ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:38/352)

Ciasto Styropian na jogurtach z borówkami 174

greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (1 budyń ok. 37g) 5 białek 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: 250 g borówki amerykańskiej 80 g białej czekolady 3 łyżki mleka Sposób przygotowania: Przygotować ciasto kruche. Z masła, cukru, żółtek, mąki i proszku do pieczenia zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w folię

Kubki smaku
Fasolowa babka z młodym jęczmieniem, czekoladową polewą i chrupiącymi dodatkami 150

Dziś zapraszam na ciasto w 100 % zdrowe i naturalne, zielony kolor powstał po dodaniu młodego jęczmienia. Jeśli lubicie eksperymenty, nie wahajcie się upiec takie ciacho, nie wahajcie się w ogóle wykorzystać jakiekolwiek warzywo w kuchni. Warzywne ciacha są naprawdę rewelacyjne. Ja swoją przygodę z nimi zaczęłam nie dawno ale na swoim koncie mam już czerwoną fasolę, białą fasolę, cukinie(...)pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka kakao 1 łyżka miodu dodatkowo: orzechy laskowe, migdały, rodzynki Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Ciasto polewamy

Życie zaczyna się w kuchni
Pustynna, jaglana szarlotka (bez glutenu, cukru) 147

angina 😷 (dlatego przepraszamy za nasz ostatni brak na blogu, obiecujemy, że teraz już wróci wszystko do normy)... ale nie jest tak źle gdy po mieszkaniu rozchodzi się zapach pieczonych jabłek i cynamonu 😋 To nas trochę rozgrzewa bo problem z grzejnikami ciągnie się już dłuższy czas, więc piekarnik musi nas trochę ogrzać (niezła wymówka, żeby zajadać ciacha prawda? 😉 ).  Szarlotka(...)zimy i makowych, świątecznych klimatów 🎅       Składniki (śr: 18 cm): Ciasto ryżowo-jaglane -170g mąki ryżowej -90g mąki jaglanej -½ szkl. mleka kokosowego  lub  mleka bez laktozy   -¼ szkl. oleju koksowego płynnego -4 łyżki ksylitolu -1 jajko -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Jabłkowe nadzienie -1 kg jabłek -cynamon Dodatkowo -małe

Candy Pandas
Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) 260

mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach(...)mleko, ciągle mieszając. Na końcu wlać ekstrakt pomarańczowy. Białka delikatnie wmieszać szpatułką do masy serowej. Wylać na upieczony spód biszkoptowy i piec całość około 1 godzinę w 170 stopniach. Artykuł Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) 330

mąki kokosowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć oddzielone białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach(...)mleko, ciągle mieszając. Na końcu wlać ekstrakt pomarańczowy. Białka delikatnie wmieszać szpatułką do masy serowej. Wylać na upieczony spód biszkoptowy i piec całość około 1 godzinę w 170 stopniach. Artykuł Sernik na biszkoptowym spodzie z mąką kokosową (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Orkiszowe gofry bez cukru i nabiału 160

kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia 250 ml mleka sojowego szczypta soli pół łyżeczki cynamonu + opcjonalnie: łyżeczka erytrolu + ulubione dodatki: dżem, masło orzechowe , owoce itp. Sposób wykonania: Mąkę przesiej do miski, dodaj proszek do pieczenia, cynamon oraz szczyptę soli. Do mąki powoli dolewaj mleko. Cały czas miksuj przy użyciu miksera lub ręcznej rózgi. Ciasto swoją konsystencją powinno przypominać ciasto(...)jednak bardziej gęste. Gotowe ciasto odstaw na 10 minut. Po tym czasie gofrownicę wysmaruj olejem kokosowym i dobrze ją rozgrzej. Potem wylewaj ciasto na dolną część gofrownicy. Uważaj, żeby nie wyłożyć zbyt dużo ciasta, ponieważ może wypłynąć. Gofry piecz ok. 4 minut. Na koniec gotowe gofry podawaj z ulubionymi dodatkami Smacznego Artykuł Orkiszowe gofry bez cukru i nabiału pochodzi

365 dni dookoła kuchni
Ciasto Stefania bez pieczenia 79

Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia na delikatnych herbatnikach z masą z kaszy manny. Składniki 1 litr mleka szklanka kaszy mannej kostka margaryny szklanka cukru jeden cukier waniliowy 2 łyżki kakao herbatniki Polewa : 4 łyżki kakao 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 1/2 kostkę margaryny Dodatkowo: 2 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie Mleko, cukier, cukier waniliowy i kostkę margaryny(...)dodać kakao. Dobrze wymieszać. Na dno formy wyłożyć herbatniki i na nie wylać gorącą masę, przykryć warstwą herbatników. Polać polewą i posypać wiórkami. Autor przepisu: Monika Skwirowska Artykuł Ciasto Stefania bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 155

kokosowy: Białka ubić na sztywną pianę. Dosypywać powoli cukier i mieszać tak długo, aż beza stanie się gładka i lśniąca. Wówczas dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec tak długo, aż ciasto nabierze złotego koloru (u mnie trwało to 30 minut). Krem: Z mleka, proszku budyniowego

My simple kitchen
Ciasto drożdżowe z gruszkami i kokosową kruszonką 175

miejsce na godzinę, półtorej przykryte ściereczką. Po tym czasie ciasto jest gotowe do dalszych działań, kiedy zobaczysz, że drożdże pracując pojawiły się już na mące. Wymieszaj ciasto mikserem, dosypując w miarę potrzeby 1 szklankę mąki (nie trzeba zużyć całej). Kiedy ciasto jest połączone, przełóż je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką(...)odstaw na 15 minut. Piekarnik nagrzej do 180 C – grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Przygotuj kruszonkę: wszystkie składniki posiekaj i rozetrzyj dłonią aż powstaną grube okruchy. Możesz to również zrobić w malakserze. Na cieście ułóż pokrojone w kostkę owoce, posyp kokosową kruszonką. Piecz ok. 50 minut na środkowej półce piekarnika. Drożdżówka z gruszkami i kokosową kruszonką gotowa

Zasmakuj Kuchni
Chleb wieloziarnisty (bezglutenowy i wegański) 255

foremce przykrywamy na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik z termoobiegiem nagrzewamy do 180 stopni, bez termoobiegu do 200 stopni. * teraz. gdy jestem weganką, nie ma miejsca na masło w mojej kuchni - blachę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję olejem kokosowym. 6. Wkładamy ciasto do piekarnika na najniższy poziom i ustawiamy czas pieczenia na półtorej godziny. 7. Po upływie

Kawa z mlekiem
Truskawkowa pianka z kokosem 188

chłodzimy w lodówce przez co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy w 180 st. C na złoty kolor (ok 10-15 minut) Beza kokosowa: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych  1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy z solą dodając stopniowo cukier, aż piana(...)łyżki masy mieszamy z żelatyną, a następnie tą mieszankę przelewamy do reszty masy i mieszamy. Złożenie ciasta - w blaszce układamy ostudzony kruchy spód, cienką warstwę masy truskawkowej (taka dosłownie 2-3 mm żeby tylko połączyła spód z kolejną warstwą), na masę kokosową bezę, a na nią resztę masy truskawkowej, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki

Cynamonowe szczęście
Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 288

mnie jako babka wielkanocna (możliwe, że znowu odrobinę zmodyfikowana ;)). Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 200 g daktyli bez pestek 1,5 łyżki dobrej jakości kawy rozpuszczalnej 1,25 szklanki wody 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g oleju kokosowego 1/3 szklanki ksylitolu 2 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki

Fitkot
Makowa pokusa 253

minut. Schłodzone dzielimy na 2 równe części, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor (ok 15 minut w 180 st. C) Beza makowo-kokosowa: 6 białek   szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 200 g wiórek kokosowych Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie dodajemy stopniowo cukier i ubijamy(...)Wtedy wsypujemy mąkę, mak i wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Możecie bezę upiec w jednej blaszce (23x33 cm) ale obawiam się, że może być ciężko ją rozkroić na pół. Dlatego proponuję podzielić na pół i jeśli macie 2 takiej samej wielkości blaszki możecie piec obie jednocześnie. Tak czy siak beza powinna się piec 30 minut w 170 st. C Krem

Cynamonowe szczęście
Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków 115

buraki do diety osób nieprzepadających za tymi warzywami. Polecam! Zerknijcie też na moje ciasto czekoladowe z pieczonych buraków - klik oraz muffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika - klik . Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków - składniki: (8 sztuk) 200g upieczonych buraków (waga bez skórki; przepis na pieczone buraki tu - klik ; mogą być również ugotowane) 1 jajko 50 ml kefiru/maślanki(...)łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej  Dodatkowo: 100g czekolady gorzkiej/deserowej  Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków - przygotowanie: Buraki zblendować na gładkie puree.  W jednej misce połączyć przesianą mąkę, kakao, ksylitol, proszek do pieczenia oraz sodę, a w drugiej jajko, olej i kefir, maślankę lub jogurt. Składniki mokre wymieszać z burakami i następnie

Di gotuje
CIASTO KOKOSOWO – TRUSKAWKOWE 409

oprze! Ciasto smakuje fenomenalnie i jest bardzo łatwe i szybkie! Idealne na rodzinne Święta, imprezy, albo po prostu do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT MAKOWY: * jajko – 4 szt * cukier – 3 łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * mak – 3 łyżki * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki BEZA KOKOSOWA: * duże białka(...)sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po jednym żółtku – miksujemy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz makiem i dokładnie , ale delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut/180C bez termoobiegu. Studzimy. BEZA KOKOSOWA: Białka ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy kokos, mieszamy, wylewamy na taką samą blachę

Ostra na Słodko