ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:330/734)

dyniowe muffinki z czekoladą! Najlepsze! 112

dyni, bo one już królują na blogach i na targach. Teraz pora na dyniowe muffinki. Czekolada i dynia świetnie do siebie pasują. Babeczki wychodzą idealne, słodkie, pyszne i delikatnie czekoladowe. Do tego przyprawy które kojarzą się z jesienią i też idealnie pasują do dyni! Najwięcej czasu zajmuje zrobienie PURE. Jak nie wiecie jak je przygotować to zapraszam TUTAJ. Warto zrobić(...)pure z dyni i olejem kokosowym. Dodajemy przyprawy, mąkę kokosową i wszystko ponownie mieszamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wylewamy ją na nasze ciasto i dalej ponownie mieszamy najlepiej patyczkiem albo nożem, aby uzyskać czekoladowe “zawijasy”. Dyniowe muffinki pieczemy 20-25 minut, albo do czasu aż patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty. Smacznego!     Artykuł dyniowe muffinki

PaleoLife
Zebra 484

minut (przed wyjęciem koniecznie sprawdźcie stan upieczenia za pomocą patyczka!). Wystudzoną zebrę można oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową białą lub ciemną (można też zrobić paski z obu czekolad, aby współgrały ze środkiem ciasta :)). Smacznego

MyCookBook.pl
Czekoladowy tort fasolowy 201

Moje pierwsze zetknięcie z ciastem fasolowym i na pewno nie ostatnie, bo ciacho jest: niezwykle łatwe do przygotowania, mocno czekoladowe,  wilgotne, więc nie potrzebuje nasączenia, bez grama mąki - idealne dla osób na diecie bezglutenowej, i co najważniejsze: jest przepyszne :) Fasola jest w ogóle niewyczuwalna. Z resztą przekonajcie się sami :) Składniki: Ciasto: 2 puszki po 400 g czerwonej fasoli

Domowa Cookierenka Agi
TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM, MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 1045

marzenia, a świat  będzie nasz! ..." Wszystkim dzieciom tym małym i tym dużym, życzę uśmiechu, szczęścia i spełnienia marzeń... SKŁADNIKI: ciasto 140 g mąki pszennej 75 g masła 1 żółtko 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka śmietany mus czekoladowy 250 g mascarpone 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki(...)będzie gładkie. W razie potrzeby podsypywać mąką, aby nie kleiło się do rąk. Tak przygotowane ciasto schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto wyciągnąć z lodówki i rozwałkować. Zawinąć na wałek i przenieść na formę. Wyłożyć nim dno i boki formy, całość nakłuć widelcem. Piec około 25 minut (na złoty kolor) w piekarniku nagrzanym

Kuchnia w opałach
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy. 174

Kiedyś ktoś mnie zapytał: "Jakie ciasto podałabyś do pysznego Espresso?". Nie musiałam się długo zastanawiać nad odpowiedzią. Torcik bezowy z kremem czekoladowym o lekkim smaku alkoholu! Ale nie byle jaki tort. To musi być tort z domowej bezy, z takiej która tylko na zewnątrz jest chrupiąca a w środku białko pozostaje w formie lekko ciągnącej. Do tego pyszne ganache czekoladowe(...)serkiem mascarpone. Brzmi obłędnie, prawda? Z podanego przepisu przygotujesz torcik, który będzie wspaniałym uzupełnieniem pysznej kawy. Tutaj może nasunąć się pytanie, jaka kawa będzie odpowiednia do takiego ciasta? Odpowiedź także jest prosta - oryginalna włoska kawa Illy. Wszyscy wiedzą, że we Włoszech parzy się najlepszą kawę. Mielona kawa Illy Espresso nadaje się do tradycyjnych kawiarek i ekspresów, a jej smak jest

Poezja Smaków - blog kulinarny
Murzynek z jabłkami, orzechami włoskimi i kawałkami czekolady 153

Murzynek to ciasto, które nie wymaga wiele nakładu sił i pracy ze strony, pieczącego. Najczęściej pojawia się u mnie zwykły z polewą czekoladową. Czasem jednak jak w tym przypadku chciałam, aby był wilgotny, pachnący orzechami ( co kojarzy mi się z okresem zimowym) oraz delikatnie zaskakujący kawałkami czekolady w środku. Lubicie takie czekoladowe niespodzianki? Jeżeli tak to spróbujcie :)   Składniki(...)pszennej, aby nie opadły w cieście. Dosypuję do masy. Blachę (25x35cm) wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Wkładam do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na ok 50 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową (ja lubię saute). Smacznego

ChilliJemy
Wegański TORT Z KREMEM w kilku wersjach + mały poradnik JAK W OGÓLE ZROBIĆ TORT + tzw. biszkopt Matki Weganki + bezglutenowy TOR 319

jeden kawałek, a i ten jeden wystarcza za deser i prawie kolację. Gości było dużo, więc ciasta potrzebowałam 2 sztuki, narobiłam się przy nich okrutnie, ale efekt był faktycznie powalający! Jedyne co zmieniłam w stosunku do oryginalnego przepisu to użyłam gotowego kremu czekoladowego z Rossmanna zamiast czekolady i masła orzechowego, o czym zresztą można przeczytać w komentarzach pod tortem Olgi(...)niespodzianką w cieście - bezcenny! Blaty jak najbardziej nasączone, "ponczem" bezalkoholowym czyli wodą z cukrem i cytryną, tort wykończony opłatkiem z nadrukiem, boki obsypane wiórkami kokosowymi. Nerkowców już nie używam ale kolorowa galaretka pokrojona w plasterki i lekko powciskana w krem to patent mojej Babci, który szczerze polecam do tortów nie tylko dziecięcych :) 2. Tort "Mon Cheri" - czekoladowe blaty smarowane konfiturą

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Babeczki Wielkanocne 200

moja drobna modyfikacja). Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy. Na koniec dodać esktakt waniliowy i wiórki czekoladowe. Mieszać tylko do połączenia się składników.Przygotować blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, które wypełnić ciastem do 3/4 wysokości (fot.1). Piec około 20-25 minut w temperaturze 180ºC.Śmietankę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wystudzone

Świat Ciasta
Popękane ciasteczka czekoladowe 221

wyglądem ;) Nazwałabym je magicznymi, ponieważ podczas pieczenia pięknie pękają. Cała sztuka polega na tym, by dobrze schłodzić masę czekoladową. Jeśli tego nie zrobimy, ciastka rozpłynął się w piekarniku i nie popękają.   Gorąco polecam wypróbować ;) Składniki: (na około 40 sztuk) Ciasto: 225 g posiekanej gorzkiej czekolady 110 g masła 2/3 szkl cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki(...)pieczenia szczypta soli Dodatkowo: cukier puder do obtoczenia Przygotowanie: 1. Ciasto: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Dodać masło i mieszać, aż tłuszcz się stopi. Odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę. Pod koniec dodać cukier, ekstrakt z wanilii i żółtka. Nadal ucierając dodać ostudzoną masę czekoladową. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypać

Nastoletnie Wypiekanie
Tort szwarcwaldzki 130

południowego krańca do środka Badenii-Wirtembergii, na długości około 160 km. W większość obszar ten porośnięty jest lasem. Głównymi składnikami jest biszkopt czekoladowy aromatyzowany wiśniówką, z wiśniowym nadzieniem, ze śmietaną i ozdobiony wiórkami czekolady. Ciasto nawiązuje do tradycyjnego kobiecego stroju – bita śmietana jak biała bluzka, wiórki gorzkiej czekolady jak czarna sukienka, wiśnie jak Bollenhut – charakterystyczne nakrycie głowy – czerwone kule(...)piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 25-30 minut. Patyczek włożony do ciasta ma być po wyjęciu suchy. Ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z formy i odstawić na kilka godzin. Wiśnie umyć, osuszyć, wymieszać z cukrem, odstawić na 30 minut. Następnie wiśnie odsączyć, płyn wlać do garnka – uzupełnić wodą tak aby było

