ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:88/345)

Ciasto Gargamel 427

studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy, dodajemy stopniowo budyń. 4. Przekładamy ciasto: ciasto miodowe warstwa dżemu z czarnej porzeczki połowa kremu budyniowego wkładka bakaliowa połowa kremu budyniowego warstwa dżemu z czarnej porzeczki ciasto miodowe 5. Robimy polewę - w garnuszku rozgrzewamy wodę, cukier i kakao, gotujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zdejmujemy z ognia, dodajemy margarynę i mieszamy do rozpuszczenia. Polewę lekko

Kuchnia domowa Ani
Roladki kokosowe bez pieczenia 124

Roladki kokosowo-budyniowe bez pieczenia.  Bardzo smaczne i dość szybkie w wykonaniu. Połączenie kokosa, budyniu i gorzkiej czekolady. Polecam Wam wypróbowanie przepisu i delektowanie się roladkami. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie w zakładce CIASTA na moim blogu. Szczególnie polecam Wam ciasto ananasek . Składniki 1 l mleka 3/4 szklanki cukru laska wanilii 130 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy(...)gotować, a następnie zdjąć z palnika, dodać kakao i pokruszoną czekoladę. Wymieszać aż powstanie gładka polewa.Wlać na masę budyniową i wyrównać nożem. Odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut. Nożem do pizzy podzielić ciasto na połowę, a następnie pokroić prostokąty o szerokości 6 cm Każdy brzeg prostokąta lekko podważyć od spodu  szpatułką i zwinąć w roladkę. roladki

O kuchni z uczuciem
Ciasto z truskawkami i galaretką II 251

Sezon na truskawki powoli się kończy. Niestety z racji natłoku pracy i upałów nie upiekłam ani jednego ciasta, ale podaję Wam przepis na ciasto, które piekłam rok temu. Klasyk - biszkopt, krem budyniowy, świeże truskawki i galaretka :) Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy(...)wzdłuż na dwa blaty. 2. Z mleka, budyniu i cukru ugotować budyń. Całkowicie wystudzić. Masło / Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć, porcjami dodawać przestudzony budyń. 3. Złożyć ciasto. Na dolny blat wyłożyć 2/3 kremu budyniowego, ułożyć połowę truskawek dociskając je lekko w krem. Przykryć drugim blatem biszkoptu, wyłożyć resztę kremu i znów truskawki. Całość zalać tężącą galaretkę truskawkową. Schłodzić w lodówce

Kuchnia domowa Ani
Orzechowiec 2996

Orzechowiec to niezwykle pyszne i wyjątkowe ciasto miodowe oraz najlepszy krem budyniowy i orzechy w lekkim karmelu. Ten przepis zachwycił już wielu naszych gości. Ciasto orzechowiec można też piec na Święta. - sprawdzony przepis - długo zachowuje świeżość - wspaniałe ciasto na świąteczny stół

AniaGotuje.pl
ciasto do porannej herbaty 76

ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny

mojej kuchni
ciasto do porannej herbaty 136

ziemniaczana nadaj e mu lekko ści.skrobie ziemniaczaną można zastąpić skrobią kukurydziana . U mnie ciasto było przełożone galaretka i całość wykończona bita śmietaną Można przełożyć dżemem,kremem budyniowym , lub zostawi ć samo . Ciasto jest proste i pyszne! Sk ł adniki: forma o ś rednicy 20 cm 4 jajka 120 g cukru pudru 1starta skórka cytryny

w mojej kuchni
Ciasto makowe z kremem 731

Pyszne klasyczne ciasto z makiem i kremem budyniowym. Krem zrobiłam ze swojego sprawdzonego przepisu. Polecam nie tylko na Święta! Składniki: Ciasto: 200 g margaryny 5 jajek (białka i żółtka osobno) 300 g cukru 1 szklanka mleka 250 g suchego maku 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia olejek arakowy lub rumowy Krem: 2,5 szklanki mleka 2 budynie

Kuchnia domowa Ani
Ciasto 3 Bit -bez pieczenia 236

Przepyszne ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu! Nie tylko na specjalne okazje, ale też nadające się na zwykłe niedzielne spotkanie w gronie bliskich. Kto jeszcze nie próbował- koniecznie musi nadrobić zaległości ;) Zapraszam! 3 Bit - bez pieczenia Składniki: 1 puszka masy krówkowej 2 paczki herbatników 400- 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania śmietan fix garść startej czekolady masa budyniowa: 500ml mleka(...)pieczenia. Następnie całe dno wyłożyć herbatnikami. Następnie wyłożyć i rozsmarować letnią masę krówkową.  Przykryć kolejną warstwą herbatników. Kolejno dajemy masę budyniową i ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy z śmietan fixem i wykładamy do formy. Posypujemy czekoladą.  Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Smacznego

Tagebuch po polsku
Ożyrok vel Pijak 229

temu ciastu, w głównej mierze to zasługa http://www.e-klosz.pl/ i ich lamp. Szeroki wybór, a rzeczy warte swojej ceny, ładnie się prezentują w każdym pomieszczeniu. Samo ciasto to pyszny przekładaniec - biszkopt, masa budyniowa, herbatniki, obficie nasączone wódką i polewa czekoladowa. Nie za słodkie, bardzo miękkie. Wbrew pozorom alkohol nie jest mocno wyczuwalny, chociaż po zjedzeniu kilku kawałków tego ciasta(...)radziłabym siadać za kierownicą ;) Polecam! Składniki na biszkopt: 3 jajka 80 g cukru 75 g mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 425 ml mleka 200 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego + 2-3 małe paczki herbatników 3/4 szklanki wódki 100 g mlecznej czekolady kilka łyżek kremówki Białka

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto kruche z budyniem i kwaśnymi owocami 154

Pomysł na ciasto do którego możecie wykorzystać zamrożone owoce - kruche z masą budyniową oraz śliwkami, porzeczkami, truskawkami oraz wiśniami. Najlepiej wybrać lekko kwaśne owoce, ponieważ świetnie będą smakować ze słodkim kruchym ciastem. Mleczko kokosowe możecie pominąć i zamiast niego wykorzystać mleko krowie. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 2 szklanki mąki pszennej(...)zwykły oraz wanilinowy) rozpuścić w pozostałym mleku. Gdy mleko zagotuję się to wlać do niego rozpuszczony proszek budyniowy. Cały czas mieszać i jeszcze chwilę gotować (gotowy budyń będzie bardzo gęsty). Formę do pieczenia wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i przełożyć na formę do pieczenia. Następnie na to wyłożyć odmrożone (i odsączone!) owoce oraz rozsmarować

Ugotować
Kakaowe ze śliwkami 178

mąka -500 g cukier kryształ -3 łyżki margaryna -1 kost proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz do formy MASA BUDYNIOWA białka jaj -5 szt olej -0,5 szkl budynie czekoladowe - 2 opak cukier -250 g sól - szczypta DODATKOWO śliwki PRZYGOTOWANIE: CIASTO KRUCHE  Do miski wsypać mąkę z proszkiem i kakao.  Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać i zagnieść ciasto(...)jedną część ciasta na tarce o dużych otworach.  Śliwki umyć, wypestkować.  MASA BUDYNIOWA  Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodać proszek budyniowy i na końcu olej, dokładnie wymieszać. Wylać masę na starte ciasto ułożyć na masie śliwki i zetrzeć drugą część ciasta.  Wstawić ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 180 stop. (function

Kuchnia Danusi
Pastéis de Nata / Pastéis de Belem / Portugalskie tarty z nadzieniem budyniowym / Portuguese custard tarts 138

cukiernię Fabrica dos Pasteis de Belem,  w których wypieka się oryginalne Pasteis de Belém, w całej Portugalii znane pod nazwą Pastéis de Nata , czyli portugalskie tarty z nadzieniem budyniowym. Niesamowity klimat tego miejsca przywołuje krótki filmik nakręcony w pośpiechu aparatem fotograficznym (zob. poniżej). Nie jest to zwykła cukierenka, ale faktycznie "fabryka", w każdym bądź razie robi wrażenie :) Grzechem byłoby(...)minuty. Następnie syrop wlewać stopniowo do masy mlecznej, cały czas mieszając i na końcu przecedzić przez durszlak (będą grudki). Lekko przestudzić, dodać żółtka i dobrze wymieszać. Masę budyniową wlać do wyklejonych ciastem francuskim foremek do 3/4wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym na 250 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 17 minut. Podawać posypane  cukrem pudrem i cynamonem. Z cukru

Delicious Titbits
Szybkie kremówki na biszkopcie 402

proszku do pieczenia.   Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier. Dodawać kolejno żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym. Dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:  1 litr mleka(...)Stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego przestygnięcia.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy budyniowej. Na koniec dodać kilka kropel aromatu śmietankowego. Ciasto nasączyć sokiem z jednej cytryny zmieszanym z 1/3 szklanki wody. Przełożyć kremem.  Ciasto wstawić do lodówki.  Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
gruszkowa rolada bezowa z kremem budyniowym 177

postanowiłam przełamać ten stereotyp. Przygotowałam ciasto bezowe w zupełnie nowej, jesiennej odsłonie, z pachnącym cynamonem dżemem z gruszek i dyni , przełożone gęstym ale lekkim kremem budyniowym. W przeciwieństwie do tradycyjnych, czasochłonnych bez, to ciasto przygotowuje się niemal błyskawicznie! Pianę z białek piecze się bardzo krótko, przekłada gotowym dżemem i gorącym kremem, potem tylko ciasto wymaga nieco czasu na schłodzenia(...)piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Gotową bezę wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, odwrócić do góry "nogami", delikatnie odkleić papier. Spód ciasta posmarować dżemem. W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę budyniową, gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, dodać pokrojone w kawałki masło, mieszać aż tłuszcz się rozpuści. Gotowy krem od razu wyłożyć

6niebo
MINI SZARLOTKI 127

nastroju, mini szarlotki poprawią jej nastrój w stu procentach. Zapraszam na przepis :). Składniki: ciasto: 100 g schłodzonego masła 200 g mąki tortowej 1/3 szkl miodu 2 żółtka 1 łyżeczka otartej skórki z limonki 1 łyżka śmietany 30% szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego Delecta 450 ml mleka 3 łyżeczki brązowego cukru(...)mini szarlotek, wysmarować masłem i oprószyć mąką. Połowę schłodzonego ciasta zetrzeć na tarce i wykleić nimi spód foremek. Następnie dodać łyżkę masy jabłkowej, po dwie łyżki budyniowej i znowu owoce. Drugą kulkę ciasto podzielić na cztery części i każdą rozwałkować, pokroić w paseczki i ułożyć na nasze mini szarlotki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 25-30 minut

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania