ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:57/345)

orzechowe ciasto 122

Kawa 2 łyżeczki kawy zaparzyć w ¼ szkl. wody. Przecedzić i powoli zimna kawę dolewać do masy Skład ciasta na spód ciasto kruche bez polewy orzechowej, na to masa budyniowa i następnie ciasto z polewą orzechową,orzechami do dołu . Ciasto najlepsze jest do spożycia drugiego dnia. Smacznego

w mojej kuchni
KARPATKA 121

Kremowo-budyniowo. Pyszne lekkie ciasto i puszysty budyniowy krem. Rozpusta na całego. Za każdym razem ciasto wychodzi inne. Te góry i doliny zawsze mnie zaskakują;-) Składniki: CIASTO: szklanka wody 125g margaryny szklanka mąki 5 sztuk jaj łyżeczka proszku do pieczenia  KREM 0,5 litra mleka 200g masła/margaryny budyń waniliowy/śmietankowy szklanka cukru (jeśli budyń jest słodzony- to mniej

potrawyregionalne
Ciasto z malinami i budyniem + film 148

masłem i cukrem , dodajemy rozpuszczony budyń stale mieszając. Zmiksowane żółtka wlewamy stopniowo do budyniu chwilkę gotujemy cały czas mieszając a następnie masę odstawiamy z ognia. Na upieczone ciasto wykładamy masę budyniową dokładnie rozprowadzając a na wierchu układamy maliny . Ciasto schładzamy

Smakowite Dania
Binenstich mit Apfelfülung 143

Binenstich to tradycyjne ciasto niemieckie.Drożdżowe ciasto przełożone waniliową masą budyniową,pokryte pyszną skarmelizowaną polewą migdałową.Skradnie serce i kubki smakowe każdego kto je raz skosztuje.Połączenie smacznego ciasta,chrupiącego wierzchu i gładkiego kremu daje wyjątkowy efekt.Spód drożdżowy jest to ciasto bardzo maślane typu brioszka,a krem budyniowy najczęściej można spotkać z dodatkiem bitej śmietany.Znalazłam wersję typowo jesienną(...)dodatkiem jabłek i uboższą w kalorie,ponieważ dodatkiem do kremu budyniowego jest twarożek zamiast bitej śmietany. Składniki na spód: 230 g mąki orkiszowej 630 2 jajka 20 g drobnego cukru 110 g masła-z lodówki 1,5 łyżeczki drożdży instant 1 płaska łyżeczka soli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Niebiańskie Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe 1723

Rewelacyjne ciasto na biszkopcie z kremową, aksamitna, budyniową masą z kawałkami brzoskwiń oraz warstwą bezowo-kokosową - wypiek, idealny na każdą okazję. Brzoskwinie idealnie komponują się z wiórkami kokosowymi tworząc eleganckie, pięknie prezentujące się i wyjątkowo pyszne ciasto. Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki + ok. 60 ml syropu spod brzoskwiń ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania wierzchu) Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce

Słodka Strona
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 195

Jamajskie pijane rodzynki to delikatne ciasto kakaowe – biszkoptowe z pysznym kremem budyniowym i podwójnie skąpanymi rodzynkami. Pierwsza ich kąpiel odbywa się w rumie (lub innym alkoholu jaki wybierzecie :), a druga w polewie czekoladowej. Ciasto w sam raz dla tych, którzy mają niedobry magnezu, jak ja :) a przede wszystkim dla czokoholików, którym także jestem :) Idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystości(...)równe części, a następnie dolną warstwę smarujemy równomiernie dżemem, na który nakładamy 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy biszkoptem. Z rodzynek odsączamy alkohol i nasączamy nim wierzch ciasta, po czym smarujemy go pozostałym kremem budyniowym. Czekolady łamiemy na mniejsze części, po czym rozpuszczamy je w kąpieli wodnej (tzn. umieszczamy je nad garnkiem z gorącą wodą, w taki sposób by naczynie

Smakowy Raj
Waniliowy miodownik, czyli kruche miodowe ciasto przekładane waniliowym kremem budyniowym 247

szklanki mąki pszennej , 1/2 szklanki cukru , 2 łyżki płynnego miodu , 1 łyżka sody , 1 jajko , 120 g miękkiego masła , 150 ml kwaśnej śmietany . Wszystkie składniki zagnieść razem na gładkie ciasto. Podzielić na cztery części i schłodzić w lodówce przez około godzinę. Po schłodzeniu każdą z części rozwałkować cienko i rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Równomiernie ponakłuwać widelcem(...)uzyskania gładkiego kremu. Uwaga. Powstaje dość luźna masa, ale taka własnie ma być, więc proszę się nie przerażać :) Upieczone placki przekładać (a raczej "przelewać" ;) ) masą budyniową. Ostatni placek pozostawić suchy. Ciasto szczelnie okryć folią spożywczą i po wystygnięciu wstawić do lodówki na przynajmniej kilka godzin. Potem folie zdjąć, a ciasto polać dowolną polewą czekoladową.  Kruche

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kruche z budyniową pianką 131

Kruche z budyniową pianką i borówkami   składniki na ciasto; 3 szkl mąki tortowej 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy Dr .Oetkera 8 g 5 żółtek 1 kostka margaryny Kasi 2 łyżeczki proszku pianka; 6 białek 1/2 szkl cukru pudru 2 budynie waniliowe Winiary 35 g 1/2 szkl oleju 150 g borówki amerykańskiej Blaszka o wym 30/ 30 Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik z kremem bez pieczenia 149

Pyszny niezbyt słodki torcik z kremem budyniowym to wspaniałe ciasto bez pieczenia na deser. Połączenie kremu z musem truskawkowym, bitą śmietaną, galaretką i owocami sprawia, że trudno zatrzymać się na zjedzeniu tylko jednego kawałka. Ciasto na zimno bardzo łatwo się przygotowuje, gdyż nie trzeba piec, a efekt smakowy powinien zadowolić osoby lubiące ciasta z kremem. Torcik jest kremowy, delikatny(...)zrobiłam w niższej i cała galaretka mi się nie zmieściła, niewątpliwie odrobinę wpłynęło to na ostateczny wygląd ciasta. Składniki: (forma 23 cm x 33 cm x 7 cm) 150 g herbatników maślanych (około 17 sztuk)  200 g podłużnych biszkoptów  Krem budyniowy:  2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru  750 ml mleka  200 g masła

Kuchcik gotuje
Rolada drożdżowa z nadzieniem serowo-budyniowym z truskawkami 146

drożdżowe. Nie dlatego, że osobiście uwielbiam, ale dlatego, że mój syn i mąż nie mogą się im oprzeć. Dzisiaj upiekłam dwie rolady drożdżowe z nadzieniem serowo-budyniowym, do którego dodałam również truskawki. Ciasto wyszło pyszne, tylko za cienko je rozwałkowałam, bo jedna z rolad w trakcie pieczenia mi pękła (rozwałkowałam na prostokąt o wymiarach 45 x 35 cm). W przepisie(...)dobrze zagnieść widelcem, dodać do budyniu i dobrze wymieszać. Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w małą kostkę. Tak przygotowane truskawki dodać do ostudzonej masy serowo-budyniowej i wymieszać. Wyrośnięte ciasto drożdżowe mocno uderzyć otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Ciasto krótko zagnieść, po czym podzielić na dwie równe części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o wymiarach

Passions hobbies life
Odrywana drożdżówka z sosem budyniowym 186

drożdżowego. Mogą to być bułki, drożdżówki lub chleby. Uwielbiam je z dodatkiem mleka lub gorącego kakao. Ale tym razem zrobiłam odrywaną drożdżówkę i podałam z sosem budyniowym. Mówię wam, coś pysznego.   Składniki: Ciasto drożdżowe: 600 g mąki pszennej T500  250 ml mleka 100 ml oleju rzepakowego 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 2 łyżki cukru 2 jajka(...)Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozmieszany budyń i mieszając zagotować. Gorący sos przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch i ostudzić. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem i podawać ze sporą ilością sosu budyniowego

