ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:32/67)

Mus czekoladowy z awokado 128

większe pucharki, wypełnione po brzegi bitą śmietaną i polewami, tym lepiej. Każda niemal uroczystość czy spotkanie rodzinne to okazja do spotkania przy kawie i dobrym ciastku. Czekoladowe desery smakują nam zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy mamy obniżony nastrój i zwiększone zapotrzebowanie na słodkości. Śmietankowe kremy, lody z polewą czekoladową, puszyste ciasta z galaretką to tylko niektóre z grzesznych przyjemności

Moja smaczna kuchnia
Brownie - ciasto bardzo czekoladowe 148

cyklu "Ciasta świata" czekoladowe brownie. Od klasycznego różni się tym, że zawiera odrobinę kawy, jednak jest ona zupełnie niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie jest słodkim ulepkiem. Ogromną zaletą brownie jest to, że chyba nie można go schrzanić! Dwa, może trzy lata temu walczyłam z biszkoptem z bitą śmietaną i galaretką. W małym, elektrycznym piekarniczku wyszły

Kraina Tysiąca Smaków
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie 93

kcal. Zdecydowanie zbyt dużo, jak dla mnie. Moja wersja ma niespełna 210 kcal. Postanowiłam przepis odchudzić przygotowując mniejszy spód i zmieniając niektóre składniki oraz rezygnując z bitej śmietany. Spód czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady (o zawartości 70% kakao), pokrojonej na kawałki 100 g masła, pokrojonego na kawałki, 1 duże jajko 50 g ksylitolu 75 g mąki jasnej (użyłam orkiszowej(...)puree. Twaróg zmiksować, dodać dynię – zmiksować razem dodając cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Przygotowaną masę wyłożyć na podpieczony spód. Temperaturę piekarnika zwiększyć do 180 st. C, piec ciasto przez ok. 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C i piec kolejne 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i pozostawić uchylone drzwiczki. Ostudzony sernik przełożyć do lodówki

Kucharzyca
Tarta czekoladowa z owocami i bitą śmietaną 108

tabliczką czekolady – intensywny i zniewalający smak, a wierzch to chmurka z bitej śmietany i ulubione owoce. Przepis nie do zepsucia, smak nie do opisania, zachwyt wszystkich murowany. Składniki (na tortownice o średnicy około 21cm): 16 czekoladowych ciasteczek zbożowych 75g masła Na krem: opakowanie budyniu czekoladowego 400ml mleka tabliczka gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Dodatkowo: 250ml śmietanki(...)owoce do ozdobienia   Zaczynamy od zrobienia masy budyniowej – szklankę mleka wlewamy do rondelka, dodajemy do niego cukier i zagotowujemy. W międzyczasie w drugiej szklance mleka rozprowadzamy budyń czekoladowy. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy zawiesinę i gotujemy na gęsty i gładki budyń. Ściągamy z ognia.   Do ciepłego budyniu dodajemy drobno posiekaną czekoladę oraz 2 łyżki masła

Smaczna Strona
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 203

Wybieranie tortu na ósme urodziny mojej córeczki było bardzo trudne. Dziecko miało duże wymagania, najwięcej radości sprawił by jej tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale

dom-agi.pl
Czarne dukaty-tort 192

"orea"? Jest taki kraj na południu, gdzie wyspy toną w błękitach, Gdzie Bóg zapomniał o grudniu, I zawsze dźwięczy muzyka...      

w mojej kuchni
Bananowiec 138

następnie powstało ciasto nowe, bananowe. Lekkie z akcentem wiśni, czekolady i cytryny. Ciasto mimo połączenia bitej śmietany, bananów i czekolady, słodkie nie jest. Zatem w sam raz dla tych, którzy zbyt słodkich ciast nie preferują. Jak dla mnie idealne :) Bananowiec www.kuchniasmakow.blogspot.com Ciasto: 5 dużych jajek 125 g gorzkiej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła 1,5 łyżki(...)ubijania dodać do śmietanki (żelatyna nie może być ciepła). Do masy dodać startą na grubych oczkach 1 czekoladę. Ciasto przekroić na dwie części. Na pierwszy blat rozsmarować dżem, położyć pokrojone w plastry banany, skropić całość cytryną. Na to włożyć część bitej śmietany. Wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Na wierzch wyłożyć drugą część śmietanki i posypać startą na tarce czekoladą

Kuchnia smaków
Kostka szalona - czekoladowo - śmietanowa . 237

W kuchni tak jak i w życiu  - potrzebna jest odrobina szaleństwa. I dlatego tez ja komponując to ciasto sobie troszkę poszalałam , mieszając smaki. I co

Malinowa Kawiarenka
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 139

przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z delikatnym, przepysznym kremem kasztanowym z dodatkiem mascarpone i bitej śmietany. Kasztany są bowiem nieodłącznym elementem francuskiego świątecznego menu, zarówno w wersji wytrawnej(...)nagrzanego piekarnika i piecz około 10-15 minut.   Upieczone ciasto wyłóż na ściereczkę i zwijaj od razu w rulon, odrywając delikatnie papier do pieczenia. Pozostaw do ostudzenia. Przygotowanie kremu :   Schłodzoną śmietanę ubij na szytwno. Mascarpone ubij trzepaczką, połącz z kremem kasztanownym, domieszaj koniak (lub armaniak) i bitą śmietanę. Całość delikatnie ubijaj aż do uzyskania jednolitego kremu. Biszkopt

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort kosz z kwiatami 152

składnikibiszkopt* 6 jajek* 150 g cukru* 150 g mielonych migdałów* 75 g mąkikrem kokosowo-czekoladowy* 250 ml śmietany 18%* 125 g wiórków kokosowych* 100 g białej czekolady (np.milka)* 1 opakowanie bitej śmietany w proszkumasa krówkowa* 1 puszka gotowego gotowanego mleka skondensowanego* 2 łyżeczki kakao* 350 g margaryny Kasidodatkowo* biała masa cukrowa*barwnikiSposób wykonaniabiszkoptJajka ubić z cukrem, ubijać mikserem(...)stopni przez 30-35 min.Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić w formie na kilka minut, następnie ostrożnie wyjąć, oderwać papier i zostawić do wystygnięcia.krem kokosowo-czekoladowyCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dolewać śmietanę, mieszać i podgrzewajać, tak aby powstała jednolita masa.Chłodną masę ubijać wsypując powoli bitą śmietanę, a następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.masa krówkowaMargarynę utrzeć

Mix smaku
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI BEZ JAJEK I MLEKA 163

sól. Patelnię rozgrzewamy i wylewamy ciasto. Gdy brzegi naleśnika zaczną lekko odchodzić - przekręcamy na drugą stronę. Zacznijcie od małych naleśników, by wyczuć, jaka konsystencja będzie najlepsza. Mniejsze naleśniki łatwiej przewrócić na drugą stronę. Podajemy na słodko z owocami, bitą śmietaną kokosową, itp., lub na słono z ulubionym farszem. Dziś u nas  - z czekoladowym tahini (przepis wkrótce). Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Torcik w szklance 148

mieszanka czekolady, bitej śmietany i owocowej galaretki. Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :)Składniki:ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto,śmietana kremówka,1 śmietan-fix lub inny stabilizator,galaretka o dowolnym smaku,dowolne owoce w syropie - użyłam brzoskwiń,opcjonalnie: koniak, brandy, likier kawowy, czekoladowy lub amaretto.Galaretk

Codzienna kuchnia niecodzienna
BEZY CYNAMONOWO-CZEKOLADOWE 107

Maj nas nie rozpieszcza szczególnie dzisiaj pogoda spłatała figla. Po wczorajszym ciepłym dniu dzisiaj przyszło niespodziewanie ochłodzenie. Dla poprawy nastroju proponuję pyszne, pachnące cynamonem i czekoladą

Pieguskowa Kuchnia
Czekoladowo-orzechowy torcik z mikrofalówki (babeczka z kubeczka) 114

przydałby się choć jeden kawałek ciasta... Też u Was tak bywa lub podobnie? Zawsze twierdzę, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.. i z każdej sytuacji jest jakieś rozwiązanie. Już Wam prezentowałam murzynka z mikrofalówki ( klik ), a to kolejne ciastko, które jest tego dowodem! Naprawdę zachwyca smakiem, jest mocno czekoladowo-orzechowe, wilgotne i bardzo puszyste(...)kremem lub bitą śmietaną - pycha! Polecam! (Filiżanka/kubeczek/kokilka o pojemności minimum 300 ml) (*) 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (użyłam Zentis )   2 łyżki cukru   4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich ( Targroch ) Dodatkowo:  krem/bita śmietana do przełożenia

Di gotuje
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 174

kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę za pomocą szpatułki gdy widać, że ciasto jest już odpowiednio ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik (dla mnie(...)niczego nie dodaję). Opcjonalnie można dodać także owoce lub dżem 100% albo powidła bez cukru. Naleśniki czekoladowe wypełnić gotowym farszem i zwinąć w rulon bądź kieszonkę. Gotowe naleśniki czekoladowe można podawać tak jak na zdjęciu w towarzystwie owoców jagodowych albo z bitą śmietaną kokosową lub tradycyjną w wersji z laktozą, owocami jagodowymi bądź oprószone cukrem pudrem np. z erytrolu

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania