ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:322/734)

Brownie 171

roztapiamy masło i czekoladę. Następnie pozostawiamy masę by lekko ostygła. W misce mieszamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, a na koniec porcjami masę czekoladową. Mieszamy, a następnie przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 35 minut. Ciasto powinno być wilgotne w środku i lekko chrupiące z wierzchu. Można podać z owocami i bitą śmietaną lub z solonym karmelem. Dla minimalistów oczywiście

Kuchnia Pani Wiosny
Tiramisu paleo, bez pieczenia, glutenu i cukru. 116

naszych warunków z wykorzystaniem składników, które już miałem w domu. Muszę Wam powiedzieć, że wyszło rewelacyjne. Czekoladowo-waniliowa słodycz z nutą kawową, aż sam poczułem się zaskoczony. Chociaż najlepsze i tak są miny gości, jak dowiadują się z czego to ciasto zostało przygotowane :). Teraz już wiem, że nie ma chyba rzeczy, której nie da się przygotować lub zastąpić(...)diecie paleo. Samo przygotowanie jest szybkie. Wymaga głównie blendera i formy do ciasta (19 cm średnicy). Składniki: Spód ciasta: ¾ szklanki daktyli 1 szklanka orzechów laskowych 1 łyżeczka espresso ¼ szklanki oleju kokosowego ½ łyżeczki wanili ¼ szklanki wody szczypta soli Warstwa czekoladowa: ¾ szklanki daktyli ¾ szklanki orzechów nerkowca ¾ szklanki orzechów laskowych 2-3 łyżeczki miodu 6 łyżek mleka migdalowego ⅓ szklanki oleju kokosowego 3 łyżki

PaleoLife
Piernik domowy 155

nadzieje, że już tak zostanie, bo czaka na publikację wiele zaległych przepisów. Dzisiaj przepis na wspaniały piernik z powidłami w polewie czekoladowej. Z podanego przepisu wyszła mi średniej wielkości blacha. Przepis pochodzi z książki „Ciasta domowe smaczne i zdrowe” W oryginale   piernik jest bez powideł i polewy. Składniki: 1 szklanka płynnego miodu 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody(...)margaryny 4 jajka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka wrzącej wody ¾ szklanki cukru 1 opakowanie przyprawy korzennej do pierników ( 40g) Dodatkowo do przełożenia: 1 słoiczek powideł śliwkowych Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania Kawę zaparzyć w szklance wody. Miód podgrzać w rondelku i dodać do niego jeszcze

Na słodko lub wytrawnie
Piwne muffiny 191

praktycznie niewyczuwalny, a piwo ma kluczowy wpływ na konsystencję ciasta :) Składniki (ok. 18 sztuk): ½ szklanki cukru 4 jajka 200 ml jasnego piwa 150 ml oleju 400 g mąki tortowej (2 1 / 3 szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 słoiczek dżemu/powidła/etc. (u mnie dżem truskawkowy) polewa czekoladowa Wykonanie: Piekarnik nagrzej do 180°C i wyłóż blachę(...)przelej do formy na muffiny (jeśli robisz z nadzieniem to wlej do 1 / 3 wysokości papilotek, dodaj nadzienie i zalej ciastem do ¾ wysokości papilotek). Muffinki piecz około  30 minut (do suchego patyczka). Gotowe i wystudzone muffiny polej polewą czekoladową. Gotowe

Kulinarna (nie)codzienność
Kruche ciasteczka na piwie (z kremem czekoladowym) 137

być marmolada) cukier puder do posypania   Margarynę z mąką posiekać. Dodać sól, cukier i piwo. Całość dokładnie i szybko zagnieść. Ciasto cienko rozwałkować i wycinać z niego kwadraty (użyłam foremki). Na środku każdego kawałka nałożyć porcję kremu czekoladowego (nie za dużo, bo lekko puchnie) a boki złożyć do środka i delikatnie posklejać. Ciastka ułożyć na blasze wysłanej papierem

Di gotuje
Czekoladowo-jagodowe pierogi ^^ 101

sól +150g jogurtu naturalnego, cynamon Mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy, szczyptę soli, wodę i mieszamy drewnianą łyżką na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Na środek każdego kładziemy jagody, kawałki pokruszonej czekolady (może być krem czekoladowy) i zlepiamy rogi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pierogi kładziemy

