ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:80/345)

Karpatka 500

wszyscy się nią zajadaliśmy. Teraz też jest to jedno z naszych ulubionych ciast. Jeśli jeszcze nie piekliście tego ciasta to z całego serca polecam! Pyszny, budyniowy krem nie ma sobie równych. Ciasto parzone: 1 szkl wody 125 g margaryny 1 szkl mąki pszennej szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 szkl mleka 3/4 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego

Smakołyki Asi
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 120

Uwielbiam kruche ciasta z dodatkiem rozmaitych owoców, maku czy orzechów. Dzisiaj zapraszam na cisto ze śliwkami i masą budyniową, pyszne i bardzo łatwe, a co najważniejsze, zawsze się udaje. Najlepiej smakuje następnego dnia po upieczeniu. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki 150 g masła  80 g cukru pudru, 1 cukier waniliowy 2 żółtka 2 łyżki śmietany Kruszonka(...)lodówki na minimum 1 godzinę. Tortownicę wysmarować masłem i obsypać bułka tartą, do tak przygotowanej wyłożyć ciasto. Na wierzchu ciasta rozsmarować powidła. W garnuszku zagotować 500 ml mleka z masłem i cukrem pudrem, w pozostałych 200 rozpuścić proszek budyniowy z cukrem waniliowym. Gdy mleko zacznie się gotować wlać przygotowany budyń i ciągle mieszać. Lekko przestudzić i wyłożyć na ciasto

Gosia gotuje
Tarta z borówką amerykańską 213

koloru. Tarta  z borówką amerykańską Proporcje na formę do tarty o średnicy 28 cm Czas przygotowania: 90 minut Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 140 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli 30 g cukru pudru Masa budyniowa: 420 g jogurtu greckiego 110 trzcinowego cukru Muscovado 1 łyżka  cukru waniliowego 2 łyżki maki pszennej 3 jajka Dodatkowo(...)zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30-40 minut do lodówki. W misce umieszczamy składniki masy budyniowej i dokładnie miksujemy. Cukier powinien się rozpuścić i nadać złotawy kolor masie. Ciasto wyjmujemy z lodówki, na oprószonym blacie rozwałkowujemy je na placek o średnicy nieco większej niż nasza forma. Następnie ciasto przenosimy na tortownicę (posiadam

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kakaowe z pianką i borówkami 145

Witam kochani dziś przychodzę do Was z bardzo łatwym i pysznym ciastem. Jest to ciasto kruche kakaowe z budyniową pianką i borówkami :) Robi się je łatwo, szybko i przyjemnie. Zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -2,5 szklanki mąki pszennej tortowej -150g masła -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki cukru pudru -5 żółtek (białka odkładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ,,Błękitna laguna" 123

Ciasto biszkoptowe, przełożone kremem budyniowym z galaretk ą  o smaku owoców leśnych...a to wszystko udekorowane świeżymi i słodziutkimi borówkami...pychota😋 Ciasto Błękitna laguna nie tylko jest smaczne, ale również prezentuje się bardzo ciekawie dzięki wspanialej barwie galaretki. Ciasto najlepiej smakuje, gdy jest dobrze schłodzone. Zapraszam na przepis😊 Składniki (tortownica

kulinarne odsłony pati
Placek Królewicz – kuchnia podkarpacka 181

kilkudziesięciu lat. Składa się ono z 2 warstw miodowego ciasta na sodzie, pomiędzy którymi znajduje się delikatny biszkopt. Warstwy placka połączone są przygotowanym od podstaw kremem budyniowym, a często przed nałożeniem kremu ciasto smaruje się powidłami ze śliwek mirabelek lub węgierek. Tak przygotowany placek wymaga odstawienia do lodówki co najmniej na kilka godzin, by miodowe blaty zmiękły od powideł(...)przerywając miksowania, dodajemy po 1 żółtku. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy całość. Ciasto przekładamy do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni (grzałka góra-dół). Biszkopt studzimy. Z wystudzonej masy budyniowej przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy mikserem i dodajemy do niego stopniowo wystudzoną masę. Na spód układamy blat miodowy

Trzeci talerz
Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia 219

orzechów laskowych + ok. 60 g do posypania wierzchu Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia - Sposób przygotowania: Krem: Ok. 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałych 150 ml mleka rozprowadzamy kakao, proszek budyniowy, mąki i dokładnie mieszamy do pozbycia się ewentualnych grudek (można to zrobić za pomocą miksera). Następnie powstałą "mieszankę(...)powstania budyniu. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia przykrywając folią aluminiową (aby nie tworzył się "kożuch"). Masło z Nutellą ubijamy na puszystą masę. Następnie cały czas miksując partiami dodajemy przygotowaną masę budyniową.   Orzechy laskowe podprażamy na suchej patelni (uważając, aby ich nie przypalić ponieważ staną się gorzkie). Studzimy, a następnie dość drobno siekamy. 1/3 masy przekład amy do oso bnego naczynia

