Kruchy przekładaniec z jeżynami

Kruchy przekładaniec z jeżynami

Kruchy przekładaniec z jeżynami

Kruche ciasto przełożone musem jeżynowym i kremem budyniowym. Wierzch wieńczą świeże jeżyny w ciekawej, bo przeźroczystej galaretce. Smaczne ciasto z owocami, w sam raz na letni deser. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżka śmietany MUS JEŻYNOWY: 400 g jeżyn 1/4 szklanki cukru białego 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody zimnej KREM BUDYNIOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 budyń wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, krem, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, tarta, budyń, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciekawe przepisy, ciasto z galaretka, warstwowa, deser, desery, ciasto budyniowe, szybkie ciasto, tarta na słodko, deser z galaretka, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.