ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:346/734)

ciasto czekoladowo bananowe 204

czasami już lekko brązowe ;) Dlatego trzeba szukać pomysłów na ich wykorzystanie. Tym razem poszłam w coś słodkiego i mocno czekoladowego. Ciacho wilgotne z dodatkiem żurawiny i orzechów. Smakuje rewelacyjnie i jest idealnym dodatkiem do niedzielnej kawy.  A co najważnijesze, ciasto jest mega proste i nie wymaga żadnych (no może poza łyżką) sprzętów kuchennych do pomocy :) Tylko chwilę wolnego (całe

Gotowanie z pasją
BABECZKI POMARAŃCZOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM 169

kremówki cukier puder- ok łyżki tabliczka mlecznej czekolady 2 kieliszki likieru czekoladowego Dalkowski Wykonanie: Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z pomarańczy oraz sok, dokładnie wymiksować. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po łyżce mąkę do jajek, ciągle miksując. Rozpuszczona wystudzona margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec

Z Majeczką w kuchni
Ciasto śmietankowe z truskawkami - bez pieczenia 151

Ciasto przygotowane na imieniny mojej siostry. Tak jak lubicie czyli bez pieczenia - ta opcja rzeczywiście jest niezła w upalne dni, gdy nie mamy ochoty stać koło gorącego piekarnika. Na pewno warto przygotować sobie nóż z ostrzem do krojenia, gdyż wafelkowy spód jest dość twardy - ale za to jego smak jest boski :). Dla kogo: dla mojej siostry dla wszystkich, którzy(...)czekoladowy spód: 250g czekolady (najlepiej z chrupkami np. Crusti Choc z Lidla) 250g wafelków w polewie czekoladowej 50g miękkiego masła Składniki na śmietanową masę: 400ml śmietany 36% (ew. 30%) 8g żelatyny  30 ml wody 60g cukru pudru Wykonanie galaretki: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozpuszczenia 2 galaretek w 750ml wrzącej wody. Gdy wystygną można galaretkę włożyć do lodówki, by szybciej

Mania Wypiekania
Zakochałam się. W Pizookie. Teraz kolej na Was. 224

taki pekan czy laskowy potrafi zawrócić w głowie, ale to do włoskiego mam prawdziwą słabość.  Pewne jest, że wybierając lody zawsze poproszę o gałkę orzechową, a zamawiając ciasto w kawiarni wybór padnie na to, które jest z orzechami. Z bombonierki najpierw znikają czekoladki z nadzieniem orzechowym, a skrytka z likierem orzechowym to jedna z pilniej strzeżonych przeze mnie tajemnic(...)dodać jajko i wanilię i również dokładnie zmiksować. Powoli wmieszać mąkę z sodą i solą. Na koniec dodać orzechy i chipsy czekoladowe. Zagnieść na jednolitą masę.  Foremki do zapiekania natłuścić i przełożyć do nich równe porcje ciasta. Palcami rozprowadzić równomiernie w foremkach i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Zapiekać przez ok. 8 minut, do momentu

KUCHARNIA
Karmelowe ciasto bez pieczenia 221

Rewelacyjne w smaku ciasto, które przygotujemy bez użycia piekarnika. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 paczki herbatników jasnych - 3 paczki herbatników kakaowych - 1 budyń czekoladowy - 1 duża łyżka masła - 2 żółtka - 400 ml mleka - 1 puszka masy krówkowej kajmakowej - 1 kubeczek śmietanki 36% - 2 łyżki kokosu Do garnka wlewam mleko, dodaję żółtka, masło i budyń czekoladowy. Dokładnie mieszam ze sobą i gotuję

Wielopokoleniowo
Serniko - makowiec z polewą czekoladową. Jagielniczek bez laktozy, bez glutenu 134

skórki z pomarańczy rodzynki agawa (miód/ksylitol) Składniki na część makową: 250 g maku 10 daktyli 1 jajko rodzynki Polewa czekoladowa: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: płatki kokosowe polewa truskawkowa Kruche ciasto Składniki na kruche ciasto wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Następnie przełożyłam do tortownicy wyłożonej folią aluminiową. Ciasto musi

nietadieta
Zdrowy snikers bez cukru i mleka 247

daktyle bez pestek   250g wrząca woda do zalania daktyli Warstwa III 120 g niesolonych orzechów ziemnych (waga po obraniu). Orzechy możesz wcześniej podprażyć na suchej patelni Polewa czekoladowa 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao 1 łyżeczka ksylitolu lub kilka kostek dobrej, gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao Przygotowanie 1.   Zmiksowane na pył płatki (lub mąkę) połącz(...)szczyptą soli). Włóż na 15 minut do zamrażarki lub na dłużej do lodówki. 8. Przygotuj polewę czekoladową: Olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej, następnie dodaj kakao i ksylitol. Energicznie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. LUB Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. 9. Wyjmij ciasto z zamrażarki, pokrój na podłużne kawałki (8 pasków), następnie każdy z nich na pół. 10. Batony polej

Powiedz dietom nie
Sernik z budyniem czekoladowym 160

Składniki: ciasto kruche 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 jajek Składniki na budyń czekoladowy: 850 ml mleka 3 opakowania budyniu czekoladowego z cukrem Składniki na masę serową: 1 kg (wiaderko) sera 1/2 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 3 jajka 1 budyń waniliowy Wykonanie

Pychotkaaa
Mazurek czekoladowy 193

Składniki: Ciasto: 250 g mąki (najlepiej krupczatki) 50 g cukru pudru 150 g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Masa czekoladowa: 150 g masy kajmakowej powstałej z ugotowanego mleka skondensowanego lub gotowej masy 2 tabliczki gorzkiej czekolady Dodatkowo: ok. 2 garści bakalii Mąkę dokładnie wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtko, śmietanę i pokrojone w kostkę masło. Wszystkie składniki dokładnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Krajanka piernikowa, czyli pyszny piernik z marmoladą owocową, w czekoladowej otoczce :) 307

Krajanka jest moim kolejnym wyrobem odpustowym (po kartofelkach marcepanowych:) Przepisu długi czas nie mogłam znaleźć, w końcu kilka lat temu, trochę zmieniłam i dostosowałam do swoich

Smakowy Raj
Mazurek orzechowo-czekoladowy 176

Bardzo słodki i prosty mazurek. W tamtym roku na święta było moje pierwsze spotkanie z tym ciastem. Moja wersja jest prosta no i bardzo słodka ale

Monia miesza i gotuje
Milky Way 229

ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku a następnie wsypujemy cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie dodajemy do masy jajecznej. Bardzo delikatnie całość mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy ok 20 minut w temperaturze 170 st. C. W ten sam sposób  pieczemy drugi biszkopt. Krem: 300 g masła 3/4 szklanki(...)zważone"), następnie dodajemy mleko w proszku i całość ucieramy. Masę wykładamy na pierwszy spód i przykrywamy drugim plackiem. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 4 łyżki mleka Mleko oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta. Odstawiamy na min 3 godziny do lodówki. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Chlebek watykański, u mnie słodkie ciasto 347

jabłka drobno pokrojone, garść rodzynek i kilka pokrojonych, suszonych moreli.Lubię takie proste ciasta (bo to raczej ciasto niż chleb jest ), dlatego bardzo mi smakowało. Nie było zbyt słodkie, a potrzebowałam  coś takiego do herbaty, ozdobiłam je polewą  czekoladową, ale to już mój kaprys :) i chlebka wyszło male co nieco słodkiego.Zaczyn otrzymałam w szklanym naczyniu, mieszałam

Proste Potrawy
Prince polo 256

przekładaniec. Idealny dla miłośników wafelków prince polo i kawy. Chrupiący biszkopt z wafelkami i orzechami, przełożony kawową masą i przykryty delikatnym biszkoptem czekoladowym, po prostu niebo w gębie. Biszkopt czekoladowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyzka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka oleju szczypta soli  Białka ubijamy(...)dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Na koniec dodajemy  2-3 łyżki kawy oraz alkohol (jeśli ciasto będą jadły dzieci można go pominąć). Krem wykładamy na warstwę z wafelkami, pozostawiając 3-4 łyżki. Przykrywamy biszkoptem, który nasączamy kawą. Rozsmarowujemy resztę kremu, polewamy polewą czekoladową lub posypujemy posypką. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Tartaletki karmelowo-czekoladowe 164

masła 1/4 szklanki śmietany 30% 120 g solonych orzechów ziemnych Masa czekoladowa: 1/2 szklanki śmietany 30% 130 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, 30 g orzechów ziemnych na wierzch tartaletek Mąkę wyrobić z jajkiem, pokrojonym zimnym masłem oraz cukrem pudrem. Jeśli ciasto za bardzo się klei, dodać trochę mąki. Uformować kulę i wstawić ją na około 30 minut(...)lodówki. Foremki wysmarować masłem. Ciasto cienko rozwałkować podsypując mąką. Wyłożyć foremki ciastem i lekko je docisnąć. Wyrównać brzegi. Piekarnik nagrzać do 180°C. Piec 12 minut. Cukier, miód i wodę gotować w małym garnku mieszając aż do połączenia się składników. Następnie gotować bez mieszania do uzyskania jasnobrązowego koloru. Zdjąć z kuchenki, dodać masło i śmietanę i dokładnie wymieszać. Wstawić ponownie

Bullio