ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:81/345)

Sernikobrownie z musem truskawkowym 235

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto czekoladowe i piec około 15-17 minut w 165 ºC . W międzyczasie przygotować masę serową : twaróg zmiksować z cukrem, proszkiem budyniowym i jajkiem. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Wylać masę serową. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-35 minut (aż do zastygnięcia masy serowej). Przygotowane ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić

Ugotować
Krem budyniowy karpatkowy 2081

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów.   Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Zagotować 350ml mleka. W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać

Kulinarne Przeboje
Ciasto "Orzechowiec" 171

orzechów w cieście. Dla mnie to najbardziej inspirująca pora roku i deszcz za oknem wcale mi nie przeszkadza. Dziś mam dla Was smaczne ciasto o wdzięcznej nazwie „Orzechowiec” dwa miodowe blaty przełożone smacznym kremem budyniowym z odrobiną migdałowego aromatu i warstwą orzechów z miodem.  Pyszne jesienne ciasto do filiżanki gorącej herbaty. Najlepsze na drugi a nawet trzeci dzień(...)blaty zmiękną i ciasto najdzie smakiem. Polecam! Składniki na blaszkę 25/30 cm Ciasto: ½ kg mąki pszennej warmińskiej Młynomag 20 dag masła 3 jajka 15 dag cukru 2 pełne łyżki miodu prawdziwego 1 płaska łyżka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe (po 40 g) 20 dag masła 3 łyżki cukru 16 g cukru wanilinowego Kilka kropel naturalnego ekstraktu

Wanilia i Kardamon
Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 361

ułożone odwrotnie aniżeli w książce "przepisy siostry Anastazji 100 nowych ciast"a to z powodu, że od nawału pieczenia i gotowania pokręciło mi się w głowie:) Ale co tam, ciasto i tak było pyszne i i tak pięknie się prezentowało na wielkanocnym stole:) Upiec dwa cienkie biszkopty: jeden jasny, drugi ciemny. Składniki na wkładkę serową: 60 dkg zmielonego sera białego(...)Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Owoce rozprażyć w garnku na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa. Moje uwagi: 1. Masę owocową do ciasta przygotowałam z mrożonych malin: Maliny zmiksowałam z cukrem

In my kitchen
Szarlotka pod budyniową pierzynką 131

rodziców, co jest bardziej niż możliwe, znając mojego tatę. Zatem dziś zapraszam na przepyszną szarlotkę pod budyniową pierzynką, wspaniała na jesienne dni, do herbatki i dobrej książki. Szarlotka pod budyniową pierzynką 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżeczki octu 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe(...)nagrzanego do 180 C na 15 minut, do momentu, aż wierzch się lekko zrumieni. Wyjąć i posypać bułką tartą, wyłożyć na spód mus jabłkowy, na niego masę budyniową. Wierzch przykryć 1/4 ciasta, cienko rozwałkowaną, albo pociętą foremkam do ciasteczek w różne ciekawe kształty. Piec 40-45 minut w 180 C. Po upieczeniu dobrze wystudzić i powyspać cukrem pudrem. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Muffinki z budyniem (miały być), czyli budyniowe babeczko - bułeczki ;) 167

cienkiego w sensie dosłownym wykonania jeszcze nie widziałam. Nic a nic nie chciały trzymać masy babeczkowej w ryzach. A co dopiero nadzienia budyniowego. Aby nie stracić budyniowej koncepcji niecałą połowę budyniu wymieszałam z ciastem babeczkowym i wyłożyłam do foremek. Piekłam niecałe 30 minut w temperaturze 185 stopni. W smaku babeczko - bułeczki są pyszne, ale o formie muffinkowej musiałam zapomnieć(...)słodkości zje się i tak, bo  w smaku niczego sobie ;) Wskazówki w nawiasie wynikają z tego, że babeczki miały być nadziane budyniem, a nie budyniowe. Jeśli zdecydujesz się dodać budyń do ciasta, należy zmniejszyć ilość cukru i zrezygnować ze śmietany. Zapomniałam o sprawie najważniejszej. Inspiracją dla moich bułeczkowych babeczek był przepis, który znalazłam pod tym adresem

Kuchnia po mojemu
CIASTA NA WIOSNĘ 186

wiosnę. Sprawdzone przepisy na ciasta z truskawkami, rabarbarem. Na puszystą i babciną drożdżówkę. Na idealny sernik na zimno. Sprawdź sam i się przekonaj! CIASTO Z RABARBAREM  CIASTO Z TRUSKAWKAMi, krem budyniowym i bezą BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ!  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! DROŻDŻOWE CIASTO

