ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:333/734)

Tarta z czekoladowym musem 158

wcześniej spód czekoladowy. Całość włożyć do lodówki na minimum kilka godzin – najlepiej na całą noc. Tartę z czekoladowym musem można udekorować bitą śmietaną, ewentualnie owocami i listkami mięty. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related(...)transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Tarta z czekoladowym musem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 175

masła lub margaryny 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Szczypta soli Krem: 1 budyń o smaku czekoladowym (40 g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 100 g marcepana Dodatkowo: 250 g truskawek Ciasto: Na stolnicy łączymy ze sobą mąkę, cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone zimne masło, żółtko oraz śmietanę. Wszystko szybko

VioletoweKucharzenie
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 210

miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto.  Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C.  na czekoladowe nadzienie: 200 g kaszy jaglanej  ok. 5 łyżek naturalnego kakao 3 łyżki cukru (lub innego słodzidła(...)lodówki wyjmujemy ciasto, rozmrażamy. Wylepiamy nim dno i boki formy do tarty (wcześniej delikatnie natłuszczonej). Podpiekamy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Do kaszy dodajemy kakao, cukier, suszone śliwki, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta - dodajemy niewielką ilość wody. Podpieczoną tartę wypełniamy czekoladowym nadzieniem. Na wierzchu dekorujemy

Kuchnia Ellie
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 215

Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz gotowego(...)gorącą masę kolejną warstwą herbatników. Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami

Kocham Czekoladę
Czekoladowy makowiec 147

sceptycznie podchodzą do makowców - jak ja ;) A zmiany tej dokonała Aga i to od niej jest przepis :)Czekoladowy makowiec  Składniki:1/2 kg maku10 jajek1/2 kg cukru2 łyżki kakao5 łyżek mleka1 tabliczka czekolady2 łyżeczki proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wykonanie ciasta trzeba rozpocząć dzień wcześniej. Mak namoczyć, sparzyć i zmielić i zmielić - najlepiej zmielić w maszynce do mielenia mięsa (tylko

Lawendowe Niebo
Seromakowiec. 797

minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska łyżka ciemnego, gorzkiego kakao 3 łyżki mleka      Kakao łączymy z mlekiem

Rozpustne gotowanie
SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 208

użyłam?  Niemniej ciasto było pyszne i gorąco polecam przepis. Składniki na masę serową : 1kg mielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego z cukrem 1 pomarańcza dodatkowo: 3 opakowania herbatników (moje były jasne, w oryginale są  kakaowe) słoik powideł śliwkowych polewa czekoladowa: 125g masła 1/2 szkl. cukru pudru(...)herbatników.   Masę serową wykładamy na herbatniki. Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy około godziny. Po upieczeniu ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik smarujemy powidłami i przykrywamy warstwą herbatników. Herbatniki polewamy przygotowaną polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Tort orzechowy z nadzieniem kawowo migdałowym. 245

mleka 1 budyń śmietankowy   mielone orzechy do dekoracji czekoladowe cukierki do dekoracji     Przygotowanie; Białka ubić z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować. Dodać przesiane mąki z proszkiem i orzechy, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm. Piec około 30 min w 170C. Po ostudzeniu ciasto przekroić na dwa krążki.   Białka ubijamy, dodać cukier, nadal ubijać(...)końcu powoli porcjami wlewać kawę. Ubić do połączenia składników. Dolny biszkopt nasączamy herbatą, smarujemy kemem, następnie kładziemy ciasto orzechowe, ponczujemy i smarujemy kremem. Układamy drugi krążek biszkoptowy, nasączamy i po wierzchu a także bokach smarujemy kremem. Po wierzchu dekorujemy czekoladowymi cukierkami a boki obsypujemy mielonymi orzechami.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Czekoladowo-orzechowe brownie z... kaszy jaglanej! 371

istna bomba kaloryczna zawierająca sam cukier i tłuszcz. Jednak bez obaw- nie pierwszy raz powtórzę, że na wszystko można znaleźć sposób. Dzisiejsza wersja brownie to połączenie nie tylko pysznego, czekoladowego smaku i słodyczy, ale również bogactwo cennych składników odżywczych i witamin. Samo zdrowie w każdym kawałku i to bez żadnych pustych kalorii! Można? Można!Jakiś czas temu doszłam do wniosku(...)kulinarnych eksperymenty, mówi jedno: udało się. Ciacho wyszło wprost idealnie: lekko wilgotne, mocno czekoladowe, z orzechową nutą. Ostrzegam, że znika w ekspresowym tempie! U mnie nie przetrwało nawet jednego dnia.Tak, jak wspomniałam na początku- nie dość, że pyszne to i zdrowe. Wszystkie użyte do przygotowania ciasta składniki to bogate źródła wartościowych związków. W bardzo dużym skrócie: kasza jaglana- bomba

peanutbuttermonster
Sernik Agnieszki. 154

Jest z nami już ładnych parę lat i jeszcze nigdy nie zawiódł. Serniczek jest puszysty, kremowy, nie opada, a kakaowy spód i czekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA

Rozpustne gotowanie
Stefanka z herbatników 223

Banalnie prosty przepis, banalnie łatwe  ciasto a do tego smakuje wybornie. nie ma przy nim za dużo pracy, a efekt jest zadowalający w 100%. Dodatkowym atutem jest to, że smakuje zarówno  dorosłym jak i dzieciom. A przy tym zadowoli podniebienie każdego małego niejadka, który nie przepada za kaszą manną gotowaną na mleku. Wiem to z własnego(...)herbatnikami i odstawiam do stężenia. Jeśli herbatniki nie przylegają ściśle do ścianek blaszki po prostu dokrawam kawałki, aby wyrównać braki. Czasem polewam polewą czekoladową,  a czasami nie. Róbcie jak uważacie za stosowne. Po około godzinie ciasto można podawać

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z polewą kajmakową 328

Składniki na spód:250 g maślanych herbatników czekoladowych150 g masłaSkładniki na masę serową:1 kg sera trzykrotnie mielonego5 jajek1 szklanka cukru6 łyżek mąki pszennej100 ml śmietanki

Emcia Pichci
Czekoladowe lizaki ciastkowe 183

które już wcześniej pojawiały się na blogu, można zrobić je z kilku babeczek, kawałków babki lub biszkoptu. Jeśli ciasto jest zbyt suche wystarczy dodać trochę tłustej śmietany lub kremu. Ja swoje lizaki zrobiłam z prostych babeczek czekoladowych.Składniki na babeczki czekoladowePolewa czekoladowa (lub tabliczka czekolady do rozpuszczenia)Kolorowe cukiereczki do ozdobyBabeczki przygotowujemy według przepisu. Kruszymy je na mniejsze kawałki

Ciastkozercy
Ciasto Delicja 204

nimi przepadam :) Więc uwierzcie, że jak tylko znalazłam ten przepis, to od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Ciasto jest przepyszne. Delikatny, lekki biszkopt, brzoskwinie w aromatycznej galaretce i puszysta pianka czekoladowa... Poezja :) W orginalnym przepisie zmieniłam tylko czekoladę z gorzkiej na mleczną, bo akurat taką wolę - ale to już można dobrać wg uznania. Składniki na biszkopt: 5 jajek(...)galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody Warstwa czekoladowa: 120 g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Polewa czekoladowa: 70 ml śmietanki kremówki 30% 70 g mlecznej czekolady Przygotować wszystkie składniki na biszkopt (fot.1) . Obie mąki przesiać do miseczki. Białka oddzielić od żółtek i razem ze szczyptą soli ubić

Świat Ciasta
Ciasto bounty z kapustą kiszoną 5778

zwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną.  I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie nie czuć kapusty i nikt kto go jadł nie wpadł na to że w środku jest kapusta kiszona. Zapytacie się to po co dawać tę kapustę? Wydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania