Taką mieliśmy ochotę na cos pomiędzy pizzą a cebularzem, że połączyłam te dwie pyszne rzeczy i wyszło pycha. Mam na nadzieje że i Wam zasmakują ;) Składniki
Gotowanie...to proste !Panuozzo jest włoskim przysmakiem pochodzącym z leżącej na wybrzeżu Sorrento miejscowości Gragnano. Pierwszy raz Panuozzo zostało przyrządzone w 1983 roku w rodzinie Mascolo. Jest to podawana
Moje Małe CzarowanieBułeczki drożdżowe z truskawkami. Przepisy na bułeczki na naszym kanale już są, jednak od nadmiaru głowa nie boli i teraz przepis na bułeczki z truskawkami. A dokładniej bułeczki z truskawkami i kruszonką. 👉Jak zrobić bułeczki truskawkowe❓ Warto pomyśleć o takim przygotowaniu by wyeksponować truskawki i były od razu widoczne. Można je schować(...)musicie tylko pamiętać, że truskawki puszczają dużo soku, więc forma, którą proponuje Agnieszka może okazać się strzałem w 10". Link do filmu z przepisem Przepis na BUŁECZKI drożdżowe z truskawkami - TRUSKAWCZANKI -Truskawkowy DESER -321 Składniki: ok. 400-450g truskawek 400g mąki ok. 260ml słodkiej śmietanki (użyłam 12%) 3 łyżki cukru (można dać więcej jeśli lubimy bardziej słodkie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezakwasie ( chleb razowy pszenny na zakwasie , chleb pszenno-żytni na zakwasie z kminkiem , chleb na zakwasie z prażonym siemieniem lnianym ) , ale w moim piekarniku lądują też chleby drożdżowe (. Tym razem przygotowałam chleb tostowy pszenny. Uważam, że taki domowy jest zdecydowanie zdrowszy, niż ten sklepowy, który zawiera niestety różne zbędne dodatki. Jeśli obserwujesz mnie również na Instagramie - zostawiam(...)wiesz, że od kilku miesięcy moje chleby piekę w formach korzeniewscy24.pl . Są idealne do chlebków na zakwasie, ale nie tylko. Upieczemy w ich każdy rodzaj chleba, a także ciasta, pasztety i mięsa. Formy ze stali kwasoodpornej to połączenie tradycji z bezpiecznym, zdrowym i ekonomicznym wypiekiem. Tradycyjny, smaczny chleb na naturalnym zakwasie to nie tylko dobry skład, ale również
Kulinarne przygody GatityKolejny raz wieczorową porą wjeżdża drożdżówka do ciepłego mleka. Tym razem z orzechami i czekoladą. To jest kawałek grzechu, który mnie gubi szczególnie po 20, ale
Niezły MłynekBułeczki są przecudne i przesmaczne i bardzo proste do wykonania. My część zjedliśmy z lukrem i w smaku były jak takie małe pączusie, pycha, wchodzą do
Gotowanie...to proste !Przepyszne i delikatne bułeczki mleczne, w formie przypominające chlebek. Świetnie się sprawdzają pokrojone na kromki, niczym chleb tostowy. Przygotowane są na bazie japońskiej metody tangzhong - czyli
Kocham..lubię..gotuję..Dzisiaj częstuję pysznym domowych chlebkiem. Takim pszenno-orkiszowym z dodatkiem płatków owsianych. Pyszny, pachnący, domowy. Kroiłam jeszcze ciepły, bo nie wytrzymałam. Zapach podczas pieczenia obłędny. Upieczcie
IzabelawkuchniW ramach Wypiekanie na śniadanie Monika wybrała w tym tygodniu chleb tostowy. Podjęłam wyzwanie i chleb jest na stole, raczej był, taki pyszny. Razem z moją
Moje Małe CzarowanieTakie bułeczki lubię zabierać w drogę. Pakuje do woreczka, zabieram picie (wodę lub sok) i już mam gotowe drugie śniadanie, swoje, domowe ;) Składniki na około 12
Gotowanie...to proste !Wakacyjne wypieki...mmmmmmmmmmmmm Drożdżowe babeczki z wiśniami SKŁADNIKI: na 12 sztuk: 250g mąki 1 jajko 50g masła 75ml mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego+plus 2 krople aromatu waniliowego 30g drożdży szczypta soli 200g wakacyjnych wiśni Podgrzać mleko z masłem, aż się roztopi, tak by było ciepłe. Przesiać mąkę(...)dodać rozkruszone drożdże, wlać ciepłe mleko, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli. Wyrobić gładkie ciasto, które będzie odchodziło od rąk. Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia Wsypać wydrylowane wiśnie (nie mam drylownicy, więc musiałam ręcznie wydłubywać pestki :) ) i wgnieść ją w ciasto. Przykryć i odstawić ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Formować
MarciochaKucharzyWprawdzie Święta dopiero za trzy tygodnie , ale skoro naszła mnie dziś ochota na drożdżowca to pomyślałam ,że wejdę już troszkę w klimat Wielkiej Nocy i sporządzę
Malinowa Kawiarenkarogalików ;) Początkowo miałam ściśle trzymać się zapożyczonego przepisu i zrobić rogaliki z dżemem. Ale moja daleko posunięta ostatnio fantazja kulinarna podsunęła mi pomysł na Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym Dziś nietypowo zaczynamy od końca... Budyń kokosowy: 1 szklanka mleka 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka masła wiórki kokosowe Mleko podzieliłam na 2 części- pierwszą zagotowałam(...)Ciasto: 20 g drożdży 1/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 250 g mąki tortowej 50 g miękkiego masła 1 jajko (na 16 szt.) Drożdże rozpuściłam w letnim mleku i pozostawiłam do wyrośnięcia. Masło połączyłam z mąką, jajkiem, cukrem i wyrośniętym zaczynem. Zagniotłam ciasto. Krótki oddech... i lecimy dalej. Ciasto podzieliłam na 2 części i każdą z nich rozwałkowałam na kształt
bastalenaUwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!