ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:70/345)

Ciasto z kremem budyniowym, z brzoskwiniami i cytrynową pianką. 591

wielbicieli lekkich ciast mam bardzo pyszną propozycję na ciasto na biszkopcie, z kremem budyniowym z pysznymi brzoskwiniami i lekką cytrynową pianką. Ciasto jest niezwykle pyszne i zapewniam, że posmakuje każdemu. Jest takie w sam raz. Filiżanka kawy i mamy pyszny podwieczorek. A i gości można nim poczęstować. Zachęcam, upieczcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki(...)koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony i studzimy. 2. Krem budyniowy: Budynie rozpuszczamy w połowie zimnego mleka, pozostałe mleko zagotowujemy i wlewamy

Izabelawkuchni
Murzynek Z Masą Budyniową Na Kwaśnej Śmietanie 164

Ciasto wychodzi puszyste a zarazem wilgotne, a krem budyniowy z dodatkiem kwaśnej śmietany jest tak smaczny że można wyjadać go wprost z rondelka ;) Ciasto sprawdzi się na każdą okazje :) Składniki na blaszkę 20 x 10 cm Murzynek: 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru 1 jajko kl L 70 g masła 80 g kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżki kakao(...)przelewamy od razu do foremki . Pieczemy w 180 stop przez około 35-40 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w ciasto musi być suchy). ciasto studzimy i przekrawamy na dwie części. Masa budyniowa 3. Roztrzepujemy jajko ze śmietaną i mąką ziemniaczaną. Mleko gotujemy z masłem i cukrem. Do zagotowanego mleka wlewamy naszą masę jajeczną i ciągle energicznie mieszamy

Gotowanie...to proste !
Ciasto kokosowo- ananasowe 165

problem, bo nie wiem jakie ciacho upiec tym razem...bo wszystkie ciasta są tak baaaardzo pyszne! W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka(...)ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, następnie ściągamy papier i wkładamy z powrotem do blaszki.  1,5 szklanki mleka wlewamy do garnka i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Gdy mleko zacznie się gotować, to powoli wlewamy jedną ręką mleko z budyniem

kulinarne odsłony pati
Przepyszne Ciasto Ananasowo-Kokosowe 5937

Rewelacyjne ciasto na biszkopcie z kremową, aksamitna, budyniową masą z kawałkami ananasa oraz warstwą bezowo- kokosową, a wszystko polane czekoladą i oprószone wiórkami kokosowymi - wypiek, którym nie powstydzi się żadna Pani (lub Pan) domu. Polecam. Ciasto Ananasowo-Kokosowe - Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z nutą wiśni 85

Uwielbiam czekoladowe ciasta, przełożone słodkim kremem budyniowym i kwaskowatymi owocami. Wiem, że wśród moich czytelników jest sporo osób z nietolerancją laktozy dlatego tym razem wśród składników znalazły się produkty bez laktozy. Składniki na ciasto   2 czekolady deserowe-gorzkie 3/4 szklanki mleka bez laktozy marki MLEKOVITA 100 g masła bez laktozy 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki(...)małej prostokątnej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Gdy ciasto przestygnie przekrawamy je na dwie części. Pierwszą układamy w foremce i smarujemy frużeliną wiśniową. Krem budyniowy:   1 budyń bez cukru 2 szklanki mleka bez laktozy marki MLEKOVITA 2 łyżki cukru 3/4 kostki masła bez laktozy aromat waniliowy Masło

Kasia i jej kobiecy świat
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 133

Wyobraźcie sobie: karmelizowane gruszki z kruchym ciastem czekoladowym połączone budyniowym kremem z dodatkiem musu owocowego. Działa na wyobraźnię? A co dopiero faktyczna degustacja! Przekonam się jutro, bo przekroczyłam dzisiejszy limit kalorii. Owoce można zastąpić np. brzoskwiniami, czy tez jabłkami, ale w tym drugim przypadku nie dodałabym kakao do ciasta tylko sowita łyżkę cynamonu. Składniki: 200 g mąki pszennej(u mnie

greenscarf
Piernikowa tarta z budyniowo-wiśniowym nadzieniem 184

budyniowo-wiśniowym nadzieniem. Zapachniało świętami… Uwielbiam zapach piernika unoszący się po całym domu. A Wy? Jeśli też kochacie takie aromaty i cenicie proste, szybkie w przygotowaniu ciasta z pysznym budyniowym nadzieniem polecam Wam przygotować taką piernikową tartę. Idealna na co dzień, jak na święta. Spróbujcie. Większość produktów do przygotowania tarty możecie nabyć w sklepie internetowym Eko-Młociny Składniki(...)widelcem. Formę z ciastem wkładamy jeszcze na 5 minut do lodówki. Następnie wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie dół). Tartę piekę około 20-25 minut (czas zależny od piekarnika). Wyciągamy z piekarnika do przestudzenia. Budynie mieszamy dokładnie z połową szklanki mleka i łyżką mąki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Dodajemy proszek budyniowy wymieszany z mlekiem

Słodkie okruszki
Napoleonka bez pieczenia 320

Proponuję Wam dzisiaj kolejne ciasto bez pieczenia - napoleonkę. Do jej przygotowania potrzebne są krakersy lub herbatniki (ja użyłam krakersów, bo bardzo lubię słono-słodki smak w cieście) oraz masa budyniowa, którą wylewa się na ciastka i wstawia do lodówki by stężała. Nic prostszego. Można ją udekorować świeżymi truskawkami, malinami czy jagodami. Polecam! 1 paczka krakersów lub berbatniki Masa budyniowa(...)wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć krakersy bardzo ściśle. Masa budyniowa: jedną szklankę mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Gdy mleko zagotuje się, wlać zmiksowaną masę i gotować ciągle mieszając, aż wszystko zgęstnieje. Ciepłą masę wylać na krakersy. Przykryć pozostałymi krakersami. Ciasto schłodzić w lodówce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Orzechowiec z masłem orzechowym 156

budyniu dodać masło i cukier, a następnie miksować na najwyższych obrotach na puszystą i jednolitą masę. Dolny blat nasączyć herbatą, a potem rozsmarować masło orzechowe. Następnie rozsmarować masę budyniową i przykryć ciastem z warstwą orzechów.  Smacznego

talerz przyjemności
szarlotka z budyniową pianką 141

Kruche ciasto z delikatną, słodką budyniową pianką i kwaskowymi jabłkami to doskonałe połączenie. Na dodatek zawsze wychodzi i świetnie smakuje. składniki: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru cukier waniliowy 200 g masła 5 jaj (oddzielnie żółtka i białka) 3-4 łyżki gęstej śmietany 1,2 kg jabłek (najlepiej szarej renety lub antonówek) 1 szklanka cukru(...)obrane i starte na tarce o grubych oczkach. Białka ubijam na sztywną pianę z cukrem pudrem, na koniec dodaję proszek budyniowy i dokładnie miksuję. Gotową pianę wykładam na owoce. Na wierzch ścieram (na tarce o grubych oczkach) drugą część ciasta. Całość wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
Orzechowo-gryczane ciasto z bakaliami 177

łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Krem budyniowy: 250 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 1/2 opakowania budyniu (czyli 20 g – 1 spora łyżka) 1 łyżka cukru z agawy Dodatkowo: 75 g mieszanki studenckiej (mieszanki bakalii) – użyłam gotowej mieszanki ze sklepu ymt24.pl – tutaj link: https://ymt24.pl/mieszanka-studencka-250g przygotowanie Na początku przygotuj ciasto – kaszę gryczaną zmiel w młynku(...)roślinne wymieszaj z proszkiem budyniowym oraz z cukrem z agawy. Całość zagotuj mieszając. Mieszankę bakalii odcedź i lekko posiekaj nożem na mniejsze części. Wymieszaj ją z masą budyniową. Na wcześniej upieczone ciasto gryczane wyłóż krem orzechowy – nierównomiernie (tak, aby pozostawić wolne przestrzenie pomiędzy). Wolne przestrzenie pomiędzy kremem orzechowym zalej kremem budyniowym wymieszanym z bakaliami. Całość zapiecz przez 10 minut

Via Gusto
Szarlotka z budyniową pianką 146

ciasta, które mają rzesze zwolenników. Chyba nie znam ludzi, którzy nie lubią jabłek. Znacie kogoś takiego? Kruchy spód pokryty warstwą przepysznych cynamonowych jabłek, do tego lekka budyniowa pianka i jestem w niebie! :)  Ciasto znikało w mgnieniu oka. Doprawione waniliową nutą w postaci kieliszeczka  Stanislav Vanilla Bean . Stanislav ten charakteryzuje się słodkim smakiem z dodatkiem aromatycznej wanilii. Wódka Stanilav(...)szczypty soli ubijamy pianę. Ciągle ubijając dodajemy po łyżce cukru (kolejną dokładamy, kiedy poprzednia się rozpuści). Na koniec dodajemy proszek budyniowy oraz olej i dokładnie mieszamy. Pianę wykładamy na jabłkach. Na warstwę piany ścieramy resztę zamrożonego ciasta i wkładamy je do piekarnika na 40 - 45 minut. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu studzimy. Ciasto można oprószyć cukrem pudrem

MamaOskarka
Wiosenna tęcza 205

Kolorowo i bardzo letnio....tęcza kolorów i smaków. Wspaniałe ciasto, można by rzec ...delicje... :)   Biszkopt jasny: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec(...)cukru kryształu 1 łyżka masła Podane składniki wymieszać i podsmażyć na złoty kolor. Dodatki: 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu 1 paczka okrągłych biszkoptów Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.  Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Ciasto chałwowe z kajmakiem! 154

masła - łyżeczka mąki pszennej - 150 ml śmietany 36% - 100 g chałwy - 2 łyżki żelatyny w proszku  Na pierwszą warstwę ciasta, od spodu, wykładamy kajmak. Przykrywamy warstwą ciasta.  Przygotowujemy krem budyniowy. 200 ml mleka zagotuj w rondelku. Pozostałe 100 ml mleka rozprowadź w bubku z budyniem, mąką i ewentualnie cukrem jeśli budyń jest bez cukru. Masę wlej do garnuszka

SMYKWKUCHNI
BRZOSKWINIOWY RAJ 167

Brakuje mi ciągle czasu a mam parę zaległych przepisów. Dziś pyszne ale łatwe ciasto,które możecie zrobić na zbliżające się wolne dni.     Biszkopt orzechowy ( 20 x 30 cm blaszka)  8 jajek 20 dag cukru  10 dag orzechów mielonych  10 dag orzechów posiekanych  2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ubić(...)brzoskwiń - całość podgrzewać na wolnym ogniu,aż galaretki się rozpuszczą. Odstawić do ostygnięcia.  Ponadto: 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczone w 3 szklankach wody herbatniki  Przełożenie ciasta :  Biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - tężejący mus brzoskwiniowy - masa budyniowa - tężejąca galaretka

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania