ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:248/345)

ŚWIĄTECZNY SERNIK GOTOWANY, NA SPODZIE Z PIERNIKÓW 142

wierzch ciasta (u mnie z tego przepisu ) - lukier:  * kilka łyżeczek pudru trzcinowego  * kilka kropli aromatu migdałowego  * kremówka Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy delikatnie masłem. Na spodzie tortownicy wykładamy pierniki. W garnku roztapiamy masło. W misie miksera ubijamy jajka z cukrem (ksylitolem) na puch. Dodajemy do nich partiami ser oraz proszek budyniowy. Dokładnie miksujemy

Smaczne Zdrowe
ciasto "majorka" bez pieczenia 491

kremem budyniowym i przykryć drugą warstwą herbatników. Owoce pokroić i ułożyć na ciastkach. Zalać tężejącą galaretką bananową, wstawić do lodówki.  Pulpę z marakui przelać na sito i przetrzeć, żeby pozbyć się pestek. Przelać do garnka, uzupełnić wodą do 750 ml i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki pomarańczowe i rozmieszać. Odstawić.  Na stężałe ciasto wyłożyć biszkopty i zalać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto "kubuś" z delicjami i pianką 214

Kiedy byliśmy dziećmi nasza Mama często piekła ciasto na soku Kubuś, wykończone bitą śmietaną i startą czekoladą. Pamiętam, że bardzo nam smakowało. Nie jadłam go dobre parę lat aż ostatnio sobie o nim przypomniałam i postanowiłam zrobić. Oczywiście jak to ja, zrobiłam swoją, bogatszą wersję. Dodałam grubą warstwę pianki i delicje brzoskwiniowe. Wyszło z tego dość wysokie ciacho, miękkie, lekkie(...)można zrobić też w standardowej blaszce Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 i 1/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę budyniową: 750 ml soku marchewkowego z brzoskwinią 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru kostka masła na piankę: 400 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 2 łyżki cukru pudru duża paczka ciastek typu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2225

mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo, bardzo kaloryczne, ale całkiem smaczne. Przepis od Pani Elżbiety W. Ciasto nie wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem: 300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie(...)Spirytusu Ponadto: 400 g herbatników (u mnie pełnoziarniste z Krakusa) Do średniego garnka wsypać cukierki, zalać 500 ml mleka, podgrzewając rozpuścić. Mleko kukułkowe zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić proszki budyniowe. Na gotujące się mleko kukułkowe powoli wlewać mleko z proszkiem budyniowym cały czas mieszając. Doprowadzić do zagotowania cały czas mieszając na średniej mocy palnika, od momentu zagotowania, pogotować około minuty

moj przepis na
Ciasto ambasador 2045

herbatników (podobnie jak na blogu Zjem to!) oraz trochę nutelli do masy ;) Ciasto jest pyszne, idealne z herbatką, u mnie podanej w filiżance "Rajski Ogród" od Porcelany Bogucice . Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao.   Biszkopt kakaowy: 10 jaj 10 łyżek cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki kakao(...)Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego wlać zmiksowane jajka, ugotować budyń. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć do białości, następnie cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Masa kakaowa: masę budyniową podzielić na pół. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao i 2 łyżki nutelli, zmiksować. Dodać posiekana czekoladę i orzechy, wymieszać. Masa z brzoskwiniami: brzoskwinie dokładnie odsączyć z zalewy, pokroić

Smakołyki Asi
Bakaliowe nadzienie do rogali i bułeczek 183

Bardzo lubię pyszne nadzienia do bułeczek i rogalików. Nawet nie samo ciasto a właśnie to co w sobie kryje. Po to się wgryzam w puchną bułeczkę aby w odkryć to co ma w sobie najlepszego. Masa, którą Wam dziś proponuję jest mojego autorstwa. Składa się z dodatków, które lubię najbardziej - orzechów arachidowych, rodzynek i czekolady. Robiona na bazie mleka. Wystarcza(...)szklanka rodzynek - 3.4 szklanki mocnej herbaty - 1/3 szklanki rumu lub innego mocnego alkoholu - 270 ml mleka - 1 łyżka mąki pszennej + jedna łyżeczka mąki ziemniaczanej ( można zastąpić gotowym proszkiem budyniowym - 2 łyżki) - 3/4 szklanki mleka w proszku ( u mnie odtłuszczone granulowane) - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - sok z połowy cytryny - 5 dag masła Rodzynki namoczyć w mieszance  rumu i herbaty Orzechy

kawawszklance
Sernik z kulkami orzechowymi i masą kokosową 167

jednym żółtku. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i kakao, mieszamy.  Suche składniki dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy przez 30 min. w 170 st. C do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia, a następnie usunąć z niego papier. W ten sam sposób postąpić(...)masą serową. Pieczemy w temp. 180 st. C ok. 45 min. Upieczony sernik odstawiamy do ostygnięcia. Masa kokosowa: 300 ml mleka stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy oraz cukier. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony proszek budyniowy i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Do budyniu dodajemy wiórka kokosowe i gotujemy na małym ogniu przez

kulinarne odsłony pati
Murzynek tiramisu 213

wygląda troszkę inaczej, bo biszkopty ułożyłam ściśle obok siebie. Ciasto bardzo smaczne, mocno czekoladowe z nutą kawy :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka 22 x 30 cm Składniki ciasto ciemne: 125 g masła 1 szklanka mleka 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka(...)Białka dzielimy na pół. Jedną połowę dajemy do masy czekoladowej, mieszamy delikatnie. Do drugiej połowy ubitych białek stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy. Cały czas miksujemy. Następnie dodajemy proszek budyniowy, krótko miksujemy. Dodajemy śmietanę i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy, żeby piana nam nie opadła :-) Dodatkowo: biszkopty podłużne 2/3 szklanki zaparzonej, posłodzonej kawy (można dodać do niej alkohol) kakao 1. Blaszkę wykładamy

kruche babeczki
KARMELIZOWANE PIEROGI W BUDYNIU 118

będzie sprężyste. Wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i wycinamy okręgi. Każdy okrąg posypujemy odrobiną cukru i dodajemy owoce mieszanka kompotowa HORTEX. Pierogi sklejamy i gotujemy w osolonym wrzątku. Kiedy pierogi wypłyną na wierzch czekamy jeszcze 2 minuty. Następnie przelewamy zimną wodą. BUDYŃ: Budyń rozpuszczamy w połowie szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy. Dodajemy masę budyniową. Mieszamy gotując

Kuchnia w oparach
Ciasto z chałki z malinami 185

moje dzieci nazwały ciasto z malinami. Smaczne na ciepło, a także na zimno. Składniki: 1/2 czerstwej chałki 1 i 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru trzcinowego (użyłam Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant) 2 duże garście malin (użyłam mrożonych) Chałkę pokroić na małe kawałki. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać cukier trzcinowy, proszek budyniowy i wymieszać. Pokrojoną

talerz przyjemności
Idealny biszkopt do tortu (jasny i ciemny) 342

patyczek wbity w ciasto wychodzi suchy. Gdy biszkopt jest gotowy, wyjmujemy go z piekarnika i zrzucamy na podłogę z wysokości kolan. Studzimy go w uchylonym piekarniku. Gdy biszkopt całkowicie ostygnie odkrawamy go dookoła nożem i otwieramy formę. Biszkopt można przekroić na dwa spody. Taki biszkopt idealnie nada się do przygotowania tortu. Można go też przełożyć masą budyniową lub dżemem. Zapisz

Dieta bez mleka
Tort Miś 153

pozostałych skrawków ciasta formujemy nogi i ręce. Krem: 800 ml mleka 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru kostka masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego 100 ml wiśniówki + 50 ml wody wiśnie z kompotu gotowy krem do tortów smaku waniliowym 3-4 łyżki kakao 300 ml mleka czekolada Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy

My simple kitchen
Kruche babeczki z kremem 113

godzinę. Ciastem wylepiać foremki posmarowane tłuszczem. Piec ok. 15 minut w temperaturze ok.  200 stopni C. Składniki na krem: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka masła 1/2 szklanka cukru zapach waniliowy Mleko zagotować z cukrem , dodać budyń. Wymieszać i zagotować aż do zgęstnienia składników. Wystudzić. Oddzielnie utrzeć masło, dodając stopniowo wystudzoną masę budyniową, oraz zapach waniliowy. Wszystko

Na słodko lub wytrawnie
Eklerki 440

ciasta. Szpryca nakladamy ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200 C, pieczemy 25-30 min. Po wyciagnieciu eklerek z piekarnika, rozcinamy na pol, kiedy jeszcze cieple. Krem: Gotujemy budyn smietankowy. Po ostudzeniu laczymy z maslem I 2 lyzkami cukru pudru. Krem wkladamy do lodowki na 1-2 h. Ostudzone eklerki przekladamy masa budyniowa. Smacznego

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania