ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:19/352)

Wegańskie karmelowe brownie bez pieczenia. 66

Wegańskie karmelowe brownie bez pieczenia. Dekadenckie, czekoladowe, bogate i kremowe ciasto brownie bez pieczenia. Ten wegański, bezglutenowy deser bez pieczenia dosłownie rozpływa się w ustach i trudno się oprzeć by przestać go jeść. Te małe karmelowe brownie z czekoladą jest idealnie słodkie i bardzo zdrowe. Po zjedzeniu tego ciasta czujemy przyjemną satysfakcję, że zjedliśmy(...)uzyskamy gładką aksamitną polewę. Gotową polewę wylewamy na wierzch ciasta. Całość umieszczamy w lodówce najlepiej na całą noc. Karmelowe brownie bez pieczenia kroimy ciepłym i ostrym nożem. To brownie jest bez pieczenia, co oznacza, że nie potrzebujemy piekarnika. Niesamowite, prawda! Połączenie daktyli z mleczkiem kokosowym jest naprawdę obłędne. Karmelowa warstwa sprawia, że deser jest jeszcze smaczniejszy

Zdrowy Styl Joanny
Jaglany sernik na zimno "Bounty" 235

schłodzonym mlekiem kokosowym odwrócić do góry dnem, otworzyć. Wodę kokosową użyć do innych celów a gęstą śmietankę kokosową wyjąć z puszki. Przestudzoną kaszę jaglaną, śmietankę kokosową, syrop klonowy, olej kokosowy i sok z cytryny zmiksować blenderem najlepiej ręcznym na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Dno okrągłej formy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)kokosowymi. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wygładzić wierzch i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 90 g śmietanki kokosowej (np. ze schłodzonego mleka kokosowego) oraz: wiórki kokosowe  płatki kokosowe do dekoracji Czekoladę posiekać na małe kawałki, wrzucić do szklanej lub metalowej miseczki, dodać śmietankę kokosową

maniapieczenia
Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą 226

boki, do wysokości około 1,5 cm.  Tak przygotowane ciasto, po całej powierzchni, nakłuwamy widelcem i wkładamy na 30 minut do lodówki. Po 30 minutach ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 15 minut w 175 stopniach. Ja piekę na grzałkach: dolna + termoobieg. Gdy ciasto się piecze,  przygotowujemy jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych(...)kokosowe i miksujemy do połączenia się składników. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na podpieczonym cieście rozkładamy jabłka. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto przechowujemy bez

Smak mojego domu
KETO TIRAMISU (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i cukru) 669

dodać cukru a powstanie przepyszne keto tiramisu, które po schłodzeniu jest idealne w letnie dni Składniki na ciasto: 10 jaj 110 g mąki migdałowej 30 g mąki kokosowej 5 g łupin babki jajowatej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) Opcjonalnie – słodzik (stewia/ erytrol – keto, LCHF), cukier – DO, ksylitol itd. Składniki na krem: mascarpone(...)suche składniki delikatnie mieszając. Formę posmarować tłuszczem (masło klarowane lub olej kokosowy). W zależności od wybranej opcji podania ciasto wylać na średniej wielkości blaszkę lub do tortownicy (ok 30 cm). Piec ok 30 minut w temperaturze 170 stopni a następnie przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto odstawić do wystudzenia i przygotować krem. Przygotowanie kremu: Oryginalny krem do tiramisu

Ola la LCHF
Ciasto z rabarbarem, malinami i bezą kokosową 152

mąki ziemniaczanej Szczypta soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 500g rabarbaru 100g malin 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru Dodatkowo 4 łyżki kaszy manny pod owoce Beza kokosowa: 3 białka 150 drobnego cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100g wiórek kokosowych   Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto siekamy, a następnie szybko zagniatamy. Owijamy folią spożywczą i wkładamy(...)wiórki kokosowe i łączymy delikatnie, najlepiej szpatułką lub drewnianą łyżką, by nie „przebić” piany. Na podpieczony spód wysypujemy równomiernie kaszę mannę, układamy owoce, posypujemy je cukrem i pokrywamy całość kokosową pianą z białek. Wkładamy ponownie do piekarnika na 20 minut, a po upływie tego czasu skręcamy temperaturę do 60⁰C i suszymy bezę przez ok 15 minut. Ciasto studzimy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Pani Walewska z bakaliami 311

Kruche ciasto: 2. Piekarnik nastawić na 180oC na funkcji góra-dół. 3. Ze składników na „kruche ciasto” zagnieść rękoma ciasto. Podzielić je na dwie równe części. 4. Dwie blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z nich wyłożyć ciastem (jeśli mamy tylko jedną blaszkę, przygotowujemy najpierw jedno ciasto, później drugie). Wierzch ciasta posmarować powidłami. Beza: 5. Białka(...)dodać wiórki kokosowe, rodzynki i orzechy, delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 6. Pianę z bakaliami podzielić na dwie równe części i każdą równomiernie rozłożyć na cieście w blaszce. Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika, każde ciasto piec osobno przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Ciasto z miodem

Mała Cukierenka
Jagodowo kokosowa pianka 172

  Muszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z

Cynamonowe szczęście
Ciasto drożdżowe z truskawkami 80

Powróciliśmy do pieczenia ciast drożdżowych z owocami sezonowymi i przedstawiamy Wam pierwszą wersję – ciasto drożdżowe z truskawkami, kruszonką i kokosową bezą . Ponieważ lubimy drożdżowe wypieki, dobraliśmy proporcje składników na dużą blachę z piekarnika. Specjalnie wybraliśmy się na bazarek po świeże i duże truskawki i choć cena była wysoka jak na tę porę roku, nasza ochota na ciasto drożdżowe(...)wyrośnięty rozczyn. Wyrobić jednolite i odchodzące od dłoni ciasto, po czym dodać masło i ponownie wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 60 minut. Kruszonka: Mąkę, cukier oraz pokrojone masło umieścić w miseczce, rozetrzeć między palcami, aby powstały grudki. Wstawić do lodówki. Beza kokosowa: Bezę kokosową zacząć przygotowywać, gdy ciasto będzie w piekarniku. Białka ubić na sztywno

niecodziennikpary
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 243

wówczas ciasto bez laktozy (i bez białka mleka - czekolady o dużej zawartości kakao nie zawierają mleka). Ja piekłam z masłem i z olejem, po połowie (zależało mi na maślanym smaku, olej nadaje z kolei większej wilgotności). Znalezione tutaj Piekłam w blaszce: 17x24cm Składniki: - 300g czekolady dobrej jakości (60-70% kakao) - 200g masła lub zamiennie 150g oleju kokosowego(...)ekstraktem waniliowym na puch. Dodać roztopioną czekoladę z masłem i olejem kokosowym i zmiksować na gładką masę. Dodajemy mąki, sól i rozdrobnione orzechy i mieszamy na jednolita masę. Wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównujemy i posypujemy pokruszoną na mniejsze kawałki trzecią czekoladą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C na termoobiegu ok.30 minut. Odstawiamy

Smaczne Zdrowe
Ciasto ucierane z porzeczką i bezą kokosową 104

znajdą się u Was na krzaczkach porzeczki? Jeśli tak, to zapraszam na szybkie ciacho słodko kwaśne z bezą kokosową. Składniki (blaszka 23/33): ciasto: masło 150 g, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier 150 g, mąka 400 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 230 ml, skórka starta z połowy cytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier(...)bułka tarta 2 łyżki, Sposób przygotowania: Masło ucieramy mikserem wraz z cukrem, następnie dodajemy po  jednym żółtku oraz całe jajko i mleko. Suche składniki przesiewamy i dodajemy do ciasta wraz ze startą skórką cytrynową. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki.  Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, na koniec dodajemy sok z cytryny oraz kokos i delikatnie

kulinarne odsłony pati
Ciasto na maślance wg Ewy Wachowicz 203

Łatwe ciasto, robi się prawie samo, smakiem zachwyca i znika w mgnieniu oka. Bardzo trafnym dodatkiem jest beza kokosowa na górze tego ciasta bez niej było by nijakie. Piekłam w formie o średnicy 23 cm, w 180 stopniach przez 50 minut, jednak po 50 minutach warto sprawdzić ciasto patyczkiem dla pewności. Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl Czytaj więcej

Pychotkaaa
Super kruche ciasteczka kokosowe bez jajek 85

łyżeczki proszku do pieczenia       Kruche ciasteczka kokosowe bez jajek - przygotowanie:   Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ma jednolite ciasto. Następnie z ciasta należy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich spłaszczyć oraz ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Dodatkowo na ciastkach odcisnęłam foremką wzorek. Można widelcem lub go pominąć(...)wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 12-15 w 180 stopniach. ( Ciasteczka powinny być delikatne oraz tylko odrobinę zarumienione. Podczas stygnięcia odpowiednio stwardnieją.)       Kruche ciasteczka kokosowe bez jajek - dodatkowe informacje:     (*) Smalec nadaje ciastkom większej kruchości i absolutnie nie jest wyczuwalny. Można go zastąpić masłem lub margaryną

Di gotuje
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 177

proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru kokosowego Mokre składniki: 1 1/2 szklanki ulubionego mleka roślinnego Wykonanie: Do dużego naczynia przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dodajemy wiórki kokosowe, cukier i dokładnie mieszamy. Dolewamy mleko i całość delikatnie mieszamy, żeby wszystkie składniki się połączyły. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy(...)nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Ptysiowe rafaello 148

ciągnie w stronę lekkich ciast bez pieczenia. Mają one niewątpliwą zaletę robi je się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli użyje się np ciastek jako spód takiego ciacha. Ja tym razem wykorzystałam groszek ptysiowy, który do tej pory zjadałam głównie w zupach. Te lekkie kuleczki idealnie kontrastowały z dość słodką masą i nadały ciastu lekkości i oryginalnego wyglądu. Składniki(...)śmietany 30% 200 g białej czekolady 200 g wiórek kokosowych  2 łyżeczki żelatyny  opakowanie groszku ptysiowego Brześć Żelatynę zalewamy wodą (4-5 łyżek) i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Czekoladę kruszymy i również rozpuszczamy w kąpieli (najprościej przełożyć ją do metalowej misy i umieścić w garnku z gotującą wodą) Gdy czekolada się rozpuści, nadal

Cynamonowe szczęście
BISZKOPCIKI, BISZKOPTY NA MĄCE Z PŁASKURKI I SAMOPSZY, Z CUKREM KOKOSOWYM 140

  Biszkopty to idealne ciacha dla najmłodszych. Nie zawierają pochodnych mleka, są dietetyczne, lekkostrawne. Dodatkowo uwielbiane przez najmłodszych. Dzisiejsze przygotowałam na bazie mąk z płaskurki i

Smaczne Zdrowe