ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:64/345)

Miodownik z dwiema masami 189

ucieramy z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania,dodajemy po 1 łyżce zimnej kaszy manny. Masa budyniowa: Z podanych składników gotujemy budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Miodownik z dwiema masami: Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi. Odstawiamy do zastygnięcia. Ciasto najlepsze na 2 dzień, a wiec polecam miodownik przygotować na 2 dni wcześniej :) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Cuszima jagodowa 366

stopni. Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Ciągle ubijając dodaję olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę i piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. Masa budyniowa: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam budynie oraz cukier i cukier waniliowy. Wlewam do gotującego się mleka. Mieszam(...)ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję tężejącą galaretę i razem miksuję. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. Na wierzch kładę jasny biszkopt. Ciasto polewam polewą.  Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny- masa budyniowa- połowa masy jagodowej- biszkopty- połowa masy jagodowej- masa śmietanowa- biszkopt jasny

Tradycyjna kuchnia Kasi
Orzechowe z brzoskwiniami 152

Ostatnio się zastanawiałam co by tu upiec na niedzielę , córka podsunęła mi pomysł na ciasto z orzechami , karmelem , masą budyniową , brzoskwiniami i galaretką , powiem Wam że ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerza(...)galaretki brzoskwiniowe 600 ml przegotowanej wody  Masa budyniowa : 600 ml mleka 2 budynie waniliowe z cukrem Winiary 1 łyżka mąki  2 żółtka 4 łyżki masła Blaszka tradycyjna duża  Wykonanie : Mąkę przesiać z proszkiem na stolnicę , dodać cukier , cukier waniliowy i margarynę , posiekać nożem , dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto , podzielić na 2 części . Blaszki wyłożyć papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 987

się upieczone kruche placki. Kiedy masa wystygnie, kruche ciasto mięknie i staje się delikatne niczym biszkopt. W efekcie możemy podzielić się z bliskimi smacznym przekładańcem z delikatną, nieco budyniową, masą serową. Ciasto nie tylko na niedzielę, ale i od święta. Przepis został opublikowany w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia

Trzeci talerz
Zielony Shrek na niedzielnym stole – przepis na shreka 163

się poświęcić. przepis na ciasto shrek do wydrukowania Przepis na ciasto Shrek do wydrukowania znajduje się na wielu stronach internetowych oraz blogach kulinarnych. Jest to przepyszne, delikatne ciasto biszkoptowe z zieloną masą budyniową, zieloną galaretką, lekko zielonkawą pianką oraz delicjami. Nazwa tego ciasta pochodzi od bajkowego ogra Shreka, który to był zielonej maści. Przepis na Shreka jest bardzo podobny

sierotka maRysia w kuchni
KARPATKA + FILMIK 154

Karpatka to pyszne, ptysiowe, puszyste ciasto z masa budyniową. Jest bardzo znane i bardzo lubiane, osobiście za nim przepadam. Polecam je upiec do niedzielnej kawki i nie tylko.  CIASTO :  1 i 1/2 szklanki mąki pszennej ( 1 szklanka 150 g mąki )  1 i 1/2 szklanka wody 200 g margaryny  6 dużych jajek  1-2 formy 25/30

Kulinarne Fantazje Marioli
PANI WALEWSKA / PYCHOTKA 381

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi.  ki   (forma35x20 cm) Ciasto

RAROSSA
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 299

gotować do zgęstnienia. Ostudzić całkowicie. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń. 4. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia. 5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę. Całość zalać tężącą galaretką. 6. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, by galaretka stężała. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
PANI WALEWSKA 657

Ciasto kuszące słodyczą przełamane kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki, który nadaje ciastu niepowtarzalny smak. Z delikatną bezą posypaną płatkami migdałowymi. Nie ma w tym więc nic

RAROSSA
Jabłecznik z budyniem i śliwkami 218

Ciekawa wersja jabłecznika .....  ..... kruchy spód wypełniony masą budyniową, przełamany kwaskowatym smakiem jabłek ....  odrobina cynamonu i smak wędzonych śliwek rewelacyjnie uzupełnia całość.  Wersja warta przetestowania :) Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto - 330 g mąki pszennej - 170 g masła - 100 g cukru - 2 jajka - 2 duże łyżki śmietanki 30 % - kilka kropel olejku waniliowego - mąka do podsypania Wypełnienie(...)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na pół , podsypujemy mąką stolnicę żeby się nie kleiło przy wałkowaniu,z jednej polowy wałkujemy spód i układamy na blaszce, z drugiej wałkujemy i wykładamy boki tortownicy tak jak widać na poniższym zdjęciu . Układamy jabłka  i śliwki ,posypujemy cynamonem. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Robimy masę budyniową z podanym składników wg przepisu

Wypieki Rene
Domowy krem budyniowy 159

oraz żółtka. Do gotującego się mleka wlewamy masę mąki i żółtek. Mieszamy do momentu, aż masa będzie gęsta (powinna przypominać budyń). Studzimy. Miękkie masło miksujemy z wystudzoną masą budyniową. Przed posmarowaniem ciasta możemy masę włożyć na 10 minut do lodówki(chłodną masą lepiej smarować ciasto lub torty).Gotową masa możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Ciasto z galaretką 531

prezentuje się naprawdę elegancko, a przy tym dalej nie wymaga dużo pracy. Do upieczenia biszkoptu wykorzystałam foremkę o średnicy 20 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy (można zrobić też ciasto z samym budyniem zamiast kremu) +truskawki do przełożenia i dekoracji (można wykorzystać dowolne świeże owoce lub owoce z puszki, np. brzoskwinie czy mandarynki), 3 saszetki galaretki, podłużne biszkopty(...)dekoracji, sok z cytryny na poncz Biszkopt pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu , budyń również można przygotować sobie poprzedniego dnia. Zamiast kremu można przełożyć ciasto samym budyniem, potrzebne będą 3 saszetki. Foremkę, w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą – dzięki temu łatwiej będzie wyciągnąć gotowe ciasto

Ciastkozercy
Kruche ciasto z lekką, budyniową pianką 10029

Delikatny, kruchy spód oraz budyniowa pianka z zatopionymi owocami. Ciasto: 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pokrojone w kostkę masło zagnieść z pozostałymi składnikami i podzielić na dwie części (około 3/4 i 1/4). Włożyć do zamrażarki na minimum godzinę. Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi(...)koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą 1/4 część ciasta. Piec około

Bullio
Kruche ciasto z lekką budyniową pianką 68055

Delikatny, kruchy spód oraz budyniowa pianka z zatopionymi owocami. Ciasto: 2,5 szklanki mąki 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pokrojone w kostkę masło zagnieść z pozostałymi składnikami i podzielić na dwie części (około 3/4 i 1/4). Włożyć do zamrażarki na minimum godzinę. Zamrożone 3/4 ciasta utrzeć na tarce z dużymi(...)koloru. Wystudzić. Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego pół szklanki oleju pół łyżeczki esencji waniliowej Dodatkowo: truskawki lub maliny Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukier a następnie budyń. Na koniec zmiksować z olejem oraz esencją. Na wystudzony spód nałożyć pianę a następnie owoce. Na wierzch zetrzeć pozostałą 1/4 część ciasta. Piec około

Bullio
Duńskie ciasto z rabarbarem. I o tym, jak moja przyszłość zawisła na włosku. Czy może raczej na odnóżu...? 181

sprzedaż...? Ha. Ha. Przepis na to ciasto z rabarbarem znalazłam na blogu Pistachio . Spodobał mi się bardzo, bo są w nim same dobre rzeczy: miękkie, waniliowe ciasto ucierane, karmelizowany rabarbar i krem budyniowy. Niewielki dodatek kardamonu nadaje mu wyrazistego, niecodziennego charakteru. Czy może być coś lepszego...? Przygotowanie, choć obejmuje kilka etapów, jest banalnie proste i wcale nie zajmuje dużo czasu(...)Wlać ekstrakt, połączyć.  Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z solą. Partiami dodawać do masy maślano-jajecznej, miksując na najniższych obrotach miksera.  Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu równomiernie rozłożyć masę budyniową, a na niej lekko odsączony rabarbar. Posypać płatkami migdałowymi. Piec w 180 st. C. przez około 1 godzinę. Ostudzić. Smacznego! Przepis dodaję

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania