ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:337/734)

MOCNO CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI 166

Mięciutkie, lekko wilgotne i moooocno czekoladowe.  Do tego dojrzałe czereśnie.  Idealny duet.  Moje kubki smakowe mówią:YEEEES :)))  Składniki: (u mnie forma 20x20cm z wysokim brzegiem) 200 g mi ękkiego masła 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 całe jajka 100 g czekolady deserowej 6 łyżek mleka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo(...)pieczenia oraz mleko. Na koniec dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę. Foremkę natłuścić i posypać mąką lub tartą bułką. Wyłożyć połowę masy. Na nią połowę wydrylowanych czereśni. Na czereśnie wykładamy resztę ciasta, a na nie pozostałe czereśnie. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50 minut do suchego patyczka. (ja piekłam 65 ponieważ ciasto moje było bardzo wysokie

Walijskie Pichcenie
KRUCHE RURKI Z CZEKOLADOWYM KREMEM 204

pudru 12 dag smalcu 22 dag masła 0,5 kg mąki KREM: 2 szklanki mleka 6 czubatych łyżek cukru budyń czekoladowy 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka mąki pszennej 0,5 kostki masła 0,5 opakowania cukru wanilinowego WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiewamy, dodajemy tłuszcz i razem siekamy. Następnie dodajemy jajka. Zarabiamy ciasto i chowamy do lodówki na minimum 1 godzinę

Pani na deser
TARTA CZEKOLADOWA 194

wielbicieli słodkości na pewno sprawdzi się idealnie. Lubicie takie mocne słodkości? Jeśli tak, spróbujcie koniecznie tej tarty! Składniki: ciasto – 175 mąki pszennej – 125 g masła – 50 g cukru pudru – 3 żółtka Czytaj więcej → Artykuł TARTA CZEKOLADOWA pochodzi z serwisu green goodies

greengoodies
Ciasto truskawkowe 161

które zostały wcześniej zamrożone. Co roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% -  350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek  Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło

Pan i Pani Smith w kuchni
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 224

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie i siekanie migdałów Jeśli mamy migdały

Ciastka - domowe słodkości
Piernik staropolski z powidłami i suszonymi śliwkami 348

laskę cynamonu i zmiksować masę blenderem. Gęstą i jeszcze gorącą smarować blaty ciasta. Odstawić do zastygnięcia obciążając piernik, np deską do krojenia. Po wystudzeniu ciasto pokroiłam na 3 części i każdą z nich oblałam polewą czekoladową. Polewa. Cukier puder i kakao przesiać przez sitko. Wsypać do garnka, wlać wodę i mieszając zagotować. Dodać masło z czekoladą i na małym ogniu

https:KKuchniaMniam
Ciasto wuzetka 461

rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Gdy polewa lekko przestygnie i zacznie tężeć rozprowadzić na posmarowanym biszkopcie. Gotowe ciasto odłożyć na kilka godzin w zimne miejsce. Jeśli macie jakieś czekoladowe ozdoby można przed podaniem ozdobić jednak nie jest to konieczne

Ala piecze i gotuje
Domowe markizy 128

się taka wspólna praca. Składniki:  2 szklanki mąki 15 dag. margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko krem czekoladowy do przełożenia (u mnie terravita) Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je w lodówce przez ok godzinę. Po tym czasie wyjmujemy je, rozwałkowujemy na placek grubości ok 0,5 cm i wycinamy ciasteczka

Cynamonowe szczęście
Najlepsze przepisy października 109

nieustający hit, można z nich robić wszystko i smakują rewelacyjnie w każdym wydaniu. Nawet jako sernik. Miejsce trzecie: Mus czekoladowy Aksamitny, mocno czekoladowy, delikatny i puszysty, przygotowany – uwaga – z batata. Miejsce czwarte: Mini ciasta dyniowe Kolejny przepis z użyciem dyni, ale to moje ulubione jesienne warzywo. „Te ciasta dyniowe to mega prosty i szybki przepis

PaleoLife
Sliwkowy fit serniczek 112

środku para. Sernik pieczemy w 180 stopniach z funkcją góra / dół przez 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nic ciasto przynajmniej na 30 min do przestygnięcia.   Zimny sernik polewamy polewą czekoladową, ozdabiamy suszonymi śliwkami. Najlepiej kroi się po schłodzeniu.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Babeczki czekoladowe z jeżynami 152

Dostałam zamówienie od mojego brata na czekoladowe babeczki, bo 'dawno nie było' ;) Wczoraj późnym wieczorem kręciłam więc ciasto, bo ze względu na panującą na zewnątrz temperaturę nie dałam rady odpalić piekarnika w trakcie dnia. Dziś dorobiłam nutellowy krem i udekorowałam babeczki jeżynami, które zrywałam chwilę po 8 rano z dziadkowego ogrodu. PS  jeszcze wczoraj o 23 kilka ciepłych babeczek

Słodkie inspiracje
Ciasto Salceson. 135

kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK Z MUSEM POMARAŃCZOWYM ( JAFFA CHEESECAKE) 161

wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 8 - 10 minut, do zarumienienia i wypieczenia spodu. Wyjąć ciasto i wystudzić. *Jeśli nie masz czasu, to możesz użyć ciasteczek czekoladowych z nadzieniem czekoladowym ( ok. 200 g) np. markizy i połączyć je z masłem (40 g) w malakserze. Następnie taką bazę wyłożyć na dno formy

Calzonella.com
Omlet zapiekany z malinami i bananem 173

smaki, a dzięki szerokiej gamie asortymentu z pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno

Tetiisheri
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 121

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. Źródło: internet

Ciastka - domowe słodkości
Kruche tarteletki z musem czekoladowym i jagodami 160

Dziś ciasta nie ma ale za to są pyszne tarteletki z musem czekoladowym i jagodami. Mus jakiego użyłam to gotowa mieszanka, którą miesza się z mlekiem i chłodzi. Mus tak jak i wiele innych super produktów możecie kupić tutaj , ja mam go w ramach wspólpracy. Mus jest bardzo smaczny ale jak dla mnie za slodki. Ale ogólnie tarteletki ze świeżymi

Ewa w kuchni
Chlebek bananowy 123

jajko  1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki sody  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 11/2 szklanki mąki pszennej Dodatkowo: 3-4 łyżki groszków czekoladowych(niekoniecznie) 1-2 łyżki cukru pudru Groszkami można posypać wierzch ciasta przed wstawieniem do piekarnika. Cukrem pudrem posypać ciasto po upieczeniu i ostudzeniu. Przygotowanie:  W dużym naczyniu wymieszać roztopione masło z rozgniecionymi bananami

Smaki Natalii
Mleczna kanapka 142

części - spodnią i wierzchnią. Wykładamy masę mleczną na spód i przykrywamy wierzchem. Wstawiamy do lodówki na 1-2h żeby się scaliło. Recipe Notes Ciasto można posmarować dżemem przed przełożeniem kremem. Można też wykonać polewę czekoladową rozpuszczając czekoladę gorzką z 3-4 łyżkami wody lub mleka

Kucharzyca
Sernik z pomarańczową nutą 184

masy wystygną i zalewamy tężejącą galaretką, a na nią kładziemy drugi blat biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki by galaretka całkiem zastygła. Następnie wyjmujemy ciasto z tortownicy, górny blat nasączamy sokiem pomarańczowym i oblewamy polewą czekoladową

Czary - gary w kuchni
Piernikowy keks na konfiturze 103

połączy się ona z resztą składników. Płynne ciasto wylewamy do keksownicy pieczemy 50-60 minut w temperaturze 180*C  Gotowe i ostygnięte ciasto można udekorować orzechami , kokosem i różnorodną polewą. Ja wykorzystałam polewę czekoladową dodając odrobinę kokosu na górę. Polewę robimy poprzez stopienie magrgarny w garnku i dodaniu pozostałych składników i wymieszaniu. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Makowo - jabłkowe ciasto! 112

pierwszy... Nie mogłam się nim najeść... Jest leciutkie, bo bez mąki i ma doskonale wyważoną ilość cukru. Wilgotne wnętrze pokryte rumowo - czekoladową polewą to uczta dla podniebienia! Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto robi niesamowitą furorę ilekroć pojawi się na stole. Wypróbujcie bez wahania! Ten przepis na pewno znajdzie miejsce w Waszych sercach! Składniki na ciasto: 200g mielonego maku

Kuchnia Pani Wiosny
Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 138

muffin idealny! Po prostu spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków

sierotka maRysia w kuchni
Malinowy Misz Masz 130

pozostałości które pozostają jak coś robimy. To właśnie z takich resztek zrobiłam z mamą malinowy Misz Masz. Resztki zostały nam po Misz Masz - Biszkopt czekoladowy z malinami , czego brakło dorobiłyśmy. Składniki: biszkopciki (my użyłyśmy resztek ciasta), nasączamy je kawą Masa malinowa:   300 g malin 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru Krem: 500 ml śmietany 36 % 3 łyżki

Lili w kuchni