ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:29/352)

Ciasto Parada 216

octu 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Beza orzechowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki drobnego cukru 150 g włoskich orzechów Beza kokosowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 4 żółtka trochę ponad 1/2 szklanki cukru(...)Studzimy na kratce. Beza kokosowa: Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Następną łyżkę cukru dodajemy dopiero, gdy poprzedni cukier się rozpuści. Do lśniącej piany z białek dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy szpatułką. Masę wykładamy na blaszkę (24 x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy około 30-35 min. w piekarniku

Kuchnia MagdaLeny
kruche babeczki z bezą kokosową 87

podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem. składniki na bezę kokosową: 3 białka 190 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Do ubitych białek dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy łyżką. Gotową nakładamy do babeczek. Pieczemy w ok. 170 st. C aż będą złociste korpusy. Upieczono odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2020 230

świątecznym stole nie może zabraknąć pysznego domowego ciasta. Ja jak co roku o tej porze chcę przyjść Wam z pomocą w tym niełatwym zadaniu i zainspirować, do znalezienia ciasta idealnego. Tradycyjnie przygotowałam dla Was galerię świątecznych pyszności, wystarczy, że klikniecie w zdjęcie, a zostaniecie przekierowani do przepisu. Także wybierajcie, róbcie zakupy i pieczcie, a po świętach koniecznie napiszcie w komentarzach(...)Sernik piernikowy Pyszny sernik Sernik izaura Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik wiedeński Sernik z kokosową bezą Sernik z kruszonka Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce

Cynamonowe szczęście
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 197

pyszny deser, który zrobicie bez dużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi, wtedy tarta będzie bezglutenowa. Daktyle są tak słodkie

Kuchcik gotuje
Ciasto Paradiso 2959

Kiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej

Smaki Na Talerzu
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 124

cukru wanilinowego • 3 łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę, nie musi być idealnie sztywna. Stopniowo dodawać drobny cukier(...)Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni C i piec (suszyć) bezę przez 2 godziny. Całkowicie ostudzić. Najlepiej zostawić ją w wyłączonym piekarniku na całą noc. 6. Mleko kokosowe dobrze schłodzić w lodówce. Wybrać z puszki gęstą część mleka (około pół puszki) i przełożyć do misy miksera. Pozostałe przezroczyste

W mojej kuchni
Babka piaskowa puszysta 184

minut. Czas pieczenia około 1 godziny. Kaloryczność 400 kcal w 100g bez uwzględnienia posypanego cukru pudru. Wcześniej wyciągam jajka i masło z lodówki, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Zapobiega to powstawaniu zakalca. Możesz także dodać sok z cytryny oraz kakao do urozmaicenia smaku i koloru. W przepisie nie używam proszku do pieczenia, a mimo(...)dodaję porcjami do masy ciasta i mieszam też łyżką. Piekę babkę piaskową. Babkę piekę w okrągłej i głębokiej formie z kominem w środku. Najpierw smaruję jej wnętrze miękkim masłem i posypuję mąką (ewentualnie bułka tartą lub wiórkami kokosowymi). Przekładam masę ciasta. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 180 stopni C. Piekę w piekarniku bez termoobiegu, grzałki góra

Ania gotuje
Czekoladowe serduszka z pomarańczą 117

Wyobraźcie sobie to… Otwieracie usta, kładziecie apetycznie wyglądającą i przyjemnie schłodzoną czekoladkę na języku, zamykacie paszczę i czekacie… Po chwili czujecie, że zaczyna się ona rozpływać

Lamarida.pl
Torcik czekoladowy wegański, bez glutenu, bez cukru 179

cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 250ml mleka migdałowego 2 kopiaste łyżki mleczka kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) Krem: 1 puszka mleczka kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki ksylitolu(...)mleczko kokosowe i dokładnie wymieszać mikserem. 5. Ciasto przełożyć do dwóch tortownicy wyłożonych papierem do pieczenia o średnicy 20cm. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ciasta ostrożnie wyjąć z blaszki. Jedno ciasto wyrównać

Mała Cukierenka
Cztery smaki z masą serową 149

budynie śmietankowe bez cukru - 1/2 szklanki mleka Przygotowanie: Na początku zabieramy się za upieczenia ciasta. Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodając żółtka, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę. Przygotowane ciasto dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej kisiel, do trzeciej mak a do czwartej wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
Orzechowe babeczki z karmelem daktylowym - bez pieczenia :) 210

Bez pieczenia, szybko, prosto i oczywiście pysznie. Efektowne muffinki, które tworzą orzechowy spód, karmel daktylowy oraz polewa z gorzkiej czekolady. Całość mogłaby się wydawać

Zdrowie na języku :P
Ciastka maszynkowe 125

wiórki kokosowe i budyń w proszku. Składniki wymieszałam łyżką. Następnie wbiłam jajko (dość duże) i dodałam pokrojone na kawałki zimne masło. Wszystko zagniotłam na jednolite ciasto. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia. W maszynce do mielenia mięsa zamontowałam przystawkę do robienia ciastek, wybrałam jeden z otworów, który akurat najbardziej mi odpowiada i porcjami wkładałam zagniecione ciasto. Wychodzące(...)czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 516

spożywczą i składamy warstwowo ciasto w następującej kolejności: warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów i ostatnia warstwa masy na samej górze. Gotowe ciasto posypujemy ówcześnie podprażonym na suchej patelni i ostudzonym kokosem. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin by ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję. Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty(...)ciasto w następującej kolejności: warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów, warstwa masy, warstwa krakersów i ostatnia warstwa masy na samej górze. Gotowe ciasto posypujemy ówcześnie podprażonym na suchej patelni i ostudzonym kokosem. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin by ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję. [/hide] [embed]https://facebook.com/pogotujmypl/videos/1586145878170783/[embed] Artykuł Ciasto “Rafaello” bez pieczenia

Pogotujmy.pl
Jabłecznik na kruchym cieście z kokosem wg siostry Anastazji 223

Pyszny jabłecznik z żurawiną i bezą kokosową posypany kruszonką. Niebo w gębie! Idealny na jesienne wieczory. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 25 cm. Piec gadzinę w 180 stopniach,Przepis pochodzi z książki 102 ciasta z owocami. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami 235

posmakuje i będziecie mieli kolejne ulubione wegańskie ciasto bez cukru, bez glutenu i bez laktozy do wciągania bez wyrzutów sumienia. :D * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 24-26 cm Spód: 100 g orzechów nerkowca 100 g daktyli 150 g wiórek kokosowych 50 ml oleju kokosowego Galaretka jagodowa: 250 g jagód lub borówek 100 ml wody(...)PRZYGOTOWANIE Spód Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Następnie odcedź i wrzuć do kielicha blendera wraz z olejem kokosowym. Zmiksuj na purée. Następnie dodaj wiórki kokosowe i zmielone na proszek orzechy nerkowca (również w blenderze). Formę pokryj papierem do pieczenia, następnie wysyp gotowy spód i równomiernie pokryj nim spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania ptasiego mleczka

Food Square

Proponowane wyszukiwania