królestwo garów
Czekoladowe ciasto z wiśniami 112

środku suche - jeśli nie, pieczemy jeszcze przez kilka minut). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika do ostudzenia. Odłożoną wcześniej masę czekoladową podgrzewamy a następnie wrzucamy do niej kawałki czekolady. Mieszamy do momenty aż się rozpuści. Polewę rozprowadzamy po wierzchu ciasta

Qchnia po prostu
MAZUREK KRÓLEWSKI 157

szkoda bo jest wyśmienity. Wspaniałe kruche blaty przekłada się kwaśnymi jabłkami, a na wierzch kładziemy pyszną orzechową masę, którą oblewamy polewą czekoladową.  Jak każdy tego typu wypiek należy przygotować dzień przed podaniem żeby ciasta zmiękły i dobrze się kroiły. Kto jeszcze nie miał okazji robić albo jeść tego ciasta to gorąco polecam, smakuje fantastycznie. A na nadchodzące Wielkanocne

Pani na deser
ANANASOWIEC Z BEZĄ 136

pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto z kokosową bezą w środku, jedno z moich ulubionych     SKŁADNIKI   BISZKOPT: blaszka 24x38 cm 7 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej + 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Beza kokosowa: 4 białka,  ¾ szkl. cukru,  1 szkl. wiórek kokosowych,  1 łyżeczka(...)masą krówkową, dodajemy żółtka, następnie ostudzony budyń- dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę ananasy i mieszamy łyżką.   Polewa czekoladowa: Rozpuszczamy margarynę z cukrem i mlekiem, dodajemy kakao- mieszamy dokładnie.   Przełożenie ciasta Biszkopt- krem- beza kokosowa – krem – biszkopt- polewa – wiórki kokosowe

słodki bratek
„Migdałowy Metrowiec ” – proste ciacho 259

tortowej 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliow ego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu greckiego ciasto czarne : dokładnie tak samo jak białe , tylko dodatkowo dodajemy 2 łyżki gorzkiego kakao krem: 2 budynie czekoladowe 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 1 kostka masła lub margaryny ( z masłem smaczniejsze ) kilka kropli olejku migdałowego ( około(...)height: 1em; max-height: 1em;" /> . Dwie szklanki mleka , zagotowujemy razem z cukrem , w trzeciej rozpuszczamy budynie czekoladowe i wlewamy miesząc do wrzącego mleka . Mieszać trzeba intensywnie , żeby nie powstały kluchy , bo masa jest dość gęsta . Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia . Składniki na ciasto białe,wkładamy do miski , wszystkie oprócz margaryny , ją najpierw roztapiamy ( uważając,żeby nie zagotować,ma być płynna

Ogrodnik w podróży
Ciastka Leśne grzybki 165

białko Krem • 250 g masła • 500 ml mleka • 1/2 szklanka cukru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 łyżki mąki pszennej • cukier waniliowy Polewa czekoladowa • 125 g masła • 1 szklanka cukru pudru • 2 łyżki kakao • 2 łyżki wody Wykonanie: Ciasto na grzyby • Przesiekać mąkę z masłem startym na grubej tarce, dodać śmietanę i zagnieść ciasto, następnie wstawić(...)Samą foremką wycinać kółka, tyle sztuk ile będzie kapeluszy, tworząc spody dla grzyba. W każdym kółku wyciąć małe kółeczko, w które wejdzie trzonek. • Odrywać po kawałeczku ciasta i w rękach formować trzonki, z jednej strony cienkie, aby swobodnie weszły w wycięte kółeczko spodu grzyba. • Każdy trzonek z grubszej strony maczać

To co kocham