Tarta na spodzie z ciastek czekoladowych. Na wierzchu panna cotta i maliny. Bez pieczenia, doskonała na upały. Czekoladowy spód: 300 g ciasteczek czekoladowych (użyłam Oreo) 80
Bulliojuż na kilku blogach więc postanowiłam je wypróbować. Stwierdziłam, że nadzienie makowe będzie do nich idealne, do tego daktyle, bo akurat miałam i czekoladowe ganache, na które przepis można znaleźć tutaj . Składniki Ciasto: 1 szklanka śmietany 18% 250g masła lub margaryny 3 szklanki mąki cukier waniliowy Nadzienie: 200g maku 2 łyżki miodu 2 łyżki masła duża garść
Delusional Trinepół tabliczki posiekanej czekolady sól 1/2 łyżeczki METODA: 1. W misce umieścić mąkę, żółtka, cukry, ekstrakt, sodę, pokrojone na mniejsze części masło oraz kropelki czekoladowe lub posiekaną czekoladę. 2. Składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Tak długo ugniatać, aż powstanie jednolita masa. 3. Ciasto podzielić na 3 równe części, podsypać mąką i rozwałkować
Kuchnia Paulettesczekoladą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier oraz żółtka i ekstrakt. Miksujemy z masą czekoladową, mąką i proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy składniki. Ciasto wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w cukrze pudrze, układamy na blasze i pieczemy
Zainspirowana w kuchniDelikatny, kremowy sernik na kruchym czekoladowym spodzie, zwieńczony polewą jogurtową i malinami. Smakuje obłędnie! Uwielbiam serniki, zarówno piec jak i jeść. Moje ulubione to te kremowe
Smakowity Blog Kulinarnymałej PpilArt i resztę ciasta upiekłam w prostokątnej formie.Ciasto piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka ( moje piekło się 35/ 40 minut).Letnie ciasto można polukrować, posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, jak wolicie:) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliZapraszam na smaczną babkę ZEBRA :). Wygląda interesująco i nie jest trudna w przygotowaniu. Ładnie pachnie wanilią i ma dosyć intensywny, czekoladowy smak dzięki sporej ilości kakao w jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com ) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Mała Cukierenkaznajdziecie kilka przepisów zapraszam :) 1. Makaroniki http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Bozonarodzeniowe-makaroniki.html 2. Uwielbiam kwaskowaty smak żurawiny, a tutaj bardzo świąteczny przepis http://zuziawkuchni.blox.pl/2014/12/Swiateczny-dzem-zurawinowy.html 3. Fajne czekoladowe, malutkie ciasteczka http://www.mirabelkowy.pl/2012/12/mikoajkowy-groch-czekoladowy.html 4. Bardzo ciekawe ciasto http://www.mirabelkowy.pl/2013/12/pyszne-i-zdrowe-ciasto-swiateczne.html 5. Pierniczki inaczej http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/2015/11/pierniczki-owsiane-szybkie-pierniczki.html Polecam
NA MOIM TALERZUwymiarach 24×24. Przelać ciasto, na wierzchu ułożyć owoce. Piekarnik nagrzać do 160 stopni i piec około godzinę lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto wystudzić na kratce, udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową
Niebieski kubek z kawaKrem cappuccino Gęsty, pyszny krem- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki, białej czekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki
Domowe TortyPyszne ciasto, które uwiodło każdego kto tylko go spróbował. Ciężkie, czekoladowe brownie w zestawieniu z masą serową to połączenie idealne, które zawsze sprawdzi się świetnie. Do tego orzeźwiający i lekki mus truskawkowy.. Obłęd. Do musu można wykorzystać również truskawki mrożone. Składniki (na tortownicę o średnicy 24-26 cm): Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Spód brownie: 150 gram
Mango Papajacukrem utrzeć do białości , dodać stopniowo żółtka. Do masy wlać mleko, dodać wymieszaną mąkę i proszek do pieczenia, a na koniec ubite na pianę białka. Ciasto przełożyć do formy , piec 45 min. polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatweMuffinki z nadzieniem czekoladowym są smaczne i zdrowe ,nie zawierają spulchniaczy. Na drugi dzie ń nadal świetnie smakują, są wilgotne,nie za słodkie,idealne. Składniki:
Smaczne Potrawyjednej i drugiej strony do momentu zezłocenia. Na początku na bardzo rozgrzanej patelni, a później średnio. Pierwszy raz przewracamy w chwili, gdy górna warstwa ciasta się zetnie. Podajemy z ulubionymi konfiturami, owocami, kremem czekoladowym i bananem, twarogiem - dowolnie. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakuwierzchu smarujemy białkiem (u nas ten etap pominięty) lub wodą. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut, aż ciasto będzie rumiane. Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem, posypką czekoladową lub smarujemy lukrem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie