Przepyszne, wielowarstwowe ciasto z soczystymi jabłkami. Korzenny biszkopt, masa budyniowa, masa jabłkowa i czerwone galaretki, pycha! A na samej górze bita śmietana i wiórki czekoladowe. Wymaga trochę wysiłku, ale na 100% się opłaca. Jest bardzo aromatyczne, warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM(...)układać je na jabłkach. Ciasto wstawić do lodówki na około 15-30 minut. 12. Na schłodzone ciasto wylać pozostałą galaretkę i ciasto znów wstawić do lodówki, aż galaretka całkiem stężeje. 13. Na galaretkę z biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta
Mała CukierenkaPrzepyszne, wielowarstwowe ciasto z soczystymi jabłkami. Korzenny biszkopt, masa budyniowa, masa jabłkowa i czerwone galaretki, pycha! A na samej górze bita śmietana i wiórki czekoladowe. Wymaga trochę wysiłku, ale na 100% się opłaca. Jest bardzo aromatyczne, warstwy wspaniale ze sobą współgrają i najważniejsze: z przepisu przygotujemy sporą blaszkę ciasta:) Wielka porcja pyszności, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM(...)układać je na jabłkach. Ciasto wstawić do lodówki na około 15-30 minut. 12. Na schłodzone ciasto wylać pozostałą galaretkę i ciasto znów wstawić do lodówki, aż galaretka całkiem stężeje. 13. Na galaretkę z biszkoptami wyłożyć pozostały budyniowy krem. Przykryć go drugim biszkoptem i lekko docisnąć. 14. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Posmarować nią wierzch ciasta
Mała CukierenkaDzisiaj mam przepis zdecydowanie dla wielbicieli słodkich, czekoladowych ciast:) Puszysty ciemny biszkopt przełożony dwoma czekoladowymi kremami, budyniowym oraz śmietanowym, które świetnie ze sobą współgrają. Idealne jako dodatek do filiżanki gorącej kawy :) foremka 23x33cm Biszkopt: 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki mąki tortowej, 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia(...)gotujące się mleko z cukrami. Stale mieszając, gotować, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, stale ucierając, dodawać po łyżce przestudzone masy budyniowej. Krem wyłożyć na pierwszy blat ciasta i przykryć drugim blatem. Krem stracciatella: 250 ml śmietanki 36%, 2 łyżki cukru pudru, 100 g startej mlecznej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem
Z miłości do słodkościnadaje się do ciast jak i do sałatek. Ja lubię jej połączenie zwłaszcza z serem Brie i sałatą rukolą. Tym razem jednak wylądowała w cieście i to nie byle jakim bo w torcie. Zarówno masa budyniowa jak i wstawka owocowa przygotowane zostały na bazie soku i owoców gruszki. Sok gruszkowy wykorzystałam także do skropienia biszkoptów. Tort gruszkowy będzie świetnym ciastem(...)biszkopt skropić sokiem gruszkowym, wyłożyć drugą część tężejącej galaretki gruszkowej. Przykryć ostatnim plackiem biszkoptowym, ten też skropić sokiem gruszkowym a następnie wyłożyć 1/3 masy budyniowej. Rozsmarować. Na masie ułożyć jeden obok drugiego mini biszkopty. Ciasto po wierzchu udekorować pozostałą częścią masy. Tort schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Tort gruszkowy Smacznego! O czym warto pamiętać piekąc tort gruszkowy. Tort gruszkowy
mecooksmiodu 1 łyżka cukru wykonanie: Masło, miód i cukier rozpuszczamy np. na patelni. Dodajemy posiekane orzechy i mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia a następnie wykładamy na blat ciasta i pieczemy składniki na masę budyniową: 700 ml mleka 100 g masła 1 i 1/2 budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej(...)mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy cały czas i podgrzewamy, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. złożenie ciasta: Na pierwszy blat wykładamy całą masę budyniową, przykrywamy drugim blatem, na którym równomiernie rozsmarowujemy masę kajmakową. Przykrywamy blatem z orzechami. Całość odstawiamy w chłodne miejsce
Domowy Smak JedzeniaBardzo smaczny przekładaniec, który wymyśliłam na tegoroczne Walentynki. Czekoladowy biszkopt z mojego niezawodnego przepisu, przekładany masą budyniową na bazie syropu z gruszek. Możecie użyć też innych owoców, np. brzoskwiń lub ananasów, ja zdecydowałam się na gruszki. W masie nie ma mleka więc ciasto mogą jeść osoby uczulone na produkty mleczne. No i efektowne serduszka z galaretki na wierzchu. Koniecznie spróbujcie(...)dokładnie i wlać do gorącego soku. Mieszać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Gruszki pokroić w nieduże kawałki. Dodać do masy i całość pozostawić do wystudzenia. Przegotować ciasto: połowa biszkoptu, masa budyniowa z gruszkami, druga połowa biszkoptu z wyciętymi serduszkami. Gdy galaretka będzie tężejąca wlać ją delikatnie do wyciętych serc. Włożyć do lodówki (najlepiej na noc), żeby wszytko ładnie się
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDziś zapraszam Was na pyszne, kruche i delikatne ciasto z malinami i budyniową pianką. Przepis znalazłam na stronie „ Moje Wypieki.” I nie zawiodłam się, jest pyszne. Powiem Wam, że się w nim zakochałam i myślę, że bardzo często będzie gościć w moim domu. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu. Zamiast malin można dać inne ulubione owoce: borówki, truskawki(...)jeżyny itp. Zapraszam!!!! Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka), 250 g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek, 1 szklanka drobnego cukru do wypieków, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru, 1/2 szklanki
Passion of Cookingziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru, 1 puszka mleka skondensowanego lub masy kajmakowej, 2 op. herbatników ( po 300g ) 0,5 czekolady mlecznej lub gorzkiej Wykonanie: Ciasto rozpoczynamy od przygotowania masy budyniowej. Do półtorej szklanki mleka dodajemy mąkę ziemniaczaną i zwykłą. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym i zwykłym. Jak już się zagotuje to dodajemy(...)niej fixy i cukier puder. Herbatniki układamy na blaszce, smarujemy je masą kajmakową i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Na herbatniki rozsmarowujemy masę budyniową i przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników. Następnie rozsmarowujemy bitą śmietanę. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Najlepiej na cały dzień. Smacznego
Passion of Cookingkakaowy biszkopt z masą jabłkową, gęstą masą budyniową i podprażonymi orzechami to doskonałe ciasto nie tylko na niedzielny poczęstunek. Świetnie też sprawdzi się na różnego rodzaju uroczystościach czy świętach. Biszkopt kakaowy 5 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki 2-3 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki oleju Masa jabłkowa: 1 kg jabłek
Smaki Na Talerzutruskawkami Trójkolorowy sernik na zimno z truskawkami Deser z truskawkami i białą czekoladą Pierogi z truskawkami Lody truskawkowe Ciasto jogurtowe z truskawkami Kostka truskawkowa Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką Koktajl truskawkowy Gorąca czekolada truskawkowa Koktajl truskawkowo-jagodowy Lody truskawkowo - jagodowe Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą Sernik na zimno z truskawkami Serowe knedle z truskawkami
My simple kitchenczekałam na nie cały rok. Uwielbiam wykorzystywać je w ciastach i różnych deserach. Uwielbiam ich zapach i kwaskowaty smak. A dzisiaj częstuję Was pysznym drożdżowym ciastem. Ciasto jest bardzo wilgotne, budyniowe i pysznie pachnące malinami. Upieczcie koniecznie na podwieczorek. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: Ciasto: 2 i pół dag świeżych drożdży 2 łyżki śmietany 18 % 1 cukier waniliowy
Izabelawkuchnicztery warstwy ciasta mimo, iż oddzielnie pieczone powstają dość szybko. Ciasto kruche, orzechowe i kokosowe. Mieszanka smaków a wszystko przełożone pysznym, lekkim kremem maślano – budyniowym. Dla mnie poezja. Ciasto jest podzielne, na dużą blachę. Długo poleży a im bardziej sobą przesiąknie tym lepiej Bardzo polecam. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 200 g masła 5 żółtek
Made By Mom And SonKlasyczny 3 bit z kremem budyniowym, śmietanowym z kawałkami czekolady i orzeźwiającymi, dojrzewającymi w słońcu świeżymi truskawkami. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 380g herbatników Petit Buerre 50g mlecznej czekolady kakao Krem budyniowy: 600ml mleka 200g masła extra 2 budynie wanilinowe 2 łyżeczki cukru wanilinowego(...)wymieszać aż do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Następnie dodać startą na tarce o małych oczkach czekoladę i całość dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć krem budyniowy, ułożyć drugą warstwę herbatników, wylać mus truskawkowy i wyłożyć trzecią warstwę herbatników. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie
Szalona Kuchnia Ewelinywykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy na nią ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20-30 minut. Biszkopt odstawiamy do wystudzenia i kiedy już ostygnie przecinamy wzdłuż na pół. Następnie przygotowujemy masę budyniową. Do miseczki nalewamy pół szklanki mleka, dodajemy do niej żółtka i mąkę ziemniaczaną, dobrze(...)około 2 minuty. Studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy porcjami zimny budyń. Miksujemy do połączenia się składników. Na spodzie blaszki umieszczamy jeden płat ciasta i wykładamy masę budyniową, odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Kolejno zabieramy się za galaretkę wiśniową. Sok z kompotu oraz wodę zagotowujemy w garnku. Odstawiamy z ognia. Dodajemy
Symfonia smakowaszklanki cukru 8 jajek 2 łyżki kakao 8 łyżek oleju 8 łyżek wody olejek aromatyzujący Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki cukru jeżeli budyń jest z cukrem 1/2 l mleka kostka masła Wykonanie: Z podanych składników na ciasto upiec ciasto na oleju: żółtka ubić na białą masę z cukrem, następnie dodać olej i wodę, następnie wsypać mąkę(...)części. Do jednej wsypać 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać a do drugiej wsypać 2 łyżki maki i również wymieszać. Oba ciasta rozlać do dwóch foremek. Gdy ciasto będzie stygnąć wykonać masę budyniową: Ugotować 2 budynie na 1/2 l mleka i doprawić cukrem. Odstawić do wystygnięcia. Gdy budyń będzie już zimny wmiksować z niego kostkę miękkiego masła. Przełożenie
Pychotkaaaszklanki cukru 8 jajek 2 łyżki kakao 8 łyżek oleju 8 łyżek wody olejek aromatyzujący Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 3 łyżeczki cukru jeżeli budyń jest z cukrem 1/2 l mleka kostka masła Wykonanie: Z podanych składników na ciasto upiec ciasto na oleju: żółtka ubić na białą masę z cukrem, następnie dodać olej i wodę, następnie wsypać mąkę(...)części. Do jednej wsypać 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać a do drugiej wsypać 2 łyżki maki i również wymieszać. Oba ciasta rozlać do dwóch foremek. Gdy ciasto będzie stygnąć wykonać masę budyniową: Ugotować 2 budynie na 1/2 l mleka i doprawić cukrem. Odstawić do wystygnięcia. Gdy budyń będzie już zimny wmiksować z niego kostkę miękkiego masła. Przełożenie
Pychotkaaa