ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:45/67)

Ciasto kokosowo - budyniowe 184

Bardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam

Passions hobbies life
Mazurek śmietankowy 121

Kolejny pyszny mazurek, pełen śmietankowego nadzienia. Do tego drobinki karmelu i czekolady. Pyszności! Zdolności plastycznych nie mam, zajączek więc jest jaki jest Co nam trzeba? na

Latosiowydom
Naleśniki na mleku sojowym, z waniliowym twarożkiem i truskawkami 165

pół litra mleka sojowego czekoladowego (można użyć zwykłego z dodatkiem kakao),około 1,5 szklanki mąki pszennej - ciasto nie może być za gęste,3 jajka,2 łyżki cukru,1/3 łyżeczki soli,olej do smażenia.Wszystkie składniki połączyć ze sobą dokładnie, tak aby nie było w cieście grudek. Odstawić(...)łyżeczki esencji waniliowej - przepis1 łyżka cukru.Twaróg rozetrzeć z cukrem i esencją waniliową. Nie ma konieczności mielenia twarogu, drobne grudki są nawet wskazane :) Do twarożku nie dodajemy śmietany ani jogurtu. Jego konsystencja ma być zwarta, żeby nadzienie nie wypływało z naleśnika.Dodatek:truskawki, listki melisy lub mięty.Przestudzone naleśniki smarować na całej powierzchni twarożkiem. Układać pokrojone

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto porzeczkowa wuzetka 213

Wuzetka niemałą sławę ma, ale w tym cieście główne skrzypce grają czerwone porzeczki :-) Mi osobiście takie zestawienie bardzo smakowało, ale jeżeli za czerwoną porzeczką nie przepadacie

Passions hobbies life
Ciasto czekoladowe wuzetka 171

trakcie rozrabiania ciasta, dodajemy olej. Pod koniec rozrabiania ciasta dodajemy łyżkę octu. Ciasto dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut.  Gdy ciasto już się upiecze, przecinamy je w poprzek. Przygotowanie śmietany:  Najpierw w połowie szklanki gorącej wody rozrabiamy 1 łyżkę żelatyny. Śmietanę wlewamy do wysokiego naczynia(...)ubijamy na sztywną masę, w czasie miksowania dodajemy rozrobioną, ostudzoną żelatynę i cukier puder.  Ciasto przekładamy bitą śmietaną. Na wierzchu ciasta rozprowadzamy roztopioną czekoladę.  Smacznego

Jak u mamy
Banoffee pie czyli ciasto bez pieczenia 29958

Składniki: 350 gram ciasteczek digestive (ja użyłam czekoladowych herbatników i też jest pycha!) 125 gram masła 3 średnie banany kilka łyżek soku z limonki lub cytryny 500 gram masy krówkowej 100 gram gorzkiej czekolady (ja użyłam mlecznej, a co!) 2-3 łyżki kakao 400 ml śmietany kremówki fix do śmietany  łyżka cukru pudru Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)krówkową z bananami i ponownie wkładamy do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc aby masa się ścięła. Ciasto najlepiej przygotować dzień przed podaniem, aby mogło spokojnie leżakować w lodówce. Przed podaniem ubijamy bitą śmietanę z fixem i cukrem pudrem. Dekorujemy ciasto bitą śmietaną, sypiemy na nie kakao i startą gorzką czekoladę. Można zajadać! Smacznego

Mango Papaja
Dania wielkanocne 166

czekoladowa. Przyznacie że brzmi pysznie? Aż czuję zapach tych maleńkich aromatycznych owoców. Inne ciekawe ciasta na Wielkanoc Ciasteczka maślane dla zajączka – przepis z bloga ZarazWracam Myślę że najbardziej ucieszą się z nich dzieci. Ale nie tylko, bo smakują bardzo dobrze. Makowiec w pieluszkach – przepis z bloga Zwyklamatka To przykład kolejnego niezwykle dekoracyjnego a zarazem bardzo smacznego ciasta wartego(...)słodyczach je uwielbiam. To ciasto to strzał w dziesiątkę! Ciasto marchewkowe – przepis z bloga ZarazWracam Sam jego widok sprawia że chce się je zjeść. Takie ciasto marchewkowe robię bardzo często. Uwielbiają je i chłopcy i my. I pewno na święta też się u nas pojawi. Pani Walewska – przepis z bloga Wielopokoleniowo : Przepis na ciasto Pani Walewska znajdziecie

Arbuziaki
Tort jednorożec 314

poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki o średnicy zbliżonej(...)kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Miksujemy razem schłodzony serek mascarpone i śmietanę kremówkę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier waniliowy i cukier puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany. Uwaga: kremu nie wolno ubijać zbyt długo. Powinien mieć dość luźną konsystencję – w ten sposób łatwiej będzie uzyskać równe powierzchnie przy wygładzaniu

Ciastkozercy
Bananowa tarta z bitą śmietaną 247

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie tarty jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik bezowy z bitą śmietaną 203

szczypta soli Bita śmietana 1 opakowanie (400 ml) mocno schłodzonej śmietany o zawartości tłuszczu 30% lub więcej opcjonalnie 1 łyżeczka cukru pudru lub syropu klonowego lub miodu opcjonalnie 1 łyżka likieru amaretto Uwaga: Bitą śmietanę można przechowywać w lodówce nie dłużej niż 8 godzin. Jeśli chcecie zjeść torciki np. następnego dnia, to warto dodać do ubijanej śmietany łyżeczkę żelatyny(...)rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody (dodajemy ją pod koniec ubijania śmietany). Dzięki dodatkowi żelatyny bita śmietana dłużej zachowa kształt i konsystencję. Dodatki świeże owoce posypka czekoladowa zmielone orzechy lub migdały Przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów Przygotowanie bezy: Białka lekko posolić, ubijać przez około minutę na  niskich obrotach miksera, a kiedy się spienią ustawić mikser na najwyższy poziom mocy. Kiedy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowe babeczki z masą truskawkową 183

Sezon wakacyjny można dzisiaj uznać już za zakończony i pora wracać do swoich codziennych obowiązków. Pogoda jak na ostatni dzień wakacji jest świetna, słonko świeci, jest

ciastkarnia na kruchym spodzie
Torcik na zimno z biszkoptami! 187

Cześć! Planujecie jakąś uroczystość niebawem, a może chodzi za Wami coś słodkiego? Jeżeli tak, to ta propozycja przypadnie Wam do gustu! Pyszny, prosty w wykonaniu torcik

SMYKWKUCHNI
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 167

Muffinki sernikowe na ciemnym spodzie z bitą śmietaną malinową i owocami. Smaczne idealne do kawki lub na przyjęcia.                                                             Składniki na ciasto : 100 g margaryny 2 łyżki kakao 2 jajka(...)Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu trochę opadną. Studzimy na metalowej kratce. Bardzo zimną śmietanę ubijamy robotem

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto bardzo czekoladowe z chili 181

wymówki. Położyłam wszystko na blacie, założyłam ulubiony fartuszek a la mała czarna i wzięłam się do roboty.  Po godzinie przed moim nosem stało baaardzo czekoladowe i niezwykle kusząco pachnące ciasto. Dodatek chili świetnie rozgrzał Waszego wiecznie przeziębionego zmarzlucha, dzięki czemu po konsumpcji siedziałam z bardzo błogim uśmiechem samozadowolenia malującym się na twarzy. Życie po czekoladzie jest takie piękne... ;) Potrzebne(...)mąką formy na tartę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 165 st. na 45 minut. Gotową odstawiamy do przestudzenia.  Gotowe ciasto ma być w środku ciemniejsze i wilgotne. Świetnie komponuje się z lekką jak puch bitą śmietaną

W poszukiwaniu inspiracji
Rurki z kremem 202

cukru waniliowego 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany szczypta soli         Składniki na krem: 900 ml mleka 50 g masła 4 żółtka 2 jajka 200 g cukru pudru 80 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka   ekstraktu waniliowego   Dodatkowo do dekoracji: cukier puder polewa czekoladowa             Najważniejsze(...)Wykonanie: Do misy przesiałam mąkę, dodałam cukier waniliowy, masło i margarynę pokrojoną w kostkę. Posiekałam. Kiedy masa osiągnęła strukturę kaszy   wlałam śmietanę i szybko zagniotłam gładkie ciasto. Zawinęłam w folię i wstawiłam na godzinę do lodówki.   Ciasto rozwałkowałam (między dwoma arkuszami papieru) na placki   o grubości około  1 - 1,5 mm. Radełkiem wycinałam paski

Kuchnia u Krysi