Słodka Strona
Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną  227

wyjątkowo smaczna wersja domowych eklerków. Obydwa, przepyszne kremy idealnie ze sobą komponują tworząc bardzo  apetyczny i efektowny deser. Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną - Składniki (ok. 6-8 eklerków): Ciasto: 4 jajka 100 g masła szklanka mąki pszennej szklanka wody szczypta soli łyżka cukru łyżka wódki Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej(...)cukru 2 żółtka cukier waniliowy 100 g masła 250 ml śmietanki 30% fix do ubijania śmietany (opcjonalnie) cukier puder do posypania Eklerki z Kremem Budyniowym i Bitą Śmietaną  - Sposób przygotowania: Ciasto: Wodę zagotowujemy z masłem po czym wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy starając się rozetrzeć wszelkie grudki.  Całkowicie studzimy. Następnie ciasto solimy, dodajemy

Słodka Strona
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 94

białko Wykonanie: W misce umieścić twaróg, cukier puder i rozpuszczone, przestudzone masło, wymieszać mikserem do połączenia składników. Na końcu dodać całe jajka, pozostałe białko z kruchego ciasta i wsypać proszek budyniowy. Mieszać mikserem na najmniejszych obrotach do czasu aż składniki się połączą. Masę serową wylać na podpieczone kruche ciasto, wyrównać wierzch.  Sernik wstawić do piekarnika i piec około

Zrób to smacznie
Eklerki 161

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Eklerki to wypiek z ciasta parzonego z kremem budyniowym. Najlepiej smakują schłodzone w lodówce. Dla mnie o niebo lepsze niż z cukierni, z potwierdzeniem od moich bliskich smakoszy Post Eklerki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tort cytrusowy 175

wylać żółte ciasto na białe, delikatnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C i piec ok. 40 min. przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. Wystudzone ciasto przekroić na pół w poziomie. masa budyniowa Zagotować 3/4 litra soku pomarańczowego z cukrem. w pozostałym soku rozrobić budynie, wlać do gotującego się soku cały czas mieszając najlepiej mikserem na niskich obrotach. Po zestawieniu(...)ognia wsypać suche galaretki i dokładnie wymieszać, następnie dodać margarynę i również wymieszać. Włożyć jeden blat ciasta i otoczyć go opaska z folii aluminiowej, następnie wylać nieco przestudzoną masę budyniową i zostawić do wystygnięcia. krem Do dwóch szklanek wsypać po łyżce żelatyny i namoczyć każdą porcję w 1/4 szklanki wody. Następnie jedną porcję żelatyny rozpuścić w kąpieli wodnej. 1 krem

Mix smaku
Miodownik z jabłkami 241

Pyszne ciasto miodowo-korzenne z masą jabłkową i budyniową. Idealne na Święta z filiżanką kawy w rodzinnym gronie. Ciasto najlepiej smakuje na 2-3 dzień po przełożeniu masami. Miodownik udekorowałam naturalnymi posypkami od Delecty. Ciasto miodowe: 3 szkl mąki kostka margaryny 1 łyżka miodu jajko łyżka przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 1/2 szkl cukru op.cukru(...)ciasto. Schłodzić. Podzielić na 2 części. 2 formy (30x22cm) wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto, nakłuć widelcem. Piec ok 20 minut w 180st. Ostudzić. Masa jabłkowa: Galaretki rozpuścić w 1/2l gorącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Wymieszać z jabłkami i odstawić do lekkiego stężenia. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorący przykryć folią aby nie zrobił się kożuszek. Miękkie

Smakołyki Asi
CIASTO KRÓWKA NA HERBATNIKACH Z ORZECHAMI 165

Krówka bez pieczenia  – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 20cm x 20cm.  Krówka bez pieczenia  świetnie się sprawdzi, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, prostego, a piekarnik szwankuje ;).U mnie to ciasto znika w szybkim tempie :). SKŁADNIKI ok. 200g herbatników 1 kostka masła (200g) szczypta(...)kajmakową-żeby masa zrobiła się bardziej płynna wstawiamy puszkę do gorącej wody -i znowu nakładamy warstwę herbatników.Dalej wykładamy krem budyniowy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na koniec smarujemy warstwę herbatników pozostałą masą kajmakową.Posypujemy orzechami i wkładamu ciasto na kilka kilka godzin do lodówki.U mnie stało całą noc. Rano posypałam ciasto jeszcze zmielonymi migdałami :). SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Szarlotka budyniowa, delikatna i kremowa. 136

Obiecałam pokazywać Wam szarlotkę w różnych odsłonach – takich, które lubię najbardziej i które według mnie godne są polecenia. Dziś zapraszam na kremową szarlotkę z budyniem. Jedwabistą

Wiszniówka
Mini eklerki 167

jadam w domu. Ja, jak to ja na deser przyszykowałam parę smakołyków. Jedną z moich propozycji były mini eklerki - takie na jeden gryz. Bardzo smaczne, przygotowane z ciasta parzonego i kremu budyniowego, wszystko polane czekolada deserową. Pycha!" Składniki: 320 g mąki 150 g margaryny 1,5 szklanki wody 5 jaj 400 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego(...)Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie kolejno dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie gładka, ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne poduszeczki. Pieczemy około 15 minut w 200`C - bądź do momentu zarumienia. Krem budyniowy najlepiej przygotować wcześniej.  Do rondelka przelewamy 350 ml  mleka, do reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania