ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:40/345)

Snikers 234

stopniach ok 30-35 min. Trzecie ciasto będzie z masą orzechową i również pieczemy w takiej samej temperaturze tylko trochę dłużej ok 40 min. Ciasta się studzą , a my przygotowujemy krem budyniowy. Budyń z cukrem mieszamy w 1/2 szklanki(...)mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do gotującego się mleka budyń, mieszamy, by nie powstały grudki. Ostudzony budyń ucieramy z margaryną. Przekładamy ciasto. Na pierwszą część nakładamy masę budyniową i przykrywamy drugim ciastem. Na to wykładamy masę , która powstała z mleka skondensowanego. Wierzch snikersa , to ciasto  z orzechami.  Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężała masa. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 110

lodowatą wodę. Wyrobić w miarę szybko ciasto , podzielić je na dwie równe części i wstawić do zamrażalnika na 1 - 2 godziny. Masa budyniowa: Ugotować 3 budynie waniliowe na 900 ml mleka z dodatkiem 4 łyżek cukru. Kruche ciasto z brzoskwinią: Jedną część ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce na całej powierzchni blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Różne smaki w kuchni
Lion - słodkie ciasto ze słonym akcentem 384

było, że ciągle tylko ciasta z owocami i owocami, dziś mam dla Was coś na specjalne okazje - ciasto lion z ryżem preparowanym, masą kajmakową i kremem budyniowym. Pierwszy raz użyłam do ciasta ryżu, do tej pory jedyne jego zastosowanie to do szyszek, taki tam smaczek dzieciństwa. Wypróbowanie tego ciastka, chodziło już za mną od jakiegoś czasu i w końcu się(...)kajmakową z ryżem, a na nią wykładamy ok 2/3 kremu budyniowego. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i rozmasowujemy pozostały krem budyniowy, a na nim układamy orzeszki ziemne (można je posiekać, to ułatwi później krojenie) Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto trochę trudno się kroi, ale jest tak smaczne, że warto się pomęczyć

Cynamonowe szczęście
Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 282

placuszki, to zachęcam również zajrzeć tutaj po moje przepisy: Racuchy na maślance bez drożdży , Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego , Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)lubicie przepisy na placuszki, to polecam również te przepisy: Racuchy na maślance bez drożdży , Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego , Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić idealne Pancakes? Ciasta na pancakes nie należy zbyt długo mieszać(najlepiej użyć rózgę kuchenną, a nie mikser, gdyż zbyt długie i intensywne miksowanie

Kulinarne Przeboje
Tarta owocowa z masą budyniową 664

etnia tarta z sezonowymi owocami. Tutaj słodkie maliny i delikatne w smaku borówki amerykańskie. Przepis na ciasto kruche jeszcze nie raz wykorzystam bo było bardzo smaczne, kruche i maślane (w smaku przypominało dobre herbatniki). Tarta owocowa z masą budyniową PRZEPIS (na formę do tarty 24 cm) Temperatura : 180ºC | C zas pieczenia: 30-40 min var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel(...)cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); Słodkie ciasto kruche  (przepis na ciasto kruche: "Wypieki" Anneka Manning )  250 g mąki pszennej (dałam krupczatki) 0,5 łyżeczki soli 110 g drobnego cukru 150 g masła w temp. pokojowej 3 żółtka Krem budyniowy 2 szkl. mleka budyń waniliowy na 3/4 l mleka (użyłam Gellwe) + 3 łyżki mąki pszennej

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Oczy Carycy 182

nagrzanym do 170 st.C przez około 40 minut do wyrośnięcia, zarumienienia i do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa równe blaty i nasączyć przestudzoną słodką herbatą owocową. Krem budyniowy: 1,5 szkl mleka przelać do garnka i podgrzewać. Mąkę ziemniaczaną, cukier i aromat rozprowadzić w reszcie mleka (1/2 szkl). Ważne, by dobrze(...)ciasta umieścić w formie, w której był pieczony. Wysmarować go połową kremu budyniowego, na kremie poukładać ciasno obok siebie okrągłe biszkopciki. Biszkopciki zalać tężejącą galaretką wiśniową. Ciasto schłodzić do stężenia. Resztę kremu budyniowego wyłożyć na drugi nasączony blat ciasta (wysmarować go od strony, którą będziemy kłaść na galaretkę). Po stężeniu galaretki, przykryć ją ciastem z kremem. Polewa czekoladowa: Mleko, cukier

Nastoletnie Wypiekanie
Gruszkowy Królewicz 292

składniki zagnieść razem na gładkie ciasto. Podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce przez około godzinę. Po schłodzeniu każdą z części rozwałkować i rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie ponakłuwać widelcem na całej powierzchni i upiec na ciemno złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez kilkanaście minut. Masa budyniowa: 1/2 litra mleka , 2/3 szklanki(...)minuty. Pod koniec dodać cynamon i wymieszać. Ciasto składać w następujący sposób: kruche połowa gorącej masy budyniowej, biszkopt, gruszki, reszta gorącej masy budyniowej, kruche. Placki lekko dociskać podczas składania. Ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej zostawić je do następnego dnia, żeby kruche placki mogły w odpowiedni sposób nasiąknąć kremem i gruszkami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto pawi ogon w wersji świątecznej 815

jajka, masła zagniatamy ciasto. Ciasto schładzamy i dzielimy na dwie części. Pierwszą część wykładamy na blaszkę (20x30cm) pieczemy w 180 stopniach ok. 10 minut. Z drugiej części ciasta pieczemy drugi blat. masa budyniowa: Mąki rozrabiamy w 1/2 szkl mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Do gotującego się mleka dodajemy mieszankę mąk i gotujemy budyń. Budyń studzimy(...)Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na puszystą masę i dodajemy do niej partiami budyń.  wierzch: Śmietanę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę. Wykonanie: Blat z kruchego ciast smarujemy 1/3 masy budyniowej.  Na masie układamy rolady (każdą z rolad podzieliłam na części wyszły mi więc 4 mniejsze rolady). Rolady przykrywamy pozostałą częścią masy budyniowej, wyrównujemy krem i przykrywamy drugim

Bon appetit mon amie
ciasto delicja 418

upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na warstwę galaretkową: 2 galaretki o smaku pomarańczowym 2 duże pomarańcza 700 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Pomarańcze obieramy z błonek, kroimy na mniejsze cząstki i dodajemy do galaretki. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 3 łyżki(...)patelni, wykładamy je na ściereczkę i pocieramy aby usunąć skórki, następnie siekamy je i dodajemy do kremu. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu wylewamy tężejącą galaretkę z pomarańczami i przykrywamy drugim blatem. Wierzch biszkoptu smarujemy kremem czekoladowym na który wykładamy masę budyniową. Całość posypujemy startą czekoladą. Schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kokosowo - budyniowe 139

Bardzo smaczne ciasto, w którym masa kokosowa nie wysycha, tylko jest cały czas idealna. To wszystko dzięki połączeniu masy kokosowej z kremem budyniowym. Takie ciasto piekłam do pracy, więc zdjęcia robiłam niestety przy sztucznym oświetleniu wieczorem. SKŁADNIKI Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)ponownie zmiksować. Dolny biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, po czym wyłożyć na nim równomiernie krem kokosowo-budyniowy. Nałożyć górny biszkopt. Polewa: Śmietanę zagotować, dodać połamaną gorzką czekoladę i dobrze wymieszać lekko podgrzewając, aż powstanie jednolita polewa. Lekko gęstniejącą już polewę rozsmarować równomiernie na wierzchu ciasta. Dekoracja: Żelatynę zalać odrobiną wody i zostawić do napęcznienia. 50 g śmietany zagotować, wyłączyć palnik

Passions hobbies life
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 1078

Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką, Wspaniałe, rozpływające się w ustach ciasto. Po prostu pycha. ! Przepis pochodzi z   TEJ strony. Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki 5 żółtek 250 g schłodzonej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania Schłodzoną margarynę pokroić w kostkę, a następnie dodać(...)spód ciasta. Leciutko docisnąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni aż do chwili aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu, pozostawić ciasto do wystudzenia. Przygotować budyniową piankę: Składniki: 5 białek 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( dałam zwykły cukier) 1 opakowanie cukru wanilinowego

Na słodko lub wytrawnie
Kruche ciasto z jabłkami i budyniową pianką. 111

Witam Was cieplutko :) Jabłka i cynamon to najlepsze połączenie. U mnie na kruchym cieście z budyniową pianką. Tak prosto i niezwykle pysznie. Takie ciasto jest idealne na podwieczorek. Ciasto polecam podać z kubkiem zimnego mleka. Każdy łasuch się skusi na taki podwieczorek. To ciasto uda się każdemu. Bardzo polecam i słodkich inspiracji życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej

Izabelawkuchni
CIASTO ANANASOWO-KOKOSOWE 143

5x23,5cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masę bezowo-kokosową, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C. Pieczemy ok.30 minut na termoobiegu.  Upieczone ciasto kokosowe odstawiamy do wystudzenia. Masa ananasowo-budyniowa: - 4 żółtka - puszka ananasów - budyń śmietankowy, bez cukru - 250g masła - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka mąki (u mnie orkiszowa typ450) Ananasy odsączamy z zalewy. Na soku(...)małą kostkę i dodajemy do masy budyniowej z masłem. Dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na biszkopt (ja wcześniej okroiłam boki biszkoptu i podłożyłam papier do pieczenia), wyrównujemy. Masę budyniową przykrywamy ciastem kokosowym, tzn. zsuwamy delikatnie ciasto kokosowe (ja tak kombinowałam, że swoje złamałam, na szczęście w efekcie końcowym nie było to zauważalne). Dodatkowo: - 20g kremówki - 25g czekolady Kremówkę zagotować, zdjąć

Smaczne Zdrowe
NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 136

Przepyszne połączenie chrupiącego ciasta i budyniowego kremu.jest to wersja uproszczona bo z gotowego ciasta francuskiego i budyniu w proszku ale ciasto smaczne i znika migiem. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 5 szklanek mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 5-6 łyżek cukru 250g masła WYKONANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia

Mała w garnku miesza
Metrowiec - Najlepszy Przepis 3235

Metrowiec - jedno z popularniejszych ciast goszczących w naszych domach. Ciasto z poniższego przepisu wychodzi delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach, ponadto masa składająca się z

Słodka Strona
komunijne ciasto z kremem waniliowym 1212

  składniki na ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szkl śmietany 2 jaja 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia