ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:76/345)

TARTA BUDYNIOWO CYTRYNOWA + FILMIK 151

Tarta cytrynowo - budyniowa to pyszne ciasto, delikatne, smaczne z pysznym nadzieniem. Ożeźwiające idealne na ciepłe dni. Tartę przygotowałam w Trermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  100 g masła 1 jajko  200 g mąki pszennej 2 łyżki cukru  1 łyżka soku z cytryny szczypta proszku do pieczenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkopt z kremem i orzeszkami ziemnymi ala snickers 161

Pyszne ciasto przełożone kremem budyniowym, posypane orzeszkami ziemnymi, posmarowane masą krówkową i polane roztopioną czekoladą. Składniki Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy : 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 żółtka 25 dkg margaryny Dodatkowo: 300 gram orzeszków ziemnych

Kuchnia u Bietki
rajskie ciasto 1418

składniki na 1 biszkopt orzechowy: (potrzebujemy 2 biszkopty) 1 łyżka mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 3 łyżki bułki tartej 4 jajka (białka

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z kremem i jeżynami 854

Puszysty biszkopt, frużelina z kwaskowych jeżyn i słodki krem budyniowy - oto składowe ciasta idealnego ;). My się nim zajadaliśmy. Od razu podpowiadam, że jeżyny można zastąpić np. malinami, jagodami/borówkami amerykańskimi lub wiśniami. W wersji jeżynowej podbiło nasze serca i oczywiście podniebienia ;). Bardzo polecam!  Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej ( 160 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( 10 g ) 6 dużych jajek

Opowieści z piekarnika
Mus czekoladowy bez nabiału 232

Zobacz także: Mój kaszak Ciasto o wielu nazwach: miodownik, miodowiec, ciasto greckie... Ciasto magiczne Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Ni... Odchudzona napoleonka Lubicie ciasta z kremem budyniowym? Jeśli liczycie kalorie, ... Sernik dyniowy Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wy... Post Mus czekoladowy bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Miodownik 191

Ugotować budyń z obu mąk i mleka, odstawić do wystudzenia. Margarynę, żółtko, wanilię i cukier puder utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać wystudzony budyń.  2. Pierwsze ciasto przekładamy masą budyniową, a drugie smarujemy powidłami lub dżemem.  Dodatki i bakalie znajdziecie na  www.Skworcu.com.pl

Apetyczna babeczka
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 134

agrestową) i budyniem kokosowym. Podekscytowany zacząłem szperać w Internecie i szukać wskazówek i przepisów na poszczególne części mojego wypieku: na ciasto, na krem budyniowy oraz na owocową […] Artykuł Tarta z agrestem i budyniem kokosowym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
CIASTO KOKOSOWE Z MORELAMI – BEZGLUTENOWE , BEZ LAKTOZY, FIT! 214

mąkę kokosową możemy zrobić sami mieląc i susząc wiórki kokosowe ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ubijamy z miodem ok. 10 minut, dolewamy olej. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem, dokładnie miksujemy ( ciasto ma mieć budyniową konsystencje ). Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy pokrojone morele pieczemy ok. 25-30 minut . 160C z termoobiegiem. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką JAWO KRAKÓW

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z morelami i budyniową pianką 206

Morelowa modyfikacja jednego z najpopularniejszych przepisów na stronie, czyli kruchego ciasta z lekką, budyniową pianką. Pokrojone w kostkę masło zagnieść z pozostałymi składnikami i podzielić na dwie części (około

Bullio
Kora 235

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
Światowy Dzień Żywności trwa cały rok - nie marnuj jedzenia! 186

Ciasto Większość ciast też zamrażam. Dzielę na niewielkie kawałki, owijam folią i po rozmrożeniu w temperaturze pokojowej jest dodatek do popołudniowej kawy. Jakie ciasta mrożę? Serniki, ciasta drożdżowe, ciasta przekładane kremem budyniowym etc.  Galarety mięsne i rybne Po przełożeniu do plastikowego pudełeczka wrzućcie je do zamrażarki. Po rozmrożeniu są tak samo smaczne. Zupy Można zamrozić lub zapasteryzować w słoiczku

