kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe(...)jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa ------------------------------------------------------------- Zielone ciasto z kremem truskawkowym i kwiatami czarnego bzu Czas przygotowania: 2 godziny Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Ciasto: 2 jajka 110 g oleju 200 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino sok z 1/2 cytryny Krem
Kulinarne przygody Gatitykokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 1 margaryna 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 4 łyżki kakao 5 żółtek 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 białka Beza 2 białka 1/2 szkl cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: gęsty dżem lub powidła śliwowe Margarynę, cukier , wodę i kakao rozpuścić
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapachnie podczas pieczenia :) Po ostatnim pieczeniu na prezent ciasteczek budyniowych zostało mi kilka żółtek, więc postanowiłam upiec ciasto na białkach. A skoro ciasto na białkach i jesień, to wymyśliłam sobie korzenną wersję, dodałam suszoną morwę białą i posiekane orzechy pekan. Tym sposobem wyszło mi naprawdę smaczne i do tego aromatyczne, lekkie ciasto, które mimo że na samych białkach(...)suche i świetnie komponuje się z filiżanką kawy lub kubkiem herbaty. Spróbujcie koniecznie :) Piernikowe ciasto na białkach bez cukru 5 białek 150 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii 200 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka przyprawy do piernika 70 g oleju rzepakowego/oliwy garść posiekanych orzechów pekan 2 łyżki
FitKotfolią spożywczą i schowałam na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam na grubość ok. 4-5mm i różnymi foremkami wycinałam ciastka. Ciastka przekładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekłam ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez uprzedniego nagrzewania piekarnika i bez termoobiegu. Po upieczeniu przełożyłam ciastka na metalową kratkę żeby ostygły(...)czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeCiasto makowo-kokosowe z kremem jest jednym z chętniej jedzonych ciast w moim domu. Prosty przepis na ciasto, które idealnie sprawdza się zarówno na świątecznym stole, jak i wśród ciast na innych rodzinnych uroczystościach. Pyszne połączenie smaku kokosa z makiem za pomocą kremu budyniowego. Ciasto makowe z kokosem to sprawdzony deser na każdą okazję. Ciasto makowo-kokosowe z kremem(...)bardziej wystawnych uroczystościach. Prosty przepis na ciasto makowe z kokosem jest bardzo łatwy do wykonania i świetnie wszystkim smakuje. Przygotowując ciasto makowo-kokosowe, należy pilnować czasu pieczenia, gdyż zbyt mocno zapieczony placek będzie dość suchy. U mnie ciasto makowe robione było z suchym już zmielonym makiem, ale wiem, że niektórzy dodają mak bez mielenia i ciasto również jest
Kuchcik gotujePrzy poniedziałku zapraszam Was na mega dobre ciasto które upiekłam na weekendowy poczęstunek. Wykorzystałam do niego białka które miałam zamrożone po pieczeniu kruchych ciast. Idealnie nadają się do takich przekładańców. Kawowo malinowa delicja to warstwowe ciasto składające się z kokosowego spodu bez mąki , warstwy kremu na bazie śmietanki i naturalnej kawy, malin zatopionych w galaretce(...)cieście uzupełnia. Obiecuję, że nie poprzestaniecie na jednym małym kawałeczku. Idealne ciasto do filiżanki aromatycznej mocnej kawy. Kawowo malinowa delicja podbije Wasze podniebienia . Jaką kawę pijecie w ciepłe dni ? jestem ciekawa, czy dominuje u Was klasyka czy stawiacie jednak na mrożoną ? Ja uwielbiam kawowe napoje pod każdą postacią i nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez małej czarnej
Wanilia i KardamonCiasto bez miksera, na jedną keksówkę, proste, szybkie, smaczne. Dla miłośników wiórków kokosowych. Do kawy idealne! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka 2 jajka 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżeczka aromatu śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę(...)PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Jeśli nóż wychodzi suchy
Zasmakuj Kuchnimasłem. Mokrą masą ciastkową wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier(...)czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe. Gotową masę serową przelewamy na spód. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy
VioletoweKucharzenieCiasta bez pieczenia, to ostatnio mój konik. Czuję się w tym temacie jak ryba w wodzie, sprawiają mi wiele frajdy. Chciałabym Wam pochwalić się moim nowym pomysłem na słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym - zupełnie bez pieczenia, bez pośpiechu, w międzyczasie. Spójrzcie sami i nie zapomnijcie o ocenie, to dla mnie niezwykle ważne! :) Potrzebujemy: 1 opakowanie(...)budyniu w temperaturze pokojowej. Postępujemy tak do końca, aż wyczerpie nam się budyń :D Na koniec w masę należy wmieszać wiórki kokosowe oraz groszek ptysiowy. Foremkę o wymiarach około 22 cm x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Dno foremki wykładamy herbatnikami, na których rozsmarowujemy masę z groszkiem ptysiowym. Całość dokładnie wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Galaretkę rozpuszczamy
MamaOskarkaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Na słodko lub wytrawnieLekko kwaśne jagody, słodka beza i kokosowa kruszonka to przepis na idealne letnie ciasto. Wspaniale połączone smaki i kolory sprawiają że ciasto prezentuje się naprawdę efektownie. Najlepsze jest jeszcze ciepłe podane z gałką lodów waniliowych.. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 400 g leśnych jagód 4 jajka 1/2 szklanki
Słodki Blogkrem kokosowy: - stała masa z mleczka kokosowego (wytrąca się po umieszczeniu np. na całą noc puszki mleczka kokosowego) - ksylitol Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Formę za pomocą pędzelka smarujemy olejem kokosowym lub innym tłuszczem. Zmiksowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić ciasto i udekorować(...)woli, u mnie był to krem kokosowy, kakao bez cukru i wiórki kokosowe. Smacznego
Be Fit Be Strongwyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli nie masz formy o dokładnie takich wymiarach przeczytaj tutaj . Piecz w 180 stopniach przez 10-15 minut (u mnie połowa piekarnika, górna grzałka plus termoobieg). Jednakże, jeśli wasz piekarnik ma tendencje do wysuszania ciast skróćcie czas pieczenia, lub spróbujcie bez termoobiegu Upieczone blondie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia . Blondie(...)wykorzystania erytrytolu. Z powyższego przepisu powstaje 15 porcji. Źródło inspiracji Jeszcze więcej keto słodyczy! Chałwa domowa bez cukru Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Gofry orzechowe, bez mąki Pudding chia orzechowy Trufle kokosowe (keto) Orzechowy deser śmietankowy Gofry białkowe Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasteczka orzechowe Ciastka z fasoli Keto
WegePrzepisopakowanie cukru waniliowego masa cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 250 g margaryny 4 łyżki kawy cappuccino beza kokosowa: 5 białek szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić białka(...) i delikatnie wymieszać. Wyłożyć masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, o takich samych rozmiarach co biszkopt i piec przez około 20 minut w 180 stopniach. Bezę ostudzić. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Dolny biszkopt posmarować połową masy. Na masę wyłożyć bezę kokosową. Na bezę wyłożyć drugą połowę masy cappuccino. Wszystko przykryć drugim blatem biszkoptu
na moim stole...alergików ponieważ nie zawiera glutenu i laktozy. Składniki na ciasto kokosowe z truskawkami (forma 22 cm): 6 jajek o temperaturze pokojowej 90 g mąki kokosowej 120 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej(...)samym ciężkie. Piec przez ok 20-25 minut w temperaturze 190° C aż ciasto uzyska złoty kolor. Smacznego! — BTW całości z truskawkami bez słodzików: 640 g, 2307 kcal, B 53 g, T 218 g, W 21 g. W 100 g: 361 kcal, B 8 g, T 34 g, W 3 g. Artykuł CIASTO KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI (keto, LCHF
Ola la LCHF