Ala piecze i gotuje
Ciasto puszysta krówka 185

masa nie będzie lejna, tylko zrobi się puszysta. Gotowy i ostudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć cappuccino. Na dolny oblat nałożyć równomiernie krem budyniowy. Nałożyć górny oblat i posmarować go kremem kajmakowym. Ciasto można ozdobić potartą czekoladą, lub posypać słodkim kakao. Ewentualnie można posypać je płatkami migdałowymi. Pozostawiam to Waszej wyobraźni ;-)     Ciasto jest przepyszne i mimo puszystego(...)pieczenia ciasta.   W trakcie ubijania. W piekarniku. Wyrośnięte ciasto. Nie jest idealnie równe, bo wyrównywałam je łyżką :-) W trakcie robienia kremu budyniowego. Oblaty z kremem budyniowym. Nakładanie kremu kajmakowego. Dekorowanie ciasta. Smacznego

Passions hobbies life
WEGAŃSKI ORZECHOWIEC Z KARMELEM 266

mleko w garnku będzie się gotowało wlej mieszaninę budyniową. Energicznie mieszaj do całkowitego zgęstnienia budyniu. Zdejmij z ognia i ostudź. Następnie przygotuj warstwę orzechową. Do tego celu rozpuść w garnku margarynę z cukrem. Gotuj do momentu rozpuszczenia cukru, potem wsyp posiekane orzechy włoskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Wszystkie składniki na ciasto włóż do dużej miski,  zagnieć ciasto(...)ostudzonego budyniu i miksuj do momentu uzyskania jednolitej, kremowej masy. W blaszce ułóż upieczone ciasto nie mające orzechów. Posmaruj obficie karmelem i wyłóż cały krem budyniowy.  Całość przykryj ciastem z warstwą orzechową. Gotowe ciasto przełóż w zimne miejsce najlepiej na 24 h.  Smacznego

wegujemy
Kremowa kostka orzechowa 191

moja pierwsza propozycja - pyszna kostka na kruchym spodzie z lekkim kremem budyniowym zwieńczona pyszną masą orzechową z kawałkami orzeszków ziemnych od firmy Helio. Muszę Wam się przyznać, że ta masa, mi wielbicielce orzeszków ziemnych  bardzo posmakowała i coś czuję, że się pojawi jeszcze nie raz. A samo ciasto Prezentuje się bardzo elegancko i jeszcze lepiej smakuje, a do tego(...)następnie mieszamy z makami. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Masło ucieramy na puch i dalej ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu. Złożenie ciasta: na kruchym spodzie rozsmarowujemy krem budyniowy, przykrywamy biszkoptem, a po wierzchu rozprowadzamy masę orzechową. Najlepiej odstawić ciasto do schłodzenia na kilka godzin. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Miodowa krówka. 202

Witajcie :) Sobota, wszyscy w domu, wiec przydało by się pyszne ciasto do kawki :)a że za oknem prawdziwa zima postanowiłam upiec pyszne miodowe ciasto z masą krówkową i masą budyniową. Do masy dodałam odrobinę wyśmienitych cytrynek w rumie które dostałam od firmy Eterno . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Mlyna Zbożowego w Szadku . Ciasto podałam na porcelanie  Bogucice(...)łyżkę soku z cytrynek w rumie, ale jeśli nie  lubicie to nie musicie i  utrzeć z miękką margaryną na puszysty krem. Warstwy ciasta : 1. Placek 2. Polowa masy krówkowej 3. Masa budyniowa 4. Placek 5. Reszta masy krówkowej 6. Wierzch posypać orzechami Odstawić do lodówki na noc, ciasta miodowe najlepiej smakują po kilku dniach, ale na drugi dzień

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania