ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:46/345)

Ciasto Królewicz 196

170g margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 1 jajko WYKONANIE: Do dużej miski wrzucić wszystkie składniki, dokładnie wyrobić, podzielić na 2 części. Przygotować dwie blaszki, i obie wyłożyć ciastem. Piec w temp 160* przez około 18-20minut. BISZKOPT: SKŁADNIKI: 4 jajka 1szkl. cukru 2-3 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szkl. mąki pszennej(...)kakao WYKONANIE: W małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao. Całość mieszać aż powstanie gładka polewa. DODATKOWO: 1 mały słoiczek powideł najlepiej śliwkowych kokos PRZEŁOŻENIE ciasto kruche - powidło - krem budyniowy - biszkopt - powidło - kruche ciasto - polewa - kokos

Dziś Ja gotuje
TOP 10 przepisów na ciasta 152

uzależniająca, słodka bomba kaloryczna. Na co dzień, na imprezę, na święta, na spotkania z koleżankami. 3 bit to szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Krem budyniowy, masa kajmakowa i bita śmietana, a wszystko to pomiędzy warstwami z herbatników. Lubisz słodkie ciasta ? 3 bit skradnie Twoje serce. 3. Miodownik z kremem z kaszy manny ( STEFANKA ) Miodownik, zwany Stefanką(...)pieczenia Ciasta bez pieczenia zawsze mają wzięcie, szczególnie podczas upalnych dni, bądź u osób, które nie posiadają, lub nie bardzo lubią się z piekarnikiem 🙂 Dziś kokosowe ciasto bez pieczenia, czyli masa budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. 10. Łatwy sernik pieczony bez spodu Łatwy i szybki sernik pieczony bez spodu, to wypiek, z którym poradzi sobie każdy. Wszystkie składniki mieszamy

NiePieprz.pl
Eklerki z kremem budyniowym 253

próbował ich zrobić, może tym razem się skusi, bo wbrew wszystkim pozorom – przepis jest bardzo prosty. : ) Składniki na ciasto: 350g mąki tortowej 500ml wody 250g masła 8-9 jaj szczypta... Artykuł Eklerki z kremem budyniowym pochodzi z serwisu AleTorcik

AleTorcik
Snikers 186

drugi placek i upiec. MASA BUDYNIOWA Ugotować budyń na 3/4l mleka w 1/2l mleka z 3/4 szklanki cukru. Do ciepłego budyniu wrzucamy kostkę margaryny lub masła i miksujemy. Ciasto przekładamy masą budyniową, placek z orzechami układamy na wierzchu. Ciasto najlepsze jest na drugi a nawet na trzeci dzień po upieczeniu. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Kokosowe Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia 2381

Ciasto "Raffaello" bez pieczenia to przepyszna, "bezpiekarnikowa" wersja popularnego kokosowo - migdałowego wypieku zainspirowanego znanymi pralinkami. "Raffaello" to ciasto na bazie herbatników przełożone budyniowymi kremami: kokosowym i migdałowym oraz oblane delikatną polewą z białej czekolady. Jest ono proste w przygotowaniu, szybkie i przede wszystkim przepyszne... Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia - Składniki: ok. 300 g herbatników (po 5 g każdy) 100 g wiórków

Słodka Strona
CIASTO SNICKERS 373

Snickers to efektowne i pyszne ciasto, dzięki połączeniu kremu budyniowego, kajmaku i orzechów. Idealne do niedzielnej kawki a także na różne imprezy okolicznościowe. Już niedługo Święta Bożego Narodzenia, więc może i na Waszych stołach zagości to ciasto :) Składniki na biszkopt: * 340 g mąki * 150 g masła * 100 g cukru pudru * 1 jajko * 2 łyżki miodu * 1/2 łyżeczki sody(...)potrzebne jest około 400 g masy krówkowej i 150 g orzeszków solonych. Płat ciasta włożyć do blachy, na to wysmarować połowę masy krówkowej, następnie krem budyniowy. Na to położyć drugi płat ciasta, lekko docisnąć. Na końcu wysmarować resztę masy krówkowej i na wierzch posypać orzeszki solone. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Zrób to smacznie
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 197

łyżek cukru - cukier waniliowy - 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli. Dodaj cukier i ubij na sztywno, wprowadź proszek budyniowy, wymieszaj. Blaszkę tą samą, w której piekłaś /piekłeś ciasto wyłóż papierem. Wyłóż bezę i piecz godzinę w temp. 150 stopni C. Po upieczeniu bezy wyjmij ją z blaszki i wystudź. Krem budyniowy(...)rózga, dzięki niej mieszając na pewno nie będzie żadnych grudek w masie. Masę gotujemy przez 3 minuty i gorącą wylewamy na upieczone ciasto kruche.  Studzimy całość np. w oknie. Wylewamy frużelinę z wiśni na krem budyniowy i wstawiamy na noc do lodówki. Rano po wyjęciu, frużelina będzie zastygnięta. Na ciasto układamy upieczoną bezę i gotowe. Ciasto może wydawać się

SMYKWKUCHNI
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami 224

Mamy weekend a u mnie musi być ciasto jak już wiecie,  tym razem zapraszam na makowe ze słodką bezą kokosową, puszystym kremem budyniowym, cała słodycz przełamana kwaskowymi jabłkami z galaretką, tworzą duet idealny. Znakomicie sprawdzi się jako i deser do kawy czy na udekoruje świąteczny stół......   Składniki Blaszka o wym 24/42 cm Ciasto makowe: 6 jajek(...)pozostałym mleku wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, przygotować krem. 5. PRZEŁOŻENIE: Jeden płat ciasta makowego wysmarować masą budyniową przykryć drugą warstwą makową wylać tężejące jabłka z galaretką przykryć ciastem kokosowym rozsmarować puszkę kajmaku posypać wiórkami

Wanilia i Kardamon
Ciasto "Popapraniec" 161

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia różnego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej. Do przygotowania ciasta należy przygotować: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych(...)Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie smietankowe lub waniliowe 1 masło 1/2 szkl. cukru pudru Ciasto: Białka ubij na sztywno z cukrem. Mieszając , dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj

Różne smaki w kuchni
Karpatka 342

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Klasyczna karpatka z ciasta parzonego i pyszny krem budyniowy. Ta wersja ciasta jest najprostsza i najlepsza.  Można ją urozmaicić poprzez dodanie warstwy dżemu lub upieczenie spodniego blatu - z ciasta kruchego. (Forma o wymiarach 25 x 35 cm) Ciasto: 125g masła/margaryny 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka (średnie

Di gotuje
Ciasto "Popapraniec" 1183

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia róznego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej. Do przygotowania ciasta należy przygotowac: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych(...)Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie smietankowe lub waniliowe 1 masło 1/2 szkl. cukru pudru Ciasto: Białka ubij na sztywno z cukrem. Mieszając , dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj

Słodkości i nie tylko
Ciasto cytrynowe z masą budyniową 227

Dziś my, blogerzy, mamy swoje małe święto bo dziś Międzynarodowy Dzień Blogera :) Z tej okazji nie może zabraknąć u mnie dobrego ciacha :) Delikatne ciasto cytrynowe z masą budyniową i cytrynowym lukrem. Pycha!  Składniki: Ciasto: 350 g margaryny 2,5 szklanki mąki pszennej 1 i 2/3 szklanki cukru 6 jajek cukier waniliowy skórka i sok z jednej cytryny 2 łyżeczki(...)blaszki 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach ok 30-40 min. Ciasto ostudzić i przekroić na dwa blaty. Można masę podzielić na dwie części i upiec dwa osobne placki. 2. Masa budyniowa: Z pół litra mleka odlać pół szklanki a resztę zagotować. Do gotującego mleka dodać cukier i cukier waniliowy oraz masło

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto Słodka Frezja 268

roku jabłonie pięknie obrodziły i nasze ogrody są pełne słodkich, soczystych jabłek. Dziś polecam przepis na pyszne ciasto z musem jabłkowym, masą budyniową i powidłami śliwkowymi. Już jeden kęs ciasta sprawi ogromną radość dla naszego podniebienia. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka. ¾ szklanki cukru, 1 kopiata szklanka mąki, 1,5 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka(...)przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaję zimny budyń oraz likier waniliowy. Ucieram. Masę wykładam na masę jabłkową. Wyrównuję. 4. Na masie budyniowej układam drugi z biszkoptów. Wierzch ciasta smaruję powidłami śliwkowymi i posypuję cukrowymi perełkami. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto kruche z pianką i malinami 334

godz., a drugie do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy do  180 stopni. Blaszkę 33x 23 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy większą część ciasta z lodówki i zapiekamy spód ok 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Masa budyniowa Białka ubijamy  na sztywną pianę(...)Następnie powoli dosypujemy cukier. Następnie, również powoli i stopniowo, dodajemy proszek budyniowy. Na koniec, cienką strużką wlewamy olej - ciągle miksując aż pianka będzie idealnie gładka. Na podpieczony spód ciasta wykładamy piankę budyniową. Delikatnie wyrównujemy. Na wierzch pianki układamy maliny lekko dociskamy. Na wierzch ścieramy pozostałą część schłodzonego ciasta. Ciasto wstawimy do nagrzanego do 190 st. piekarnika  i pieczemy

W kuchennym oknie Ewy
Fale Dunaju z czereśniami z likieru 229

Ciasto znane i lubiane przez wszystkich łasuchów. Pyszne połączenie ciasta babkowego z masą budyniową oraz czereśniami osączonymi z likieru, który to spokojnie leżakował sobie u mnie w domu przez co najmniej dwa miesiące, a po odlaniu likieru pozostały czereśnie, które są mocno nasączone alkoholem i rewelacyjnie sprawdzają się w ciastach. Postanowiłam zatem, że użyję ich zamiast tradycyjnych jabłek, które, odkąd(...)pamiętam, zawsze dodawałam do tego ciasta.  Poza tym jeszcze pyszna, budyniowa  masa i polewa czekoladowa. Czy można chcieć czegoś więcej?... Na pewno warto wypróbować ten przepis, polecam  Składniki na ciasto: 6 jajek 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao

Ciasteczkowy Potwór