ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:41/67)

20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 310

biszkopt karmelowy przełożony bitą śmietaną i udekorowany masą kajmakową  3. Ciasto makowa panienka  - biszkopt z makiem, wiórkami kokosowymi i zmielonymi orzechami, nasączony sokiem z cytryny i przełożony dżemem oraz kremem budyniowym 4. Słonecznikowiec  – ciasto biszkoptowe przełożone masą budyniową, polane mlekiem skondensowanym lub masą krówkową MAKOWCE 5. Makowiec japoński  – ciasto z dodatkiem masy makowej, startego jabłka(...)polane roztopioną czekoladą 6. Makowa choinka  – ciasto francuskie nadziane masą makową  7. Rolada makowa  – ciasto drożdżowe nadziane dużą ilością masy makowej 8. Seromakowiec  – kruche ciasto, masa makowa i serowa  SERNIKI 9. Sernik z toblerone  – ciasto na zimno przygotowane na bazie czekolady toblerone 10. Sernik chałwowo-czekoladowy  – dwukolorowy, dwusmakowy 11. Sernik puszysty  – lekki

Ugotować
Tort śmietankowo-kawowy na chrupiącym spodzie 2793

Składniki: 200 g sucharków (np. Biedronka ) 400 g Nutelli 2 szklanki mleka torebka kawy cappuccino, smak czekoladowy 3 bite śmietany Śnieżki 2 łyżki żelatyny 400 ml śmietany 30% 1 galaretka cytrynowa 1 łyżka cukru pudru płatki czekoladowe Belbake (Lidl) do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sucharki miksujemy w blenderze na bułkę tartą. Dodajemy Nutellę, mieszamy(...)Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy. Do wystudzonego mleka dodajemy Śnieżki i ubijamy. Do ubitego kremu dodajemy żelatynę, delikatnie mieszamy. Gotowy krem wykładamy na spód ciasta. Wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem aż zgęstnieje. Do ubitej śmietany dodajemy tężejącą

Słodkości na talerzu
Muffiny bananowo-borówkowe 102

kilka chwil powstają, bez miksera. W sam raz na leniwy weekend lub w tygodniu gdy goście za chwilę – wiem co mówię Udekorujcie je bitą śmietaną, borówkami i listkami mięty, polewą czekoladową, lukrem cytrynowym lub oprószcie zwyczajnie cukrem pudrem, jak ja. Każda wersja pyszna, kaloryczność inna:) Polecam szybki, prosty i smaczny przepis na mini wypiek! Muffiny bananowo-borówkowe SKŁADNIKI(...)kefiru 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki borówek 1 jajko 2 dojrzałe rozgniecione widelcem banany PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre. Dobrze mieszam rózgą kuchenną, później gdy ciasto zgęstnieje łyżką. Napełniam formę na muffiny papilotkami. Napełniam do 2/3 wysokości, wtykam borówki. Piekę w temp. 175 C grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu) na środkowej półce piekarnika przez

Zasmakuj Kuchni
Torcik - owoce leśne 175

tylko została do zrobienia bita śmietana o smaku owoców leśnych. Składniki: biszkopt:  3 jajka, 60 g mąki pszennej, 30 g mąki ziemniaczanej, 90 g cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, dodatkowo: 500 ml śmietanki 30%, 1 garść borówek, 1 masa śmietanowa owoce leśne Dr Oetker, posypka czekoladowa Dr Oetker, czekoladowe róże z opłatka Dr Oetker. Przygotowanie: Oddzielamy(...)pianę. Dodajemy stopniowo cukier podczas ubijania. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i na końcu wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 16 cm. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt zostawiamy jeszcze

Aga w kuchni
Kawa mrożona 128

Ilekroć mam okazję się wyspać to wszyscy zaczynają kosić z samego rana trawniki...:P Wczoraj miało być ciasto z truskawkami ale woleliśmy je zjeść na surowo :P A "boćki" na łące były fenomenalne :) Co to za plątanina myśli? Nic nie trzyma ma się tzw. "kupy". No nie musi. Mało który człowiek myśli konkretnie zaraz po przepudzeniu :P Powoli wiosenne temperatury(...)dowolnej) czekolady 4 gałki lodów waniliowo-czekoladowych mleko woda bita śmietana kostki lodu Kawę zalewamy 200 ml wrzątku i odstawiamy na chwilę. Do każdej szklanki dodajemy po 2 kulki lodów. Na lody wlewamy zaparzoną kawę a następnie uzupełniamy mlekiem do 3/4 wysokości szklanki. Następnie dodajemy kilka kostek lodu. Całość wykańczamy bitą śmietaną i drobno pokrojoną czekoladą

My simple kitchen
Rolada w serduszka z kremem czekoladowym i truskawkami 113

czekoladowym na bazie bitej śmietany. Dodatkowo na kremie poukładałam pokrojone truskawki, które nadają roladzie świeżości. Polecam!     Składniki:   Masa dekoracyjna: 40 g miękkiego masła 40 g cukru pudru 35 g mąki tortowej 1 łyżka kakao 1/2 białka jajka   Biszkopt: 3 jajka 1 szkl cukru 1 szkl mąki tortowej 1/3 szkl wody   Krem czekoladowy: 300 ml śmietanki(...)garść truskawek     Przygotowanie:   Masa dekoracyjna: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Do dać białko i zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z kakao, dobrze zmiksować do połączenia składników (ciasto będzie bardzo gęste!). Masę przełożyć do szprycy cukierniczej z chudą, okrągłą końcówką. Płaską, dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wyciskać z masy serduszka, jeden obok

Nastoletnie Wypiekanie
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 124

 Bardzo lubię ciasta, gdzie jest duuużo kremu, a mój mąż przepada za takimi z galaretką. Postanowiłam wymyślić coś, co przypadnie do gustu nam obojgu i

Di gotuje
TORCIK POKUSA 147

Pyszny i delikatny torcik , który nie wymaga pieczenia. Nie tylko pięknie wygląda, ale przede wszystkim smakuje jak najlepszy deser. Przygotowałam go na spodzie z pokruszonych ciasteczek

cool and minty
smaczne limonkowe muffinki z bitą śmietaną kokosową... 200

Składniki: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kefir 1/2 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
Mini ptysie 863

ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika układamy na kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną z cukrem waniliowym i utrwalaczem do bitej śmietany. Podgrzewamy(...)łyżki Nutelli i 1 łyżkę oleju kokosowego lub masła (dzięki temu polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy w polewie czekoladowej. Dekorujemy cukrowymi koralikami. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post

Ciastkozercy
Mini ptysie 525

ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika układamy na kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną z cukrem waniliowym i utrwalaczem do bitej śmietany. Podgrzewamy(...)łyżki Nutelli i 1 łyżkę oleju kokosowego lub masła (dzięki temu polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy w polewie czekoladowej.   Dekorujemy cukrowymi koralikami. Przed podaniem schładzamy w lodówce.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Mufinki waniliowe 187

wanilii nie mają zapachu. Dopiero po procesie fermentacji pojawia się charakterystyczny, dla wanilii zapach.Zastosowanie w kuchni:•    Wanilia jest powszechnie używana w kuchni. Aromatyzuje się nią desery, ciasta, lody, czekoladę, napoje alkoholowe i tytoń;•    Jest dodawana do potraw z białego sera;•    Wanilia jest ważnym składnikiem popularnych likierów: Creme de cacao i Galliano(...)zmielenie ziaren kawy i wanilii razem, w celu otrzymania aromatycznej kawy;•    Wanilia jest dodawana do kakao, gorącego mleka z miodem, bitej śmietany, kruchych ciastek, budyniu, dań na bazie ryżu oraz wszystkiego, co „czekoladowe”;•    Wykorzystane laski wanilii [pozostałej po wyłuskaniu ziaren] można zamknąć w szczelnym pojemniku z drobno zmielonym cukrem. Po kilku dniach wytworzy się

Moje domowe kucharzenie
3 BIT 160

Troszkę inna wersja 3 bita jakiego znamy. Przepis wynalazłam w magazynie kropka i parę razy go piekłam, domownikom bardzo smakował. Placek składa się z miodowych ciast przełożony krówką oraz budyniową masą z dodatkiem cytrynowych galaretek, oblany polewą czekoladową. Więc jak tu się na niego nie skusić?   Smacznego :) SKŁADNIKI : 4 szklanki mąki 4 żółt ka kostka margaryny 4 łyżki(...)szklanki mleka 4 łyżki cukru 2 galaretki cytrynowe masło DODATKOWO : puszka masy kajmakowej (krówkowej) POLEWA : 0,5 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 5 łyżek kwaśnej śmietany lub mleka łyżka żelatyny WYKONANIE CIASTA : Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i siekamy z margaryną. Robimy w środku dołeczek i dodajemy żółtka, miód, sodę. Szybko zarabiamy ciasto i dzielimy

Pani na deser
Tort Walentynkowa Rozkosz 150

postanowiłam coś wyczarować w kuchni. Stanęło na torcie, kształt - oczywiście walentynkowe serce. Afrodyzjak? Czekolada - stąd czekoladowy biszkopt. Biszkopty nieskromnie mówiąc wychodzą mi pyszne i puszyste jak chmurka. :) Do czekolady idealnie pasuje mi kontrastowe połączenie z bitą śmietaną i mascarpone. A więc, potrzebujemy: Biszkopt: 4 jaja pół szklanki cukru łyżka kakao (kopiasta) dwie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej(...)ubite. Przesiewamy powoli resztę składników do masy jajecznej i delikatnie, ale zdecydowanym ruchem mieszamy. Wylewamy do formy, może to być tak jak w moim przypadku forma w kształcie serca, ciasta spokojnie wystarczy na tortownicę, średnica tortownicy zmieni nieznacznie wysokość biszkoptu, ale nie ma to większego znaczenia. Pieczemy 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa: 330 ml śmietanki kremówki

MamaOskarka
GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI 109

Słodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w

Kuchnia MagdaLeny
Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 195

czekoladową masę, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać szpatułką w masę. Ciasto piec w dwóch tortownicach o średnicy 22 cm (ja piekłam w 20 cm, dlatego jest dość wysokie, piekłam po kolei, bo mam jedną tortownicę) przez około 25-30 minut w temp. 180 stopni. Wyjąć z tortownicy i studzić na metalowej kratce. Polewa: - 1/4 szklanki śmietany(...)podgrzaną śmietaną. Dodatkowo: – 300 ml śmietany 36 %; – 200 g mascarpone; – esencja waniliowa – 1/2 puszki moreli; – 1/3 słoiczka konfitur wiśniowych Schłodzoną kremówkę ubić z mascarpone, pod koniec ubijania dodać esencje waniliową, można dodać 16 g cukru waniliowego. Pierwszy blat ułożyć, polać 4-5 łyżkami soku z moreli, posmarować konfiturą wiśniową, wyłożyć bitą śmietanę i posypać

dom-agi.pl