Codzienna kuchnia niecodzienna
CiAsTo mAślanE z MaliNami pOd cZekOladoWą PiankĄ 220

Składniki: CIASTO: 2 kubki mąki krupczatki 0,5 szklanki cukru 1 kostka zimnego masła 4 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia MASA MALINOWA: 500-600g malin

Luźna Kuchnia
Przekładaniec z truskawkami 203

się nie przypaliło. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy budyń, ciągle mieszając. Upieczony i przestudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Następnie składamy ciasto: biszkopt, masa budyniowa, część pokrojonych truskawek, następnie powtarzamy czynność a potem biszkopt cienka warstwa masy budyniowej oraz połówki truskawek, które zalewamy tężejącą galaretką

Zainspirowana w kuchni
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 185

Witajcie :) Zapraszam Was dzisiaj na kakaowy torcik z nutką kardamonu   przekładany masą serowo budyniową . Połączenie kakaowego ciast z gotowanym serem z budyniem daje niesamowity smak :)  Składniki na ciasto Kakaowe : 1 kopiasta szklanka mąki tortowej 1 szklanka cukru 4 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki  proszku do pieczenia 1 łyżeczka kardamonu Piątnica  6 jajek

Sama słodycz i szczypta chili
Leśny Tort Improwizowany 227

ponownie mieszamy. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. MASA BUDYNIOWA MALINOWA: 1 opakowanie budyniu malinowego na 3/4l mleka 0,5 l mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej MASA: Do rondelka wlewamy mleko, zostawiając sobie

Blondynka Gotuje
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12538

czasami można się pokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów

Ala piecze i gotuje
Ciasto kruche. Krem. Owoce. Tarta z kremem patissiere, letnimi owocami i galaretką 484

dobrą tartę zrobiłam ! Z delikatnym kremem i letnimi, słodkimi owocami a wierzch polałam galaretką żeby było jeszcze pyszniej. Zaplanowałam, że na kruche, maślane ciasto wyłożę krem budyniowy . I wtedy przypomniałam sobie, że jakiś czas temu taki jeden, rozwinięty cukierniczo kolega, Szparag , objechał mnie konkretnie w temacie podobnego kremu . To się patissiere nazywa a nie jakiś budyniowy, mówił. Ja prosta Pyza

Smaczna Pyza
CUSZIMA 152

Dawno nie było u mnie słodkości.Ciasto,które prezentuje czekało na specjalną okazję bo i ono jest specjalne.Kiedy tylko pojawią się truskawki musi się u Nas pojawić również Cuszima s Anastazji.Każdy chwali,znika bardzo szybko.Podaję Wam przepis z moimi zmianami. Biszkopt ciemny: 7 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2-3 łyżki kakao łyżeczka proszku(...)wody.Śmietanę ubić,dodać cukier i tężejącą galaretkę lub śmietan-fix. Dodatkowo:   duża paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe truskawki na wyłożenie na wierzch   Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami na górze

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto "Krówka" 362

ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym wystudzić. Masło rozetrzeć dodając po łyżce wystudzony budyń. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą budyniową. Powstały krem rozsmarować na spodzie z ciasta i przykryć drugim. Kajmak lekko podgrzać i zmiksować, po czym wylać na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto Princessa 208

Ciasto idealne dla miłośników aksamitnej budyniowej masy przełożonej herbatnikami oraz wiórkami kokosowymi :). Szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kostki masła 400 gram, 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru, 1 słoik dżemu o smaku owoców leśnych bądź czarnej porzeczki 400-410 gram ( u mnie budyń porzeczkowy), 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady(...)misce miksujemy masło w temperaturze pokojowej wraz z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce ostygniętej masy budyniowej cały czas miksując, do powstałej masy dodajemy startą czekoladę oraz około 200 gram wiórek kokosowych, całość dokładnie wymieszać/zmiksować, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, na herbatniki wykładamy 1/3 masy kokosowej, przykrywamy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 135

Warstwowe jesienne ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach, słodka warstwa kremu budyniowego doskonale współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka nad „i”. Ciasto bardzo smaczne i na różne okazje w tym świąteczne. Autorski przepis. Składniki na formę   25/30 cm: 35 dag herbatników maślanych Masa jabłkowa: 7 winnych jabłek (antonówka, szara reneta(...)ciasta: Blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym , wyłożyć herbatnikami, wylać zimną i   tężejącą masę jabłkową, rozprowadzić równo, przykryć drugą warstwą maślanych herbatników, rozłożyć krem budyniowy, przykryć kolejną warstwą herbatników, wyłożyć piankę ze śmietanki, posypać grubo kakao. Ciasto włożyć na całą noc do lodówki.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto trociniak 252

Ciasto trociniak to przekładaniec na bazie biszkoptu, kremu budyniowego i warstwy galaretkowej ze startymi jabłkami. Jego nazwa pochodzi stąd, że wierzch ciasta przypomina drobne wióry, tj. trociny, a w rzeczywistości to podrumienione wiórki kokosowe :)  Ciasto łatwe do przygotowania i bardzo smaczne :) Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 35/40 cm: biszkopt(...)wylać lekko tężejącą galaretkę wymieszaną ze startymi jabłkami. Ponownie wstawić do lodówki i poczekać, aż warstwa stężeje. Na sam koniec rozsmarować pozostały krem budyniowy (dla ułatwienia można go lekko podgrzać) i całość posypać warstwą kokosową. Ciasto podawać po mocnym schłodzeniu

Ugotować
Ciasto miodowe z masą budyniową i prażonym słonecznikiem. 244

Bardzo lubię miodowe ciasta.To nie zawiera zbyt wiele cukru ,bo na wierzchu znajduje się karmelowo – budyniowa warstwa , która jest wystarczająco słodka.Ciast rozpływa się w ustach i nie trzeba czekać aż zmiękną blaty .Jest dobre od razu po upieczeniu. Składniki :na blaszkę,która jest w piekarniku Ciasto po upieczeniu pokroiłam na trzy części . Placek miodowy : 300 g mąki(...)pierwszym placku miodowym .Przykryć kolejnym i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć trzeci blat miodowego ciasta.Do pozostałej masy budyniowej dodać 4 łyżki masy kajmakowej .Dobrze wymieszać i rozsmarować na wierzchu ciasta. Dodatkowo: 150 g słonecznika Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim ciasto lekko dociskając do masy .Smacznego

Ladylaura.
CIASTO LION 129

Bardzo dobre ciasto składające się z biszkoptu, masy budyniowej oraz krówkowej z dodatkiem ryżu preparowanego. Mimo tego wcale nie jest za słodkie. Ciasto smakuje super, polecam :) BISZKOPT: 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki łyżeczka proszku i octu KREM: 3 szklanki mleka 10 łyżek cukru 2 budynie waniliowe 0,5 opakowania cukru waniliowego 1,5 kostki masła ORAZ: puszka masy krówkowej(...)wyczerpania. MASA 2: Puszkę otwieramy i przekładamy do dużej miski, wsypujemy ryż (troszkę odkładamy) i dobrze mieszamy.  SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt nasączamy herbatą lub kawą, smarujemy masą krówkową i wyrównujemy, nakładamy  3/4 masy budyniowej. Biszkopty nasączamy i układamy na kremie. Smarujemy pozostałą masą. Wkładamy do lodówki.  ROBIMY POLEWĘ: Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, jak napęcznieje rozpuszczamy

Pani na deser
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 237

ciasto z owoców kiwi, które stanowią prawdziwą bombę witaminową.  Torcik na bazie biszkoptu z delikatną masą jogurtową oraz warstwą budyniową z sokiem frugo i kawałkami owoców - prawdziwa uczta smaków dla sympatyków kiwi.   Tort - Ciasto z Kiwi - Składniki:  4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej(...)zielona) Masa z kiwi - budyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) soku frugo zielone (lub innego soku w kolorze zielonym) 7 łyżek cukru 5 kiwi budyń śmietankowy Masa z kiwi - jogurtowa: 150 g jogurtu o smaku kiwi 200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + ok. 1/5 szklanki wody Tort - Ciasto z Kiwi - Sposób przygotowania: Tortownice

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania