ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:39/67)

Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 171

cieście stanowi dżem a drugą krem budyniowy. Po przełożeniu tortu przekrawamy do na pół i odwracamy do siebie bokami - tak aby wyglądał na skrzydła motyla.  Przepis na bitą śmietanę: Mocno schłodzoną śmietankę umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy śmietan fixy, cukier i miksujemy do uzyskania puszystej bitej śmietany. Pokrywamy nią nasz tort zostawiając ok. 5 łyżek bitej śmietany(...)której dodajemy barwnik (mieszamy dokładnie łyżką) i nakładamy do szprycy i tworzymy ozdobne wzory :) Całość dekorujemy np. borówkami, banana umieszczamy na środku i ozdabiamy go sosem czekoladowym. Ciężka to była przeprawa, ale cieszę się z efektu

Emcia Pichci
Błyskawiczne eklerki w czekoladzie 1357

krem lub bita śmietana do przełożenia - 125 g czekolady o zawartości kakao 75% - 125 g czekolady mlecznej - ¾ szklanki słodkiej śmietanki minimum 30% Do przełożenia ciastek można użyć: bitej śmietany, masy ze śmietany i mascarpone lub, tak jak ja – gotowego kremu tiramisu. Krem przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie szykujemy polewę z czekolady. Śmietankę podgrzewamy, zestawiamy z palnika, dodajemy połamaną(...)się połączą w jednolitą, błyszczącą masę. Nożem z piłką przekrawamy wzdłuż biszkopty na dwie połowy. Na połówkach, które będą spodami ciastek rozprowadzamy jeszcze ciepłą masę czekoladową. Na masę czekoladową nakładamy krem lub ubitą śmietanę. Drugą połówkę ciastka, stroną która będzie wierzchem ciastka zanurzamy w jeszcze płynnej czekoladzie i kładziemy na połówkę z kremem. Dodatkowo możemy ozdobić czekoladą. Gotowe ciastka wstawiamy

mojewypiekiinietylko
Sernik gotowany z malinową pianką 113

wymieszać z zimnym musem malinowym. Śmietanę ubić na sztywno i zmiksować z musem. Powstałą piankę wylać na wystudzony sernik. Blaszkę z ciastem wstawić na kilka godzin do lodówki. Schłodzone ciasto pokroić w kostkę. Każdą udekorować  bitą śmietaną i maliną

Kolorowa kuchnia Elki
Jabłka pieczone, z serowym nadzieniem 207

Zostawiamy pod skórką około 1,5cm miąższu, a to co wybraliśmy – zjadamy. Jabłka posypujemy w środku przyprawą do piernika i cynamonem. Na dno każdej jabłkowej miseczki wkładamy po łyżeczce czekoladowego kremu (lub kostkę dowolnej czekolady). Serki rozdzielamy po równo, do każdego jabłka, zachowując jednocześnie około centymetra wolnej przestrzeni od góry w każdym napełnionym jabłku. Serek ma w sobie sporo wody(...)minut. Można sprawdzić po 40 minutach, najlepiej po prostu palcem, czy są już wystarczająco miękkie – jeśli nie, czas pieczenia wydłużamy. Podajemy gorące – z kulką lodów waniliowych , z bitą śmietaną, sosem z solonego karmelu i granolą, która jest świetnym chrupiącym kontrastem dla miękkiego, kremowego jabłka. SKŁADNIKI 4 jabłka deserowe – kruche i soczyste, np. Ligol, Gloster, Idared, Szampion, Jonagold, Red Delicious

Karo in the Kitchen
Czekoladowe ciasto z fasoli 137

cieście zostało wspomnienie. I przepis :) Ciasto z fasoli, absolutnie nie brownie! Ale czekoladowe, aż do czekoladowego nieba :) 1,5 szklanki ugotowanej fasoli (ostatecznie konserwowa też może być) 1/2 szklanki mleka (u mnie migdałowe) 10 daktyli wcześniej namoczonych (zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut, odcedzić) 2 płaskie łyżki mąki lnianej 1 porcja odżywki białkowej (lub 2 płaskie łyżki mąki(...)łyżki kakao Fasolę zmiksować na gładko z mlekiem i daktylami. Do masy dodać mąkę, kakao i odżywkę. Jeśli masa będzie byt gęsta (powinna mieć konsystencję bitej śmietany) dodajcie trochę mleka. Jeśli nie używacie odżywki białkowej, spróbujcie masę, czy jest wystarczająco słodka. Masę przekładamy do małej keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. Na wierzch wyłożyłam powidła śliwkowe

Kucharzyca
Śmietankowiec z galaretką 173

kawy na bazie „mokrego” biszkoptu przełożonego bitą śmietaną z galaretką. To po trochu wuzetka i ciasto tortowe. Biszkopt zawsze wychodzi, a zamiast ucieranego kremu ubijamy śmietanę i mieszamy ją ze stężałą galaretką. Szybkie i smaczne! Składniki: Ciasto – 6 dużych jajek – 1 szklanka cukru – 1/2 szklanki oleju(...)kakao – 1/2 łyżeczki sody – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietanowy – 1 litr śmietany 30% – 1 szklanka cukru pudru – 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody – 2 galaretki cytrynowe/500 ml wody Polewa czekoladowa – 1 tabliczka czekolady gorzkiej – 1/2 szklanki śmietanki 30%   Wykonanie: Ciasto – Ubić białka

To co kocham
3 bit, ciasto bez pieczenia! 2276

3 bita zrobi każdy, nawet początkujący kuchcik. Jest puszyste i takie delikatne....mniam :) Składniki na dużą foremkę do pieczenia 23x38 cm: 1 puszka masy kajmakowej 6

Apetyczna babeczka
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 180

zdecydowanie wyszło im to na dobre:)) Ja swoje babeczki udekorowałam chmurką bitej śmietany i odrobiną czekolady.  Składniki: 2 jajka,  180g margaryny,  laska wanilii,  łyżeczka soli,  szklanka cukru,  400g mąki pszennej,  200 ml jogurtu naturalnego,  3 czubate łyżki kremu czekoladowego,  łyżeczka soli,  3 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżeczki kakao(...)Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodawać jajka. Dodać nasiona wanilii, sól oraz krem czekoladowy. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy na przemian z jogurtem. Na koniec dodać kakao oraz szczyptę czerwonego barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja

Z miłości do słodkości
Tort truskawkowo - czekoladowy 161

przecież na górę tortu pójdzie jeszcze dekoracja. Lilicia zaczeła na bokach zdobić go bitą śmietaną, a ja kroiłam truskawki i co w efekcie z czegoś co mogło być niewypałem, choć bardzo smacznym otrzymałyśmy niezwykły tort. Gorzka obręcz wprost cudownie współgrała z kremem z bitej śmietany i czekolady, a ten niezwykły tort spodobał się wielu osobom. Co jeszcze mogę(...)połowę kremu czekoladowego i smarujemy frużeliną truskawkową. Nakładamy kolejny blat i delikatnie smarujemy go kremem czekoladowym. Na calej powierzchni rozłożyłyśmy połówki  świeżych truskawek i dopiero na nich wyłożyłyśmy resztę kremu czekoladowego i kolejny blat biszkoptowy. 0,5 litra śmietany kremówki ubiłyśmy z 2 śmietan fix i posmarowałyśmy nią cały tort, zostawiając troszkę śmietany do ozdobienia

Lili w kuchni
Brzoskwiniowy Puch 173

zagotować, zdjąć z palnika i rozpuścić w nim 2 galaretki brzoskwiniowe. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę kremówkę przelać do misy miksera zostawiając w kubeczku około 50 ml do wykonania polewy. Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru pudru do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami zmielony ser bądź wiaderkowy (wcześniej dokładnie rozmieszać), krótko zmiksować. Następnie(...)małe kawałki i zalać gorącą śmietanką. Odczekać 1 minutę po czym wymieszać energicznie do uzyskania jednolitej masy. Wyjąć „Brzoskwiniowy puch” z lodówki i oblać go masą czekoladową. Udekorować pralinami według uznania. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego J *na pierwszym zdjęciu widać że ciasto jest wyższe od rantu tortownicy dlatego należy „wysokość” formy przedłużyć za pomocą papieru do pieczenia, żeby

Kulinarna (nie)codzienność
CIASTO BAJADERKA 448

rozsmarowujemy, chłodzimy w lodówce do momentu aż ubijemy śmietanę. Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku i studzimy.  Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrami aż będzie sztywna, na koniec wlewamy żelatynę szybko miksujemy aby nie powstały gródki.  Na zimne ciasto rozsmarowujemy bitą śmietaną i ponownie chłodzimy około 2 -3 godzin.  Bajaderkę posypujemy obficie tartą czekoladą, kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Delicja 1343

Wiecie pewnie, że określenie delicja oznacza jakiś smakołyk, specjał. Abstrahując od znanych ciasteczek, nazwa tego ciasta jest według mnie jak najbardziej zasadna. Ciasto jest przewspaniałe. Zarówno

Smaki Na Talerzu
Tort urodzinowy 237

Tort Urodzinowy(idealny na przyjęcie urodzinowe) Składniki:(na ok.3kg tortu)Biszkopt:http://gotujzmuzyka.blogspot.com/2013/10/zdjecie-niebawem-biszkopt-tortowy.html ( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy)- 8 jaj - szklanka mąki

Gotuj Z Muzyką
babeczki z serkiem i owocami lasu 126

Początkowo miałam zamiar zmiksować go z bitą śmietaną ale okazało się to zbędne. Dzięki swojej strukturze idealnie nadaje się do tego aby wciskać go szprycą. A delikatny smak sprawia, że babeczki nie są przesłodzone. Po prostu idealne na lato.  *czas przygotowania: 90 minut *kategoria: deser Składniki na 15 sztuk: na ciasto: 100 g mąki 60 g zimnego masła(...)pudru żółtko szczypta soli na nadzienie: 250 g serka Almette Fruit jagoda-malina 50 g czekolady mlecznej łyżka mleka łyżka poziomek 2-3 łyżki jagód leśnych łyżka różowych wiórek czekoladowych Składniki ciasta posiekać, rozwałkować i literatką wyciąć kółka. Foremki do babeczek wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wylepić ciastem i wstawić do lodówki na minimum pół godziny. Schłodzone babeczki wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania