ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:11/352)

Ciasto kruche z bezą kokosową 105

Ciasto można wykorzystać jako spód do szarlotek, serników, tart lub zrobić z niego kruche ciasteczka. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 60 minut Forma o wymiarach: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na ciasto kruche z bezą kokosową: Ciasto kruche: opakowanie ciasta kruchego z mąki Szymanowskiej Polskie Młyny lub 300 g mąki krupczatki, łyżeczka proszku do pieczenia(...)zrobić ciasto kruche z bezą kokosową? Ciasto kruche: Masło posiekać nożem z pozostałymi składnikami i szybko zagnieść ciasto. Ciasta nie można zbyt długo wyrabiać i ocieplać, gdyż po upieczeniu będzie twarde.  Z ciasta uformować rulon i włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto włożyć między dwa papiery do pieczenia i rozwałkować na grubość

Kuchcik gotuje
Tarta kokosowa z truskawkami 102

Dzień dobry :) Podobno sezon na truskawki się zakończył, ale u nas na szczęście jeszcze są. Kaszubskie. Najsłodsze i najlepsze. Co więcej u moich rodziców, którzy mieszkają

Pełny talerz
Ciasto Śnieżny puch 88

wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, smakuje jak sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej blaszki 24×24 więc jeżeli chcecie przygotować dużą porcję proponuję podwoić składniki. Śnieżny puch(...)śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru pudru Posypka kokosowa 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyzka masła Spód herbatniki maślane Galaretki rozpuścić w gorącej, nie wrzącej wodzie i odstawić do całkowitego wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie poukładać gęsto herbatniki. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Śnieżny puch 429

wersji jest zdrowszy i smaczniejszy. Od zawsze przeszkadzał mi w ciastach smak popularnej za czasów mojego dzieciństwa sztucznej, bitej śmietany. Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia, smakuje jak sernik na zimno. Kokosowa posypka przyjemnie dopełnia smaku. Podane proporcje dostosowane są do małej blaszki 24×24 więc jeżeli chcecie przygotować dużą porcję proponuję podwoić składniki. Śnieżny puch(...)śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru pudru Posypka kokosowa 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyzka masła Spód herbatniki maślane Galaretki rozpuścić w gorącej, nie wrzącej wodzie i odstawić do całkowitego wystudzenia. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie poukładać gęsto herbatniki. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać

Pieguskowa Kuchnia
KRUCHE CIASTO Z ARONIAMI, KOKOSOWĄ PIANKĄ I KRUSZONKĄ 423

szkl KOKOSOWA PIANA: * białko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * wiórki kokosowe – 200 g * proszek do pieczenia – 1 szczypta * jogurt grecki – ok. 1 szkl ( można zastąpić śmietaną kwaśną gęstą ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy gładkie zwarte ciasto. Dzielimy na 2 części, jedną wylepiamy blachę, drugą(...)mrożenia. ( Ciasto możemy delikatnie posypać kaszą manną, by owoce nie przesiąkły ). OWOCE: Aronie przesmażamy z cukrem do momentu aż będą miękkie i puszczą sok. KOKOSOWA PIANKA: Białka ubijamy na sztywno, do ubitych powoli dodajemy cukier. Wlewamy jogurt grecki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i kokos – miksujemy. CAŁOŚĆ: Owoce wykładamy na kruche ciasto ( bez nadmiaru soku ), przykrywamy

Ostra na Słodko
WISIENKA BEZ PIECZENIA 179

Ciasto bez pieczenia z wiśniowym dżemem oraz kremem kokosowym. Idealne na szybkie małe co nie co do kawki. A co najważniejsze, przepyszne połączenie smaków. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/25 CM: KREM: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny 20 dag kokosów ORAZ: 0,5 opakowania kakaowych herbatników (z dużej paczki(...)folią. Nasączamy kawą. Smarujemy większą połową dżemu oraz większą połową kremu kokosowego. Wygładzamy a następnie układamy zamoczone w kawie biszkopty. Między biszkopty wykładamy pozostały dżem a na wierchu smarujemy kremem. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Chowamy na 2-3 godzinki do lodówki. Po tym czasie można już kroić, ale ciasto najsmaczniejsze  jest po nocy w lodówce.  Smacznego

Pani na deser
Śnieżny puch- ciasto bez pieczenia! 584

Sernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda

dolcevitainmykitchen
Kruche ciasto z kokosową bezą i śliwkami 134

jeszcze przez chwilę miksujemy. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy *** *** Połowę ciasta wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Drugą połowę ciasta nadal przechowujemy w lodówce (użyłam foremki o wymiarach 24×29 cm ) *** *** Ciasto posypujemy łyżką kaszy manny *** *** Śliwki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Na ciasto wykładamy pokrojone owoce, rozcięciem ku górze. Śliwki(...)łyżką kaszy manny *** *** Na owocach delikatnie rozsmarowujemy pianę z białek *** *** Na bezę ścieramy na tarce o dużych oczkach drugą połowę ciasta z lodówki *** *** Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 35 minut *** *** Ciasto kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE

Blog z Apetytem
RAFFAELLO JAGLANE Z OREO (bez pieczenia) 191

ciasto bez pieczenia! Składniki: ok. 350 g ciasteczek Oreo lub podobnych 1/3 kostki masła + 2 łyżki masła do masy+ 1 łyżka masła do polewy 1,5 szklanki kaszy jaglanej 5 szklanek mleka kokosowego  3/4 szklanki cukru kokosowego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka aromatu waniliowego (opcjonalnie) sok z 1/2 cytryny puszka gęstego mleczka kokosowego (wcześniej(...)szklanka wiórków kokosowych 100 g mlecznej czekolady Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukujemy dwu-,trzykrotnie wrzątkiem. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy do momentu całkowitego wchłonięcia mleka przez kaszę. Kaszę co jakiś czas mieszamy, aby nam się nie przypaliła. Do ugotowanej kaszy dodajemy 2 łyżki masła, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy spód ciasta. Do miski

Kuchnia MagdaLeny
Rafaello na krakersach z jeżynami 233

szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% KREM KOKOSOWY: 200 g białej czekolady 2 łyżki cukru 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody 400 ml mleczka kokosowego 100 g wiórek kokosowych Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni, uważając żeby ich nie przypalić. Odłożyć z tego 2 łyżki(...)kokosowy i jeżynowy przygotowujemy jednocześnie, aby jeden z nich nie stężał zanim drugi będzie gotowy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , jeżyny , krakersy , kremówka , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Truskawkowe rafaello z ryżu 137

Szukając pomysłu na ciacho bez pieczenia z dodatkiem mleka kokosowego natknęłam się na stronie Veganbanda na rafaello z ryżu i  do tego stopnia mnie ono zaciekawiło, że musiałam spróbować. Bo jak to ciasto z ryżu? Ryż na mleku to ja uwielbiam od dziecka, ale w cieście? Nie ma innej opcji trzeba robić pomyślałam i tak też uczyniłam

Cynamonowe szczęście
ciasto Raffaello 130

Pyszne ciasto bez pieczenia - na herbatnikach, z delikatnym, budyniowym kremem. Kokosowe niebo w gębie ;-) Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na wykonanie skomplikowanych warstwowych przekładańców, a jednak najdzie Was ochota na ciasto z kremem - ten przepis jest właśnie dla Was.     składniki: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 600 g herbatników 200 g masła

babka w formie
Sernik z Kokosem Siostry Anastazji 537

budyniu śmietankowego bez cukru (20 g) Pianka Kokosowa: 4 białka niepełne pół szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych Polewa Czekoladowa: 50 ml śmietanki kremówki 30% 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka wódki wiórki kokosowe do oprószenia Sernik z Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło siekamy na nieduże kawałki. Dodajemy resztę składników i zagniatamy do powstania elastycznego ciasta. Formę(...)pieczemy ok. 40-50 minut w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż wierzch sernika wyraźnie "zgęstnieje". Wtedy wykładamy przygotowaną wcześniej warstwę kokosową: Pianka Kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo, ciągle miksując wsypujemy cukier. Na końcu wsypujemy kokos i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników (warstwę kokosową przygotowujemy tuż przed wyłożeniem jej na ciasto, bezę kokosową najlepiej wyłożyć

Słodka Strona
Tarta z rabarbarem i kokosową bezą 211

sezonie to tarta z rabarbarem i kokosową bezą. Upiekłam ją w szklanej formie którą otrzymałam od Termisil - Zdrowe parcie na szkło. Warto zajrzeć na ich stronę z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Naczynia wykonane są ze szkła żaroodpornego więc można ich używać do pieczenia a także do dań i wypieków bez pieczenia. Są łatwe w myciu(...)żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. W tym czasie pokroić rabarbar i zasypać cukrem. Ugotować budyń w zmniejszonej ilości mleka. Do gorącego budyniu dodać pokrojony rabarbar. Jeśli jest dużo soku odlać. Formę do tarty o średnicy 28 cm wysmarować margaryną, wyłożyć ciastem, spód nakłuć widelcem i wylać

Ala piecze i gotuje
MARKIZY KOKOSOWE 104

markizy kokosowe. Polecam wypróbować wbrew pozorom nie są tak mocno słodkie jak nam się wydaje czytając przepis. Składniki: Ciasto: 3 szklanki maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny (1 kostka) 3 żółtka 1 szklanka śmietany Beza kokosowa: 5 białek szczypta soli(...)szklanki cukru pudru 200 - 250 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 1 słoik dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto - Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Schłodzoną margarynę podzielić na mniejsze kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka oraz śmietanę. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Odkroić kawałek ciasta i rozwałkować na grubość około

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania