ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:242/345)

Sernik marmurkowy z czekoladą 243

czekoladowego serniczka, bo oprócz doskonałych walorów smakowych charakteryzuje się on niecodziennym wyglądem i łatwością w wykonaniu. Koniecznie go zróbcie i przekonajcie się, że zasługuje na miano jednego z najlepszych ciast serowych! (Forma o wymiarach około 15 x 27 cm) Masa serowa: 100g czekolady (preferowana gorzka, ale może być dowolna) (*) 50g masła/margaryny 100g cukru   2 łyżki cukru waniliowego(...)delikatnie wrzącą wodą - nie może jej dotykać. Roztapiać na małym ogniu.) Masło z cukrami i szczyptą soli utrzeć do puszystości. Dodać (stopniowo) ser, śmietanę, jajka, kaszkę manną i proszek budyniowy. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na 2 części. Jedną z nich połączyć z roztopioną czekoladą. Na dnie formy (wysłanej papierem do pieczenia) ułożyć warstwę herbatników i kolejno przelewać (średnim strumieniem

Di gotuje
Eklery z kremem budyniowym i malinami 156

Polecam Wam wspaniałe eklery z kremem budyniowym i malinami. Rewelacyjny smak i rozkosz podniebienia. Może skusicie się i zrobicie takie smakowitości. Na blogu znajdziecie również przepis na ptysie z bitą śmietaną, którą możecie również wykorzystać do przełożenia eklerów. Czekam na Wasze komentarze, zdjęcia. Podzielcie się swoimi uwagami z innymi i napiszcie czy Wam smakowały. Ja życzę Wam miłego wakacyjnego wypoczynku(...)Przepis na ptysie znajdziecie tutaj Składniki na 12 eklerów Ciasto 4 jajka 200 g mąki 80 g masła 250 ml wody szczypta soli W garnku zagotować wodę z masłem i szczyptą soli. Dodać przesianą mąkę i mieszać energicznie i tak długo aż ciasto będzie odchodzić od garnka. i będzie szkliste. Ciasto przełożyć do miski i przestudzić. Kiedy już będzie letnie

O kuchni z uczuciem
Puszysty sernik z mlekiem w proszku 901

Puszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o wymiarach 26 x 26 cm.     Składniki: ok 20 sztuk herbatników 1 kg mielonego sera z wiaderka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe(...)soli 1 łyżka masła lub margaryny   Polewa: 50g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 1/3 szklanki mleka     *** Twaróg z wiaderka miksujemy z żółtkami, cukrem waniliowym i proszkiem budyniowym – na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej, cały czas miksując, dodajemy mleko w proszku i wszystko dokładnie mieszamy aby nie było grudek *** *** Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli

Blog z Apetytem
Tarta z kremem waniliowym, owocami lata i galaretką z białego wina 165

wysmarowanej uprzednio masłem i wysypanej mąką. Ponownie wstaw do lodówki na 30 minut. W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 ºC. Ciasto ponakłuwaj widelcem, pokryj papierem do pieczenia i obciąż fasolą lub grochem. Piecz przez około 20 minut. Następnie zdejmij obciążenie oraz papier i piecz przez kolejny kwadrans, aż spód stanie się złotobrązowy. Odstaw(...)folią spożywczą (by nie utworzył się kożuch) i wstaw całość do zimnej wody, celem przestudzenia. Masło ubij do białości i dodawaj łyżka po łyżce masę budyniową, nie przerywając miksowania. Krem wyłóż na wystudzony kruchy spód i wyrównaj szpatułką. Galaretka Do rondla wlej wino, wsyp cukier i zagotuj. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 3 łyżki zimnej wody

Food Square
Babka kakaowa z serem. 171

babkę z serem. Ciasto jest szybkie i proste w wykonaniu, ale co ważniejsze, pyszne! Czekoladowy smak ciasta idealnie współgra z aksamitnym, delikatnym smakiem masy serowej. To takie typowo niedzielne ciasto, choć i w Święta znajdzie amatorów. Polecam!!! Składniki na babkę kakaową z serem  na dużą formę  babkową (lub średnią i kilka babeczek ;) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka(...)cukru 2 łyżki dżemu 2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kakao MASA SEROWA: 300 g twarogu (nie mielonego) 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1,5 łyżki proszku budyniowego (waniliowego) lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki  cukru waniliowego cukier do smaku  kilka kropel aromatu pomarańczowego (opcjonalnie)  1.5 łyżki słodzonego kakao (ewentualnie) DO DEKORACJI: ulubiona polewa czekoladowa płatki

Rozpustne gotowanie
Tort Ambasador 269

wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 st. C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół.  Masa: 500 ml mleka wraz z cukrem nastawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz żółtka, najlepiej to zrobić za pomocą blendera

kulinarne odsłony pati
Szarlotka z bezą budyniową 132

sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 125 g smalcu 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1500 g jabłek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek kaszy manny cynamon … Czytaj dalej Szarlotka z bezą budyniową

gotuj ze mną
Sernik z jogurtu i serka ricotta 162

stopniowo jogurt, potem serek i miksujemy  Proszek budyniowy, proszek do pieczenia przesiewamy do masy i miksujemy Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z masą serową. Dno tortownicy o śr. 24 cm wykładamy biszkoptami, wylewamy masę. Pieczemy w temp. 180*C przez ok. 50-60 min. Wierzch ciasta powinien być zarumieniony.  Po upieczeniu ciasto zostawiamy

Proste Potrawy
Sernik jak malina. Przepis również na Thermomix! 143

miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest w kawałku(...)pomijamy tę czynność. Masło ucieramy z cukrem, dopóki cukier nam się nie rozpuści. Następnie dodajemy ser, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku, na koniec jogurt grecki. Teraz wsypujemy proszek budyniowy i wszystko mieszamy jedynie do połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę, następnie delikatnie łączymy ją z masą serową i wykładamy na nasz spód. Wierzch posypujemy całymi

MamaOskarka
Ciasta na jesień! Same sprawdzone przepisy. 126

DOMOWA CHAŁKA Z KRUSZONKĄ! DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ! SERNIK CHAŁWOWY Z CZEKOLADĄ! SZARLOTKA Z KRATKĄ KROK PO KROKU IDEALNY PRZEPIS NA SERNIK BEZ SPODU! kRUCHE BABECZKI

SMYKWKUCHNI
Ciasto balowe 110

Pyszne i efektowne. Polecam na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jaja, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Składniki na masę

Tradycyjna Kuchnia
Cytrynowiec na zimno 114

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy. Składniki: Na wysoką* blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm  7 herbatników typu petitki masa cytrynowa: budyń waniliowy bez cukru 40 ml soku z cytryny 205 ml soku z pomarańczy(...)Układamy na kremie budyniowym. Na biszkopty wykładamy zgęstniałą masę jogurtową i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 450 ml gorącej wody i ją studzimy. (*Ja nie wykorzystałam całej galaretki, gdyż moja foremka jest za niska, dlatego warto wybierać wyższe) Na schłodzonym kremie układamy delicje i zalewamy je tężejącą galaretką. Wkładamy ciasto na kilka godzin

Na moim talerzu
Cytrynowiec na zimno 212

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy. Składniki: Na wysoką* blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm  7 herbatników typu petitki masa cytrynowa: budyń waniliowy bez cukru 40 ml soku z cytryny 205 ml soku z pomarańczy(...)Układamy na kremie budyniowym. Na biszkopty wykładamy zgęstniałą masę jogurtową i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę w 450 ml gorącej wody i ją studzimy. (*Ja nie wykorzystałam całej galaretki, gdyż moja foremka jest za niska, dlatego warto wybierać wyższe) Na schłodzonym kremie układamy delicje i zalewamy je tężejącą galaretką. Wkładamy ciasto na kilka godzin

NA MOIM TALERZU
Drożdżówki z rabarbarem i budyniem 194

mieszamy. Dodajemy resztę składników i zagniatamy miękkie i elastyczne ciasto, miskę szczelnie przykrywamy folią do żywności i odstawiamy na 45-60 minut aby podwoiło swoją objętość.  3. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części, każdą część formujemy na kulę. Następnie spłaszczamy je dłonią robiąc szeroki dołek do którego obficie nakładamy budyń i rabarbar. Wierzch posypujemy kruszonką i układamy na formach(...)rabarbaru, ok 50 dag - 2 łyżki cukru 1. Rabarbar kroimy na drobne kawałki, posypujemy cukrem i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż zacznie się rozpadać, a następnie przekładamy na masę budyniową. Budyń waniliowy: - 1 i 1/2 szklanka mleka - 3 łyżki cukru - 1 łyżka masła - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżeczki esencji waniliowej Wanilię oraz esencje waniliową dobrej

Apetyczna babeczka
SERNIK SZEFOWEJ 234

ziemniaczanej) - 65g zimnego masła - 50g cukru (lub ksylitolu) - 3 żółtka Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Można także zagnieść ciasto ręcznie. Kruchym ciastem wykleić dno tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia), ponakłuwać widelcem i schłodzić w lodówce. Masa serowa: - 0,5kg sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe(...)brzoskwiń (ze słoika lub z puszki) W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z cukrem (ksylitolem). Następnie partiami dodajemy ser, po każdym  dodaniu miksujemy. Dodajemy także jajko oraz proszek budyniowy. Dokładnie mieszamy. Na schłodzonym kruchym spodzie rozsmarowujemy 1/2 masy serowej. Wykładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykrywamy drugą połową masy serowej. Wygładzamy. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania