ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:45/67)

Bezglutenowy sernik kawowy 139

Przepyszny i lekki sernik kawowy z dodatkiem bitej śmietany. Pomysł na spód zaczerpnęłam od Dorotuś, a reszta jest wynikiem własnej improwizacji. Lekko kawowy posmak sernika wspaniale

Kuchnia bezglutenowa
Ptysie ze śmietaną na Dzień Matki 163

łyżki DEKORACJA serduszka czekoladowe od firmy   http://www.slodkiswiat.com.pl/ PRZYGOTOWANIE: Wlać wodę do garnka, zagotować.  Następnie dodać szczyptę soli i masło, zagotować.  Mąkę przesiać do wody, zestawić garnek z ognia, dobrze utrzeć.  Postawić garnek na mały ogień i ubijać ciasto drewnianą łyżką, aż będzie ciasto błyszczące. Odstawić ciasto do wystudzenia.  Dodawać do ciasta po jednym jajku(...)tłuszczem.  Nakładać ciasto do szprycy, wyciskać niewielkie różyczki.  Piekarnik nagrzać do 200 stop.włożyć blachę z ciastem do piekarnika i piec ok.20 minut ( nie wolno otwierać drzwiczek piekarnika przez pierwsze 10 minut, by ciasto nie opadło).  Po 10 minutach pieczenia zmniejszyć temp.do 180 stop.  Upieczone ptysie wyjąć i ostudzić. KREM Schłodzoną dobrze śmietanę ubić z sokiem

Kuchnia Danusi
Ciasto czekoladowe bez mąki 141

Pyszne ciasto czekoladowe bez mąki, białego cukru i z niewielką ilością oleju. Nie jest ciężkie i wilgotne jak brownie i smakowało wszystkim bez wyjątku!  Przepis znalazłam u Natchnionej i zapewniam, że jest niezawodny! SKŁADNIKI:  4 jajka 150 gorzkiej czekolady 200 g mąki migdałowej 100 g ksylitolu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/4 łyżeczki sody(...)proszkiem i zmiksuj. Na koniec delikatnie połącz z pianą z białek. Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia ( użyłam tortownicy o średnicy22 cm). Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni - do suchego patyczka. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem lub podaj z bitą śmietaną. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Mus czekoladowy z truskawkową nutą 142

Zrobiło się chłodniej i od razu zachciało się nam deseru czekoladowego. Na szczęście wszystkie potrzebne składniki miałam w domu i po kilku minutach deser był gotowy

Moja kraina smaków
piernikowa pianka z mandarynkami 145

śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 puszki mandarynek dodatkowo: opakowanie pierniczków nadziewanych w glazurze wiórki czekoladowe  kilka łyżek mleka 2-3 łyżki bitej śmietany (opcjonalnie) Przygotować biszkopt: białka ubić, następnie po trochę dodawać cukier a później żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Wymieszać(...)ułożyć pierniczki i powtykać je do masy. Blaszkę owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin.  Stężałe ciasto wyłożyć na paterę do góry dnem, zdjąć blaszkę i delikatnie ściągnąć folię. Brzegi obsypać wiórkami.  Wierzch udekorować bitą śmietaną i mandarynkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 201

maartynciaa | blog: Apetyczny. Aromatyczny, Kulinarny - BLOG! CIASTO BANANOWE Z KARMELEM I ŚMIETANĄ (BEZ PIECZENIA ) autorka: Mariola | blog: Kulinarne fantazje Marioli Babeczki dyniowe z kremem karmelowym autorka: kamilagro | blog: Vegazone Szybkie Bułeczki czekoladowe z żurawiną i sosem kajmakowym autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Sernik kajmakowy na kakaowym kruchym cieście autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Kostka alpejska autorka: lucyna | blog: Pyszna piecze(...)Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Krówki Ciągutki autorka: Zegarynka5 | blog: Zegarynka5 Tarta limonkowa i domowy kajmak autorka: mapa295 | blog: Ciastkoterapia Koktajl - deser owocowy z mlekiem kokosowym, bitą śmietaną i polewą krówkową autorka: ptakova | blog: Healthy Living / gdy zdrowie smakuje najlepiej

Mania Gotowania
Rolada czekoladowa z musem i konfiturą w wiórkach cytrynowych 128

będzie on nam potrzebny- i wylej ciasto. Piecz około 15-18 minut w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Wyjmij biszkopt z piekarnika, złap za papier i przenieś jeszcze ciepły na ściereczkę kuchenną.Oderwij papier i zroluj w ściereczkę blat biszkopta. Tak wykonany rulon ze ściereczki i biszkopta odstaw do wystudzenia. Międzyczasie zrób mus czekoladowy. To dziecinnie proste. Zawartość torebki 800g(...)możecie zwinąć roladę tylko z musem, będzie równie pyszna! Schłodzoną masę wyjąć. Roladę rozwinąć bardzo delikatnie i wysmarować najpierw cienką warstwą ulubionej konfitury ,a następnie musem czekoladowym i u mnie- bitą śmietaną. Przez środek zrobić nadzienie z konfitury.Ta operacja powinna być wykonana dość szybko i sprawnie.Zwinąć roladę i zawinąć ją w ściereczkę. Włożyć do lodówki, najlepiej na całą

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto piankowe - bez pieczenia 629

dekoracja, reszta to pikuś ;) Przepis na ciasto Składniki na spód ciasta: 250 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g roztopionego masła  50 g roztopionej czekolady (opcjonalnie, jeśli chcecie żeby spód był słodszy) Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy w malakserze i ugniatamy ciasto i przekładamy do delikatnie wysmarowanej masłem formy. Wstawiamy do lodówki. Składniki(...)przestygło. W tym czasie ubijamy kremówkę, z tym że nie na zupełnie sztywno, musi mieć trochę lżejszą konsystencję.  Gdy pianki trochę przestygną łączymy je z bitą śmietaną i przelewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki. Uwaga:  Jeśli wlejecie trochę więcej mleka i masa będzie dosyć płynna  nie martwcie się wyjdzie

W kuchennej krainie
Czekoladowa wieża ptysiowa z pierniczkami i nutą pomarańczy 159

miksować (masa będzie wyglądać na zwarzoną, ale po chwili się ujednolici).   Piekarnik rozgrzać na 200 st.C. Ciasto ptysiowe przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Na dużą płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać małe okrągłe porcje ciasta, zachowując odległości pomiędzy ptysiami.  Ptysie posypać z góry piernikową posypką. Gdy wyciśniemy pierwszą blaszkę ptysi, należy wstawić(...)Pierniczki zmielić w młynku do kawy na piach i wmieszać do masy z mascarpone. W osobnej misce ubić na sztywno schłodzoną śmietankę kremówkę dodając pod koniec cukier puder. Bitą śmietanę połączyć z piernikowo-pomarańczowym serkiem mascarpone (najlepiej krótko zmiksować). W razie potrzeby dosłodzić krem wedle upodobań. Ostudzone malutkie ptysie nadziać od dołu kremem. Najłatwiej za pomocą rękawa

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 71

jego wersji, z bitą śmietaną, kremem, a nawet z delicjami zatopionymi w galaretce - wtedy zielona wersja nazywa się Shrek, a różowa Fiona:) U mnie dziś Kubuś z galaretką i czekoladą - moim zdaniem w smaku przypomina właśnie delicje. Zamiast biszkoptu upiekłam o wiele łatwiejszy, a przede wszystkim o wiele szybszy w przygotowaniu spód na bazie ciasta, którego używam czasem(...)krem budyniowy: 900 ml-1 l soku przecierowego typu Kubuś, 3 opakowania budyniu (każdy po 40 g), 200 g masła, opcjonalnie cukier puder, do smaku 2 galaretki na polewę czekoladową:  160 g czekolady, u mnie pół na pół mleczna z gorzką, 100 g śmietanki kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe do posypania ciasta Przygotować spód: W misce wymieszać mąkę i proszek

Lekcje w kuchni
Jaglana tarta czekoladowo-kokosowa z ananasem i żurawiną 194

przykrycia na kilka minut po ugotowaniu. Przełóż ugotowaną kaszę do miski lub malaksera i wlej biały ganasz czekoladowy. Wbij żółtka jaj. Zmiksuj blenderem na jednolitą gładką masę. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Formę wyłóż papierem lub natłuść. Rozwałkuj ciasto kruche na ok 0,5 cm grubości i wyłóż nim formę, dopasuj brzegi (w tortownicy na jakieś(...)piecz ok 40-45 minut. Ostudź i schłódź w lodówce 2-3 godziny. Świetnie smakuje także jeszcze ciepłe, o ile nawet nie jest wtedy najlepsze. Można podać z bitą śmietaną lub posypane cukrem pudrem

Anioszek w kuchni
Muffinki waniliowe z czekoladą 169

kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Wyglądem przypominają małe różyczki, a ułożone wszystkie razem na ozdobnym stojaku tworzą piękny, słodki bukiet na wiele okazji. Gorąco polecam!SKŁADNIKI na ok. 12 muffinek:120 g mąki pszennej120 g masła2 jajka90 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka esencji waniliowej   SKŁADNIKI NA DEKORACJĘ:150 ml śmietany kremówki(...)składników. Zmiksuj wszystko dokładnie, ale krótko. Wlej esencję waniliową. Wymieszaj.Posiekaj na drobne kawałeczki czekoladę (możesz również użyć gotowych groszków czekoladowych) i wmieszaj szpatułką do ciasta.Blachę do muffinek wyłóż ozdobnymi papilotkami i nałóż do każdej z nich porcję ciasta, mniej więcej do 3/4 wysokości papilotki.Babeczki piecz około 15-20 min, do tzw. suchego patyczka. Powinny być pięknie zrumienione

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe babeczki nadziane jagodami (na oleju rzepakowym) 120

Dlatego tak dużo zamroziłam ich w sezonie. Drugą moją miłością są oczywiście słodkości, zwłaszcza te w czekoladowej wersji. Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na szybkie czekoladowe babeczki nadziane jagodami. Do tego porcja bitej śmietany i... deser idealny. Taki deser najlepiej smakuje w towarzystwie ukochanej osoby (lub osóbek, jeśli jemy go z małymi domownikami). Spróbujcie, polecam. Jeśli nie macie jagód opcjonalnie(...)szklanki mleka 10 łyżeczek jagód bita śmietana truskawkowa posypka Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, 4 łyżeczki kakao (do wypieków, ciemne) oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy jajko, z mlekiem i olejem rzepakowym. Na koniec do mokrych składników wsypujemy suche i całość dokładnie łączymy (mieszamy). Ciasto wylewamy do formy na babeczki (wyłożonej papilotkami

Słodkie okruszki
Brownies z brzoskwiniami 356

Wiecie, że ja nie przepadam za ciastem czekoladowym? hmmmm ale ! jestem uzależniona od brownies, jest to ciasto super czekoladowe i nie mogę zrozumieć co w nim jest że jestem tak od niego uzależniona....Jest pyszne, niesamowite, nie mogę się opamiętać by przestać je jeść.....Polecam . Składniki: 110 gr ciemnej czekolady- gorzkiej 85 gr kakao 225 gr masła(...)pół brzoskwiń pokrojonych w cząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka. Dodatkowo :)bita śmietana i lody waniliowe: Resztę brzoskwiń dodajemy  jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana.Polecam

Smaki Edyty
Ciasto Czekoladowe z Pijanymi malinami 206

Składniki: słoik malin w spirytusie 2 tabliczki dobrej jakości gorzkiej czekolady 1 tabliczka białej czekolady 4 czubate łyżki mąki 5 czubatych łyżek kakao 1 czubata łyżeczka

Luźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania