Chleb z serem - coś banalnego i często goszczącego na polskich stołach. W naszym domu coraz mniej wędlin i mięsa, a coraz więcej serów. Klasyczna
Codzienna kuchnia niecodziennaTa pleciona, pyszna bułka jest znana w Szwajcarii pod nazwa ,,zupfe,, i często jada się ją tam w weekend. Ma lśniącą skórkę i cudownie miękki miękisz
Apetyczna babeczkaPizza, kto z nas jej nie lubi, ale kiedy nie chce się iść do pizzerii albo czekać w nieskończoność na dowóz warto zrobić swoją tym
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaJeśli myślisz, że drożdżówki to bułki, które zrobić można tylko na słodko to muszę cię wyprowadzić z błędu. Drożdżówki z boczkiem, serem i cebulą Oczywiście te
mecooksPrzed tłustym czwartkiem robiłam profiterolki i szczerze powiedziawszy nie chciałam już nic innego robić, ale wtedy Asia z Kwestii Smaku zaserwowała pomysł
Plate of JoyJuż jutro Sylwester! Nie wiem jak Wy, ale ja już nie mogę się doczekać 🙂 Jak Sylwester to oczywiście impreza, jak impreza to przekąski. Dlatego też dziś
Mostek w kuchniOd jakiegoś czasu bardzo popularne stały się rogale z nadzieniem z białego maku, które od lat są tradycyjnym wypiekiem pochodzącym w Wielkopolski. Ja
Mango Papajamojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest
moj przepis naTo nie moja pierwsza przygoda z pieczonymi pączkami, przepisem zaczerpniętym z Kwestii Smaku . Po raz pierwszy robiłam je jakieś 2 lata temu, ale są na tyle
Mieszam w GarnkuBułeczki razowe nadziewane wędliną, groszkiem i serem Pyszne i zdrowe są świetne na śniadanie, kolację czy też jako kanapki do pracy lub w podróży. Nadziewane wędliną
zielonacukinkaDrożdżowy wieniec z maślanym nadzieniem pachnący cynamonem i skarmelizowanym cukrem trzcinowym może być pyszn ą i efektown ą dekoracją stołu wielkanocnego. Polecam Wam serdecznie :) **** La treccia pasquale è perfetta da portare in tavola per la tradizionale colazione di Pasqua. E' un pane dolce dalla consistenza morbida e profumata(...)omogeneo. Coprite con un canovaccio e lasciate lievitare per circa 1 ora in un luogo tiepido. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Miękkie masło mieszamy z cukrem trzcinowym i cynamonem. Ciasto ponownie wyrabiamy, następnie rozwałkowujemy na prostokąt na grubość ok. 5 mm. Z ciasta wycinamy 3 paski o szerokości ok. 6-7 cm. Paski smarujemy przygotowanym
La grande e la piccola cuocaBułeczki z borówkami, jedne z naszych ulubionych słodkich bułeczek. Dodatek ricotty sprawia, że bułeczki są niezwykle miękkie, puszyste i delikatne w
La grande e la piccola cuoca