Składniki ( tortownica 18cm): 1 szklanka mąki pszennej (dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru ( dałam brązowy) w tym 1 łyżka cukru z wanilią 1 szklanka wiórków kokosowych 1 czubata
Słodkie zapomnienieprostszego, niż wypiek wymagajacy tylko zamieszania wszyskich składników i wylania masy do foremki... Takie ciasto nada się idealnie, jako przyjemna niespodzianka z okazji, albo pyszna przekaska dla dzieci do parku - bez okazji. Składniki: (keksówka 20/8cm) 200 g mąki 100 g wiórków kokosowych 150 g cukru 150 g marchewki startej na tarce 100 g czekolady (u mnie - groszki(...)mleka 3 jajka ziarenka z połowy laski wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wyłóż pergaminem do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki, poza czekoladą. Wyrób ciasto (można mikserem; wlej więcej mleka, jeśli to konieczne). Dodaj posiekaną czekoladę, wymieszaj, przełóż do formy. Piecz 45-50 minut. Zostaw na 5 minut w foremce
Lejdi of the housepieczenia 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy do niej cukier puder i proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie dodajemy masło i siekamy. Na końcu żółtka i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na 60/40 % mniejszy kawałek zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na tarce o grubych oczkach ścieramy większą część ciasta(...)dodajemy jogurty i wiórka kokosowe. Miksujemy do połączenia się składników. 3. Blaszkę z ciastek kruchym wyjmujemy z lodówki. Na ciasto przekładamy masę. Wyrównujemy. 4. Owoce wcześniej myjemy, osuszamy. Do miski dajemy mąkę ziemniaczaną i owoce, delikatnie mieszamy i przekładamy na masę. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. 5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto pieczemy około 60 minut. Powinno
kruche babeczkiprostu wcieknie – to nie jest ciasto sensu stricto, a bardzo rzadka i na początku wodnista masa. Rozgrzewamy piekarnik do 185⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wbijamy jajko, rozkłócamy je z solą, cukrem, wanilią, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy starte jabłko i oba rodzaje płatków(...)pieczemy przez 50 minut (czas podany jest dla wysokiej kwadratowej formy o wymiarach 24/24cm – jeśli używacie innej formy czas pieczenia się zmieni , bo owsianka będzie niższa lub wyższa– sprawdźcie już po 40 minutach czy jej środek się zsiadł i zestalił). W połowie czasu pieczenia posypujemy owsiankę płatkami górskimi. Na 15 minut przed końcem pieczenia posypujemy owsiankę
Karo in the Kitchenproszkiem do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Wsypać borówki i wymieszać łyżką. Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Nakładać po łyżce ciasta na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bez dodatków lub polane
Mania Wypiekaniasię nie topi i nie mięknie jak w ciastach z kremami lub z galaretką. Do tego ciasta pasują wszystkie sezonowe owoce. Składniki: 4 jajka 150 g cukru 150 ml oleju 150 g jogurtu naturalnego 90 g mąki pszennej 40 mąki kokosowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g malin 100 g czerwonej porzeczki
Ala piecze i gotujeprzechowuje i kroi. Owinięty w folię lub włożony do pojemnika na ciasto i trzymany chłodnym miejscu poza lodówką, będzie dobry przez około 5 kolejnych dni. SKŁADNIKI SPÓD PIERNIKOWY 120 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżka domowej przyprawy piernikowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru pudru 5 łyżek powideł śliwkowych MASA MAKOWA / wszystkie(...)ół bez termoobiegu). Blaszkę o wymiarach 20x30 cm smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i przyprawą piernikową. Dodajemy cukier puder i pokrojone na kawałki masło. Rozcieramy, aż powstanie drobna kruszonka. Przesypujemy do blaszki, uklepujemy. Pieczemy ok. 15 minut, po czym blachę z ciastem wyjmujemy na blat
cool and mintysmak! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik karmelowo-kokosowy: KRUCHY SPÓD: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę i miksujemy, aż otrzymamy ciasto o konsystencji sypkiej kruszonki, następnie dodajemy jajko(...)KOKOSOWA: 1/4 masy serowej 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy na masę karmelową. Wyrównujemy łyżką i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika i pieczemy około 50 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto
Rozpustne gotowanieKolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa(...)wiórków kokosowych 1 masło (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowych. W pozostałej szklance mleka rozmieszać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Do gorącego mleka wlać mleko z żółtkami. Gotować ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieinnych orzechów -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -mniej niż pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe (do posypania kremu kokosowego) BURACZANE MUFFINY CZEKOLADOWE Buraki obrać, pociąć na mniejsze kawałki(...)razem. Puree z buraka, olej, napój roślinny, ksylitol zmiksować na gładko blenderem. Wlać masę do suchych składników i dobrze wymieszać całość. Jeśli ciasto będzie bardzo suche, dodać trochę więcej napoju. Wypełnić nim do ¾ foremki na babeczki i piec w 180’C ok 15-20 minut. Po wystudzeniu ściąć z każdej babeczki górę. Obłożyć kremem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi, nałożyć ciasteczko
Candy Pandasnajprostsze i najłatwiejsze ciasto do zrobienia. Minimalna ilość składników i jedynie czas na stężenie, bo pracy przy nim nie ma prawie wcale. Orzeźwiający i delikatnie kremowy niezbyt słodki deser. Pewnie się powtarzam, ale uwielbiam serniki i co pewien czas muszę zrobić, choćby taki najprostszy bez pieczenia. Do sernika z winogronami dodałam wiórki kokosowe, które przyjemnie zmieniły jego strukturę(...)wstawienie ich na około 4 minuty do zamrażarki. Na koniec do masy serowej dodać namoczone wiórki kokosowe (bez mleka). Masę serową wyłożyć na herbatniki i wstawić na około 15 minut do lodówki. Na serze poukładać winogrona i zalać lekko tężejącymi galaretkami agrestowymi. Ciasto wstawić na co najmniej 5 godzin do lodówki, aby masa i galaretki stężały. Najlepiej się kroi
Kuchcik gotujeskładniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru
Domowy Smak Jedzeniaolej kokosowy i dodaj mleko roślinne, syrop klonowy, masło orzechowe, wanilię i sól. Podgrzej, aż składniki się połączą. Przestudź lekko masę i dodaj mielone siemię lniane i dokładnie wymieszaj. W dużej misce wymieszaj mąki, skrobię i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodaj mokre i bardzo dokładnie wymieszaj. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i przełóż ciasto (może mieć
Eat me! Fit me!szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować(...)dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane - na dno blaszki dać 3/4 ciasta kruszonkowego, przygnieść np. denkiem szklanki do dna, wlać sernik, na wierzch rozsypać resztę kruszonki piekarnik
W Mojej Kuchni Lubięamatorem pieczenia ciast, nie musisz się bać, że fit sernik z polewą czekoladową Ci nie wyjdzie, on zawsze wychodzi FIT SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ: Masa: 1 kg chudego twarogu 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1,5 szklanki erytrolu (lub opcjonalnie miodu) aromat śmietankowy Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła lub oleju kokosowego Twaróg mielimy(...)nawet 3 razy. Do wysokiego naczynia wkładamy wszystkie Nasze składniki razem z serem i miksujemy ok 7 min do uzyskania gładkiej masy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej gotową masę. Sernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160-170 °C przez 1,5h. Po upieczeniu sernik studzimy stopniowo w piekarniku, nie wyjmując go. Masło i czekoladę
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii