znajdziecie w sklepie cosdlazdrowia.pl 😊 Składniki: Wegańskie ciasto kakaowe (śr: 18cm) -95g mąki ryżowej -95g mąki gryczanej -45g kakao -120g oleju kokosowego -90g ksylitolu -2 łyżki mielonego lnu + 9 łyżek wody -250ml napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej(...)orzechy brazylijskie Vivio -kukurydza do popcornu (bez soli i tłuszczu) + olej kokosowy rafinowany Vivio + odrobina soli Karmel kokosowy -150g gęstej części z mleka kokosowego (śmietanka) -5-7 łyżeczek cukru kokosowego Polewa kakaowa -3 pełne łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio -3-4 łyżki kakao -ksylitol WEGAŃSKIE CIASTO KAKAOWE Len wymieszać z wodą i zostawić
Candy Pandasefekty są moim zdaniem oszałamiające. Składniki: Na ciasto orzechowe: 8 białek 200 g cukru 3 żółtka 200 g zmielonych orzechów 100 g wiórek kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem brzoskwiniowy: 400 ml syropu brzoskwiniowego 300 ml wody 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki(...)brzoskwiniowym, bądź pomarańczowym wódka 1/3 szklanki mocnej kawy Przygotowanie: Ciasto orzechowe: Białka ubijamy na sztywno. Cały czas ubijając, najpierw dodajemy po jednej łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie przymieszujemy masę. Później wsypujemy zmielone orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki i łączymy. Powstałą masę podzielić na dwie części i przelać
My sweet a lifewafelków kakaowych (bez polewy) 100g masła 1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 3 jajka Wafelki należy dokładnie pokruszyć (*). Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto piec w rozgrzanym
Di gotujeCiasto kryształek to pyszne i efektowne ciasto na bazie czekoladowego biszkoptu, bitej śmietany i galaretki. Pierwszy raz zrobiłam biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia - obawiałam się, że może nie wyrosnąć, ale wyszedł bardzo dobrze. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej (100 g) 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru (150 g) Ponadto: 500 ml śmietany(...)jajecznej dodajemy przesianą przez sitko mąkę. Mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach. Piekarnik nagrzewamy do 170 C. Dno foremki o wym 23x26 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki niczym nie smarujemy. Do formy wlewamy ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjmujemy z piekarnika i rzucamy na podłogę z wysokości
e-PrzepisyKulinarneDzień Matki? Nieskomplikowane w wykonaniu, gwarantuje sukces cukierniczy i uśmiech na twarzy ukochanej Mamy. Składniki na ciasto: 150 g mielonych migdałów BlackMitt 50 g wiórków kokosowych Kresto łyżeczka pasty waniliowej 3 łyżki kakao 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 150 g cukru Dodatkowo: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty(...)jajecznej piany. Mieszamy łyżką do połączenia składników i wylewamy na kwadratową blaszkę lub tortownicę (dno wyłożone papierem do pieczenia) o średnicy 22-24 cm. Pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 175-180 stopni (góra- dół). Przestudzone ciasto (podczas pieczenia może się środek zapadać) odkrawamy nożem od brzegów blaszki i jeśli samo nie zapadło się
Karczma Honoriettywykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju(...)okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki
moj przepis naserce nie tylko miłośników czekolady. Do tego bardzo szybkie i proste w wykonaniu i nie wymaga pieczenia czyli ciasto idealne Składniki na ciasto: 200 g mąki migdałowej lub zmielonych ulubionych orzechów i migdałów 60 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła klarowanego (keto, LCHF, optymalna) 20 g kakao 100% opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytryto
Ola la LCHFKawa najlepiej smakuje z kawałkiem domowego ciasta! Ten sernik jest kremowy i puszysty. Jedynym minusem tego ciasta jest długi czas pieczenia! Ale na taki smak warto poczekać! W połączeniu z jagodami jest obłędny! Spód: 250 g ciastek kakaowych Hit 70 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 100 g białej czekolady(...)masę serową przelewamy na spód. Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Polewa: Po wystudzeniu przygotowujemy
