łyżeczka cynamonu Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych. Dodatkowo Tłuszcz do wysmarowania blachy 1 – 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników wyrobić ciasto, zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Gotowe ciasto rozwałkować na wielkość blachy i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką do pieczenia formy. Boki(...)Przygotować bezę kokosową: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec, nie przerywając ubijania dodać stopniowo cukier puder i wszystko jeszcze chwilę zmiksować. Pod koniec dodać wiórki i wszystko wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkową i na wierzch pianę z wiórkami kokosowymi. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 150 stopni C. Po upieczeniu ciasto wystudzić
Na słodko lub wytrawnieDziś dzielę się z Wami przepisem na jeden z moich bardziej ulubionych torcików bez pieczenia. Zawiera takie smaki deserowe, bez których nie wyobrażam sobie kuchni: wanilię, migdały i wiórki kokosowe. Tym ciastem i przepisem świętuję 100 tys. wyświetleń mojego bloga. Kto by przypuszczał, że w niespełna rok od publikacji, blog doczeka się tylu wejść? Serdecznie Wam dziękuję(...)puszystą masę. Stopniowo dodawać do niego budyń. Zmiksować na jednolitą masę. Do kremowej masy dodać rum i wsypać 250 ml wiórków kokosowych. Wymieszać. Dno formy wyłożyć herbatnikami jeden obok drugiego. Ja uprzednio wykładam formę papierem do pieczenia, by ciasto łatwiej było wyjąć z formy. Na herbatniki wyłożyć ok. 1/3 całej masy. Równo rozprowadzić. Ponownie ułożyć warstwę herbatników, lekko dociskając
Weekendy w domu i ogrodziepojemności 250ml) 100g masła + szczypta soli 30g wiórków kokosowych do kremu + 25g do posypania wierzchu ciasta 40ml Advocatu (użyłam Advocat Tiramisu) 30g migdałów w płatkach 330ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (najlepiej UHT) 1 opak. śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami – Wykonanie: W 200ml mleka rozprowadzić budynie(...)czasu połączenia się składników. Ubitą śmietanę wyłożyć na wierzchnią warstwę herbatników, posypać wiórkami kokosowymi (ok. 25g), a na wierzchu ciasta poukładać do dekoracji pozostałe truskawki. Chłodzić ciasto w lodówce (minimum przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc). Smacznego! The post Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojesobie na cukier, radzę owoce przed pieczeniem posypać trochę brązowym cukrem (nierafinowanym). Młoda osóbka na zdjęciach, przeurocza modelka, to moja bratanica Lila :), ciasto jej smakowało, pomagała mi również ostatnio przy ciasteczka z melasą ( patrz film ). Ciasto wegańskie z jagodami i porzeczką, bez cukru, bez glutenu Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki gryczanej(...)drugiej misce wymieszać razem pozostałe mokre składniki (bez owoców). 3. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać łyżką (powstanie gęste ciasto). 4. Ciasto przełożyć do blaszki 24x24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i na wierzchu poukładać owoce (jeśli owoce są kwaśne, radzę je troszkę posypać brązowym cukrem, najlepiej kokosowym). Ciasto piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół
Mała Cukierenkabiszkoptu, kremu budyniowego z ananasem i kokosowej bezy. Łatwość wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu. składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza kokosowa 3 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 100 g wiórków kokosowych masa(...)pieczenia i całość delikatnie mieszamy łyżką tak aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. beza kokosowa Do miski przekładamy białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec miksowania wsypujemy cukier
Smakowite Daniaskładników, a całość przygotujecie w jakieś 20 minut. W konsystencji przypomina delikatny i puszysty cytrynowy sernik na zimno z kokosową nutą. Ciasto robiłam w blaszce o wymiarach 35×24 cm. Jeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia tych wpisów . Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka(...)cukru 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny 500 ml wody Składniki na kokosową posypkę: 120 g kokosu 60 g masła 4 łyżki cukru + ok. 100 g herbatników na spód (ciasto można zrobić także na biszkoptach lub samemu upiec kruche ciasto np. z tego przepisu) Śnieżny puch – jak to zrobić? Zaczynamy od przygotowania galaretki, ponieważ potrzebuje czasu na przestygnięcie
CiastkozercyKupiłam dziś 2 puszki ananasów, miałam robić sałatkę ale się rozmyśliłam i upiekłam ciasto. ANANASOWIEC SKŁADNIKI: Biszkopt jajka - 4szt mąka ziemniaczana -1 szkl proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki cukier kryształ 0,5 szkl sól BEZA WIÓRKOWA: cukier puder -3/4 szkl wiórki kokosowe -100g białka jaj -3 szt KREM ANANASOWY: margaryna palma -250 g żółtka(...)ubijając. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia,delikatnie wmieszać do piany. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, o wymiarach blaszki 24x42 cm. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop. BEZA WIÓRKOWA: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe,wymieszać. Wylać pianę do wysmarowanej tłuszczem blachy
Kuchnia DanusiWyśmienita szarlotka z agrestem bez pieczenia to świetna propozycja na upalne dni. Kwaskowaty smak agrestu doskonale komponuje się ze słodką bitą śmietaną i biszkoptami oraz wiórkami kokosowymi tworząc niesamowity efekt smakowy. składniki na tortownicę 23 cm 1 kg agrestu szklanka cukru kryształu 1 galaretka cytrynowa 180 g okrągłych biszkoptów 500 g śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru(...)ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan – fixem a następnie starannie rozprowadzamy ją na warstwie biszkoptów. Wierzch ciasta obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Szarlotka z agrestem bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaMasę kokosową odstawiam do ostudzenia. Wiórki kokosowe W dużej misce umieszczam składniki w temperaturze pokojowej: 250 g serka mascarpone, 250 g twarogu 3 razy zmielonego. Wlewam ostudzoną masę kokosową i za pomocą miksera „uzbrojonego” w końcówki do ubijania białek, mieszam do czasu uzyskania jednolitej masy. Masa kokosowa. Do ostudzonej, lekko ciepłej żelatyny dodaję 1 łyżkę masy kokosowej(...)ciasto, które szczególnie przypadnie do gustu dzieciom. Możesz z pewnością użyć jasnej jak i ciemnej czekolady do zrobienia polewy. Do masy kokosowej możesz dodać jeśli posiadasz 50 ml malibu lub likieru kokosowego. Zamiast tradycyjnego twarogu możesz użyć gotowego twarogu z wiaderka. Kaloryczność ciasta Bounty przede wszystkim zależy od ilości dodanego cukru oraz rodzaju czekolady. Artykuł Sernik Bounty bez pieczenia
Ania gotujekoniecznie po tę książkę, a kiedy będziecie się zanurzać w jej kolejnych sekretach, spróbujcie też wielowarstwowego ciasta, które wybrałam do tej książki. Kokosowa słodycz to beztroski kokos, pyszna czekolada, cudowny mus czekoladowy i ukryte kakaowe ciastka. A wszystko to bez pieczenia. Składniki: 48 herbatników kakaowych 1 ½ pomarańczy Masa czekoladowa: 330 ml śmietany 30% 2 czekolady (200g) Czekolady rozpuszczam(...)małej tortownicy, albo przy użyciu prostokątnego rantu cukierniczego wykładam 16 herbatników (ciasto nie będzie duże, ale jest bardzo „podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru
Słodki sentymentkoniecznie po tę książkę, a kiedy będziecie się zanurzać w jej kolejnych sekretach, spróbujcie też wielowarstwowego ciasta, które wybrałam do tej książki. Kokosowa słodycz to beztroski kokos, pyszna czekolada, cudowny mus czekoladowy i ukryte kakaowe ciastka. A wszystko to bez pieczenia. Składniki: 48 herbatników kakaowych 1 ½ pomarańczy Masa czekoladowa: 330 ml śmietany 30% 2 czekolady (200g) Czekolady rozpuszczam(...)małej tortownicy, albo przy użyciu prostokątnego rantu cukierniczego wykładam 16 herbatników (ciasto nie będzie duże, ale jest bardzo „podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru
Słodki sentymentmojej bratowej Basi, nie obyło się jednak bez paru zmian… Po pierwsze zmieszałam zwykłe mleko z mleczkiem kokosowym, żeby zwiększyć kokosowe doznania. Po drugie wymieszałam budyń z białą czekoladą, zmiejszając jednocześnie ilość cukru. A po trzecie na wierzch posypałam ciasto uprażonymi wiórkami i mielonymi migdałami, ale można zostać przy zwykłych wiórkach kokosowych. Jedyne co mi nie pasuje(...)pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 paczka wiórków kokosowych 250 g 250 g masła niesolonego w temp. pokojowej 200 g białej czekolady 2 duże paczki krakersów Posypka: 5 łyżek wiórek kokosowych 5 łyżek mielonych migdałów lub paczka wiórek kokosowych 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (zobacz np. tutaj ). 2. Jedną szklankę mleka rozrobić
UgotujmyTo.plDelikatne i mięciutkie Ciasto z agrestem i kokosem . Dzięki obecności sporej ilości wiórków kokosowych w samym cieście, otrzymujemy wypiek wyjątkowo wilgotny. Użyty agrest do ciasta jest bardzo kwaśny, ale w cieście idealnie komponuje się z delikatną słodyczą ciasta i słodką posypką kokosową. Połączenie kokosu z agrestem jest bardzo udane. Ciasto ma tak przyjemną i mięciutką konsystencję, że trudno zakończyć(...)wiórków kokosowych 4 duże jaja (L) 225 g mąki pszennej 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli (używam domowej soli waniliowej ) 100 g jogurtu naturalnego bez cukru 350 g agrestu Składniki posypki kokosowej: 25 g wiórków kokosowych 1 łyżka drobnego cukru trzcinowego 1 łyżka roztopionego masła (około 10 g) Przygotowanie ciasta z agrestem i kokosem
Moja DelicjaIdealne na jeden kęs, mocno kokosowe, otoczone pyszna mleczna czekoladą. Czy można chcieć coś więcej? Składniki: 2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 100 ml
Z Majeczką w kuchniTarta w wykonaniu mojej córki..polecam bo jest pyszna..Córka robiła już 2 razy i będzie robić jeszcze nie raz..Przepis znaleziony w internecie. Składniki na
Moje domowe kucharzenie