Kuchenny Skrawek Nieba
wyjątkowa "tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym... 143

cukier, przyprawę do szarlotki Delecta i pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 10-15 minut, po tym czasie wsypać duży budyń czekoladowy Delecta i szybko wymieszać do zagęszczenia jabłek, wystudzić z podanych składników mikserem zrobić szybko ciasto na tartę, schować do lodówki na 30 minut forma do tarty z wysuwanym dnem 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia(...)ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypac posypkami Decorada Delecta i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim połączeniu smaków

W Mojej Kuchni Lubię
Starsza kolejny rok. 170

dolałam oleju. Przesiałam mąkę z proszkiem i dodałam do płynnych składników. Wlałam sok z pomarańczy i dokładnie zmiksowałam. Na końcu delikatnie wmieszałam łyżką płatki czekoladowe.  Foremki (wedle już uznania piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. SMACZNEGO! nie tylko jubilatom

W kuchni Karmel-itki
Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 321

kostki czekolady, a możemy wyczarować coś smakowitego. Tymczasem ostatnio postanowiłam zrobić coś innego i padło na mini serniczki. Smakują wyjątkowo z domowym czekoladowym karmelem, roztopioną czekoladą, masłem orzechowym lub różnymi dżemami. Musimy jednak uważać kupując ciasta francuskie (o ile nie robimy ich sami), gdyż większość znajdujących się na rynku ciast nafaszerowana jest ogromną ilością chemii. Zjadając przekąski z ciasta francuskiego

Be Fit Be Strong
Puszyste pączki z czekoladą i orzechami 121

poszło w biust   Składniki na ciasto podstawowe: 1 kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży 100 g cukru +1 łyżka do rozczynu 500 ml mleka 6 żółtek 100 g masła cukier waniliowy 40 ml spirytusu szczypta soli tłuszcz do smażenia tabliczka czekolady 2 łyżki masła 1 łyżeczka ciemnego kakao krem czekoladowy karmelowy z solą morską. orzechy włoskie posiekane Rozczyn(...)kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. (około 0,5 godziny). Ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm, mocno podsypując mąką, by się nie kleiło. Szklanką wykrawać pączki. Na środek każdego krążka nakładać łyżeczkę czekoladowego kremu i skleić formując w dłoni kulkę. Przykryć ściereczką i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Smażyć w głębokim tłuszczu

Kasia i jej kobiecy świat
ciasto marmurkowe 176

budyń śmietankowy 2 łyżki kakao dodatkowo: polewa czekoladowa tłuszcz do foremki np. kasza manna do foremki wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie stopniowo wlewamy olej oraz śmietanę. Dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy do ciasta i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Z gotowego ciasta oddzielamy(...)również mieszamy. Foremkę (keksówkę) smarujemy tłuszczem i obsypujemy np. kaszą manną. Do keksówki wlewamy naprzemiennie 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 45 min. to tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowy lekki sernik i przedszkolne prezenty 153

serka ricotta skórka z 1 cytryny 100 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2 łyżeczki proszku budyniowego, lub mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa Bita śmietana do ozdoby Kruszymy ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy(24cm) i dobrze ugniatamy. Całość chłodzimy w lodówce przez około 60 minut. Masa serowa: ubijamy żółtka(...)masy i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 170 ° C 35 min. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiach. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy bita śmietaną. Smacznego

Mia Cucina Sofieta
Późne lato z czekoladą i malinami 155

znajdziecie :) Jedyną ciekawostką jest to, że tłuszczem w tym cieście jest majonez. Bez obaw! Jest absolutnie niewyczuwalny w smaku, a nadaje ciastu wilgotnej, kremowej konsystencji; do tego rozpuszczona czekolada i właściwie po upieczeniu,  w środku mamy czekoladowego zakalca....czyli, jak na brownie przystało! :D Do dzieła, niech koniec lata będzie bardzo malinowy! :) Brownie z malinami ( na bazie majonezu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik gotowany 312

wanilią - 6 jaj + 2 żółtka - 4 budynie śmietankowe bez cukru - 200 ml zimnego mleka (do rozpuszczenia proszku budyniowego) - esencja migdałowa Polewa czekoladowa: - 220g czekolady deserowej - 4 – 5 łyżek mleka Dodatkowo: - uprażone płatki migdałowe Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche. Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami(...)formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński

mojewypiekiinietylko
Sernik szwarcwaldzki 1768

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z wiśniami. Jest pyszny, nie za słodki z lekką kwasowością wiśni. Takie ciasto możecie zrobić z świeżych lub mrożonych wiśni. Polecam każdemu Post Sernik szwarcwaldzki pojawił się poraz pierwszy w Marta

Marta Gotuje