ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:52/345)

Tort 146

wykładamy papierem do pieczenia (boki zostawiamy suche), wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy przez ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni- na złoty kolor. Po tym czasie studzimy biszkopt i zimny przekrawamy na trzy części. Masa 1: 1 szkl mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i zagotowujemy. W reszcie mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Wlewamy budyń do gotującego się mleka i mieszamy(...)odstawiamy do wystudzenia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy do łyżce zimnego budyniu cały czas ucierając. Do tortownicy w której piekł się biszkopt wkładamy 1 blat ciasta, wykładamy krem budyniowy, wyrównujemy i układamy na kremie 2 blat ciasta lekko dociskając. Wstawiamy ciasto do lodówki. Masa 2: Zimną śmietankę ubijamy na sztywną masę z cukrem, na koniec wsypujemy śmietankę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto rabarbarowe z pianką 106

czas 1,5 minuty wyjąć ciasto z naczynia i zagnieść w jednolitą masę. Reszta jak wyżej. 2. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i podpiec ciasto przez 20 minut. 3. Przygotowanie masy budyniowej – odcedzić ananasy, rabarbar umyć i pokroić w małe kawałki. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać proszek budyniowy, śmietanę, mąkę ziemniaczaną. wszystko dokładnie(...)budyniowej dodać rabarbar i ananasy. Wymieszać łyżką. Thermomix – masa budyniowa do naczynia miksującego dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund dodać resztę składników oprócz owoców, wymieszać obroty 6, czas 30 sekund dodać owoce i wymieszać już kopystką reszta jak wyżej 4. Podpieczone ciasto wysmarować roztrzepanym białkiem, użyć białka przeznaczonego na piankę. Oczywiście tylko tyle

Kuchnia Pokoleń
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 469

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)margarynę, dodając partiami budyń aż cały wyrobimy. W razie konieczności masę można dosłodzić.  Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą.  Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia.          Uwagi

Kulinarne Fantazje Marioli
Szarlotka z pianką 156

łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka: 6 białek 1/2 szklanki cukru 1 budyń bez cukru (proszek budyniowy) Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej ewentualnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto:  Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do mąki, mieszać do momentu, aż masa będzie grudkowata(...)ubijania stopniowo dodawać cukier, na koniec dodać proszek budyniowy i wymieszać na najniższych obrotach miksera. Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć masę jabłkową, a następnie piankę budyniową i zetrzeć na wierzch mniejszą część ciasta. Piec około 1 godziny, aż ciasto ładnie się zrumieni. Przestudzone można posypać cukrem pudrem. Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Makowiec z budyniową pianką 409

Prosty makowiec na kruchym cieście i budyniową pianką na wierzchu. Nie jest to jednak typowa pianka, jaką stosowałam w innych przepisach. Tutaj faktycznie gotuje się najpierw budyń, a nie sypie proszek budyniowy do białek. Dla mnie to coś nowego, ale podoba mi się ten pomysł. Ogólnie z tym makowcem nie ma dużo pracy (chyba, że koniecznie chcecie użyć samodzielnie wykonanej

Arabeska waniliowa
Tradycyjna Pani Walewska 1006

Przepis na najlepsze ciasto na świecie jest stary jak świat. Kilka lat temu dostałam do od koleżanki. Pani Walewska towarzyszy nam podczas każdych świąt. Jest tak

Prosty przepis na
Napoleonka Ireny 154

Przepis dostałam od znajomej rodziców. Trafił na stałe do mojego menu 🙂 (Napoleon cake) Składniki / Ingredients: ciasto: / pastry: 3 szklanki mąki / 3 cups flour 1 kostka masła

czarrna od kuchni
ciasto budyniowe mocno truskawkowe... 137

formach wystudzić. Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, resztę truskawek pokroić w plasterki, na zimnym cieście rozsypać truskawki, wlać tężejącą galaretkę, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto ucierane budyniowe jest bardzo smaczne, może być idealną bazą do wielu owoców, jest łatwe, szybkie..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pychotka 189

Składniki ciasto: 2 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g masła 4 żółtka 3 łyżki śmietany bezy: 4

czarrna od kuchni
Chałwowiec bez pieczenia 517

Chałwowiec bez pieczenia Coś dla miłośników chałwy – obłędnie pyszne ciacho na herbatnikach, przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym. Ciasto nie wymaga pieczenia i jest dość

Blog z Apetytem
Rurociąg- pyszne ciasto bez pieczenia! 13687

Rurociąg- pyszne ciasto bez pieczenia! Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, kremowe ciasto z rurkami, które nie wymaga pieczenia. Do jego wykonania użyłam blaszki o wymiarach

Blog z Apetytem
Metrowiec Babci Marysi 245

Upiec 2 ciasta: Składniki na jedno: 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki gorącej wody 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do

czarrna od kuchni
Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 415

Ciężki chleb. Wy też pracujecie w domu wraz z dziećmi, czy dzieci macie w przedszkolu, czy szkole?    Dla kogo: dla fanów ciast z galaretką dla kochających ciasta z masą budyniową dla szukających przepisu na sezonowe ciasto Składniki na biszkopt: 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki

Mania Wypiekania
Kostka orzechowa 157

Co powiecie na taką wariację orzechową na cieście kruchym? Ciasto szykowałam na spotkanie rodzinne, które odbywało się w innym mieście więc musiało spokojnie przetrwać 2,5

Relaxtime
Jesienna Pani Walewska 135

miksera. Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na dżemie, posypujemy 100 g orzechów. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 45 minut. Wystudzić. W ten sam sposób upiec 2 cześć ciasta. Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 150 g masła, w temperaturze pokojowej

kulinarnyswiatdomi

Proponowane wyszukiwania