SMYKWKUCHNI
Pyszne drożdżówki 164

soli masa budyniowa 1/2 l mleka 4 żółtka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: W rondelku podgrzewamy mleko dodajemy cukier 2 łyżki mąki drożdże, robimy rozczyn, odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wlewamy wyrośnięty rozczyn, wbijamy jajka, wsypujemy cukier puder, przesianą mąkę,  szczyptę soli oraz wymieszane przyprawy, wyrabiamy ciasto, pod koniec(...)wyrośnięcia. W szklance mleka roztrzepujemy żółtka dodajemy budyń cukier, cukier wanilinowy i mąkę ziemniaczaną dokładnie wszystko mieszamy wlewamy do zagotowanej szklanki mleka, gotujemy masę budyniową (masę budyniową można zastąpić owocami). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na 1 1/2 cm wyciskamy szklanką kółka układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia odstawiamy na kila minut do podrośnięcia. Gdy bułeczki podrosną robimy wgłębienia

kgwjanczewo
Ciasto biszkoptowe z galaretką 384

każdą sobotę zapraszam na pyszne ciasto. Tym razem mam dla Was przepis na ciasto biszkoptowe z galaretką i kremem budyniowym, doskonałe na każdą okazję.  SKŁADNIKI: Biszkopt jasny: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu. Biszkopt ciemny: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki(...)budyniowej. Na masie układam biszkopt ciemny z otworami. W otwory wlewam tężejące galaretki. Odstawiam do stężenia. Następnie wykładam drugą część masy budyniowej, wyrównuję. Na masie układam drugi blat biszkoptu jasnego. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biedronka 593

cudownego zeszytu mojej szwagierki i teraz dość często ciasto to gości na moim stole. Ciasto imituje biedronkę. Na cieście ciemnym lekko biszkoptowym przeplatają się kropki z ciasta jasnego kruchego, wszystko przełożone jest masą budyniową i biszkoptami nasączonymi galaretką. A wszystko oblane jest czekoladową polewą. Idealne ciasto na stół świąteczny :) Składniki: ciasto jasne: 3 szklanki mąki szklanka cukru 250 g margaryny(...)ciasto ciemne: 3 jajka 1/2 szklanki cukru szklanka śmietany 18% 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ciepłej wody krem budyniowy: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej opakowanie budyniu waniliowego 2 żółtka 8 łyżek cukru margaryna polewa 100 g masła 2 łyżki wody 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo: opakowanie okrągłych biszkoptów galaretka (kolor

na moim stole...
Proste i puszyste ciasto z malinami 209

minut (do zarumienienia i tzw. “suchego patyczka”). Po ostudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!   Polecam również inne ciasta z malinami: Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) Malinowa chmurka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Proste i puszyste ciasto z malinami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Kubuś 581

Ciasto Kubuś to zdecydowanie jedno z lepszych ciast. Puszysty biszkopt, masa budyniowa na bazie soku Kubuś, krem śmietankowy o lekko pomarańczowym smaku. Całość zwieńczona galaretką pomarańczową i delicjami – pycha! Jeżeli nigdy nie jadłeś tego ciasta, to musisz je wypróbować!   SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli SKŁADNIKI

AleTorcik
Ciasto bez pieczenia 290

Ciasto bez pieczenia. Masa budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. Właśnie tyle, a raczej tylko tylko potrzebujemy, by cieszyć się tym wspaniałym deserem. Kremowe, delikatne, idealnie słodkie ciasto, które jak dla mnie, może konkurować z nie jednym tortem. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, typu chrzciny, urodziny, czy po prostu na niedzielny deser Składniki na blaszkę o wymiarach 21x21cm

NiePieprz.pl
PYSZNE CIASTO Z BUDYNIEM I PIANKĄ 2378

budyniem na kakaowym spodzie.Ciasto po schłodzeniu rozpływa się w ustach i ma fajny trójkolorowy wygląd :). SKŁADNIKI Ciasto kakaowe szklanka mąki 3 jajka 1 łyżka kakao 6 łyżek wody i 6 łyżek oleju 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 3 i 1/2 szklanki mleka 3 żółtka 1 łyżka cukru waniliowego  budyń śmietankowy 200g masła lub margaryny(...)masło się rozpuści.Resztę składników na masę miksujemy w 1/2 szklanki mleka i wlewamy na gotujące się mleko z masłem.Mieszamy aż do uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową od razu wylewamy na ciasto kakaowe wyrównujemy i studzimy. Teraz pianka.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody-studzimy.Przestudzoną żelatynę wlewamy pomału do ubijanej śmietanki i miksujemy

Mała w garnku miesza
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16087

pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 g mleka 120 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej(...)tężejącej galaretki. posypka ciasta: 70 g wiórek kokosowych 10 g masła 2 łyżeczki cukru wykonanie: Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe, lekko rumienimy. Ciasto : biszkopt – 3/4 masy budyniowej – tężejąca galaretka z jabłkami – 1/4 masy budyniowej -zrumienione wiórka

Domowy Smak Jedzenia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję