka 2 łyżki cukru szczypta soli 10g masła NADZIENIE 50g krówek (5-6 sztuk) 10g masła 2 łyżki śmietanki 30% 40g orzeszków ziemnych Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - drożdże rozkruszyć, przełożyć do miseczki, dodać 50ml letniej wody lub mleka, 1/2 łyżki cukru oraz 2 łyżki(...)roztopione masło, ciasto wyrabiać przez kilka minut, aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od dłoni (może się lekko lepić) - ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - podwojenia objętości - w międzyczasie przygotować nadzienie krówkowe: krówki, masło i śmietankę przełożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej lub bezpośrednio w rondelku na małej mocy palnika - jeśli

Smakołyki Bereniki
SERNIK KRÓWKA 71

Sernik krówka jest to pyszne ciasto na spodzie ciasteczkowym z puszystą masą serową, udekorowane masą krówkową i  krokantem orzechowym.  Ciasto jest  bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam zrobić bo naprawdę warto. Jak zrobić sernik krówka  krok po kroku pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy(...)SERNIK KRÓWKA SKŁADNIKI: Spód: masło (100 g) ciasteczka kruche (250 g) Masa serowa: twaróg zmielony 3 razy ( 900 g ) jajka ( 5 szt.) cukier puder (3/4 szkl.) cukier wanilinowy (16 g) mąka ziemniaczana ( 4 łyżki ) śmietanka kremówka 30 % (200 ml.) Dodatkowo: krokant orzechowy do dekoracji ( 150 g ) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 400 g) Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szklanka

RITA food channel
Migdałowe pączki z nadzieniem krówkowym 99

Pączki któż ich nie lubi. Ale czy jedliście pączki migdałowe z mielonymi migdałami w środku ciasta i nadzieniem z krówek z polewą z migdałami. Sama nie wiem co jest najlepsze w tych pączkach. Czy sam pączek, nadzienie czy polewa. Jedyne co musicie mieć oprócz podstawowych składników na pączki to cukierki krówki i migdały. Znikną po godzinie. składniki pączki(...)minuty i przewracam na drugą stronę. Wykładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby wchłonął nadmiar tłuszczu. Żeby pączki miały obwódkę ciasto musi być dobrze wyrobione i wyrośnięte. Nie skracajcie czasu wyrastania pączków. Nadzienie: Do garnka wlewam śmietanę, dodaję krówki i gotuję na wolnym ogniu aż krówki się rozpuszczą. Studzę i wkładam na noc do lodówki. Na drugi dzień ubijam mikserem

wesoła kuchnia
Sernik 157

Sobota, trzeba było przygotować jakieś ciasto. Mój P. uwielbia serniki, więc pomyślałam, że będzie to idealne rozwiązanie. Dzieci też lubią sernik, więc wszyscy byli zadowoleni. Nie do końca miałam pomysł jak go stworzyć i nie mogłam znaleźć idealnej inspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód(...)Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wylać na ostudzone ciasto. Całość wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut w temp. 170 stopni. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. 3. W jednym garnuszku roztopić krówki z mlekiem tworząc płynną masę, a w drugim roztopić czekoladę z mlekiem. Polać sernik według upodobań. Smacznego

dom-agi.pl
Ciasto marchewkowe z kajmakiem 1060

Ciasto marchewkowe z kajmakiem to wypiek, którego nie da się nie pokochać. Ciasto jest wilgotne i bardzo aromatyczne. Świetnie sprawdzi się na specjalne okazje, lub na

Alle Dobre!
Łaciata Krówka - ciasto 10216

moje "smaczki" tu na Pieprzyć z Fantazją. Przepis dostałam od koleżanki z mojej pierwszej pracy wiele lat temu. Wtedy to ciasto było popularne w moim gronie. Nie wiem w jak szerokim, bo dostępu do internetu jeszcze nie było :) Łaciatą Krówkę można upiec na każdą okazję. Sprawdzi się podczas dłuższych spotkań przy stole z rodziną czy przyjaciółmi. To jest ciasto proste

Pieprzyć z Fantazją
Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami czyli poWeekendowe Łakocie odc.181 78

ostatnio uszło. Był to weekend pod znakiem gotowania z Whiteplate.  Oprócz bułeczek, chleba, kotlecików i placków upiekłam to ciasto  będące kwintesencją jesiennej pory roku. Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia po 1 łyżeczce mielonego kardamonu, imbiru i cynamonu szczypta soli 130 g miodu 50 g golden syrup(...)średnich obrotach, aż wyraźnie zwiększy objętość.  Dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Na końcu, partiami wsypujemy mąkę. Jako ostatnie dorzucamy krówki i kawałki jabłka. Mieszamy i masę przekładamy do foremki. Ciasto pieczemy ok. 50 minut. Studzimy w foremce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przepyszne brownie z szkockim fudge w środku 146

tyle kalorii, że hoho...No, ale skoro trzeba ukojenia, to kto by się przejmował kaloriami. Więc jest przepis na ciasto, czekoladowe, czekoladowe...jeszcze trochę czekoladowe, i do tego kawałki fudge. Co to jest? To taki cukierek, trochę podobny do polskiej krówki, tyle że się nie ciągnie, i jest mniej kruchy. Do irysa też jest podobny, ale jest bardziej miękki. Pewnie(...)masło dobrej jakości, a nie masłowe podróbki) 250g ciemnej czekolady albo 200g czekolady + kopiasta łyżka kakao 250g cukru 120g mąki pszennej 2 całe jajka 20 cukierków typu krówka albo iryski Przygotowanie: Ciasto jest super proste. Masło i czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka i rozpuszczamy. Potrzebujemy czekoladowej, aksamitnej lawy. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie włącz piekarnik

Ale Pyszka!
Lek na styczeń: jeżyny i krówki w drożdżówkach 136

cukru 250 ml letniego mleka 1 jajko 1 białko 60 g masła 25 g świeżych drożdży nadzienie: 200 g serka kremowego 1 żółtko 50 g cukru 90 g krówek 190 g jeżyn dodatkowo: 3 łyżki mleka 15 g płatków migdałowych 2 łyżki cukru perłowego Mąki przesiać do dużej miski (dodać to, co zostało na sicie z pełnoziarnistej). Po środku zrobić(...)końcu powoli wlać masło. Wyrobić gładkie, lekko lepkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie serek wymieszać z żółtkiem i cukrem, a krówki pokroić na nieduże kawałki. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować serkiem, równomiernie posypać krówkami i jeżynami. Zwinąć w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku, pokroić ostrym

Pożeraczka, czyli raz adobrze