ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:75/345)

Leśny Tort Improwizowany 268

ponownie mieszamy. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy. MASA BUDYNIOWA MALINOWA: 1 opakowanie budyniu malinowego na 3/4l mleka 0,5 l mleka 3/4 szklanki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej MASA: Do rondelka wlewamy mleko, zostawiając sobie

Blondynka Gotuje
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12608

czasami można się pokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto. Są też kaloryczne ale ja w trakcie jedzenia o tym nie myślę. :) Tym razem ciasto z kremem budyniowym na bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów

Ala piecze i gotuje
Ciasto kruche. Krem. Owoce. Tarta z kremem patissiere, letnimi owocami i galaretką 547

dobrą tartę zrobiłam ! Z delikatnym kremem i letnimi, słodkimi owocami a wierzch polałam galaretką żeby było jeszcze pyszniej. Zaplanowałam, że na kruche, maślane ciasto wyłożę krem budyniowy . I wtedy przypomniałam sobie, że jakiś czas temu taki jeden, rozwinięty cukierniczo kolega, Szparag , objechał mnie konkretnie w temacie podobnego kremu . To się patissiere nazywa a nie jakiś budyniowy, mówił. Ja prosta Pyza

Smaczna Pyza
CUSZIMA 197

Dawno nie było u mnie słodkości.Ciasto,które prezentuje czekało na specjalną okazję bo i ono jest specjalne.Kiedy tylko pojawią się truskawki musi się u Nas pojawić również Cuszima s Anastazji.Każdy chwali,znika bardzo szybko.Podaję Wam przepis z moimi zmianami. Biszkopt ciemny: 7 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2-3 łyżki kakao łyżeczka proszku(...)wody.Śmietanę ubić,dodać cukier i tężejącą galaretkę lub śmietan-fix. Dodatkowo:   duża paczka okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe truskawki na wyłożenie na wierzch   Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny+masa budyniowa+1/2 masy truskawkowej+biszkopty+1/2 masy truskawkowej+masa śmietankowa+ truskawki+tężejące galaretki truskawkowe Ciasto powstało specjalnie na moje kolejne urodziny...z galaretką i truskawkami na górze

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto "Krówka" 405

ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu, po czym wystudzić. Masło rozetrzeć dodając po łyżce wystudzony budyń. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą budyniową. Powstały krem rozsmarować na spodzie z ciasta i przykryć drugim. Kajmak lekko podgrzać i zmiksować, po czym wylać na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto Princessa 299

Ciasto idealne dla miłośników aksamitnej budyniowej masy przełożonej herbatnikami oraz wiórkami kokosowymi :). Szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kostki masła 400 gram, 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru, 1 słoik dżemu o smaku owoców leśnych bądź czarnej porzeczki 400-410 gram ( u mnie budyń porzeczkowy), 3/4 szklanki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady(...)misce miksujemy masło w temperaturze pokojowej wraz z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce ostygniętej masy budyniowej cały czas miksując, do powstałej masy dodajemy startą czekoladę oraz około 200 gram wiórek kokosowych, całość dokładnie wymieszać/zmiksować, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę herbatników, na herbatniki wykładamy 1/3 masy kokosowej, przykrywamy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 178

Warstwowe jesienne ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach, słodka warstwa kremu budyniowego doskonale współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka nad „i”. Ciasto bardzo smaczne i na różne okazje w tym świąteczne. Autorski przepis. Składniki na formę   25/30 cm: 35 dag herbatników maślanych Masa jabłkowa: 7 winnych jabłek (antonówka, szara reneta(...)ciasta: Blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym , wyłożyć herbatnikami, wylać zimną i   tężejącą masę jabłkową, rozprowadzić równo, przykryć drugą warstwą maślanych herbatników, rozłożyć krem budyniowy, przykryć kolejną warstwą herbatników, wyłożyć piankę ze śmietanki, posypać grubo kakao. Ciasto włożyć na całą noc do lodówki.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto trociniak 298

Ciasto trociniak to przekładaniec na bazie biszkoptu, kremu budyniowego i warstwy galaretkowej ze startymi jabłkami. Jego nazwa pochodzi stąd, że wierzch ciasta przypomina drobne wióry, tj. trociny, a w rzeczywistości to podrumienione wiórki kokosowe :)  Ciasto łatwe do przygotowania i bardzo smaczne :) Najlepiej smakuje podane prosto z lodówki.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 35/40 cm: biszkopt(...)wylać lekko tężejącą galaretkę wymieszaną ze startymi jabłkami. Ponownie wstawić do lodówki i poczekać, aż warstwa stężeje. Na sam koniec rozsmarować pozostały krem budyniowy (dla ułatwienia można go lekko podgrzać) i całość posypać warstwą kokosową. Ciasto podawać po mocnym schłodzeniu

Ugotować
Ciasto miodowe z masą budyniową i prażonym słonecznikiem. 317

Bardzo lubię miodowe ciasta.To nie zawiera zbyt wiele cukru ,bo na wierzchu znajduje się karmelowo – budyniowa warstwa , która jest wystarczająco słodka.Ciast rozpływa się w ustach i nie trzeba czekać aż zmiękną blaty .Jest dobre od razu po upieczeniu. Składniki :na blaszkę,która jest w piekarniku Ciasto po upieczeniu pokroiłam na trzy części . Placek miodowy : 300 g mąki(...)pierwszym placku miodowym .Przykryć kolejnym i rozsmarować na nim drugą część masy budyniowej .Na krem położyć trzeci blat miodowego ciasta.Do pozostałej masy budyniowej dodać 4 łyżki masy kajmakowej .Dobrze wymieszać i rozsmarować na wierzchu ciasta. Dodatkowo: 150 g słonecznika Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim ciasto lekko dociskając do masy .Smacznego

Ladylaura.
CIASTO LION 173

Bardzo dobre ciasto składające się z biszkoptu, masy budyniowej oraz krówkowej z dodatkiem ryżu preparowanego. Mimo tego wcale nie jest za słodkie. Ciasto smakuje super, polecam :) BISZKOPT: 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki łyżeczka proszku i octu KREM: 3 szklanki mleka 10 łyżek cukru 2 budynie waniliowe 0,5 opakowania cukru waniliowego 1,5 kostki masła ORAZ: puszka masy krówkowej(...)wyczerpania. MASA 2: Puszkę otwieramy i przekładamy do dużej miski, wsypujemy ryż (troszkę odkładamy) i dobrze mieszamy.  SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt nasączamy herbatą lub kawą, smarujemy masą krówkową i wyrównujemy, nakładamy  3/4 masy budyniowej. Biszkopty nasączamy i układamy na kremie. Smarujemy pozostałą masą. Wkładamy do lodówki.  ROBIMY POLEWĘ: Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, jak napęcznieje rozpuszczamy

Pani na deser
Tort - Ciasto z Owocami Kiwi 291

ciasto z owoców kiwi, które stanowią prawdziwą bombę witaminową.  Torcik na bazie biszkoptu z delikatną masą jogurtową oraz warstwą budyniową z sokiem frugo i kawałkami owoców - prawdziwa uczta smaków dla sympatyków kiwi.   Tort - Ciasto z Kiwi - Składniki:  4 jajka (osobno żółtka i białka) 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej(...)zielona) Masa z kiwi - budyniowa: 1,5 szklanki (375 ml) soku frugo zielone (lub innego soku w kolorze zielonym) 7 łyżek cukru 5 kiwi budyń śmietankowy Masa z kiwi - jogurtowa: 150 g jogurtu o smaku kiwi 200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny + ok. 1/5 szklanki wody Tort - Ciasto z Kiwi - Sposób przygotowania: Tortownice

Słodka Strona
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 212

Pozostałą część wkładamy do zamrażarki (posłuży nam później do wykonania kruszonki). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 10 minut w 190°C (tak aby ciasto było rumiane). W tym czasie robimy masę budyniową: W szklance mleka(...)rozpuszczamy budynie, mąkę ziemniaczaną i cukier. Pozostałe mleko zagotowujemy, wlewamy mieszankę budyniową i energicznie mieszamy. Gotujemy minutę i odstawiamy do wystudzenia. Na upieczony spód wylewamy masę budyniową, na to układamy pokrojone truskawki. Surowe ciasto z zamrażarki ścieramy na tarce (na dużych oczkach) i posypujemy nim wierzch ciasta. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w 190°C. Wystudzone

Qchnia po prostu
Kruche z czereśniami 306

choć czasem lubię coś namieszać i nakombinować w kuchni to i tak najczęściej wracam do tych prostych i sprawdzonych przepisów. Dziś też taki mam dla Was - kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką - prosto smacznie i elegancko. Spróbujcie koniecznie nim szpaki obłupią wszystkie czereśnie.   Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku

Cynamonowe szczęście
Pani Walewska - Pychotka 323

czarnej porzeczki (450 g) 120 g płatków migdałowych Składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 200 g masła 2 łyżki likieru Amaretto   Tak mi zasmakowało w ubiegłym tygodniu ciasto, że postanowiłam na ten weekend przygotować również coś z kremem. Zdecydowałam(...)chłonne, jakoś nie mogłam się do niego zabrać. Okazało się jednak, że nie taki diabeł straszny... ciasto nie jest trudne w wykonaniu - a efekt końcowy rewelacyjny. Kruche ciasto, delikatna słodka beza, krem budyniowy i dla przełamania słodyczy dżem porzeczkowy... Po prostu poezja :) Najpierw zagnieść kruche ciasto. Wszystkie składniki zagnieść razem. Powstałe ciasto podzielić na pół. Przygotować formę o wymiarach

Świat Ciasta
Tort urodzinowy Świnka Peppa 268

mąki 200 g białego cukru 100 g brązowego cukru 1,5 łyżeczki sody 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka maślanki 150 g masła 3 jajka Składniki na ciasto muffinkowe Składniki na krem budyniowy Składniki na domową masę cukrową + ulubiony dżem, truskawki, kolorowe koraliki do dekoracji Spody (niezależnie od tego, na który przepis się zdecydujecie można upiec poprzedniego dnia). Zanim zaczniemy(...)przecinamy wzdłuż i układamy na kawałkach czystego papieru do pieczenia, dzięki temu będzie łatwiej przesuwać je po stole i mniej będą się kruszyć. Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu . Pierwszy ze spodów układamy na paterze. Pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Na środek ciasta

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania