ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:323/734)

Malinowa zapiekanka z czerstwych bułek 161

żółtka, rodzynki, śmietanę - wymieszać.Białka ubić z 2 łyżkami cukru - dodać do masy. Wsypać maliny - delikatnie wymieszać.Ciasto wylać na blachę, piec w 200 stopniach przez 20 minut.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Jeśli nie używanie w swojej kuchni produktów sojowych, napój czekoladowy zastąpcie mlekiem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Słodka "pornografia" czyli ciasto Cycki... Miksturownika :) 3282

Składniki:Ciasto:9 białek;200 g cukru;200 g maku;200 g kokosu;1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 płaska łyżeczka soli.Masa budyniowa:1/2 l mleka;1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej;1 1/2 łyżki mąki pszennej;4 żółtka;3/4 szklanki cukru;200 g margaryny;cukier waniliowy;Do dekoracji:okrągłe biszkopty;rodzynki;1/2 szkl. naparu herbaty;wódka;polewa czekoladowa - przepis(...)ponczu przygotowanym z herbaty i wódki - ilość tej drugiej substancji zależy od naszych preferencji. Polewamy biszkopty polewą czekoladową... i tu można by skąńczyć, ale skoro mają to być cycki nie może zabraknąć rodzynek... po jednej na każdy biszkopt...Dobrze żeby ciasto poleżało trochę w lodówce.Smacznego

Miksturownik
Brownie pomarańczowe z orzechami 172

Brownie jest mocno czekoladowe, wilgotne, ciężkie i obłędnie pachnące.     Składniki : 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady z pomarańczą  220 g cukru 60 g  mąki  100 ml wody 4 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 garście posiekanych ulubionych orzechów ( ja użyłam włoskich, migdałów, laskowych) szczypta soli łyżka startej wyparzonej skórki pomarańczowej  Wykonanie(...)ognia dodajemy połamaną czekoladę, masło i mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Jajka i sól miksujemy krótko, dodajemy mąkę i znowu krótko miksujemy aż powstanie ciasto ja na naleśniki. Do masy jajecznej wlewamy stopniowo wystudzoną masę czekoladową i mieszamy, wsypujemy orzechy, skórkę pomarańczową, wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Całość wylewamy do wysmarowanej masłem formy ok.24x34 cm. Pieczemy ok 25-30minut

Gorący kąsek
Brownie z kremem chałwowym, karmelem i orzeszkami ziemnymi 326

tegoroczne Walentynki przygotowałam dla Was tylko dwa przepisy. Wczoraj przedstawiłam propozycję dla miłośników mięsa , dzisiaj przedstawiam propozycję dla miłośników słodkości. Bardzo rozpustne brownie mocno czekoladowe, ze słodkim kremem chałwowym, słonymi orzeszkami i uzależniającym, gęstym karmelem. Ciasto jest pyszne i sądzę, że nikt mu się nie oprze. Jeśli chcesz zrobić prezent swojej ukochanej osobie, po prostu je upiecz dzisiaj. Przygotowanie

Pora coś zjeść
Mikołajkowy groch czekoladowy. 166

Dawno, dawno temu na Mikołaja i Boże Narodzenie przygotowywano dla dzieci słodkie talerze. W mojej rodzinie przygotowujemy jeden olbrzymi, na którym nie może zabraknąć grochu czekoladowego. Jest to groch GMO ,większy od tego na zupę grochową. Ale w tym wypadku  nie manifestujcie swojej niechęci do produktów genetycznie modyfikowanych. Moja żona, jako chemik i zwolennik zdrowej żywności zgadza się(...)cynamonu, imbiru, goździków, chilli, itp.50 g masła1 łyżka miodu3 łyżki mlekaszczypta soli  Przygotowanie jest proste. Wszystkie składniki do miski i zagniatamy gładkie ciasto.Formujemy małe kuleczki, z tej ilości ciasta około 50szt.Pieczemy w temp.160stop.,około 20min.Po ostudzeniu polewamy lukrem lub posypujemy cukrem.Ciasteczka przechowujemy w dobrze zamkniętych pojemnikach, najlepiej w ładnych puszkach metalowych.Podobnie jak pierniki po paru dniach są cudownie miękkie

Kulinarny karnet Christophera
Świąteczne markizy 186

łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki cynamonu1/2  łyżeczki mielonych goździków1 łyżeczka mielonej skórki pomarańczowejMasa czekoladowa:100 g czekolady125 g mascarpone w temperaturze pokojowej2 łyżeczki domowej esencji waniliowejWykonanie:Mąkę przesiewamy razem ze wszystkimi przyprawami, dodajemy cukier, żółtko, pokrojoną w kosteczkę margarynę i miód. Zagniatamy ciasto, jeśli będzie zbyt suche można dodać więcej miodu. Po wyrobieniu

Kulinarne przygody Gatity
Babka czekoladowa z chili 84

jednym jajku na przemian ze śmietaną. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50-60 minut. Polewa czekoladowa Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając śmietanę i masło. Mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Tak przygotowaną polewą dekoryjemy babkę. Notatki

Wędrówki po kuchni
Bezglutenowe brownie z kaszą jaglaną i masłem orzechowym 311

wcześniej już przygotowywałam klasyczne brownie z nim i bardzo mi zasmakowało takie połączenie. Powiem Wam, że w tym cieście wcale nie czuć tego, że nie ma grama mąki, a zamiast niej jest kasza. Jest równie dobre jak zwykłe czekoladowe brownie, równie mokre, czekoladowe, słodkie i ciężkie, aż zapychające, ale taki urok brownie. To najlepszy "zakalec" jaki możecie zjeść

Pora coś zjeść
Eklerki z kremem budyniowym 235

budyniowy: 800 ml mleka 5 łyżek cukru waniliowego 2 budynie waniliowe (2x40 g) 300-400 g miękkiego masła   Polewa czekoladowa: 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła 2 łyżki kakao     Przygotowanie:   Ciasto parzone: Wodę zagotować z cukrem i masłem. Dodać przesianą mąkę i energicznie wymieszać do powstania gęstej masy (powinna odchodzić od ścianek(...)naczynia). Zdjąć z ognia i ostudzić.   Do masy wbić jajka, miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną lub grubą końcówką i wyciskać podłużne kształty o długości ok. 8 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ważne, by pozostawić pomiędzy nimi spore odstępy- podczas pieczenia mocno rosną!   Piec w 200 st.C przez

Nastoletnie Wypiekanie
"Mleczniak" - czekoladowo-kokosowy 154

Ciasta przypomina blok, ale nie ma w nim orzechów i herbatników. I jest miększy. Wyszedł pyszny, choć zastanawiałam się nad tym czy, aby coś z tego

Moje pyszne gotowanie
Choinki z Ciastek Czekoladowych 243

Link do filmu z przygotowania : Choinki z ciastek czekoladowych  https://www.youtube.com/watch?v=Z8icC4Qa7q8 Przygotowanie : Do miski daję cukier puder , masło pokrojone na mniejsze kawałki . Masło z cukrem miksuję na puszystą masę . Następnie dodaję do masy jajka , cukier waniliowy i dalej miksuję aby składniki się połączyły ( może się zdarzyć że masa na ciasto będzie podobnie wyglądała jakby się lekko zważyła(...)minutach : Ciasto wykładam na blat , dzielę na dwie równe części ( dzięki temu łatwiej będzie je rozwałkować ) Ciasto rozwałkowuję na papierze do pieczenia na grubość około 3 milimetrów . Z rozwałkowanego ciasta wycinam foremkami ciasteczka – żeby z każdej wielkości było tyle samo ciasteczek . Ciasteczka układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Skrawki zagniatam i ponownie rozwałkowuję . Pieczenie ciastek : Blachę z ciastkami wstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Ciastka grzybki 186

jajko 100g masła 1 łyżeczka cukru szczypta soli Krem: 200g serka kremowego  1 wafelek Lusette mleczny 50g śmietanki Ponadto: polewa czekoladowa odrobina mleka lub białka łyżeczka maku tłuszcz do smarowania foremek Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Następnie z rozwałkowanego ciasta wycinamy jednakową ilość kółek w dwóch rozmiarach, z których powstaną kapelusze

Wrzosowa Polana
Ciasto kokosowe z białej fasoli. 184

tyle rozbawiło,  co ucieszyło. Jednak bliższa mojemu sercu jest  kakaowa babka z fasoli. Raz  że lubię czekoladowe smaki, a dwa puchata struktura bardziej mi pasuje. Tu  kokos  jak na tłuszcz przystało, obciążył ciasto i choć ładnie wyrosło, to jednak należy do takich cięższych, zwartych. Nie jest typowym zakalcem, to jednak bliżej mu do niewypału Pani

Dieta moja pasja
Mazurek cytrynowy z bezami 183

Mazurek cytrynowy z bezami Mazurki w kształcie jaja z czekoladowym wypełnieniem piekę już od kilku lat. Jednak zazwyczaj w formie mini. Tym razem zdecydowałam się na coś większego, ale nie mniej pysznego. Kruche ciasto, lemon curd, odrobina limoncello i bezy, czy to może się nie udać? A przy okazji chciałabym życzyć wszystkim Czytelnikom spokoju i chwili na złapanie oddechu. Miłego

Pełny talerz
Ciasto ze śliwką kalifornijską i nutellą 133

upalny dzień, jest co prawda mokre, ale nie rześkie, nie jest ciężkie, ale na pewno nie można go nazwać lekkim.Czekolada, śliwka, nutella, alkohol, do tego cynamonowa nuta w cieście to smaki wybitnie jesienno-zimowe.murzynek(piekłam na blaszce o wymiarach 22 x 29 cm)3/4 kostki margaryny 4 jajka3 szklanki mąki1 szklanka cukru1,5 szklanki mleka1/2 słoika powideł śliwkowych3 łyżki kakao1(...)sodą, powidła śliwkowe i cynamon. Wymieszałam drewnianą łyżką. Osobno ubiłam pianę z Białek, następnie dodałam do niej żółtka, a na koniec delikatnie dodałam do czekoladowej masy. Piekłam ok. 45 minut w temperaturze 170 stopni. Kiedy ciasto wystygło przekroiłam na dwie części.masa ze śliwkami i nutellą1 kostka masłasłoik nutelli ("na oko" ok. 300 g)300-400 g suszonych śliwek dobrej

bistro mama