ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:326/734)

Tarta czekoladowa 198

mój pomysł na słodką walentynkę :-)  Wybrałam mocno czekoladową tartę, bo jak wiadomo CZEKOLADA to najlepszy afrodyzjak :D Przepis pochodzi z książeczki  "Czekoladowe radości" składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 kostki schłodzonego masła ( ja dałam 150 g) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 1 ugotowane żółtko 1/2 szklanki bitej śmietany ( do ozdoby - ja nie korzystałam) krem(...)minut. Schłodzone ciasto rozwałkować , wyłożyć nim dno i boki formy do tarty , spód ponakłuwać  widelcem.  Piec 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C , aż lekko się zarumieni. Śmietankę i mleko podgrzać , wrzucić pokruszoną czekoladę , podgrzewać , mieszając aż składniki się połączą, zdjąć z ognia. Jajka ubić z cukrem pudrem, wymieszać z masą czekoladową i podgrzewać

Cukier&Puder
Sernik gotowany w miodowym cieście 198

serowa: 1 kg sera 1 szklanka cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa czekoladowa: ½ kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. W razie konieczności podsypywać mąką jeśli   zbyt mocno by się kleiło. Podzielić je na 3 równe części

My simple kitchen
Churros z sosem czekoladowym 98

filiżance wypełnionej sosem czekoladowym, nazywają się wtedy chocolate con churros  jednak w Urugwaju podaje się churros ze stopionym serem. Churros mimo smażenia w głębokim tłuszczu nie powinny być tłuste, dlatego tak ważna jest temperatura smażenia, jeśli będzie za niska churros zaczną wchłaniać olej. Warto również zaopatrzyć się w szeroką tylkę do wyciskania ciasta,  nie tylko dlatego, że uzyskamy(...)pomocą rękawa cukierniczego z jak najszerszą tylką, wyciskamy do gorącego oleju kawałki ciasta, odcinamy nożyczkami, smażymy po kilka na raz,  na złoty kolor, odkładamy na ręcznik papierowy 7. Jeszcze ciepłe churrosy obtaczamy w mieszance cukru pudru i cynamonu 8. Podajemy z ciepłym sosem czekoladowym

Słodki Kompromis
różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami 129

Może na pierwszy rzut oka tak nie wygląda, ale jest to bardzo prosty tort czekoladowy z kremem śmietanowym i masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy z kremem

SandraFrej.com
Czekoladowe drożdżowe babeczki ze śliwkami 174

zwykłe drożdżowe ciasto może nabrać zupełnie innego charakteru :) Wystarczy niewielki dodatek kakao :) U mnie to ciasto przybrało formę babeczek, z soczystą śliwką w środku, posypane kruszonką. Również czekoladową :) Zapach podczas pieczenia - nie do opisania.. Takie mało co nieco, w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek :) Składniki na około 10 babeczek: 220 g mąki pszennej 10 g kakao(...)łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko, do posmarowania babeczek Kruszonka: 55 g mąki pszennej 5 g kakao 50 g masła, roztopionego 50 g brązowego cukru ( lub zwykłego )   Wykonanie: Ciasto: Zrobić rozczyn z drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Gdy staną się płynne, dosypać 1 łyżkę mąki i dokładnie wymieszać. Wlać odrobinę letniego mleka

Opowieści z piekarnika
Ptysie z likierem czekoladowym 175

Koniecznie wypróbujcie! Ptysie: szkl wody 100 g margaryny szczypta soli 200 g mąki 5 jajek Krem: 330 ml śmietanki 30% 100 ml likieru czekoladowego Dalkowski Chocotella 2 łyżki cukru pudu śmietan fix cukier puder do posypania Ciasto na ptysie: W garnku zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Na gotującą się wodę wsypać mąkę, zmniejszyć płomień i bardzo energicznie mieszać(...)utworzy się gęsta kula, odchodząca od ścianek garnka. Ciasto lekko przestudzić. Cały czas miksując wbijać po jednym jajku. Masę przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać nieduże ptysie na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. pamiętać należy aby zachować większy odstęp między ciastkami gdyż urosną. Piec ok 20 minut w 190 stopniach. ostudzić. Krem: schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając

Smakołyki Asi
Świąteczny piernik z musem śliwkowo-pomarańczowym 178

słoiczek powideł śliwkowych  skórka i sok z jednej sparzonej pomarańczy  100 g suszonych śliwek 1 łyżeczka cynamonu Wszystkie składniki mocno podgrzać. Zmiksować. Wystudzić - mus stężeje. Ciasto: 150 g masła 150 g czekolady gorzkiej 100 g miodu 3 łyżeczki cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego(...)całości z cukrem na jasną, puszystą masę. Mąki i proszek przesiać. Do masy jajecznej partiami dodawać masę czekoladową i miksować. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać łyżką. Formę 10 x 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Piec z termoobiegiem w 160*C przez 60-70 minut. Wyjąć i wystudzić.  Chłodny piernik przekroić

Chocolate Muffin Blog
Kokosowe ciasteczka z polewą czekoladową 366

 Dzisiaj podaję przepis na wykorzystanie białek . Często zostają nam białka I nie wiemy co z nimi zrobić - miłośników wiórek kokosowych , ucieszy na pewno ten przepis

Smaki Edyty
Tort Płatek Śniegu 203

gościach :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy biszkopt i rozpuszczamy czekolady do kremu. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus malinowy i składamy tort. Dzień 3: Robimy niebieski i biały krem. Dekorujemy tort. Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica śr 24cm): 7 białek 220 g cukru 7 łyżek(...)masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o śr 24 cm , wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy ok 40 – 45 min w 160 – 170ºC (bez termoobiegu) , do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika i upuszczamy

Słodki Pomysł
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 174

margaryny Kasi 3 żółtka  1 jajko 2 łyżki kakao  2 łyżki oleju Krem czekoladowy Dr .Oetkera  1 szklanka mleka 2 łyżki  Ziarenek Cynamonowy Raj z Ziarenkowa  http://www.ziarenkowo.com/   Wykonanie : Do miski włożyć  wszystkie składniki podane na ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię(...)odłożyć na 15 minut do lodówki Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie wałeczek do ciastek to możecie nim rozwałkować , wykrawać foremką dowolne kształty. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut . Upieczone ciasteczka można podawać samodzielnie lub przełożone kremem  czekoladowym Dr . Oetkera. Krem ubić w szklance mleka , nałożyć do szprycki , wyciskać

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO TRÓJKOLOROWE CZYLI 3 W 1 133

szkl.mąki 1 szkl.cukru 1/2 szkl.oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl.maku 1/2 szkl.wiórek kokosowych 1 łyżka kakao Do przełożenia ciasta: ************************** Krem karpatkowy 1/2 słoika dżemu wiśniowo- kokosowego lub porzeczkowego Do posypania: *********************** wiórki czekoladowe i wafelki kokosowe ************************************************* Białka oddzielić od żółtek.Ubić białka z cukrem ,dodać żółtka,olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Miksujemy mikserem na jedynce.Ciasto dzielimy(...)drugiej mak , a do trzeciej kakao.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy na przemian po łyżce każdej masy do wyczerpania się ciasta.Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Studzimy.Kroimy ciasto na pół , smarujemy dzemem i przekładamy  3/4 przygotowanej masy ,  zrobioną według przepisu na opakowaniu.Przykrywamy druga połową ciasta , lekko je przyciskając.Smarujemy resztą kremu i dżemem.Posypujemy wiórkami i pokruszonymi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 196

buraczkach  gotowanych  jest inna,  a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz  ciasto w  temp. 180 st.C do suchego  patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj  masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj wszystko rozgniatając owoce

Gotuj Sam!
Kremowy deser czekoladowy z masłem orzechowym i ciasteczkami 142

Jedwabisty, czekoladowy deser z masłem orzechowym i pokruszonymi ciasteczkami natychmiastowo podnosi poziom endorfin 🙂       Trudno go nazwać ciastem, bo tu się nic nie piecze. Deser składa się z kombinacji musowych kremów, wylanych na ciasteczkowy spód. Autorka oryginalnego przepisu używa w nazwie słowa “sernik”, mnie jednak kompletnie ten sernik nie pasuje, bo po […] Artykuł Kremowy deser czekoladowy

Wiszniówka
Świąteczny piernik z marcepanem i Decoradą 218

śliwkowych 30 dag marcepanu Polewa czekoladowa Posypka karmel-Decorada Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło ucieramy na puch z żółtkami jaj. Białka ubijamy osobno na sztywną pianę. Do masy jajeczno maślanej wlewamy miód i cienkim strumieniem piwo, oraz mąkę wymieszaną z sodą,  kakao  i przyprawą korzenną, mieszamy-ciasto będzie dość gęste. Dodajemy ubite białka(...)Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Marcepan wałkujemy na prostokąt o wymiarach piernika. Całkiem zimny piernik kroimy wzdłuż na połowę,  pierwszy blat ciasta smarujemy połową powideł układamy warstwę marcepanu, smarujemy znów resztą powideł, i przykrywamy piernikiem, dekorujemy polewą czekoladową posypujemy posypką karmelową Decorada.  Wynosimy na jakiś  w chłodne miejsce aby smaki sobą przeszły. Wesołych Świąt! Wpis dodaję do akcji

Wanilia i Kardamon
Szalona wyprawa C. i brownie. Z wiśniami i chałwą 167

gotowaniem, sięgnęłam więc po przepis z bloga Ginger & honey , który kusił mnie od dawna. Połączenie kleistego, intensywnie czekoladowego brownies z kwaskowatymi wiśniami i słodką chałwą jest obłędne. Sprawdziłam już to połączenie w torcie urodzinowym i wiedziałam, że się nie zawiodę. Ciasto wyszło bardzo wyraziste w smaku, z odpowiednio zbalansowaną słodyczą i głębokim smakiem. I mimo, że dość ciężkie(...)palnika, dodać kakao i cukier, wymieszać. Po jednym wbijać jajka, dokładnie mieszając po każdym dodaniu (najlepiej trzepaczką).  Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z solą, dodać do masy czekoladowej.  Przelać masę do formy, na wierzchu ułożyć wiśnie, na nie pokruszyć chałwę. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Mirabelki

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania