ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:254/345)

Shrek 168

jeszcze  nie raz i nie dwa ;) Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)cały czas dalej mieszając , dodajemy żółtka , mąki z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 - 35 minut w temp. 180 C. Masa budyniowa: 1 l zielonego soku Pysio ( użyłam 900 ml soku ) 3 budynie śmietankowe bez cukru Wykonanie:  700 ml soku gotujemy w garnuszku . W 200 ml rozpuszczamy 3 budynie i dodajemy

Różne smaki w kuchni
Shrek 513

jeszcze  nie raz i nie dwa ;) Ciasto pięknie się prezentuje na stole . Goście będą zachwyceni efektem wizualnym i smakowym :) Przepis zapożyczony z grupy facebookowej "Proste i pyszne ciasta na co dzień i od święta " . Wymiary blaszki : 37 x 25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 35 minut Składniki: Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)cały czas dalej mieszając , dodajemy żółtka , mąki z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę pokryta papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 - 35 minut w temp. 180 C. Masa budyniowa: 1 l zielonego soku Pysio ( użyłam 900 ml soku ) 3 budynie śmietankowe bez cukru Wykonanie:  700 ml soku gotujemy w garnuszku . W 200 ml rozpuszczamy 3 budynie i dodajemy

Słodkości i nie tylko
Ciasto Lodowiec 199

Ciasto, które ma szansę stać się prawdziwym hitem w Waszych domach ;) Boska kombinacja słodkiego i kwaśnego. Sam krem smakuje jak gęsty mus. Pyszności! Najlepsze niedługo po wyjęciu z lodówki, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję(...)owoce (u mnie truskawki i mrożona żurawina) Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody, wystudzić. 1 szklankę mleka zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, dodać proszek budyniowy, mąkę pszenną i 125 ml mleka, zmiksować. Gotową mieszankę wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i wystudzić. Zimny budyń utrzeć

Domowa cukiernia Ewy
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 168

domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień, ale kto niecierpliwy może degustować wcześniej. Na blogu jest już przepis na to ciacho na krakersach , również godny polecenia, teraz przetestowałam na ciastkach(...)łyżka cukru pudru (dałam trzcinowy) - 20g gorzkiej czekolady Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam warstwę herbatników, następnie rozsmarowuję podgrzaną w rondelku masę krówkową. Przykrywam drugą warstwą herbatników. Masa budyniowa: - 550ml mleka - 120g drobnego cukru (dałam trzcinowy) - 90g masła - 3 jajka - 50g mąki pszennej (dałam 55g orkiszowej typ750) - 20g mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru waniliowego (dałam trzcinowy z prawdziwą wanilią

Smaczne Zdrowe
Tarta cytrynowa z granatem 153

Spód ciasta ponakłuwać widelcem, po czym włożyć do piekarnika na 10 minut. Podpieczony spód zostawić do ostudzenia. Masa cytrynowa: Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 ° C. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Cytryny dobrze umyć, zetrzeć żółtą skórkę i wycisnąć sok. Jajka wbić do miski i ubijać stopniowo dodając cukier. Do ubitej masy wsypać proszek budyniowy, dodać skórkę z cytryn

Passions hobbies life
Letnia Tęcza 120

BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić, dodać cukier. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do

Dziś Ja gotuje
Grzybki 149

ciasta robię wałek i formuję nóżki do "grzybków", których jeden koniec maczam w rozmąconym jajku i obtaczam w suchym maku.  Kapelusze  i spody piekę 10 min w 180' C zaś nóżki 15 min w 180'C. Gorące i upieczone zdejmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia. Z mleka odlewam pół szklanki i rozprowadzam proszek budyniowy. Resztę

Ciasteczkowy Potwór
Karpatka po królewsku 228

jajku, dodać proszek do pieczenia, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto podzielić na pół. Do każdej z form przełożyć ciasto, rozsmarowując łyżką maczaną w zimnej wodzie. Warto rozsmarować ciasto w ten sposób, aby brzegi były lekko wyższe. Formy wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem, grzałka góra-dół, nie wolno otwierać piekarnika, podczas pieczenia!. Piec około(...)gęsty jak budyń. Krem przykryć folią spożywczą, tak aby dotykała powierzchni (dzięki temu nie będzie kożucha), odstawić do ostudzenia, następnie schować do lodówki. Śmietanę ubić na sztywno. Do masy budyniowej dodać połowę ubitej śmietany, wymieszać, następnie dodać resztę śmietany. Wymieszać przy użyciu miksera, bardzo krótko, tylko do połączenia składników. Krem odstawić do lodówki na czas przygotowywania bitej śmietany. Bita śmietana

moj przepis na
Najlepszy sernik gotowany z rodzynkami w czekoladzie i polewą z nutą kawy 124

chyba najszybsza wersja jednego z najpyszniejszych serników. Składniki należy wymieszać, zagotować, przelać do formy, schłodzić i już! I po co piekarnik? Ciasto wprost rozpływa się w ustach i przyznam, że je bardzo, ale to baaardzo lubię! Jest takie kremowe w smaku, a jednocześnie zwarte i idealne do krojenia. Swój sernik wzbogaciłam o rodzynki w czekoladzie i nutę aromatycznej kawy. Takie(...)wyłożenie spodu i wierzchu Opcjonalnie: wiórki kokosowe do posypania Masło/margarynę należy rozpuścić i pozostawić do lekkiego ostudzenia. Jajka utrzeć z cukrami, a następnie połączyć z proszkiem budyniowym i partiami z twarogiem. Jednolitą masę przełożyć do dużego garnka i nie przerywając mieszania - stopniowo dodać masło/margarynę. Całość podgrzewać (nadal mieszając) na małym płomieniu przez około 10 minut

Di gotuje
Sernik + film 106

posypania ciasta przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Twaróg trzykrotnie mielimy lub przeciskamy przez praskę. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na puszystą masę. Do masy partiami dodajemy zmielony twaróg i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie wlewamy olej, wsypujemy proszek budyniowy i wszystko łączymy

Smakowite Dania
Tarta z owocami 168

owocami z budyniową masę najbardziej smakowała mojemu mężowi Kompozycja owoców zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Delicja 161

ciasto jadły również dzieciaki) Wykonanie: Na mleku ugotować budynie wymieszane z mąka i cukrem waniliowym i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem kryształem, dodając porcjami zimny budyń. Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce do stężenia Kawę wymieszać z alkoholem. Na spód blachy ułożyć połowę biszkoptu czekoladowego, na to połowę masy budyniowej

Ciasteczkowy Potwór
Tort urodzinowy z czekoladkami. 165

Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki kakao(...)wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy

Izabelawkuchni
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 95

Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z

Kulinarne Przeboje
Biszkoptownik kolorowy 164

Piękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl

Gotowanie...to proste !
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 5912

Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania