ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:28/352)

Bezglutenowe ciasteczka kokosowe z migdałami 178

Koniecznie do spróbowania! SKŁADNIKI: 250 g bezglutenowej mieszanki do ciast - u mnie Nutrifree Mix per dolci 70 g mąki kokosowej (użyłam BIO) 1 jajko 1 łyżeczka bezglutenowego proszku dopieczenia 100 g  ksylitolu 150 g oleju kokosowego 60 g wiórków kokosowych migdały bez skórki Mąki, jajko, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe oraz olej kokosowy umieść w misce

Kuchnia bezglutenowa
Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem 179

T en jagodowy sernik na zimno bez pieczenia to powiem Wam, że jest to sztos sztosów. Kiedyś przeglądając Instagrama, mignęło mi zdjęcie pokazujące podobne

Food Square
Grzesiek 20951

órek kokosowych Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, ciągle miksując dodać cukier, a następnie żółtka i olej. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Na końcu dodać kakao i również delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 25-30 minut w 180*C. Beza(...)wałkiem do ciasta. Bakalie posiekać nożem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując dodawać stopniowo cukier. Dodać pokruszone wafelki, orzechy, wiórka kokosowe i bakalie. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 30 min w 180*C. Masa czekoladowa: Odlać 1/2 szkl mleka, a resztę zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozprowadzić budyń i obie

Kto ugości moich gości?
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 154

kawałek bez kremu to ok. 115g = 114kcal. Składniki na ciasto: - 1kg twarogu (chudego, półtłustego) - 150g jogurtu naturalnego - 5 jajek - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki ksylitolu - skórka z połowy cytryny, bądź aromat cytrynowy - banan Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę, przy czym jajka wrzucamy pojedynczo ciągle miksując. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia(...)boki smarujemy olejem kokosowym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 1,5h. Taki sposób pieczenia zapobiega rośnięciu masy i sprawia, że twarogowiec jest puszysty i równy. Dodatkowo możemy przyszykować krem na wierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem

Be Fit Be Strong
Ananasowiec 126

Ciasto biszkoptowe: 7 jajek (rozmiar M) 230 g drobnego cukru 140 g mąki pszennej 140 mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa budyniowa: 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 3 łyżki drobnego cukru 200 g masła 5 żółtek 1 puszka ananasów (sok zachować) Beza kokosowa: 5 białek 150 g cukru pudru 200 g wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto(...)stopniowo dodawać po łyżce ananasowego budyniu. Na koniec wmieszać pokrojone ananasy. Beza kokosowa: Schłodzone białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dosypywać cukier i miksować, aż piana będzie lśniąca i gęsta. Wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać łyżką. Na formę, w której piekł się biszkopt, wyłożyć papier do pieczenia, na nim rozsmarować pianę kokosową. Wstawić do piekarnika nagrzanego

niecodziennikpary
RAFAELLO Z MALINAMI NA BISZKOPCIE 163

rafaello.Typowe rafaello jest bez pieczenia na krakersach lub herbatnikach przepis <  TUTAJ > to ciasto jednak  zrobiłam na  biszkopcie ;).Kwaskowate maliny trochę zrównoważyły słodki krem :). Zapraszam :)  SKŁADNIKI biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy  2,5 szklanki

Mała w garnku miesza
sernik kokosowy Siostry Anastazji 248

Siostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli   na masę serową(...)mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy  na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta soli Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na godzinę.  Ser zmielić minimum dwukrotnie. Dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Parada 242

octu 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Beza orzechowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki drobnego cukru 150 g włoskich orzechów Beza kokosowa: 3 białka ok. 3/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 4 żółtka trochę ponad 1/2 szklanki cukru(...)Studzimy na kratce. Beza kokosowa: Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Następną łyżkę cukru dodajemy dopiero, gdy poprzedni cukier się rozpuści. Do lśniącej piany z białek dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy szpatułką. Masę wykładamy na blaszkę (24 x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy około 30-35 min. w piekarniku

Kuchnia MagdaLeny
kruche babeczki z bezą kokosową 106

podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem. składniki na bezę kokosową: 3 białka 190 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Do ubitych białek dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy łyżką. Gotową nakładamy do babeczek. Pieczemy w ok. 170 st. C aż będą złociste korpusy. Upieczono odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2020 255

świątecznym stole nie może zabraknąć pysznego domowego ciasta. Ja jak co roku o tej porze chcę przyjść Wam z pomocą w tym niełatwym zadaniu i zainspirować, do znalezienia ciasta idealnego. Tradycyjnie przygotowałam dla Was galerię świątecznych pyszności, wystarczy, że klikniecie w zdjęcie, a zostaniecie przekierowani do przepisu. Także wybierajcie, róbcie zakupy i pieczcie, a po świętach koniecznie napiszcie w komentarzach(...)Sernik piernikowy Pyszny sernik Sernik izaura Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik wiedeński Sernik z kokosową bezą Sernik z kruszonka Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce

Cynamonowe szczęście
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 217

pyszny deser, który zrobicie bez dużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi, wtedy tarta będzie bezglutenowa. Daktyle są tak słodkie

Kuchcik gotuje
Ciasto Paradiso 2982

Kiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej

Smaki Na Talerzu
Bezowo-kokosowa choinka wg Aleex 145

cukru wanilinowego • 3 łyżki cukru pudru • 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: • wiśnie w gęstym syropie lub ze spirytusu • pralinki kokosowe Raffaello Sposób przygotowania: 1. Pieczenie ciasta rozpocząć dzień wcześniej. Piekarnik nagrzać do 120 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). 2. Do misy miksera wlać białka i ubić na pianę, nie musi być idealnie sztywna. Stopniowo dodawać drobny cukier(...)Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 120 stopniach C. Następnie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni C i piec (suszyć) bezę przez 2 godziny. Całkowicie ostudzić. Najlepiej zostawić ją w wyłączonym piekarniku na całą noc. 6. Mleko kokosowe dobrze schłodzić w lodówce. Wybrać z puszki gęstą część mleka (około pół puszki) i przełożyć do misy miksera. Pozostałe przezroczyste

W mojej kuchni
Babka piaskowa puszysta 198

minut. Czas pieczenia około 1 godziny. Kaloryczność 400 kcal w 100g bez uwzględnienia posypanego cukru pudru. Wcześniej wyciągam jajka i masło z lodówki, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Zapobiega to powstawaniu zakalca. Możesz także dodać sok z cytryny oraz kakao do urozmaicenia smaku i koloru. W przepisie nie używam proszku do pieczenia, a mimo(...)dodaję porcjami do masy ciasta i mieszam też łyżką. Piekę babkę piaskową. Babkę piekę w okrągłej i głębokiej formie z kominem w środku. Najpierw smaruję jej wnętrze miękkim masłem i posypuję mąką (ewentualnie bułka tartą lub wiórkami kokosowymi). Przekładam masę ciasta. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 180 stopni C. Piekę w piekarniku bez termoobiegu, grzałki góra

Ania gotuje