ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:84/352)

CIASTO SZPINAKOWE BEZ JAJEK 145

Składniki ( tortownica 18cm): 1 szklanka mąki pszennej (dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru ( dałam brązowy) w tym 1 łyżka cukru z wanilią 1 szklanka wiórków kokosowych 1 czubata

Słodkie zapomnienie
Walentynkowo. I ciasto z czekoladą... 109

prostszego, niż wypiek wymagajacy tylko zamieszania wszyskich składników i wylania masy do foremki... Takie ciasto nada się idealnie, jako przyjemna niespodzianka z okazji, albo pyszna przekaska dla dzieci do parku - bez okazji. Składniki:   (keksówka 20/8cm) 200 g mąki 100 g wiórków kokosowych 150 g cukru 150 g marchewki startej na tarce 100 g czekolady (u mnie - groszki(...)mleka 3 jajka ziarenka z połowy laski wanilii  1 łyżeczka proszku do pieczenia   Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wyłóż pergaminem do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki, poza czekoladą. Wyrób ciasto (można mikserem; wlej więcej mleka, jeśli to konieczne). Dodaj posiekaną czekoladę, wymieszaj, przełóż do formy.  Piecz 45-50 minut. Zostaw na 5 minut w foremce

Lejdi of the house
Ciasto styropian z owocami 119

pieczenia 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy do niej cukier puder i  proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie dodajemy masło i siekamy. Na końcu żółtka i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na 60/40 % mniejszy kawałek zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na tarce o grubych oczkach ścieramy większą część ciasta(...)dodajemy jogurty i wiórka kokosowe. Miksujemy do połączenia się składników. 3. Blaszkę z ciastek kruchym wyjmujemy z lodówki. Na ciasto przekładamy masę. Wyrównujemy. 4. Owoce wcześniej myjemy, osuszamy. Do miski dajemy mąkę ziemniaczaną i owoce, delikatnie mieszamy i przekładamy na masę. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta.  5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto pieczemy około 60 minut. Powinno

kruche babeczki
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 264

prostu wcieknie – to nie jest ciasto sensu stricto, a bardzo rzadka i na początku wodnista masa. Rozgrzewamy piekarnik do 185⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wbijamy jajko, rozkłócamy je z solą, cukrem, wanilią, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy starte jabłko i oba rodzaje płatków(...)pieczemy przez 50 minut (czas podany jest dla wysokiej kwadratowej formy o wymiarach 24/24cm – jeśli używacie innej formy czas pieczenia się zmieni , bo owsianka będzie niższa lub wyższa– sprawdźcie już po 40 minutach czy jej środek się zsiadł i zestalił).   W połowie czasu pieczenia posypujemy owsiankę płatkami górskimi. Na 15 minut przed końcem pieczenia posypujemy owsiankę

Karo in the Kitchen
Placuszki z borówkami na jogurcie greckim 142

proszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Wsypać borówki i wymieszać łyżką.  Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Nakładać po łyżce ciasta na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bez dodatków lub polane

Mania Wypiekania
Ciasto jogurtowo kokosowe z owocami 550

się nie topi i nie mięknie jak w ciastach z kremami lub z galaretką. Do tego ciasta pasują wszystkie sezonowe owoce. Składniki: 4 jajka 150 g cukru  150 ml oleju 150 g jogurtu naturalnego 90 g mąki pszennej 40 mąki kokosowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g malin 100 g czerwonej porzeczki

Ala piecze i gotuje
MAKOWIEC Z WIŚNIAMI NA SPODZIE PIERNIKOWYM 149

przechowuje i kroi. Owinięty w folię  lub włożony do pojemnika na ciasto i trzymany chłodnym miejscu poza lodówką, będzie dobry przez około 5 kolejnych dni.  SKŁADNIKI SPÓD PIERNIKOWY 120 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżka  domowej przyprawy piernikowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru pudru 5 łyżek powideł śliwkowych MASA MAKOWA / wszystkie(...)ół bez termoobiegu). Blaszkę o wymiarach 20x30 cm smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia.  Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą piernikową. Dodajemy cukier puder i pokrojone na kawałki masło. Rozcieramy, aż powstanie drobna kruszonka. Przesypujemy do blaszki, uklepujemy. Pieczemy ok. 15 minut, po czym blachę z ciastem wyjmujemy na blat

cool and minty
Sernik karmelowo-kokosowy. 204

smak! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik karmelowo-kokosowy: KRUCHY SPÓD: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i miksujemy, aż otrzymamy ciasto o konsystencji sypkiej kruszonki, następnie dodajemy jajko(...)KOKOSOWA: 1/4 masy serowej 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki wiórków kokosowych      Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy na masę karmelową. Wyrównujemy łyżką i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika i pieczemy około 50 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto

Rozpustne gotowanie
Rafaello bez pieczenia 219

Kolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa(...)wiórków kokosowych 1 masło (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowych. W pozostałej szklance mleka rozmieszać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gorącego mleka wlać mleko z żółtkami. Gotować ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 208

innych orzechów -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe (do posypania kremu kokosowego) BURACZANE MUFFINY CZEKOLADOWE Buraki obrać, pociąć na mniejsze kawałki(...)razem. Puree z buraka, olej, napój roślinny, ksylitol zmiksować na gładko blenderem. Wlać masę do suchych składników i dobrze wymieszać całość. Jeśli ciasto będzie bardzo suche, dodać trochę więcej napoju. Wypełnić nim do ¾ foremki na babeczki i piec w 180’C ok 15-20 minut. Po wystudzeniu ściąć z każdej babeczki górę. Obłożyć kremem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi, nałożyć ciasteczko

Candy Pandas
Sernik z winogronami bez pieczenia 119

najprostsze i najłatwiejsze ciasto do zrobienia. Minimalna ilość składników i jedynie czas na stężenie, bo pracy przy nim nie ma prawie wcale. Orzeźwiający i delikatnie kremowy niezbyt słodki deser. Pewnie się powtarzam, ale uwielbiam serniki i co pewien czas muszę zrobić, choćby taki najprostszy bez pieczenia. Do sernika z winogronami dodałam wiórki kokosowe, które przyjemnie zmieniły jego strukturę(...)wstawienie ich na około 4 minuty do zamrażarki. Na koniec do masy serowej dodać namoczone wiórki kokosowe (bez mleka). Masę serową wyłożyć na herbatniki i wstawić na około 15 minut do lodówki. Na serze poukładać winogrona i zalać lekko tężejącymi galaretkami agrestowymi. Ciasto wstawić na co najmniej 5 godzin do lodówki, aby masa i galaretki stężały. Najlepiej się kroi

Kuchcik gotuje
ciasto śnieżny puch 314

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
Przepis na bezglutenowy mazurek z masą orzechowo-kokosową 206

olej kokosowy i dodaj mleko roślinne, syrop klonowy, masło orzechowe, wanilię i sól. Podgrzej, aż składniki się połączą. Przestudź lekko masę i dodaj mielone siemię lniane i dokładnie wymieszaj. W dużej misce wymieszaj mąki, skrobię i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodaj mokre i bardzo dokładnie wymieszaj. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i przełóż ciasto (może mieć

Eat me! Fit me!
sernik z wiśniami z kruszonkowym ciastem... 176

szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować(...)dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane - na dno blaszki dać 3/4 ciasta kruszonkowego, przygnieść np. denkiem szklanki do dna, wlać sernik, na wierzch rozsypać resztę kruszonki piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 237

amatorem pieczenia ciast, nie musisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Twaróg mielimy(...)nawet 3 razy. Do wysokiego naczynia wkładamy wszystkie Nasze składniki razem z serem i miksujemy ok 7 min do uzyskania gładkiej masy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej gotową masę. Sernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-170 °C przez 1,5h. Po upieczeniu sernik studzimy stopniowo w piekarniku, nie wyjmując go. Masło i czekoladę

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii