śmietankową masę z dodatkiem serka philadelphia oraz kokosową bezę. Osobiście bardzo lubię tego typu ciasta, więc kto wie, być może w przyszłym roku pokuszę się jeszcze o wersję malinową lub wiśniową?;) Kruchy spód: 200 g mąki tortowej 150 g masła, zimnego 4 żółtka 40 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa jagodowa: 500 g jagód(...)łyżki wiórków kokosowych Mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder przesiewamy razem. Dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło i szybko siekamy. Następnie dodajemy żółtka i zagniatamy dość szybko, by niepotrzebnie nie ogrzewać ciasta. Przygotowanym ciastem wykładamy dno prostokątnej formy (21×32 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy całość widelcem. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze
Smaki Na Talerzukokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest to dla mnie wielka satysfakcja. Oczywiście każdy dostaje potem paczuszkę ciasta do domu. Składniki: (blacha 29x24) 1,25 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego(...)cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę (użyłam młynka do kawy). Do masy jajecznej stopniowo dodawać zmielony ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni
talerz przyjemnościjest proste, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu Składniki: 2 pomarańcze 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/2 szklanki mąki kokosowej 150g zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 jajek 4 – 5 sporych łyżek naturalnego miodu (takie trochę z kopczykiem(...)obie mąki, zmielone migdały i proszek do pieczenia, mieszamy. 4. Pomarańcze kroimy na kawałki, jeśli są pestki to je usuwamy. Pomarańcze przekładamy do blendera i miksujemy ( patrz FILM ). 5. Do miski przekładamy zmiksowane pomarańcze, dodajemy miód i jajka, mieszamy mikserem do połączenia składników. Wsypujemy suche składniki i znów mieszamy mikserem. 6. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy
Mała Cukierenkamakowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Serniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce Pawi ogon Capuccino Chałwowo
Cynamonowe szczęściewyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane) i wyrównujemy. Na wierzchu układamy połówki jabłek, stroną wypukłą (ponacinaną) ku górze i posypujemy cynamonem, gdy dajemy (u mnie część z nim, część bez). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C ok.45 minut, ja piekłam 35 minut na termoobiegu. Po wystudzeniu smarujemy ciasto lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Lukier: - kilka łyżeczek pudru
Smaczne ZdroweŚnieżny puch to bardzo delikatny serniczek na zimno z chrupiącą posypką z prażonych wiórków kokosowych. Ciasto jest doskonałym deserem na co dzień i od święta. Moi
Smakołyki AsiDzieki dodatkowi maki ziemniaczanej i uzyciu maslanki sa wyjatkowo chrupiace.Zamiast cukru uzylam stewii i kapitalnie sie tu sprawdzila.Jakis czas temu sporo eksperymentowalam ze stewia.Wyniki eksperymentow byly rozmaite,najczesciej niestasfakcjonujace.W pieczonych ciastach z jej udzialem wyczuwalny byl posmak stewii i psul koncowy efekt wypieku.Gofrom natomiast dodaje tylko slodyczy,czyli slodzik spelnil tutaj swoja role zadawalajaco..By caly deser pozostal bezcukrowy(...)pomopcy szpatulki polaczyc ciasto z piana gofrownice posmarowc cieniutko olejem.Najlepiej malym, wlosianym pedzelkiem w zaleznosci od mocy gofrownicy piec 5-7 minut po upieczeniu delikatnie zdejmowac drewniana lopatka i odkladac gofry na kratke jogurt poslodzic stewia do smaku podawac z kleksem jogurtu greckiego.Nalozyc owoce i posypac wiorkami kokosowymi (jesli wiorki przedtem uprazysz na patelni bez tluszczu,beda
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczenie. Pięknie pachną, tak budyniowo. Upieczcie koniecznie :) Zachęcam :) Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 1 jajko 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych
Izabelawkuchninawet jest lepszy bo lżejszy i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Czytaj więcej >> 8) JAGLANE RAFFAELLO Z OREO Jest to kokosowy sernik bez sera, za to z kaszą jaglaną. Ciasto smakuje i wygląda jak prawdziwy sernik, ale jest zdrowszy i mniej kaloryczny w porównaniu z tradycyjnym sernikiem. Czytaj więcej >> 9) SERNIK NA ZIMNO(...)osób, które nie mają piekarnika. Pyszny deser z owocami, który jest lżejszy od sernika pieczonego. Czytaj więcej >> 10) DYNIOWY PUSZEK Kolejny deser na zimno a'la sernik, ale bez sera - z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką z dodatkiem puree z dyni. Ciasto tak delikatne, ze rozpływa się w ustach. Czytaj więcej >> 11) FIOLETOWA PANIENKA Lekki
Kuchnia MagdaLenynapoju roślinnego -4 łyżki cukru kokosowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Płynna czekolada -60g gorzkiej czekolady (u nas bez białego cukru) -3-4 łyżki śmietanki kokosowej -3 łyżki cukru kokosowego -1 łyżka gorzkiego kakao DAKTYLOWE CIASTO Tamaryndowca zalać gorącą wodą i przykryć naczynie. Pozostawić na ok 30 minut(...)Daktyle zmiksować z olejem, pulpą z tamaryndowca, cukrem kokosowym i napojem roślinnym na gładką masę. Mąki wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Do masy daktylowej stopniowo dosypywać suche składniki i mieszać do uzyskania gęstej masy bez grudek. Masę przelać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia (kilka łyżek) oraz do formy sylikonowej w kształcie
Candy Pandasprzesianą mąkę na zmianę z mlekiem kokosowym. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać ją do masy i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu
Kuchenne zapiski Edytyjajka 4 łyżki cukru opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g cukru 200 g wiórek kokosowych (u mnie Helio ) Masa budyniowa: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masła(...)TEGO przepisu . Następnie przygotowujemy ciasto kokosowe. Białka ubijamy na sztywno. Później dodajemy do nich cukier i dokładnie ucieramy aż cukier całkowicie się rozpuści. Na koniec dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy (spód wyłóżcie papierem do pieczenia), a następnie pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 150°C z termoobiegiem (170°C bez termoobiegu) około 30 minut
PatiGotujepieczenia bez glutenu lub sody 15-20 łyżek wody opcjonalnie słodzik np eytrol /cukier dla osób, które ich używają Składniki na masę kokosową: 120 g wiórków kokosowych 400 g śmietanki kokosowej lub stałej części schłodzonego mleczka kokosowego 40 g oleju kokosowego Opcjonalnie słodzik np. ksylitol (10 g), erytrytol lub stewia Składniki na karmel: 400 ml śmietanki kokosowej (stałej(...)zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.Ciasto nie może być zbyt zbite bo wyjdzie suche. Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. Gotowe ciasto wystudzić i ewentualnie przekroić na 2 blaty jeśli było pieczone w całości. Przygotować karmel podgrzewając
Ola la LCHFdominują smak ciasta. Marchewkę można pominąć dodając tyle samo dowolnej mąki. Smacznego! Marchewkowo-kokosowe blondie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 16 Składniki 120 g marchewka 130 g mąka kokosowa 2 szt jajko 2 łyżeczka proszek do pieczenia 100 g biała czekolada 100 g masło Sposób przygotowania Połowę czekolady rozpuścić razem z masłem. Suche składniki wymieszać
Kucharzyca