ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:92/345)

Jabłecznik czekoladowo-kokosowy 182

wykładamy jedną część ciasta. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Budynie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy. Jabłka układamy na cieście a na nie równomiernie wylewamy masę budyniową. Wyrównujemy całość i oprószamy wiórkami kokosowymi. Drugą część ciasta delikatnie przekładamy na krem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 C. Jabłecznik pieczemy przez 30 minut, po czym

Zainspirowana w kuchni
Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 391

Karmelowiec – ciasto bez pieczenia Bardzo smaczne, proste i nie wymagające pieczenia ciasto. Polecam, jest rewelacyjne Składniki: Herbatniki – około 40 sztuk Słone krakersy – około 26 sztuk 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan-fiksy 2 łyżki cukru pudru 2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l) o,75 litra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada(...)masę budyniową wykładamy słone krakersy *** *** Na krakersy wykładamy masę kajmakową. Aby masa dobrze się rozprowadzał najlepiej jest zamkniętą puszkę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i podgrzewać na małym ogniu przez około 30 minut *** *** Na kajmak wykładamy herbatniki i odstawiamy całość do wystudzenia *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem oraz śmietan-fiksami i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Czekoladę ścieramy

Blog z Apetytem
Racuchy na maślance bez drożdży 10370

lubisz takie przepisy na placki i placuszki, to polecam również wykorzystać moje inne przepisy: Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego, Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)sodę oczyszczoną, wymieszać dokładnie. Następnie dodać jajka i rozmącić ubijaczką do jajek (rózgą kuchenną) lub widelcem. Następnie wlać płynne składniki do suchy i dalej mieszać do czasu uzyskania jednolitego ciasta. Rozgrzać patelnię, najlepiej taką z grubym dnem, która dobrze trzyma temperaturę (u mnie była to patelnia o średnicy 28 cm, na której rozgrzałam około 250ml oleju rzepakowego). Na patelnię wlać

Kulinarne Przeboje
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni i cukierni w Lizbonie 176

drogę! Fábrica de Pastéis de Belém Fábrica de Pastéis de Belém uważam za bezwzględnie najważniejszy punkt wycieczki do Lizbony!  Warstwy maślanego i chrupiącego ciasta francuskiego, skrywające błogi budyniowy krem jajeczny o aromacie cynamonu, cytryny i wanilii sprawiają, że nie można się im oprzeć. Najlepsze p astéis dostaniemy oczywiście w  Belém  tuż obok   Mosteiro dos Jerónimos(...)Éclair na Time Out Market. Eklerki z L’Éclair i  Pastéis de Nata z  Manteigaria  na Time Out Market. Landeau Chocolate To cukiernia z obłędnym ciastem czekoladowym. Takim, o którym po zjedzeniu już nigdy nie zapomnicie! Sam New York Times napisał, że to jedne z najlepszych ciast czekoladowych na świecie! Landeau Chocolate można znaleźć zarówno

Food Square
CZERWCOWA KLASYKA CZYLI BISZKOPT Z GALARETKĄ, KREMEM I TRUSKAWKAMI 240

cały czas miksując. Następnie zmniejszamy obroty miksera i  dodajemy łyżką mąkę, aż do jej wyczerpania. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do  wystygnięcia. Składniki na krem budyniowy: 1 budyń waniliowy (u mnie z cukrem 40g) 1 szklanka mleka 150 g masła (o temp(...)masę. Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego budyniu i ubijać na średnich obrotach. Ponadto: truskawki 2 galaretki rozpuszczone w połowie wody przewidzianej na opakowaniu Wykonanie ciasta:  Na biszkopt wykładamy krem budyniowy. Na kremie układamy połówki truskawek. Zalewamy lekko tężejącą galaretką i chłodzimy do stężenia w lodówce

Walijskie Pichcenie
Kocie oczka / usta Adama 398

troszkę serca zobaczymy, że się to opłaca. Ciasto: 1/2 kostki do pieczenia Kasia Ekstra Maślany smak 2 jajka 3/4 szkl cukru 2 łyżki kakao 2 szkl mąki 250 ml mleka półtorej łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki powideł śliwkowych 2 opakowania małych biszkoptów  marmolada/powidła do przełożenia biszkoptów  Masa budyniowa: 750 ml mleka 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)wystudzenia. 250 g kostki do pieczenia Kasia Ekstra smak maślany ucieramy mikserem na puszystą masę, następnie partiami dodajemy wystudzoną masę budyniową stale ucierając. Gotową masą budyniową pokrywamy upieczone i wystudzone ciasto. Rozprowadzamy ją po całości. Żelatynę zalewamy 3 łyżami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy ją do napęcznienia. Do rondelka wkładamy 1/2 kostki do pieczenia Kasia Ekstra maślany smak

Malinowe Pocałunki
Ciasto twarogowe ze śliwkami . 490

chyba najbardziej znane i popularne są śliwki węgierki  , niezbyt duże , mocno fioletowe , słodkie  . I właśnie węgierki wykorzystałam dziś do swojego ciasta. Ciasto twarogowe  bez użycia jajek o pięknym cytrynowym aromacie + lekka polewa budyniowa + chrupiące migdały no i soczysta warstwa śliwek. Różne struktury fajnie się razem uzupełniają. Inspiracja : KLIK   Składniki: foremka 25x 38 Ciasto: 250 g białego(...)wyłożyć ściśle śliwki  , posypać je dwiema łyżkami cukru ( można pominąć ) Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel-mogel , dosypać proszek budyniowy  i wymieszać. Tak przygotowaną polewę wylać do formy  na śliwki . Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok 30-35 min. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną 222

wielokrotnie sprawdzony przepis, który kiedyś znalazłam w starych zapiskach. Zapewniam, że sprawdził się niejednokrotnie i za każdym razem robi furorę wśród znajomych i rodziny. Pyyycha! Kruche ciasto doskonale łączy się z wiśniowym nadzieniem budyniowym oraz cienką warstwą bitej śmietany. Wszystkie smaki są świetnie zrównoważone i sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Poza tym ciasto jest niezwykle proste i szybkie(...)międzyczasie przygotować masę wiśniową. Wiśnie odsączyć na sicie. Szklankę kompotu zagotować, a w reszcie wymieszać proszek budyniowy. Do gotującego się kompotu wlać rozrobiony budyń i c ałość energicznie mieszając - zagotować. Na końcu wmieszać wiśnie. Masę równomiernie przełożyć na podpieczony spód. Ciasto piec dodatkowe 25-30 minut oraz kolejno ostudzić i schłodzić w lodówce (przeważnie zostawiam je na całą noc). Przygotować

Di gotuje
Marlenka 408

choć im dłużej przechowywałam je w lodówce tym było smaczniejsze). Ja dodałam miód gryczany i ciasto miało dość intensywny smak. Można dodać zwykły miód wielokwiatowy lub lipowy. Ciasto jest mięciutkie, miodowo-budyniowe. Polecam spróbować. MARLENKA Blacha: 25x35 cm | Temperatura pieczenia : 180 o C | Czas pieczenia: ok. 12 min. | Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów

coolinarnastrefa.blogspot.com
karpatka budyniowoowocowa z aronią gruszkową... 213

grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę krem budyniowy do karpatki bez gotowania przygotować wg zaleceń, dodac pokrojone owoce i wszystko połączyć krem rozsmarować na jednej części ciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej

W Mojej Kuchni Lubię
Marlenka 2663

choć im dłużej przechowywałam je w lodówce tym było smaczniejsze). Ja dodałam miód gryczany i ciasto miało dość intensywny smak. Można dodać zwykły miód wielokwiatowy lub lipowy. Ciasto jest mięciutkie, miodowo-budyniowe. Polecam spróbować. MARLENKA Blacha: 25x35 cm | Temperatura pieczenia : 180 o C | Czas pieczenia: ok. 12 min. | Źródło: link Ciasto 600 gramów mąki pszennej 120 gramów masła 250 gramów

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto Ananasek + film 172

Ciasto Ananasek to pyszny deser o finezyjnym i urzekającym smaku, składający się z biszkoptu, kremu budyniowego z ananasem i kokosowej bezy. Łatwość wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu.     składniki na tortownicę 23 cm biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia beza kokosowa(...)następnie łączymy go z pokrojonym ananasem, Wystudzony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy. Na biszkopt przekładamy masę budyniową z ananasem i starannie ją rozprowadzamy a na wierzchu umieszczamy bezę kokosową. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.     Artykuł Ciasto Ananasek + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Pani Walewska 169

Swego czasu to ciasto gościło na każdej imprezie rodzinnej, ale to było w czasach z przed internetu i moich nieustannych eksperymentów kulinarnych. Nie zmieniło się jedno

Cynamonowe szczęście
Ciasto kakaowe z masą budyniową i truskawkami 149

Lekkie i orzeźwiające ciasto kakaowe z masą budyniową i zatopionymi w galaretce truskawkami. Spód zrobiłam bardzo oszczędny bo z kilku gramów masła i 2 jajek.  Ciekawi? Więc zapraszam

Z Hrabiną w kuchni
Ciasto przekładane kremem waniliowym i czekoladowym z wiśniami. 347

Ciasto przekładane. Ciasto przekładane. Składniki:   Ciasto:   600 g mąki pszennej 250 g masła 6 żółtek 250 g śmietany 18% 100 g cukru pudru 2

kuron.com.pl