ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:343/734)

Ciasto bounty z kapustą kiszoną 5760

zwariowałam... i nie mylicie się, to ciasto naprawdę zawiera kapustę kiszoną.  I mimo tego niewiarygodnego dodatku jest przepyszne. Wilgotne, słodkie i bardzo czekoladowe, w którym absolutnie nie czuć kapusty i nikt kto go jadł nie wpadł na to że w środku jest kapusta kiszona. Zapytacie się to po co dawać tę kapustę? Wydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kremowy sernik rumowy z rodzynkami w czekoladzie 353

mąki pszennej rum (do smaku)  opakowanie rodzynek w czekoladzie Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2-3 łyżki śmietany 18% Przygotowanie Spód.Wszystkie składniki wyrobić, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć dno tortownicy o śr. 25 cm wcześniej wysmarowanej masłem(...)około 60 minut. Ostudzić, włożyć na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Polewa czekoladowa. W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i wodę. Chwilę pogotować. Zdjąć z ognia. Dodać śmietanę. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeszcze ciepłą polewą polać ciasto. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
PANETTONE BREAD PUDDING - NOWE OBLICZE ZAJĄCZKA :) 171

która trwała do 10 kwietnia.  Chwilę po jego przygotowaniu i podaniu, dotarła do nas jednak wiadomość o tragedii pod Smoleńskiem...  SKŁADNIKI NA 5 PORCJI 1 zając z ciasta panettone :)  (oczywiście można zastąpić brioche lub babką drożdżową) 2 jajka szklanka mleka 3 łyżki likieru Grand Marnier (zastąpiłam domową pomarańczówką i dałam więcej:) 1 łyżka dropsików z gorzkiej czekolady(...)jajka i mleko i dokładnie wymieszać. Panettone podzielić (dosłownie podrzeć) na kawałki i rozłożyć do nasmarowanych masłem foremek. Na górze posypać dropsikami czekoladowymi. Zalać miksturą z jajek i mleka.  Delikatnie ugnieść palcami, tak, aby kawałki ciasta były w całości pokryte mlekiem. Piec w piekarniku ok. 35 minut do momentu, aż urosną i pięknie się zarumienią. Ja po lekkim przestudzeniu

KUCHARNIA
Keks razowy 100

Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez ok. 45 min. 6. Przygotowujemy polewę czekoladową: rozpuszczamy w kąpieli wodnej kostki czekolady i łączymy z mlekiem. 7. Ciasto polewamy przygotowaną polewą. Keks jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę C (pochodzącą z suszonej żurawiny), która

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
kakaowa babka nesquick 127

posypka czekoladowa Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania zacząć wsypywać cukier. Następnie dodać żółtka i ubić na białą gęstą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem i wsypać do masy jajecznej. Wlać olej, wodę gazowaną i wszystko razem zmiksować krótko na najniższych obrotach do połączenia składników. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać mąką. Wylać ciasto. Wstawić(...)jeśli będzie za gęste to dolać jeszcze trochę wrzątku). Polać babkę i posypać posypką czekoladową.  źródło zdjęcia- StrefaUlubiona.pl   Babkę upiekłam w foremce Nordic Ware, którą kupić możecie w sklepie Strefa Ulubiona pod tym linkiem: klik Świetnie się sprawdziła do takiej dużej porcji ciasta, bo zawsze musiałam piec w dwóch mniejszych foremkach. Blaszka jest wykonana z aluminium, przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Izaura - trzy kolory 123

pyszny kremowy sernik na czekoladowym spodzie, polany również czekoladową polewą. wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Mama kiedyś piekła go często, bo mieliśmy dużo swojskiego sera. Teraz też miałam taki ser, więc postanowiłam przypomnieć ten smak :) Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki 1 i 1/3 szkl. cukru(...)mielimy w maszynce (minimum 1 raz, a najlepiej 2 razy). Masło ucieramy, dodajemy twaróg i miksujemy dodając po 1 jajku oraz stopniowo dosypując cukier. Dodajemy 2-3 łyżki masy czekoladowej i ponownie miksujemy. 3) II masa serowa: Twaróg ucieramy z jajkami dodając je po jednym, łączymy z cukrem i cukrem wanilinowym. 4) Pozostałą masę czekoladową mieszamy z proszkiem do pieczenia

Kolorowy Przepisownik
Donuts, Donaty lub Oponki z serkiem 163

sody 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli  olej do smażenia cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji Przygotowanie:  Mąkę przesiać do miski, dodać pozostałe składniki i wyrobić na elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto na około 0,5cm. Wycinać krążki a w każdym na środku wyciąć jeszcze mniejsze koła tak, żeby powstała oponka

Tagebuch po polsku
Sernik czekoladowo piernikowy 321

Dzisiaj przepis dla miłośników serników… i czekolady. Świąteczny sernik o smaku czekolady deserowej i zapachu piernika na kruchym spodzie z ciasteczek kakaowych. Nie należy do

Oryginalny smak
Muffiny podwójnie czekoladowe. 99

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 16g cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka drobnego cukru, 95g masła, 1szklanka (250ml) mleka w temp.pokojowej, 2 jajka w temp. pokojowej. Ponadto: czekolada mleczna 100g, małe kuleczki czekoladowe, czekolada na kanapki typu nutella (ja dałam dwukolorową). Przygotowanie: Masło roztopić, lekko przestudzić. Składniki mokre wymieszać razem. Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać(...)foremek na dno wyłożyć pierwszą warstwę ciasta, następnie łyżeczkę czekolady i przykryć ją warstwą ciasta. Nie uzupełniać po same brzegi foremek. Włożyć do nagrzanego piekarnika 190stopni i piec przez ok.20min. Małe muffinki piec ciut krócej. Czekoladę rozpuścić i posmarować wierzch muffinek, następnie posypać kuleczkami czekoladowymi.     Smacznego

W kuchni u Moniki
Tort czekoladowo-wiśniowy 160

pianę. Gdy masa będzie ubita to powoli dodać cukier puder. Cały czas miksować na najwyższych obrotach. Gdy składniki się połączą to powoli dodać żółtka i po łyżce ostudzonej masy czekoladowej z rondelka - cały czas mieszając (na niskich obrotach). Na sam koniec dodać przesiane przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Składniki ze sobą połączyć, np. za pomocą(...)Jeżeli nie wiecie, czy biszkopt jest upieczony to najlepiej sprawdzić to za pomocą patyczka szaszłykowego. Wbić go w ciasto, jeżeli nic do niego nie przywarło biszkopt jest upieczony.     Ubite białka Piana z białek, żółtek z odrobiną masy czekoladowej z rondelka   2. Wiśnie wrzucić do garnka, wsypać 2-3 łyżki cukru, sok z cytryny i całość zagotować

Ugotować
Czekoladowy tort z malinami 172

pudru 50 gr gorzkiej czekolady posiekanej na drobną kostkę 400 gr malin'; document.write(" "); Składniki na tort o średnicy 20 cm: Składniki na formę o średnicy 20 cm (4 blaty czekoladowe) : 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 szklanki brązowego cukru (u mnie 1 szklanka) 1 szklanka majonezu (prawdziwego, nie typu light) 1 szklanka mleka(...)paterę, krem podzielić na 4 części, maliny podzielić na 4 części. Po kolei układać na paterze blat ciasta, krem, maliny, następnie kolejny blat, krem i maliny… itd. Tort przechowywać w lodówce. Można podawać natychmiast lub dnia następnego. Smacznego! czekoladowy_tort_z_malinami czekoladowy_tort_z_malinami

moj przepis na
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1265

można wykorzystać również inne sezonowe owoce :) Skorzystałam z tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie

My simple kitchen
Mleczna kanapka/Milkyway 2886

roku gościło na Święta. Zawsze na ten czas przyrządzam jedno nowe ciasto. W tym roku padło na mleczną kanapkę. Jest ono najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się już „przegryzą”.  Skorzystałam z przepisu zamieszczonego na blogu Moje Wypieki.  Nie przyrządzałam sama polewy czekoladowej, gdyż miałam gotową i chciałam ją wykorzystać, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi. Zmniejszyłam także ilość(...)margaryny  16 g cukru wanilinowego dodatkowo: polewa czekoladowa wiórki kokosowePrzygotowanie II: Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym.  Ostudzić.  Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać, do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Polać ciasto polewą i posypać po wierzchu wiórkami kokosowymi. Smacznego

Fabryka pomysłów