VioletoweKucharzeniefakt nie do zaprzeczenia. Placek jest bardzo puszysty, wilgotny i z wierzchu oblepiony kokosową bezą. Składniki: ciasto: szklanka maślanki (ja użyłam truskawkowej, stąd troszkę ciemniejszy kolor placka) pół szklanki oleju 2,5 szklanki przesianej mąki 2 jajka 3 żółtka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru opakowanie cukru waniliowego bezowa pierzynka: 3 białka pół szklanki cukru
na moim stole...również pysznym jak tydzień temu. Upieczonym na mleczku kokosowym, które od dłuższego czasu zalegało mi w półce kuchennej. Jeśli nie piekliście takiego sernika to bardzo polecam. Jest bardzo aksamitny i delikatny w smaku. Zrobiłam do niego bardzo cieniutkie ciasto, ponieważ nie chciałam, żeby było go za dużo. A gdy się piekł to tak cudownie w domu pachniało...może nie wierzycie(...)gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 1 puszka mleczka kokosowego Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na czas przygotowania masy serowej
Izabelawkuchnipolewy czekoladowej i wiórków kokosowych, palce lizać. Przepis na blachę o wymiarach 36 x 28 cm Co potrzeba na jasne ciasto: 6 białek, 200 g cukru, 50 g mąki pszennej tortowej typ 450, 150 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżka octu 10%, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Co potrzeba na ciemne ciasto: 6 jaj, 200 g cukru(...)bez cukru (40g), 1 łyżeczka pełna mąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki mleka Co potrzeba na polewę: 8 łyżek mleka, 8 łyżek cukru, 4 łyżki ciemnego kakao, 2 łyżki masła Co potrzeba do dekoracji: Wiórki kokosowe Wykonanie: Robimy masę do ciasta jasnego: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy do błyszczącej masy, dodajemy ocet, obie mąki i proszek do pieczenia
Bułka z Chlebemimieninowy sernik z malinami z kruszonką na jaki (wierzę, bez wyrzutów sumienia) skusił się każdy! Widziałam SMACZNEGO ja uwielbiam serniki! Sernik z malinami na kruchym cieście z kruszonką powstał w tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na ciasto: 225 g mąki 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 1 jajko Składniki na masę(...)łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek wiórek kokosowych (opcjonalnie) cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temp. 180 C – grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na stolnicę lub do dużej miski (ja wolę opcję miska;) wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kosteczkę zimne
Zasmakuj Kuchniprzełożony moim domowym dżemem z borówki amerykańskiej . Ciasto jest bez cukru, więc wyjątkowo lekkie i niskokaloryczne – naprawdę warto się skusić na kawałeczek do kawy Lekki kokosowy biszkopt z budyniem i konfiturą (bez laktozy) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 1 opakowanie budyniu jagodowego 2 łyżki(...)ksylitolu, nadal ubijając, do uzyskania bezowej puszystej piany. Dodawać po jednym żółtku, miksując na najwyższych obrotach. Mąkę kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i wymieszać delikatnie z masą jajeczną. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i piec w 170 stopniach około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika przestudzić. 300 ml mleka zagotować. W pozostałych
Fitkotprzesianą z proszkiem do pieczenia i kakao - miksować na średnich obrotach do czasu połączenia składników. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut ( do czasu aż brzegi biszkoptu zaczną odstawać od blaszki).Wystudzić. W trakcie pieczenia ciemnego biszkoptu przygotować makowo - kokosowy. Jajka z cukrem ubijamy(...)puszystą masę i dodajemy do niej mak, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy, wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut.Studzimy. Przygotować krem. Masło utrzeć na puch mikserem. Następnie, cały czas ucierając, dodawać do niego partiami budyń.Całość utrzeć na gładką masę. Krem podzielić
Nie tylko w kuchni