ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:317/734)

Deser kolorowa chmurka 363

prawdziwe upały,  które nie zachęcają do włączania piekarnika :D Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 7,5% 3 galaretki w różnych kolorach + 3 szklanki wrzątku Dekoracja: wiórki czekoladowe, pokruszone ciasteczka, kolorowe cukierki, polewa z białej lub ciemnej czekolady Przygotowanie: Galaretki rozpuścić osobno w szklance wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietankę mocno schłodzić, rozlać do 3 misek(...)średnicy 22-24 cm wyłożyć folią spożywczą i przekładać do niej po łyżce kolorowej masy tworząc w ten sposób kolorowe plamki. Ciasto wstawić do ldówki do całkowitego stężenia. Gotowy deser przed podaniem można posypać wiórkami czekoladowymi, pokruszonymi ciasteczkami, kolorowymi cukierkami lub polewą z bałej lub ciemnej czekolady. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
TRUSKAWKOWY SERNICZEK 153

Składniki: 1 kg sera- może być z wiaderka 1 kg truskawek- mogą być mrożone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekoladowe dekoracje- ja użyłam ze sklepu CUKIETERIA Wykonanie: Kilka truskawek odkładamy do dekoracji na wierzch ciasta, przekrawamy na połówki. Resztę truskawek blenderujemy na mus, dodajemy cukier puder, mieszamy. Do musu truskawkowego dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy . Kiedy

Z Majeczką w kuchni
"Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową (Seromak) 405

jajka 50 g zmielonych orzechów włoskich łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa Czekoladowa: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki kremówki 30% ok. 50 g orzechów włoskich (do posypania wierzchu)   "Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową - Sposób przygotowania: Warstwa Makowa: Mak sparzamy, a następnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem

Słodka Strona
Zielony torcik z truskawkami 143

pieczenia  * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe  Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną

Magiczne Życie Marty
Polewa czekoladowa 1221

Domowa polewa czekoladowa z przepisu mojej babci. Idealnie nadaje się do różnego rodzaju deserów i ciast. Ma dość miękką konsystencję po zgęstnieniu, dzięki czemu łatwo się ją kroi i nie pęka. Składniki Mleko 3 łyżki Cukier puder 2 czubate łyżki Kakao gorzkie 3 łyżki Masło 100g Wykonanie: Do garnka wlać mleko, podgrzać, dodać cukier i […] The post Polewa czekoladowa

Kulinarne Przeboje
Murzynek 426

Słodki weekend czas zacząć...Dla wszystkich, którzy lubią dobre, pachnące ciasto i kubek gorącej herbaty w piątkowy wieczór polecam bardzo prosty w wykonaniu i idealny na babski wieczór - Murzynek ;) Murzynek Składniki:1 kostka margaryny1 szklanka cukru3 łyżki kakao1/2 szklanki wody2 szklanki mąki5 jajek1 łyżka proszku do pieczenia Wykonanie: W rondelku rozpuść margarynę, dodaj do niej kakao, cukier(...)następnie przełóż do czekoladowej masy i łyżką drewnianą delikatnie wymieszaj całość na gładką masę. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej całą czekoladową masę. Piecz w 180 stopniach 30 minut. Sprawdź wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Przypominam, że ona musi być sucha po wyjęciu :) I gotowe :)Po upieczeniu trzeba go dobrze schować, bo buszujący w poszukiwaniu

Lawendowe Niebo
BABECZKI Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ Z FOREMEK 147

dodawać po 1 jajku i miksować.  Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, miksować stopniowo dolewając mleka do uzyskania gładkiej masy. Ciastem wypełniać foremki do 3/4 wysokości.  Po upieczeniu babeczki polać polewą czekoladową i posypać posypką. Piec 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Przepisy kulinarne babci Antoniny
BATONIKI BOUNTY W KSZTAŁCIE PISANEK 125

Domowe batoniki bounty to niebo w gębie! Te oryginalne ze sklepu nie umywają się do nich. Do tego są łatwe w przygotowaniu, a jedyny minus jest

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK WIEDEŃSKI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 558

ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Wystudzone ciasto można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Smacznego! — BTW całości: 1960 g, 4349 kcal, B 275 g, T 336 g, W 44 g. W 100 g: 222 kcal

Ola la LCHF
Sernik na piernikowym spodzie z piernikową kruszonką 182

cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, zmielone pierniki i proszek do pieczenia przesiać przez sito i połączyć z ubitymi jajkami i przestudzoną masą czekoladową. Całość przelać do formy posmarowanej masłem i opruszonej mąką. Ciasto piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. Wykonanie – kruszonka: Zmielone pierniki wymieszać z mąką, cukrem, cukrem waniliowym, masłem i przyprawami do piernika.  Wykonanie – masa

Kuchnia Bon Appetit
Ciastka brownie z masłem orzechowym 234

mieszając. Lekko przestudzić. W misce ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Wlać masę czekoladową, zmiksować. 100 g czekolady posiekać nożem i wsypać do ciasta. Wymieszać łyżką i odstawić ciasto na około 10 minut. Blachę  wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać w odstępach łyżką ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
WEGAŃSKIE CIASTO MARCHEWKOWE BEZ PIECZENIA 251

drzemki malutkiej zgrany z samodzielna zabawą starszego dziecka. Chwila dla siebie! Jeeeee! Popedziłam do kuchni, wrzuciłam kilka składników do blendera, odpaliłam maszynę. Międzyczasie zrobiłam czekoladową polewę, by za kilkanaście minut móc rozkoszować się pysznym ciastem i  ... usłyszeć wołanie obu córeczek jednocześnie.  :-) Idealnie wykorzystany wolny czas! Kilkanaście minut pracy, a dużo więcej w przyjemnym degustowaniu rewelacyjnego ciasta! ❤ Składniki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Batoniki bounty- zdrowo i na temat 175

piekarniku na 5-10 min. Przygotuj POLEWĘ : 4 czubate łyżki oleju kokosowego/masła rozpuść w rondlu. Dodaj karob/kakao i mieszaj aż  się połączą. Kiedy czekoladowa masa lekko ostygnie dodaj miód. Pokrój jaglano-kokosowe ciasto na prostokąciki i wylewaj łyżką polewę.  Schłodź batoniki w lodówce. Delektuj się smakiem swoich bezglutenowych batoników bounty

Smiling Shrimp
ciasto Rzeszowiak 188

masy serowej, delikatnie mieszamy. Całość wykładamy równomiernie na maku i orzechach. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 70 -80 min. Po upieczeniu pozostawiamy ciasto w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy

Domowy Smak Jedzenia
Babka marmurkowa z mieszanką keksową Helio. 192

wykładamy papierem do pieczenia na przemian układamy łyżką porcje ciasta raz jasne raz ciemne. Ciasto pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Możecie je polukrować lub polać polewą czekoladową. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania